Kommentarer till Rabarberkräm - Sida 1

"God och enkel rabarberkräm. Skölj och skär rabarber. Koka upp socker och vatten. Häll i rabarber och låt koka 4-5 min..."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Simon penna Skrivet av Susanne 2014-06-08 12:37
Låter gott med hallon och ger ju lite fin färg också! Hur stor mängd socker som behövs beror förutom eget tycke och smak även på rabarbern. I början av säsongen är rabarbern mycket surare än i slutet av säsongen. Så man bör alltid smaka sig fram till rätt mängd socker.
penna Skrivet av Simon 2014-06-07 16:07
Jag la in en "grabbnäve" hallon också. Det blev riktigt gott. Man kan nog tillsätta lite mer socker dock, om man inte vill ha sin kräm sur.
person Svar till Morras penna Skrivet av Susanne 2014-06-03 23:47
Minst en vecka, troligtvis betydligt längre lite beroende på sockermängd.
penna Skrivet av Morras 2014-05-31 09:31
Hur länge håller krämen i kylskåpet??
penna Skrivet av Amanda 2013-05-18 12:35
Jättegott!! :)
penna Skrivet av Sofie 2011-08-07 18:32
Den vart jättegod kräm recomenderar verkligen!!!! <3
penna Skrivet av malin 2011-05-28 13:57
dubbel sats räcker knappt till 3 pers. inte till mig åtminstone
penna Skrivet av GiGi 2010-09-02 21:37
Snälla kan du även beskriva rabarbersylt? Det har en utmärkt smak till havregrynsgröt.
person Svar till Catrin penna Skrivet av Susanne 2010-08-01 01:37
Ja sockermängden är förstås mycket tycke och smak men det är också så att rabarbern skiljer sig väldigt mycket i syrlighet under säsongen. På försommaren är rabarbern väldigt sur och på slutet av säsongen i juli/augusti så är den inte alls så sur utan mera sträv och då kan man minska ner på sockret liksom man i början av säsongen kan behöva öka på mängden socker,
penna Skrivet av Catrin 2010-07-31 19:17
Lite för sött för min smak men jätte bra och enkelt recept :) god blev den, ska minska lite på sockret nästa gång bara :)
penna Skrivet av Joel 2010-06-21 06:00
Kunde inte sova inatt så jag prövade på det här receptet, glömde visst bort att skala rabarberna dock. hoppas de blir bra endå. tack för receptet!
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2010-06-09 13:31

Jag har inte provat att frysa rabarberkräm men jag tror att den lätt delar sig då. Men om du gör ett snabbt uppkok så kan den kanske bli ok igen.

Annars är nog det bästa att frysa rabarbern i små bitar och ta upp lagom stora mängder och göra färsk rabarberkräm eller andra rabarberrecept. Att frysa rabarber i små bitar går utmärkt!

Kul att du gillar min receptsajt! ;)

 

penna Skrivet av Emma 2010-06-07 14:34
Hejsan!

