Kommentarer till Potatisgratäng - Sida 3

"Mycket god potatisgratäng med lök och grädde. Enkelt och snabbt recept som du inte misslyckas med."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Koken 2009-01-15 17:41
en jätte god potatisgratäng som blir krämig och god. Jag själv föredrar också att ha purjolök som man steker tilsammans med löken:)
penna Skrivet av Sara o Hanna 2008-12-31 15:23
Vi gjorde den här potatisgratängen för någon vecka sen och tyckte att den verkade så vattnig. Så innan vi ställde in det hela i ugnen tog vi bort det mesta av all vätska med en skopa och silade det genom en sil till en kastrull. Där gjorde vi sen som en vanlig sås, vätska vispat med mjöl och sen ner i såsen. Sen när såsen var i lagom konstistens så hällde vi det hela över gratängen och sen in i ugnen med det. Det vart super gott och perfekt konstistens! Rekommenderas!
penna Skrivet av roger 2008-12-14 17:39
prova att blanda ut grädden med en burk campells champinjonsoppa....gratängen går från god till mästerverk.
i en stor oval form har jag ca4 dl grädde och en burk .
penna Skrivet av Pelle 2008-11-21 13:43
Svar till sophievitamin:

Vegetarisk kost får innehålla mjölkprodukter till skillnad mot vegansk kost.
penna Skrivet av Susanne 2008-11-08 17:59
Svar till sophievitamin: Det finns ostar med vegetabilisk löpe så det är bara man väljer sådan ost.
penna Skrivet av sophievitamin 2008-11-08 16:40
fattar inte folk att det är lik i ost? LÖPE!
det är inte vegitariskt om man har ost i maten, varför fattar ingen det?
penna Skrivet av Pappa som misslyckas 2008-10-11 18:52
Våran pappa försökte göra denna gratäng, det slutade med att halva formen var full av grädde och mjölk istället för krämig som den ska vara. Så håll koll på hur mycket mjölk och grädde ni ska ha egentligen. Vet inte om han dosera fel eller ifall receptet anger för mycket.
/sönerna
penna Skrivet av Tjoffsen 2008-09-26 17:27
Har man ingen ugn kan man tjoffsa ihop det i en tjock järngryta... går jätte bra! Blir jätte gott!
gäller bara att dosera mjölken rätt.
penna Skrivet av Susanne 2008-09-23 23:44
Svar till mamsen: 1. Jo du kan ta vanlig vitlök. 2. Jag brukar skära med kniv ca 0,5-0,75 cm tjocka skivor. Med mandolin blir det nog för tunna skivor som går sönder när man kokar dem. 3. Ta en ost du gillar med lite mera smak.
penna Skrivet av mamsen 2008-09-14 14:11
1varför inte vanlig vitlök samtidigt med gullöken?
2 hur tjocka skivor potatis? Ska jag använda mandolin eller går det bra med 0,5 cm tjocka med kniv?
3 Vilken sorts ost? Vanlig riven ost smakar ju INGENTING!!
penna Skrivet av Jerry 2008-08-23 16:46
Underbar potatisgratäng, den blir helt perfekt! Men jag brukar ha den inne i 25 minuter och lägga på osten efter 10 minuter, det blir så mums!
penna Skrivet av Susanne 2008-08-17 23:43
Svar till "Potatisen !": Är såsen vattnig? Såsen ska vara lite lagom krämig. Kanske har du tagit för lite potatis i förhållande till mängden grädde och mjölk i såsen.
penna Skrivet av Potatisen ! 2008-08-12 14:22
Närdet har gått 20 minuter i ugnen så är den fortfarande helt vattnig . ska den vara vattnig eller Mer hård ?
penna Skrivet av Tomas 2008-08-09 17:28
Alldeles för dåligt med kryddor..ta minst dubbelt så mycket.. det smakade tyvärr inget.. Mjölk dödar kryddorna totalt... besviken... den blir ju alldeles vattnig..
penna Skrivet av Gratäng Mannen 2008-08-05 19:46
Gryymt. Får mig att framstå som ett proffs...
Mycket uppskattat utav min älskade sambo..
penna Skrivet av Lilla My 2008-07-25 09:40
Måste tacka för detta recept! Blir så jättegod och krämig, helt perfekt! Jag brukar använda matlagningsgrädde och minska lite på mjölken, och det blir också bra.
penna Skrivet av Lillin 2008-06-19 12:58
Såååå god!!! Ska alltid göra den här framöver!
penna Skrivet av LoveOfNature 2008-04-30 15:51
Hej!
Svar till karin Ohlsson. Det finns ju! =) Oftast är det bara till att köpa två så passar det ena som lock. Lycka till!
Trevlig valborg på er! / Fi
penna Skrivet av Daniel L 2008-04-23 19:30
Ersätt "vitlökspulver eller vitlökssalt" med ett par pressade vitlöksklyftor istället, blir mycket godare (enligt mig)!
penna Skrivet av Jocke D 2008-04-12 14:13
Ett bra recept. Prova att röra ner en del av osten också innan gratinering, då blir den ännu krämigare!
penna Skrivet av Jenny 2008-04-05 16:26
Första gången jag lyckats göra en god potatisgratäng i hela mitt liv, mums! Och den var precis lika god dagen efter :-)
penna Skrivet av Yess 2008-03-06 18:32
jag la ner lite skivade morötter sist jag gjorde den det blev riktigt gott :)

