Kommentarer till Räkmacka - Sida 1

"En lyxig räkmacka med ägg, räkor, gurka och remouladsås. Recept med bilder steg för steg! Enkelt och gott till förrätt, lunch eller kvällsmat!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Nadia penna Skrivet av Susanne 2013-07-20 13:01
Det är en smaksak. Sedan kanske Rhode Island är lite rinnigare än remouladsås? Men det beror kanske på vilken sort. Men man kan annars ta vilken sås man vill.
penna Skrivet av Nadia 2013-07-18 21:30
Jag tänkte fråga om det smakar lika bra med Rhode Island sås ist för remoulad sås?
person Svar till Erik E. penna Skrivet av Susanne 2012-03-04 02:31
Smaken är så klart lite olika! ;) Detta är en favorit i min familj. Bröd väljer man naturligtvis det man vill. När jag var liten åt jag alltid ljust rostat bröd. Nuförtiden vill jag gärna äta lite nyttigare. Nu när jag gjort räkmackan på senare tid så har jag gjort med egen remouladsås som jag tillverkat egen majonnäs till. Jag håller med om att persilja och dill är gott till räkor! :)
penna Skrivet av Erik E. 2012-03-04 01:00
Persilja, remouladsås och mörkt rågbröd låter inte som bästa vännerna till räkor. Jag tycker de förtjänar dill, majonnäs (helst hemlagad) och rostat ljust (eller åtminstone halvljust) bröd. Lite färsk tomat.

Remouladsås är gott till kokt eller stekt fisk, eller kokt skinka; mörkt rågbröd är gott under kalla köttbullar med rödbetssallad eller salami med brie.

Och persilja är gott till mycket.

Men smaken är ju olika. :-) De flesta recept jag läst här verkar dock vara på pricken.
penna Skrivet av Susanne 2012-02-26 22:20

Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och nytt recept med hemgjord remouladsås och hembakat rågsurdegsbröd. Självklart går det förstås även bra med köpt remouladsås och köpt bröd av nästan vilken sort som helst.

Denna räkmacka är en riktig klassiker i min familj - mycket gott och enkelt och hela familjen kan sitta och skala räkor vid bordet tillsammans om man vill.

person Svar till PD Nygren penna Skrivet av Susanne 2010-11-06 15:39
Bilden är generellt väldigt dålig. Den är tagen för länge sen, när den här sajten var relativt okänd och jag inte hade lika bra omdöme som idag :P Inte heller hade jag någon bra kamera eller för den delen eller kunde ta bra bilder. Jag är inget proffs nu heller men helt klart har min utveckling gått åt rätt håll! Ska försöka ordna bättre bild snart! Mackan är dock godare än den ser ut kan jag intyga! ;)
penna Skrivet av PD Nygren 2010-10-29 21:41
Inom konsten heter det "Keep your darlings away", bilden på denna "räkmacka" är ju alldeles grön av gurk-bitar.
penna Skrivet av Anonym 2009-12-20 22:58
Jag var med i halv åtta hos mig och hade detta recept, men jag vann ju inte...men det var ju kul att vara med i programmet!:)
penna Skrivet av Josefin 2006-03-21 17:19
Såg ut som en god förrätt till bröllop..
  1