Följ det här receptet på risgrynsgröt så får du en riktigt god hemlagad gröt som inte bränner fast i kastrullen. Extra god blir den om du byter ut en del av mjölken mot vispgrädde. Servera gröten med mjölk och kanel eller saftsås.
Tid: 2 timmar
4 portioner
Näringsvärde per portion (289 g): 250 kalorier, 35 g kolhydrater, 8 g fett, 7 g protein, 1 g fibrer
Om det bränner fast - rör inte upp det brända på botten för då kommer allt att smaka bränt! När du sedan ska diska - strö på maskindiskpulver och häll i lite varmt vatten och låt stå en stund. Ett annat alternativ är att ta en vanlig sockerbit och pyttelite vatten i botten av kastrullen. Gnugga med sockerbiten och det brända försvinner!
GI Tips:
Risgrynsgröt har högt GI och tar man även socker eller sirap till så blir det ännu högre.
Planeringstips:
Risgrynsgröten kan man gärna göra 1-3 dagar i förväg.
Hållbarhet och förvaring:
Risgrynsgröten håller sig minst 5 dagar i kylskåp.