Först vill jag tacka för en underbart bra sida! Kollar denna sidan först varje gång jag letar recept! Till min fråga då! vet du om man kan frysa krämen om man gör storkok så kan man ju inte äta upp allt på en gång, Vore bra om någon vet och vill svara!
person Svar till Synnöve Kjerstad penna Skrivet av Susanne 2010-06-07 12:18
Kul att du gillar receptet! Jag har inte provat med bär men det borde väl fungera.
penna Skrivet av Synnöve Kjerstad 2010-06-07 06:33
Kokade på frysta rabarber i går kveld. Måste ta de først. Vilket enkelt recept. Helt enkelt, enkelt.
Tack før det receptet.
Det kommer anvendas ofta.
Kam man koka på samma recept om man har i bär med?
person Svar till Mamma penna Skrivet av Susanne 2010-06-02 02:35
Tack för bra tips! Jag antar att detta gör att man kan minska sockermängden så att det därmed blir nyttigare rabarberkräm (med lägre GI).
penna Skrivet av Mamma 2010-05-31 10:46
Ett tips till detta recept är att göra ett hastigt uppkok av första vattnet för att sedan hälla av det vattnet o sedan ta nytt vatten o fortsätta. Detta för att få bort värsta syran. Gammalt o beprövat knep.
penna Skrivet av Sabina 2010-05-24 13:47
Håller på med ditt recept nu. Hoppas och tror att det kommer smaka helt otroligt gott!
Ett enkelt recept och mycket bra skrivet!
penna Skrivet av ((: 2010-03-10 14:33
det var ju uuunderbart gott!! väldigt bra skrivet oxå!
penna Skrivet av :) 2009-08-05 19:49
Ett enkelt och snabbt recept! jätte gott:)
penna Skrivet av Lena 2009-07-17 13:30
Bra recept och snabbt! Jättegott med kardemumma till, gärna några grovt krossade kapslar.
penna Skrivet av Susanne 2009-07-04 00:48
Svar till Joh: Jag rekommenderar dig att följa receptet. Det blir ju som saft när man kokar rabarber.
penna Skrivet av Joh 2009-07-02 18:47
Har hört att det är gott med saft i. Men jag har ingen saft.
penna Skrivet av Karro 2009-06-22 15:09
Blir även gott om man blandar i lite hallonsylt i krämen, och en fin färg :)
penna Skrivet av Lars 2009-06-21 18:06
Momsigt! 1:a gången som vi (min dotter Lisa o jag)lagade rabarberkräm och då är jag 44 år. Dröjer nog inte lika länge till nästa gång....
penna Skrivet av Viktor 2009-06-21 15:51
Nu ska jag prova. Hoppas det blir bra smak
penna Skrivet av Yen 2009-06-14 20:15
Sjukt gott, speciellt när man inte ätit rabarberkräm på flera år =)
penna Skrivet av Johan 2009-06-05 17:51
Mkt gott och smidigt, testa att byta ut sockret mot ett par mosiga jordgubbar
penna Skrivet av Carro 2009-06-01 14:00
väldigt god och enkel att göra! måste provas!
penna Skrivet av frida 2009-05-30 16:43
den var god och snabb att laga :D
penna Skrivet av Kristin 2009-05-22 16:09
Ha i en knivsudd malen ingefära på slutet så är krämen fulländad!
penna Skrivet av hemmaslime! 2008-06-11 22:17
du det går visst att göra egen slime hemma! som man inte behöver köpa!man gör ungefär på samma sätt bara det att man har karamellfärg istället för tex; rabarber också har man i olja för att det inte ska fastna på händerna lika mycket och lite saft om man vill , för att det ska smaka bättre. kram
penna Skrivet av Susanne 2008-04-10 01:25
Svar till Barn: slime är väl någon plastig gegga som man köper i leksaksaffär? Detta är rabarberkräm som man äter. Det är inte samma sak.
penna Skrivet av Barn 2008-04-01 20:06
Hej bra sida!Jag vill veta om det här är samma som slime? Hur ska man göra föratt det ska bli så? Mitt barn och min man vill gärna göra det så jag vill gärna veta! Tack på förhand!
penna Skrivet av Susanne 2007-06-29 19:40
Svar till Sara: Du måste blanda ut potatismjölet i lite vatten och röra om i det precis innan du häller ner det i rabarberkrämen. Under tiden du häller ner det i rabarberkrämen måste du röra om kraftigt i rabarberkrämen.
penna Skrivet av sara 2007-06-29 15:50
när jag läger i potatismjölet blir de alltid så klumpit va gör jag för fel??
penna Skrivet av Lasse 2007-06-20 19:44
Finhacka en halv röd chilifrukt och blanda i! Nej. Jag skojar inte.
penna Skrivet av Susanne 2007-06-06 16:41
Svar till Berit: Är det något särskilt recept du letar efter? Är det någon ingrediens i det här receptet som du inte vill ska ingå?
penna Skrivet av Berit 2007-06-06 16:29
Finns det någon som har annat recept på rabarberkräm?
penna Skrivet av sara 2007-06-05 23:27
jag tänkte bara säga att det är smartare att fylla vatten just över rabarberna och sen avsmaka med socker och tillsätta potatismjöl efter hur tjock man vill ha den!
penna Skrivet av Berra Bus 2007-06-05 10:57
Jätte god Rabarbegrööd
penna Skrivet av Marie 2007-05-28 18:47
Ingen kräm för "sockerråttor", men det passar mig perfekt. :-)
penna Skrivet av Julia 2007-05-16 18:53
den var faktiskt as god. säg vad du vill men så e det.
  1