Rabarberkolapaj

Knaprigt och gott pajskal fyllt med härlig kolakräm (dulce de leche), rabarberkompott och vispad grädde. Supergott och väldigt enkelt och snabbgjort recept.
rabarberkolapaj
Fantastiskt god rabarberkolapaj med supergott och superenkelt knaprigt pajskal fyllt med dulce de leche, rabarberkompott och vispad grädde. Mums!
Timglas Tid: ca 60 min varav 25 minuters jobb
Portioner 6-8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (190 g): 538 kalorier, 57 g kolhydrater, 32 g fett, 7 g protein

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen.

  2. Tillsätt farinsocker, havregryn och vetemjöl. Rör till en jämn smet med en sked.

  3. Klicka ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämntjock. (Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.)

  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter till gyllene färg. Låt svalna.

  5. Passa på att göra rabarberkompotten under tiden pajskalet gräddas.

    Rabarberkompott: Skölj skala och skiva rabarbern. Lägg bitarna i en kastrull med ytterst lite vatten. Värm på medelvärme. Efter ett tag smälter rabarbern och kokar sedan i egen vätska. Sänk värmen och låt småkoka tills rabarbern är mjuk (detta tar ca 10 minuter). Under tiden det småkokar kan du blanda i strösocker, smaka av och ta ev. mer så att du får en lagom syrlig smak.

    Låt rabarberkompotten svalna. Sänk gärna ner kastrullen i kallt vatten.

  6. Bred ut kolakrämen (den karamelliserade mjölken) i det avsvalnade pajskalet.

    Bred ut den avsvalnade rabarberkompotten ovanpå.

  7. Vispa grädden och bred ut den över rabarberkompotten.

    Sikta över kanel. Förvara i kylskåp fram till servering som bör ske så snart som möjligt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Bör serveras nygjord men håller sig flera dagar i kylskåp, men framförallt grädden ser tråkigare ut för varje dag som går.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Eva ✏️ Skrivet av Susanne
Kolakrämen är karamelliserad mjölk och den köper man färdig i en konservburk. Klicka på ingrediensen i receptet för mer information. Rabarberkompotten gör du enligt receptet.
✏️ Skrivet av Eva
hej, förstår inte hur kolakrämen görs i ovan recept, den karamelliserade vätskan -är det den enbart som är kolakrämen?
Vänligen Eva Jilderbo

Visa alla kommentarer