Kommentarer till Rischoklad

"Recept på superenkelt godis som både är gott och billigt. Passar bra som julgodis eller när som helst annars."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Kärran penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Det låter väldigt gott! :)
penna Skrivet av Kärran
Tillsatte lite essens av apelsin, rom och citron alla passade jätte bra det höjde rischokladen till en högre nivå, men den var jätte god och lätt "lagad
penna Skrivet av Hööks
Hej jag har gjort det tidigare på detta recept och det blir supergott;)
besökare Svar till Susanne penna Skrivet av Susanne
Chokladen blir lite glansigare och mer lättflytande med olja. Men du behöver inte använda olja, det går bra utan också.
penna Skrivet av Susanne
Hej.
Jag undrar om oljan gör nått speciellt?
Jag har aldrig olja i när jag gör såna ris choklad.
penna Skrivet av Gitte
är där nogon der vet hvor man kann köpa de ris i Danmark
penna Skrivet av Pauline
har precis gjort en provsats det ska bli så gott när dem har stelnat. Känner på mig att man lätt blir beroende av dem :)
penna Skrivet av Mulle?xD
Vill gärna testa..xD
Min kompis har gjort såna o dom var skiiiiit GODA!!<33
penna Skrivet av Bubblan ( en frtisklubb i malmö)
Alla barnen gillar rischokolad !
så det är rätt så billigt och inte mycket jobb att göra ! speciellt till julen när det är fult upp , så kan man göra rischokolad och ge till barnen !

kommentarer från barn:

angelica 8år:
Detta var supergott, man kan äta tusen chokoladtoppar ! gott till filmkväll!

Jonas 9år:
mmmmm...mmm..mmm GOTT ! jag äter mycket rischokolad på julen ! Min favorit godis till jul

maja 6år:
jag säger bara gott och roligt att göra och äta rischokolad !


