Rabarberpaj LCHF

Mycket god LCHF-rabarberpaj - med lågt GI, få kolhydrater och glutenfritt. Jättegott med kanel på rabarbern och kokosflingor i smuldegen. Mums!
rabarberpaj LCHF
LCHF-Rabarberpaj serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: 40 min varav 25 min i ugnen
Portioner 2-4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (157 g): 496 kalorier, 17 g kolhydrater, 49 g fett, 7 g protein

Ingredienser:

Smuldeg:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Skölj och skala rabarbern. Skär rabarbern i ca 0.5-1 cm tjocka skivor. Sprid ut dem i en ugnsform.

  2. Strö över sötströ och kanel över rabarbern.

    (Mängden sötströ beror lite på hur sur rabarbern är och hur syrlig paj du vill ha. Kanelmängden är inte så noga, strö över lite bara.)

  3. Blanda mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.

  4. Tillsätt smöret i tunna skivor eller mindre bitar och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp.

    Om smöret är kylskåpskallt, skär upp det i tunna skivor eller mindre bitar och låt ligga framme 5 minuter så blir det mjukt.

  5. Fördela smuldegen över rabarbern.

  6. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i ca 25 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och smuldegen ska få lite färg utan att bli bränd.

  7. Låt pajen svalna. Vispa grädden och servera rabarberpajen med vispad grädde.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Magnus ✏️ Skrivet av Susanne
Det ska vara 25 minuter.
✏️ Skrivet av Magnus
Undrar också som Linnzy, ska den vara i ugnen 16 eller 25 minuter?
✏️ Skrivet av Linnzy
Äverst står det "Tid: 30 min varav 16 min i ugnen"

Men på punkt 6 står det 25 min i ugn.

??????
💬 Svar till Anette ✏️ Skrivet av Susanne
Roligt att du tyckte om rabarberpajen och tack för att du skrev! :)
✏️ Skrivet av Anette
👍
Mycket god.

Visa alla kommentarer