Kommentarer till Risgrynsgröt

"God klassisk risgrynsgröt som är enkel att göra och som inte bränner fast. Servera med mjölk och kanel eller saftsås."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Lasse penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om risgrynsgröten!
penna Skrivet av Lasse
Bra gröt
besökare Svar till Josefin penna Skrivet av Susanne
Trevligt! :) Tack också för att du delar med dig av bra tips!
penna Skrivet av Josefin
Världens bästa gröt! Perfekt att blanda i några dl grädde när man kokar den. Gör alltid dubbel sats.
Den här gröten älskas av alla!
besökare Svar till sandra penna Skrivet av Susanne
Ja du kan dubbla eller tredubbla om du har en tillräckligt stor kastrull. Jag brukar alltid koka dubbel sats i en 5-literskastrull. Det skulle nog gå att koka tredubbel sats också i den kastrullen. Ja man kan ha i socker, annars är det ju gott att ha det på när man äter. Jag tycker råsocker eller farinsocker strö är extra gott, det blir nästan lite kolasmak. Lycka till med grötkokandet! :)
penna Skrivet av sandra
hej..
kan man dbbla denna satsen?? och kanske även tre dubbla den??
jag tyckte det fattades lite så slängde i en skvätt socket! mums!!!
penna Skrivet av Christina
Jag visste inte att det kan vara så enkelt att göra risgröt! Det är ett fantastikt recept.
(i Österrike recepten är utan vatten och det är alltid svart att koka bara med mjölk. Risgröt vi har är också olika, men jag tycker om gröten på svensk vis)
Jag provade ditt recept igår och det fungerade jättebra.
besökare Svar till Neta penna Skrivet av Majsan
Tänk på att det inte fungerar på de nya hällspisarna...
besökare Svar till Olle penna Skrivet av Majsan
Visst kan det vara enkelt att köpa färdig. Men inget går ju upp mot hemlagat! Känslan av att laga själv bara det gör den mycket godare! Men visst jag köper också ibland när tiden inte finns!!!
besökare Svar till Olle penna Skrivet av Susanne
Det kan man ju alltid göra :) men det är framförallt inte lika gott och dessutom brukar ingredienslistan innehålla en del tillsatser och socker som man kan klara sig utan.
penna Skrivet av Olle
Mitt tips är att köpa färdigt :D
penna Skrivet av Ann
Serveringstips!
Det är otroligt gott att äta risgrynsgröten med kanel, socker, russin och en rejäl klick äkta smör - med eller utan mjölk.
penna Skrivet av eeee
jag gillar gröt
penna Skrivet av stina
det finns ett mycket lätt sätt att göra risgrynsgröt på!! jag börjar med gröten på spisen, kokar upp vatten å ris, häller på mjölken och låter de koka upp, sen lägger jag på lock på kastrullen och ställer in den i ugnen i 100 grader. så får den stå där i ca 40- 45 min (tiden varierar beroende på vad man har för ugn) å sköta sig själv, så när man tar ut den sen är den färdig och man behöver inte bekymra sig för att de ska koka över eller bränna vid!! super enkelt!
penna Skrivet av göteborg
ska man inte blöt laga riset i två dagar eller???
penna Skrivet av Maria T-K
Varför äter Ni inte i Sverige hemma gröten med sylt, som det säljs annar i butikerna
penna Skrivet av Neta
Ett jättebra tips. Koka upp risgrynen med mjölken och sätt några småmynt på plattan, låt den sedan få stå och badda utan att plattan är på. Bränner inte fast i botten.
penna Skrivet av maja freden
så gott
penna Skrivet av Sussi
kan ni vara snälla o skriva recepten på Managrynspudding oxå. ?
penna Skrivet av Inga Persson
Jag brukar koka risgrynsgröten ugnen .Först kokar jag riset med vattnet i 10 min.sen häller jag på mjölken och låter det koka upp. Sedan i ugnen ugnsvärne 100 gr, en dryg timme det blit jättebra,
penna Skrivet av Jenny
Min gröt smakade bränt, men såg inte ut att vara det... vad har jag gjort för fel? Det gör väl inget om jag råkade röra om efter att jag hällde mjölken?
penna Skrivet av Gun-Britt.
Någon som varit med om att äta risgrynsgröt med lutfisk i ? Vore kul att höra..
penna Skrivet av Johan
Till Jocke.

Det går mycket bra att koka gröten på sojamjölk. Gröten får en lite mörkare färg men smakar väldigt bra!
penna Skrivet av Jocke
Jag har en fråga. Jag är allergisk mot mjölkprotein och undviker mjölk så mycket som möjligt. Kan man byta ut mjölken man kokar i mot soja eller havre mjölk?
penna Skrivet av receptjägaren
Byt ut större delen av vattnet och mjölken mot rismjölk, så blir GI betydligt lägre. Koktiden blir lite längre, men smaken i stort densamma.
Vanlig mjölk innehåller mjölksocker, vilket höjer blodsockret snabbt och det ska man ju undvika vid viktnedgång.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Minna: Jag sökte på nätet och fick svaret att det går bra att frysa risgrynsgröt.
penna Skrivet av Minna
Jag har en fråga.. Jag funderar på att göra egen risifrutti och tänkte då göra risgrynsgröt att blanda med tex turkisk yoghurt.. Tror ni det går bra att portionsfrysa hemmagjord risgrynsgröt? (för att sen ta upp och blanda med yoghurt och bär.)
penna Skrivet av Eva
Det är himla gott med sirap och mjölk till risgrynsgröt. Min pappa åt alltid det och det gör även jag ;-)
penna Skrivet av Susanne
Nu har det förra receptet bytts ut mot ett nytt som beskriver hur man gör riktig risgrynsgröt!
penna Skrivet av Jess
Jag gillar bara risgrynsgröt :]
penna Skrivet av anna
bäst är lidels gröt
penna Skrivet av Susanne
Michael: Köp grötris och läs på förpackningen. Receptet ska mer ses som inspiration än recept. Jag kommer förmodlingen byta ut detta recept mot ett på hur gör man risgrynsgröt inom kort nu när risgrynsgröt-säsongen närmar sig! ;)
penna Skrivet av Michael
Nej nu "köp färdig och värm", va! ska det här vara ett recept. Värma en färdigrätt i micron kan väll vilken idiot som helst. Finns det nån som kan tala om hur man gör riktig gröt?
penna Skrivet av Sara
Jag tycker att BOB:s gröt är alldeles för söt, då är Icas bättre. Ett alternativ annars är ju att köpa minutris (tror att det är cirka tio minuters koktid), men det var länge sen jag provade så jag minns inte riktigt vad jag tyckte.
  1