olle 12år:
för mej kvittar det , ris eller chokolad !:)
penna Skrivet av Emma
Det här var jätte gott och jag kan rekomendera det att ha på jul när man tittar på kalle anka :) XD
penna Skrivet av GOJSFAM
Tips:Vi har alltid i salta jordnötter - blir så fantastiskt gott!!! Fin kontrast till det söta.
penna Skrivet av Nanna
Ett jättelätt recept och väldigt gott oxå. Tack för receptet.
penna Skrivet av mille
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av mille
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Johan
Tillagat och provsmakat! Mums!
penna Skrivet av olle
det är så jävla gott
penna Skrivet av GLAMROCKARE
skit ägit recept gpodaste jag ätit!!! :D
penna Skrivet av Julia:D
det blir sååååååå himla gott!!!!! <3<3<3<3<3 Perfekt till julmyset!:)
penna Skrivet av Mina
Smaskigt att blanda ner russin också.. Speciellt till julgodiset!
penna Skrivet av JoJo, Danne, Julia :P
Nu ska vi cykla iväg o köpa cholkad :P kmr bli såååå gott :) Hade !
penna Skrivet av kitty
ser jätte godda ut ska jö såna=) hehe
penna Skrivet av Linda
Supergott och enkelt! Blandade marabou daim och vanlig choklad. Smaskigt med lite daim smak.
penna Skrivet av Rokan
Jag har gjort den i skolan den var jätte gog mums
penna Skrivet av BIG D
LÄGG TILL LITE VIT CHOKLAD =D <(-_-)>LOL JAG ÄGER SUNDER DETTA RECEPT.
penna Skrivet av Är en föredetta frossare
OBS OBS!!!
Använd 70% chocklad. Tänk på dig själv och unna dig lite dyrare. Det konstiga med hög % att du inte känner inte suget av att äta upp allt.Det är nyttigt också.
penna Skrivet av Niklas
Dra i lite russin & sirap oxå :)
penna Skrivet av Hjördis
Supergott. Jag blandade marabou mjölkchoklad och en ljus block choklad och smetade ut hela smeten på en bakplåt (täckte nästan hela), för att sedan efter de har svalnat - bryta dem i bitar (lite kladdigt för händerna dock...
penna Skrivet av Jessica, 14
Å wa gött! :D Det här är julen man ser fram emot!
penna Skrivet av Fralla
Har smakat dem och jag älskar dem men ljus chocklad är godast!
penna Skrivet av Evchen
När jag gör dessa så tar jag även russin i smeten.
3dl puffar 1dl russin till smält choklad.
Mums filibabba.........
penna Skrivet av Robin 15 år
Ska pröva domma med ljus choklad nu :) ska åka och handla ljus och mörk choklad :P ska göra cornflakes kakor med :)
penna Skrivet av lillmamman
testa med vit choklad istället! sååååå mycket godare...kanske onyttigt men värt de.
penna Skrivet av :D
Har alltid älskar rischoklad.
Kommer nog aldrig att sluta gilla dom,
det är så otroligt gott! :)
Måste baka detta, och det ska vara snart! :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jess gottegris: Ja russin är ju sött men det är ju åtminstone naturlig sötma. Särskilt nyttigt brukar ju dock ändå inte godis vara. Så länge man äter med måtta så är det nog ingen fara med lite russin i om man tycker om det.
penna Skrivet av Jess gottegris
Man kan ha russin i oxå, fast då blir dom väl onyttigare antar jag..
penna Skrivet av amityrndk
ben smakar goootttiiiigottiiii
penna Skrivet av Gottigrisen
Hade bakat rischoklad till ett överaskningskalas och både kalaset och chokladen var väldigt uppskattad..! Testa själv detta lätta receptet..!
penna Skrivet av mums mums
ris choklad är det godaste jag gjort!! jätte lätt att göra! En gång så bakade jag det till ett kalas då hela släkten skulle komma (morfar, mormor, moster, morbror, och 2 till) haha, det tog slut på 4min XD
penna Skrivet av chokladälskaren
det är ett av de goaste godiset jag smakat och det är nästan det ända godis jag äter.
penna Skrivet av naturgodis
detta rcept var jätte gott jag gjorde det med mörk choklad ( jag älskar mörk choklad)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Gottisen: Det här receptet är ganska flexibelt vad gäller mängden av ingredienserna. Men utgå från mängden choklad. Jag brukar ta ca 100 g choklad och smälta den. Sen rör man ner så mycket puffat ris som går (läs receptbeskrivningen). Det blir kanske 7 dl puffat ris eller nåt sånt uppskattningsvis. Mängderna är inte så noga.
penna Skrivet av Gottisen
hur vet man hur mkt man ska ha i av varje indegrens??
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Jag kan bara hålla med. Tyvärr har vi begränsat med tid och det tar ganska mycket tid att lägga upp nya recept. Men vi jobbar på med det och andra förbättringar av sajten så mycket vi hinner.
penna Skrivet av Melissa
De var jätte goda jag har ätit de i skolan och de var jätte goda
penna Skrivet av anonym
jag tycker att ni borde ha meer recept
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!så lysna jag ger bara goda råd
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emelie: Vänta bara tills de stelnat. Det tar kortast tid ju mer puffat ris i förhållande till choklad du har (eftersom tunnare lager choklad stelnar fortare) och så går det fortare om ställer dem svalt i kylskåp eller kanske utomhus. I kylskåp stelnade mina på ca 20 min.
penna Skrivet av Emelie
hur lång tid tar det innan man kan äta dom ???????

//Emelie.
penna Skrivet av Jennie A
Ett tips: man kan ta i lite clementiner, russin eller lite mörk sprit i för att få lite variation på chokladen... Gör en blandning, det blir super gott!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sara: Ja du kan ta corn flakes istället. Du tar så mycket ris och corn flakes att chokladen sugs upp ordentligt. Eftersom puffat ris och cornflakes är ganska "fluffigt" så brukar det gå åt ca 5 dl om man har ca 100 g choklad. Det är inte så noga, man behöver inte stå och mäta. Det är bara att blanda.
penna Skrivet av sara
kan man ha corn flakes istället för ris??
hur mkt ris ska man ha??
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jenny: Efter behag. Jag brukar blanda i så mycket att all choklad sugs upp.
penna Skrivet av Jenny
Hur mycket ris ska man ha?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linda: Oljan gör chokladen lite mer lättflytande så att den stelnar jämnare. Men det går bra utan olja också, det är inte någon jättestor skillnad! ;)
penna Skrivet av Linda
Jag använder också osötade kalaspuffar, tycker det är godare. Jag har aldrig i olja i min rischoklad, vad blir skillnaden? Nu så funkar det bra, men kanske kan bli ännu bättre?
penna Skrivet av Ingela
Hittade inte vårgårdaris sist jag skulle göra rischoklad, så jag tog de nya osötade kalaspuffarna i stället, blev faktiskt godare....
penna Skrivet av tove
jättebra julgodis :D lätt och snabbt att göra också!
penna Skrivet av Ann
blev verkligen väl emottaget lovar jag!=)
  1