kan rekommendera denna potatisgratäng den e dunder god.
penna Skrivet av r m 2008-03-03 16:53
jag gör som det står... men jag lägger med det kyckling file.. jag steker det häller i det kryddor,, sen häller jag i det i potatisen,,, låt dom koka tillsammas,,, sen i ugnen,, jätte gott blir det.. servera med sallad..=)
penna Skrivet av Susanne 2008-03-02 12:30
Svar till A-k: Jag har inte provat det.
penna Skrivet av A-k 2008-02-27 22:16
Är den lika god att laga dagen före och äta dagen efter?
penna Skrivet av Potatisgratängälskare!!! 2008-02-11 10:45
Jag gör ungefär likadant och det blir jättegott.
Tips är att koka ca 10 min istället för 3-5 min,
då kommer stärkelsen i potatisen fram och det hela
blir krämigt och härligt redan i grytan av stärkelsen som inte ens är onyttigt.
Jag brukar ha 3 dl grädde och 3 dl mjölk.
Allt ska täckas med mjölk/grädde.
Bryner lök, purjulök och vitlök först, sen på med
grädden, koka upp och i med potatisen. Givetvis salt och svartpeppar i oxså.
Glöm bara inte at röra hela tiden, det bränns vid.
Jag följer receptet som Mat-Tina hade för ett antal år sedan och lärde mig detta.
penna Skrivet av nybörjare 2008-01-30 10:28
Första gången jag gjorde potatisgratäng och den blev jättegod!!!!!!!!!!!!!!!!!! dock lite vattnig så mindre mjölk nästa gång :)
penna Skrivet av cissi 2008-01-28 12:55
Sökte ett bra recept på potatisgratäng. Dethär verkar enkelt och gott så jag ska prova det.
penna Skrivet av gun 2008-01-12 10:22
Den blev mycket god, men nästa gång ska jag prova att inte ta lika mycket mjölj, då jag tycker den blev lite för lös.
penna Skrivet av Jeanette 2008-01-02 23:29
Det står ju vispgädde!! Husomhelst, super gott!!! Äntligen lyckades jag!! :)
penna Skrivet av carina johansson 2007-12-31 18:12
Jag har aldrig kunnat laga bra o god potatisgratäng, men till min lycka denna nyårsafton då jag hittade detta recept. Enkelt och supergott Tack så himla mycket.
penna Skrivet av lara 2007-12-28 22:29
helt underbart o så lätt o laga
penna Skrivet av deg 2007-12-07 10:42
måste ju ha riktig grädde!
penna Skrivet av jess 2007-12-06 15:15
felet var väl kanske att du tog matlagningsgrädde står ju visp grädde i receptet...
penna Skrivet av Patrik 2007-12-04 14:35
Blev väldigt god men blev ännu bättre när jag provade att skippa vitlökspullvret och pressade i 3-4 vitlökskyftor istället
penna Skrivet av elli 2007-11-29 19:04
blev inte alls som jag trodde, jag tog matlagningsgrädde helt "lös" blev mjölken och grädden vattnig :/ tyckte resultatet blev: slöseri med tid och pengar. :( Nån som vet vad som kan ha blivit fel???
penna Skrivet av Chirrin Linnea 2007-11-10 17:04
Går snabbt att göra o smakar himmelskt gör denna rätt för en andra gång nu :-D
penna Skrivet av Bahareh Andersson 2007-11-07 12:04
Håller med de andra .....super gott ....blev upsskattat av mannen ;-)
penna Skrivet av Jocke 2007-11-03 17:27
Har en i ugne nu :) till en rådjurs stek luktar himmelskt tack för receptet spar lite tid me
penna Skrivet av Linnea 2007-10-16 14:36
Jättegod! Blandade i sötpotatis och kikärtor också, blev till en hel maträtt, snabb och lätt!
penna Skrivet av Mi 2007-10-08 15:48
Fruktansvärt god! Waow! Överraskande gott.
penna Skrivet av Lillan 2007-10-01 18:28
Jättegod gratäng! Jag tog färsk vitlök, och så tog jag Laga Lätt 4% istället för grädde. Jag strödde över lite västerbottensost. Mums!
penna Skrivet av Yngve 2007-09-29 15:13
Jag brukar göra en liknande potatisgratäng, men jag har Laga Lätt 4 % i stället för vispgrädden och sen använder jag örtsalt och mager ost max
10 %. Det blir lika gott ändå.
Vi kör med lite fettsnålare mat.
penna Skrivet av Kinda i KBA 2007-09-27 00:50
Jag kan göra den godaste potatisgratängen i hela världen, jag lärde mig receptet av denna hemsidan, jag vill tacka hemsidan väldigt mycke...

Kinda
penna Skrivet av maggan 2007-08-30 08:42
Fryst potatisgratäng blir inte så bra,potatisen blir grynig,går fort att göra mycket när du kokar, lycka till med festen.
penna Skrivet av maasen 2007-08-23 23:06
pressa i 3-4 stora vitlöksklyftor i stället för vitlökspulver och låt dom koka i hop med det andra blir mycket godare
penna Skrivet av Susanne 2007-08-23 18:13
Jag har inte provat själv men googlade lite och det verkar som det ska fungera. Läs gärna mer här: brollopstorget.se/Forum-1-15/m390277.html
penna Skrivet av Charro 2007-08-23 12:29
Någon som vet om jag kan frysa in den o värma den i ugnen igen? Tänker att jag skulle ha potatisgratäng på en större fest för 60personer smidigt om jag då kan göra den klar innan o bara ta fram o tina o värma...eller?!
penna Skrivet av Isabelle 2007-08-21 17:56
Enkelt och otroligt gott för dom som älskar potatisgratäng =)
penna Skrivet av Westman 2007-08-08 03:36
Färsk vitlök är ett måste!
Minst en HEL vitlök.