Kommentarer till Rabarberpaj - Sida 2

"Min goda rabarberpaj är en smulpaj med kokos i smuldegen. Mycket gott och enkelt recept med rabarber."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Nicke 2009-05-12 16:30
Fy vad smarrigt med kanel och kokos! Detta ska jag prova idag! :)
penna Skrivet av Susanne 2009-05-01 23:30
Svar till J: 3/4 betyder tre fjärdedelar, alltså 0.75. Om man menar "3 till 4" eller "3 eller 4" så skrivs detta "3-4" (med bindestreck). Nu har jag uppdaterat receptet så att det förhoppningsvis blivit tydligare.
penna Skrivet av J . 2009-05-01 22:24
menade "3 eller 4 dl" istället för "3 till 4 dl".
penna Skrivet av J . 2009-05-01 22:23
Otydligt recept. "3/4 dl" kan tolkas som "3 till 4 dl" eller "0.75 dl"...
penna Skrivet av grace 2008-11-16 17:03
till ??? :poröst betyder luftigt.
penna Skrivet av simela 2008-07-21 18:53
har just gjort den och vet ännu inte hur det kommer att lyckas... den är i ugnen nu men hoppas att den blir bra och att mina grekiska gäster tycker om den! tack för receptet!
penna Skrivet av Sissel 2008-06-19 18:12
Mycket fin paj. Har gjort den i porslinsform, då blev rabarbern fin och mjuk, men sen när jag gjorde den i en metallform ble rabarbern lite karamelliserad. Jag tyckte bättre om den första. Slängde i lite vaniljsocker och havregryn som rekomenderat längre ner. Denna har nu fått plats i min egen receptsamling i min lilla gröna bok!
penna Skrivet av David 2008-06-01 09:50
Älskar rabarber paj, bra att ni hade receptet här,var lite osäker..
penna Skrivet av Marix Ankebo 2008-05-21 22:02
Det blev jätte god rabarberpaj av det här rabarberpajs reseptet! Mmm Paj!
penna Skrivet av alex 2008-05-21 12:24
Mycket god! Rekommenderas varmt.
penna Skrivet av marit 2008-05-21 11:07
oj oj oj va god den e taaack för receptet
penna Skrivet av jag 2008-05-09 17:48
paj som är lätt att laga och inte överdrivet mycket fett och socker. för om man tycker att det är för mycket socker så kan man sänka!
penna Skrivet av sara 2008-05-07 17:13
skit go paj!!den e så goo att jag ska göra den idag me!
penna Skrivet av Maria 2008-04-21 11:30
Den är verkligen god! Brukar ta det receptet som bas och sätter sen i jordgubbar med rabarbern. Gudars nektar :) Blir lite knastrigare om man byter ut lite av mjölet till havregryn. Ska snart prova och byta ut sockret till sirap som någon föreslog längre bak. Gott :)
penna Skrivet av Lola 2007-08-02 14:40
ååh gud så gott! verkligen DET BÄSTA RABARBERPAJEN nånsin!! Helt faccinerande :) tack
penna Skrivet av Anne-Marie S 2007-07-03 21:55
Ja det var en enkel och god paj som man gjorde på ett kick och de bjudna åt av förtjusning!
penna Skrivet av Alexander 2007-07-03 19:39
Det här är det bästa det svenska köket har att erbjuda! Dessutom är det skrämmande enkelt att göra. Fem stjärnor!
penna Skrivet av Lucky 2007-06-09 22:09
Har man inte kokos hemma, så kan man istället ersätta detta med; 1,5 dl vetemjöl, 1 dl havregryn samt 0,5 dl-1 dl hackad mandel.
penna Skrivet av Agneta 2007-05-18 12:33
Rabarberpajen var jättegod och enkel att göra.Hade inte all cocos som skulle finnas så jag blandade i havregryn också.Tog lite vaniljsocker också. GOTT med vaniljsås. Mums!
penna Skrivet av Marie 2007-05-12 19:00
En riktigt god rabarberpaj. Dom små pajformerna brändes lätt men den stora blev helt perfekt.
penna Skrivet av Charro 2007-05-12 17:51
Vad konstigt Maria att det blev så fel för dig. Jag har haft detta recept länge nu o provat på både äpplen, frukt o rabarber alla med samma goda resultat. Ikväll blir det en rabarberpaj med glass ;-) / Charro
penna Skrivet av maria 2007-05-08 11:43
nopp, allt va rätt inställt, är en van bakare så ugnen är det inge fel på och hade även satt den lite lägre än mitten, men men ska göra ett nytt försök nån dag. Ska bara samla lite kraft :)
penna Skrivet av Susanne 2007-05-08 01:32
Hej Maria! Tråkigt att din paj blev bränd. Du kan ha ställt pajen för högt upp i ugnen. Du kan ha gjort fel inställningar på ugnen och av misstag satt på grill eller bara övervärme. Det kan också vara något fel på din ugn. Rabarberpajen är en ganska "vanlig smulpaj" så det ska inte vara svårt att få till det om man följer receptet och har en ugn som fungerar. Hoppas du inte misströstar alltför mycket och gör ett nytt försök en annan gång, för den här pajen är riktigt god!
penna Skrivet av maria 2007-05-07 18:58
va jättesugen på lite sommarkänsla och ville göra en rabarberpaj, verkade ju så god, städade här hemma samtidigt, förjde alla anvisningar men efter en kvart började det lukta bränt kände jag å bränd va den =( tråkigt...
