Kommentarer till Rågsiktskakor

"Recept på rågsiktskakor. Dessa klassiska bröd med hål i mitten bakas enkelt. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Lennart
Nybliven pensionär, gillar mat & bak men oerfaren, behöver därför tydliga recept. Din sida är optimerad för mina behov.
Utomordentligt bra, grattis till ett bra jobb en fin-fin sida. Gott bröd dessutom!
penna Skrivet av Anna
Bakade dessa idag! Blev riktigt goda :) Tack för en bra sida!
besökare Svar till Renate penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillar rågsiktskakorna!
penna Skrivet av Renate
Min favorit. Bakar dem jämnt.....
besökare Svar till Sara Töyrylä penna Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte det blir bra med rågmjöl i saffranslängder. Försök få tag på vetemjöl annars blir du nog besviken. Kanske kan du låna lite av någon granne?
penna Skrivet av Sara Töyrylä
Hej, ska baka saffranslängder och upptäckte att jag har för lite vetemjöl hemma. Har ca 6 dl vetemjöl. Kan man använda fint rågmjöl och blanda med, eller blir det inte bra? Hälsningar Sara
besökare Svar till Mia penna Skrivet av Susanne
Ja det låter rimligt med 1 dl sirap. Penslingen påverkar bara skorpan, det är nog inte det du är ute efter tror jag.

Lycka till och skriv gärna igen och berätta hur det blev när du testar igen! :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Mia
Ja, ska prova det nästa gång. :) Jag vill mig minnas att mormor hade ca 1 dl sirap. Kan det stämma? Sedan fick jag tips från annat håll om att pensla de med kaffe- och sirapsblandning direkt efter gräddning :) Men det är inget jag minns att mormor gjorde med sina :)
besökare Svar till Mia penna Skrivet av Susanne
Prova att ta mörk sirap och kanske även större mängd sirap, dock blir de ju inte så nyttiga då, men mörkare i färgen. :)
penna Skrivet av Mia
Jättegoda och superenkelt! Men jag hade för mig att de skulle bli mörkare...så som jag minns de från när jag var liten och min mormor bakade dem :)
penna Skrivet av Ulrika
Kanonbra recept! Jättegoda :)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Då blir det ju inte rågsiktskakor utan snarare vetekakor men troligtvis fungerar det, dock mindre nyttigt. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Sara
Hej! Kan man byta råsikt mot vetemjöl

Hälsningar
Sara
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Lee
Sara: Ha hellre kallare degvätska och låt jästiden bli lite längre. Jäst är väldigt känsligt för för varm degvätska. Oftast blir resultatet mycket bättre om man har svalare än 30 grader..
penna Skrivet av Jennie
Dessa har snabbt blivit vårt favoritbröd hemma, verkligen jättegoda och bra att frysa in. Sen är de fina och titta på, lite gammaldagsa sådär :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sara: Det är inget fel att degen pyser när du trycker på den. Efter första jäsningen så är det viktigt att du knådar degen ordentligt så du får bort alla gasbubblor som bildats. Då blir degen lite mindre men sedan jäser den och blir större igen under andra jäsningen samt i ugnen.
penna Skrivet av Sara
När min de har jäst upp i 30 sen när jag trycker fingret i den så pyser den ihop. Vad gör jag för fel? har använt termometer så de har varit exakt 37 grader i vätskan
penna Skrivet av Malin
Dessa är riktigt goda, rekommenderar alla som är sugna på att baka dessa att prova för dom blir så kalas goda. Tog i lite honung i mina idag med. får vi se hur de blir. smaklig spis
penna Skrivet av Susanne
Svar till hej: Ja du kan blanda vetemjöl och rågsikt, det går bra. Du kan också blanda vetemjöl och fint rågmjöl. Man kan också byta ut en mindre del av mjölet mot grövre mjöl som t.ex. grahamsmjöl eller grovt rågmjöl om man vill ha nyttigare bröd med mer fibrer.
penna Skrivet av hej
kan man blanda vetemjöl och rågsikt istället för bara använda rågsikt
penna Skrivet av Törnrosa
Väldigt goda..smakar som köpta fast godare
penna Skrivet av Camilla
Mycket goda och ett enkelt recept =)
penna Skrivet av Vicki
Så gott..lätt att göra..tack tack..
penna Skrivet av Nettan
Kanongoda!!!
penna Skrivet av Elias - Aten/Grekland
Mina barn alskar det.Nu maste jag baka varje vecka
penna Skrivet av Från Göteborg
Super gott bröd!
penna Skrivet av Mattias
Detta är mitt favo bröd!!!
Är kanon gott och hur bra som helst att frysa ner och tina upp!

Kram Mattias 24
penna Skrivet av Saga
Ska Baka den så fort min mamma har vaknat hoppas de blir bra fast än ja inte gillar lakris men de gör mammas sambo så ja tar no i brödkryddan ändå
penna Skrivet av Anna
Hoppas de blir bra, ska baka dem nu, min första gång någonsin jag bakar bröd!
penna Skrivet av Emelie
Jag ska baka dem nu, För min lilla bagare är på semester :-(.
penna Skrivet av Ingela
Blir utmärkta med tre-fyra dl rågmjöl och resten vetemjöl också, om rågsikten inte finns.
penna Skrivet av Mattias
Har gjort dem flera gånger! Smakar kanon! Jag gör dem utan brödkryddor och det går väldigt bra.
Är väldigt bra att frysa ner och tina upp för dom är väldigt goa att micra på morgonen och lagom storlek.
penna Skrivet av Linda
Jag gjorde dem utan kryddor och det funkar bra det med. Min sambo gillar inte riktigt lakritssmaken som brödkryddorna ger. Tips på andra kryddor att ha tas gladeligen emot!
penna Skrivet av Emelie
Jättesmarriga bröd som var enkla att göra.
Jag saknade både fänkål och brödkryddor så jag hade i kummin och anis och det blev kanonbra.
  1