Kommentarer till receptet på Risgrynsgröt - Sida 1

Skriv gärna en kommentar till receptet på Risgrynsgröt.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
 svar  Svar till  Lasse    kommentar  Skrivet av  Susanne  2017-04-22 16:45
Kul att du tyckte om risgrynsgröten!
   kommentar  Skrivet av  Lasse  2017-04-21 13:45
Bra gröt
 svar  Svar till  Josefin    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-12-02 13:58
Trevligt! :) Tack också för att du delar med dig av bra tips!
   kommentar  Skrivet av  Josefin  2015-12-01 11:28
Världens bästa gröt! Perfekt att blanda i några dl grädde när man kokar den. Gör alltid dubbel sats.
Den här gröten älskas av alla!
 svar  Svar till  sandra    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-12-16 01:39
Ja du kan dubbla eller tredubbla om du har en tillräckligt stor kastrull. Jag brukar alltid koka dubbel sats i en 5-literskastrull. Det skulle nog gå att koka tredubbel sats också i den kastrullen. Ja man kan ha i socker, annars är det ju gott att ha det på när man äter. Jag tycker råsocker eller farinsocker strö är extra gott, det blir nästan lite kolasmak. Lycka till med grötkokandet! :)
   kommentar  Skrivet av  sandra  2013-12-15 17:08
hej..
kan man dbbla denna satsen?? och kanske även tre dubbla den??
jag tyckte det fattades lite så slängde i en skvätt socket! mums!!!
   kommentar  Skrivet av  Christina  2012-01-24 10:55
Jag visste inte att det kan vara så enkelt att göra risgröt! Det är ett fantastikt recept.
(i Österrike recepten är utan vatten och det är alltid svart att koka bara med mjölk. Risgröt vi har är också olika, men jag tycker om gröten på svensk vis)
Jag provade ditt recept igår och det fungerade jättebra.
 svar  Svar till  Neta    kommentar  Skrivet av  Majsan  2011-01-17 16:10
Tänk på att det inte fungerar på de nya hällspisarna...
 svar  Svar till  Olle    kommentar  Skrivet av  Majsan  2011-01-17 16:08
Visst kan det vara enkelt att köpa färdig. Men inget går ju upp mot hemlagat! Känslan av att laga själv bara det gör den mycket godare! Men visst jag köper också ibland när tiden inte finns!!!
 svar  Svar till  Olle    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-01-08 03:19
Det kan man ju alltid göra :) men det är framförallt inte lika gott och dessutom brukar ingredienslistan innehålla en del tillsatser och socker som man kan klara sig utan.
   kommentar  Skrivet av  Olle  2010-12-30 22:44
Mitt tips är att köpa färdigt :D
   kommentar  Skrivet av  Ann  2010-12-06 15:44
Serveringstips!
Det är otroligt gott att äta risgrynsgröten med kanel, socker, russin och en rejäl klick äkta smör - med eller utan mjölk.
   kommentar  Skrivet av  eeee  2010-11-26 11:53
jag gillar gröt
   kommentar  Skrivet av  stina  2010-09-16 20:09
det finns ett mycket lätt sätt att göra risgrynsgröt på!! jag börjar med gröten på spisen, kokar upp vatten å ris, häller på mjölken och låter de koka upp, sen lägger jag på lock på kastrullen och ställer in den i ugnen i 100 grader. så får den stå där i ca 40- 45 min (tiden varierar beroende på vad man har för ugn) å sköta sig själv, så när man tar ut den sen är den färdig och man behöver inte bekymra sig för att de ska koka över eller bränna vid!! super enkelt!
   kommentar  Skrivet av  göteborg  2010-01-08 11:31
ska man inte blöt laga riset i två dagar eller???
   kommentar  Skrivet av  Maria T-K  2009-12-29 12:36
Varför äter Ni inte i Sverige hemma gröten med sylt, som det säljs annar i butikerna
   kommentar  Skrivet av  Neta  2009-12-25 12:28
Ett jättebra tips. Koka upp risgrynen med mjölken och sätt några småmynt på plattan, låt den sedan få stå och badda utan att plattan är på. Bränner inte fast i botten.