penna Skrivet av hmm? 2007-04-24 16:32
Har aldrig smakat rabarberpaj, osäker på om jag gillar det eller ej. Men efter alla kommentarer så ska jag ta och köpa en färdig fryst rabarberpaj, gillar jag det får jag ta och baka en själv =)
penna Skrivet av Susanne 2006-11-21 23:47
Ylva: Ja du kan använda blåbär istället för rabarber!
penna Skrivet av Ylva 2006-11-21 17:29
Kan man använda blåbär istället för rabarber i receptet?
penna Skrivet av Emma 2006-10-21 15:35
Min mamma gjorde den på min systers kalas och den blev bara så otrooligt goood. Godaste pajen jag ätit. Något att verkligen rekomendera;. Éfter middagen ska jag göra eran äppelsmulpaj med kokos vi får se om den blir lika god som den här.:)
penna Skrivet av Susanne 2006-08-13 18:44
Fluffigt, luftigt. Poröst är dock inget ord som används i det här receptet på rabarberpaj.
penna Skrivet av ??? 2006-08-12 16:58
vad betyder poröst?
penna Skrivet av Izzas 2006-08-03 10:20
mums mums mums säger jag bara! :)
penna Skrivet av Fredrik Hallberg 2006-07-20 16:15
Mycket gott recept. Jag kan dock rekommendera att byta ut sockret till rabarberna mot sirap. Det gör pajen ännu mer saftig och cafélik. Må gott
penna Skrivet av Emelie 2006-07-06 22:57
Ljuvligt god!
Verkligen rekomenderat recept!
Extra gott med kokos i!
9/10
penna Skrivet av Alva 2006-06-22 17:30
Jag tycker detta recept ar fantastiskt. Jag brukar lagga till havregryn och vaniljsocker i smuldegen och gora den lite kladdigare med en skvatt mjolk. Ett supergoot tips ar att riva ner skalet av en halv citron och blanda med rabarberna. En skvatt apelsin- eller citronsaft framhaver ocksa rabarbernas goda smak!
penna Skrivet av ;O) 2006-05-30 22:19
Jättegott! Pröva att servera den med päronglass!
Vi hade ingen vaniljglass hemma, men just päronglass visade sig passa superbra till denna paj!
penna Skrivet av Susanne 2006-05-27 13:51
pilla: man kan alltid tillsätta mer smör eller flytande margarin, eller mer eller mindre mjöl för att få pajdegen så smulig som man vill ha den.
penna Skrivet av =P 2006-05-23 20:10
GODASTEEEEEEEEEEEEEEEE PAJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNN =D
penna Skrivet av pilla 2006-05-21 15:52
godaste rabarber paj jag någonsin gjort fantastiskt recept!! så gott med kokos!
2 a gången jag gör pajen nu, möjligtvist lite lite smul deg ,men det e ju en smak sak
penna Skrivet av Barbro 2006-05-19 13:52
# rabarberstjälkar räcker inte långt, minst 7 st behövs. Viktangivelse bättre.. annars en god paj
penna Skrivet av oscar 2006-05-13 11:52
riktigt gott gjort den minst tio gånger nu. Har gjort den till familjen och till mina elever på jobbet alla har älskat den.
penna Skrivet av Sami 2006-05-12 14:26
Hackalacka!!...denna paj är ju såå nam nam! :D
penna Skrivet av Susanne 2006-03-27 00:40
I detta recept används inte ordet "poröst". Men för att svara på din fråga så betyder poröst så som du skriver - lite luftigt - uppvispat så att säga. Det betyder inte att man ska kunna vända upp och ner på bunken. Det är en helt annan sak som man brukar skriva när man vispar äggvitor och socker dvs marängsmet.
penna Skrivet av ?? 2006-03-15 15:11
vad betyder poröst? e dt luftigt lr e dt så dt inte ramlar ut om man vänder uppochned på bunken??
penna Skrivet av Pilou 2006-02-03 16:52
Ett tips som är himla gott: skiva bananer över rabarbern och minska på sockret, täck med smulet. Servera vaniljglass till.
penna Skrivet av hemligt 2005-12-29 22:35
jag brukar ta lite vaniljsocker i min smuldeg och de blir jätte gått.
vaniljsmaken passar bra till rabarbernas syrlighet.
penna Skrivet av Sylwia 2005-07-18 13:42
Allså denna pajen är så löjligt god + att jag har mina egna rabarber i trädgården :)
penna Skrivet av Camilla 2005-06-09 17:23
i sommar ska jag baka rabarberpaj så jag sparar detta recept, ska bli SÅ nammit
penna Skrivet av Magnus 2005-06-05 23:18
Nu kan jag svara på receptet...Det blev väldigt gott. Jag pressade även en halv citron över rabarberna. Pajdegen var inte så smulig som jag hade tänkt mig så jag blandade i lite mer kokos.
penna Skrivet av Magnus 2005-06-05 20:11
Ok, att ni tycker om rabarberpaj förstår jag på era kommentarer men här är ju frågan om ni gjort denna variant och om det blev gott eller om den var omständig att göra?
penna Skrivet av Sam 2005-05-25 21:43
Jag ska testa, hoppas vi lever efter Rabarberpaj