Tillaga potatismos på det gamla hederliga sättet. Gör ditt eget hemlagade mos så vill du aldrig mera ha pulvermos eftersom det hemgjorda moset är mycket godare!
Ljuvligt gott till fisk eller varför inte hemgjorda köttbullar?
Potatismoset är som andra potatisrätter allra godast precis när det är nygjort och varmt. Det svalnar snabbt så gör moset när det du ska äta till är klart.
Tips & tricks:
Ta helst en mjölig potatissort så blir moset fluffigare.
GI Tips:
Potatismos har högt GI.
Variationstips:
Prova att ta både vanlig potatis och sötpotatis, hälften hälften. Prova också grädde istället för mjölk.
Jag brukar göra min mos med svartpeppar salt och flytande margarin och mjölk och lite grädde.
⭐
webmaster
💬Svar till
Merja
✏️Skrivet av Susanne
Potatisen är ju väldigt varm så det brukar bli lagom varmt ändå tycker jag men visst kan man värma mjölken om man vill det. Annars kan man ju även värma på potatismoset om man inte tycker det är tillräckligt varmt.
✏️Skrivet av Merja
Ska man inte värma mjölken först som man rör ner i potatisen?
⭐
webmaster
💬Svar till
Joakim
✏️Skrivet av Susanne
Ja det är mycket möjligt! Det ska jag prova! Tack för bra tips! :)
✏️Skrivet av Joakim
Att man ska använda en mjölig potatissort är bara en preferens och inget som du t.ex. hör kockar rekommendera. Fast potatis blir i min (och många med mig) mening MYCKET godare även som mos! Prova själv och avgör! Skillnaden är milsvid!