   kommentar  Skrivet av  maja freden  2009-12-12 19:00
så gott
   kommentar  Skrivet av  Sussi  2009-09-01 19:22
kan ni vara snälla o skriva recepten på Managrynspudding oxå. ?
   kommentar  Skrivet av  Inga Persson  2009-01-03 17:07
Jag brukar koka risgrynsgröten ugnen .Först kokar jag riset med vattnet i 10 min.sen häller jag på mjölken och låter det koka upp. Sedan i ugnen ugnsvärne 100 gr, en dryg timme det blit jättebra,
   kommentar  Skrivet av  Jenny  2008-12-14 14:41
Min gröt smakade bränt, men såg inte ut att vara det... vad har jag gjort för fel? Det gör väl inget om jag råkade röra om efter att jag hällde mjölken?
   kommentar  Skrivet av  Gun-Britt.  2008-11-24 20:15
Någon som varit med om att äta risgrynsgröt med lutfisk i ? Vore kul att höra..
   kommentar  Skrivet av  Johan  2008-05-23 16:20
Till Jocke.

Det går mycket bra att koka gröten på sojamjölk. Gröten får en lite mörkare färg men smakar väldigt bra!
   kommentar  Skrivet av  Jocke  2007-12-31 00:56
Jag har en fråga. Jag är allergisk mot mjölkprotein och undviker mjölk så mycket som möjligt. Kan man byta ut mjölken man kokar i mot soja eller havre mjölk?
   kommentar  Skrivet av  receptjägaren  2007-10-30 11:56
Byt ut större delen av vattnet och mjölken mot rismjölk, så blir GI betydligt lägre. Koktiden blir lite längre, men smaken i stort densamma.
Vanlig mjölk innehåller mjölksocker, vilket höjer blodsockret snabbt och det ska man ju undvika vid viktnedgång.
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2007-08-19 00:32
Svar till Minna: Jag sökte på nätet och fick svaret att det går bra att frysa risgrynsgröt.
   kommentar  Skrivet av  Minna  2007-08-17 18:40
Jag har en fråga.. Jag funderar på att göra egen risifrutti och tänkte då göra risgrynsgröt att blanda med tex turkisk yoghurt.. Tror ni det går bra att portionsfrysa hemmagjord risgrynsgröt? (för att sen ta upp och blanda med yoghurt och bär.)
   kommentar  Skrivet av  Eva  2007-01-03 13:23
Det är himla gott med sirap och mjölk till risgrynsgröt. Min pappa åt alltid det och det gör även jag ;-)
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2006-09-21 00:53
Nu har det förra receptet bytts ut mot ett nytt som beskriver hur man gör riktig risgrynsgröt!
   kommentar  Skrivet av  Jess  2006-09-19 17:38
Jag gillar bara risgrynsgröt :]
   kommentar  Skrivet av  anna  2006-05-14 18:37
bäst är lidels gröt
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2005-11-18 00:26
Michael: Köp grötris och läs på förpackningen. Receptet ska mer ses som inspiration än recept. Jag kommer förmodlingen byta ut detta recept mot ett på hur gör man risgrynsgröt inom kort nu när risgrynsgröt-säsongen närmar sig! ;)
   kommentar  Skrivet av  Michael  2005-11-17 10:01
Nej nu "köp färdig och värm", va! ska det här vara ett recept. Värma en färdigrätt i micron kan väll vilken idiot som helst. Finns det nån som kan tala om hur man gör riktig gröt?
   kommentar  Skrivet av  Sara  2004-12-15 19:32
Jag tycker att BOB:s gröt är alldeles för söt, då är Icas bättre. Ett alternativ annars är ju att köpa minutris (tror att det är cirka tio minuters koktid), men det var länge sen jag provade så jag minns inte riktigt vad jag tyckte.
  1