Rotsakspytt

Rotsakspytt är ett enkelt recept på ugnsstekt potatis, morötter och rotselleri. En mycket god potatisrätt. Passar bra till kött.
Rotsakspytt
Prova detta recept på rotsakspytt med potatis, morötter och rotselleri. Det blir jättegott!
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 4-6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skala potatis, morötter och rotselleri.

    Skär i små bitar, antingen strimlor, tärningar eller annan form. Lägg dem i en ugnsform.

  2. Häll på olja och salta. Rör om och salta mera. Rör om och häll på så mycket olja att alla rotsaker får lite olja och salt på sig.

    Ställ in i mitten av ugnen i 225°C.

  3. Ta ut efter ca 20 minuter och rör om, salta och ringla på mer olja om det fastnat.

  4. När det börjar bli klart - efter totalt ca 35 minuter. Strö över lite timjan och ringla över lite honung.

    Ställ in i ugnen ytterligare 5-15 minuter. Provsmaka en bit för att se när det är klart.

Se även dessa recept

| Huvudrätter |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Peter T ✏️ Skrivet av Susanne
Ja lök är gott! Tack för bra tips! :)
✏️ Skrivet av Peter T
Jag brukar rosta ungefär enligt receptet i smord långpanna (så man kan breda ut rotsakerna) och lägga till lökklyftor efter ca en kvart - 20 minuter. Lite lök i lyfter det hela ett steg till :)
✏️ Skrivet av Adam
Testa gärna denna pytt med såsen från asiatisk oxfile.
super.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Hej: Nej, potatisen ska inte kokas.
✏️ Skrivet av Hej
Ska man koka potatisen innan?

Visa alla kommentarer