Kommentarer till Pizzasallad - Sida 1

"Pizzasalladsrecept som ger lika god pizzasallad som på pizzeria. Pizzasallad är dessutom både gott och nyttigt!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till Lena penna Skrivet av Susanne 2017-04-25 16:41
Tack för de fina orden! Roligt att du tyckte om pizzasalladen! 😊
penna Skrivet av Lena 2017-04-23 17:01
Äntligen! Har länge sökt efter en riktigt god pizzasallad!! Enkel att göra dessutom, tack för det receptet😀
person Svar till Lindis penna Skrivet av Susanne 2017-03-20 13:33
Vilket fint betyg! Kul att du tyckte om pizzasalladen och tack för att du skrev!
penna Skrivet av Lindis 2017-03-10 20:03
Smakar precis som på pizzerian, tummen upp!!!
person Svar till Barbro Andersson penna Skrivet av Susanne 2016-10-25 13:32
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Barbro Andersson 2016-10-22 14:36
Jag brukar ha i lite italiensk salladskrydda.....så gott!
person Svar till Soso penna Skrivet av Susanne 2016-06-30 14:19
Jag har inte någon sådan krydda i mitt recept men jag kan ju gissa på oregano. Du kan ju annars fråga på pizzerian du handlar på som har sådan pizzasallad vad det är i den. Skriv gärna och berätta!
penna Skrivet av Soso 2016-06-30 06:55
Hej
I salladen lägger man någon krydda vad är det för kryda.den är grön torkad växt vad är det för något??
person Svar till Lotta penna Skrivet av Susanne 2016-04-02 14:36
Jag har inte provat det själv så jag vet inte hur det blir. Om du provar eller någon annan vet, skriv gärna och berätta!
penna Skrivet av Lotta 2016-03-27 15:36
Hej!

Man han även slaka kålen, hälla på kokande vatten på kålen för att få den mjuk.
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2015-06-02 13:05
Tack för bra information!
penna Skrivet av Sara 2015-06-01 19:39
Hej! Använder färsk vitkål i pizzasalladen nu när det finns. En kinesisk bekant sa att hon saknade den, då det stora delar av året i Sverige bara finns lagrad. Hon tycker att den färska är godare och mildare. Hon steker den färska, med lite kinesisk soja tror jag att det var. Testade den färska själv första gången nu i år och tycker att den är lite godare. Fortfarande vitkål, men en aning mildare o mjukare, men fortfarande krispig! Nytttighetsmässigt har jag ingen aning.
person Svar till Micke penna Skrivet av Susanne 2015-05-10 14:35
Intressanta frågor som jag tyvärr inte vet svaret på.
penna Skrivet av Micke 2015-05-07 00:56
Hej, en fråga till!

i Gamla Stan, STHLM, korsningen där gatorna Storkyrkobrinken och Stora Nygatan möts. Där finns en av Gamla Stans äldsta italienska restauranger, Ristorante Rodolfino.

Nu var det ett par år sedan jag var där, men har lagt Rodolfino på minnet, för att de åtminstone då hade en egen och unikt god touch på pizzasalladen.

En pizzasallad långt i från den traditionella.man serveras på pizzerian i förorten eller ett pizzahak längs riksvägen i vårt avlånga land.

Vit som mjölk, olivolja, smör?

Någon som kan hjälpa en med receptet på en äkta pizzasallad signerad Ristorante Rodolfino, Gamla Stan?
penna Skrivet av Micke 2015-05-07 00:37
Hej, undrar lite om skillnaden mellan färsk vitkål som nått butikerna denna månad och fjolårs vitkålen. Vad är mest nyttigt, färsk eller lagrad vitkål? Utvecklas "nyttigheterna"? Eller mattas "nyttigheterna" av?

Pizzeriorna använder uppenbarligen alltid lagrad och blek vitkål, troligen för att lagrad är mer än hälften så dyr som färsk vitkål.

Men finns där andra incitament än det lägre priset? Som att färsk vitkål inte fungerar lika bra till pizzasallad?

Kort sagt vad är nyttigast och dessutom passar bäst i pizzasalladen? Skiljer de sig i andra avseenden, i andra anrättningar? Färsk eller blek fjolårs vitkål?
penna Skrivet av Andre 2015-05-06 20:34
Tack för receptet! njuter i fulla drag av pizzasalladen :D sketa gött!
penna Skrivet av Johan 2015-04-10 19:18
knådade med händerna och lät ligga i kylen i ca 24 timmar. kunde inte väntat mig ett bättre resultat än vad jag fick. mild och fin som snuuuus.
penna Skrivet av Micke 2015-01-16 21:13
Har nu testat detta recept för första gången.
Gjorde på 1kg vitkål och åt upp allt på 2 dagar.
Supergott!!!
Får nog bli en sväng till affären imorgon för att köpa mer vitkål. :)
person Svar till Michael Jilleskog penna Skrivet av Susanne 2014-10-27 23:13
Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Michael Jilleskog 2014-10-24 18:14
Tack för ett gott och enkelt sätt att få restaurang känsla, jag la till lite inlagda paprika för att få lite färg på salladen!!
Tack igen och lycka till!
person Svar till Birgitta penna Skrivet av Susanne 2014-09-21 17:10
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Birgitta 2014-09-19 13:49
Tack för ett jättebra recept på pizzasallad
äntligen smakar den som vår familj ha den !!!
Vänliga hälsningar Birgitta med familj
person Svar till Tim penna Skrivet av Susanne 2013-03-03 13:50
Tack för bra tips! Lägger till det i receptet!
penna Skrivet av Tim 2013-02-26 14:48
En viktig sak att tänka på är att röra om salladen med jämna mellanrum. Vätskan sjunker ner till botten och allt blir mindre gott att äta ifall man struntar i att röra om.

Jag har "jätteladdningar" i kylen i ca 1 vecka (4X receptet). Det fungerar jättebra ifall man håller koll på salladen. Jag hinner aldrig testa med att frysa ner den. Familjen äter salladen till allt som den passar till :) Jag äter den emellanåt som lunch med en macka och en kopp Te.
person Svar till Tim penna Skrivet av Susanne 2013-02-01 17:53
Tack för tips med inlagd röd paprika!
person Svar till Agneta penna Skrivet av Tim 2013-01-31 17:29
Sallads receptet är utmärkt. Helst med inlagd röd paprika.
Att förstöra vitkålen med att mosa den eller göra den för finstrimlad är inte bra. Mosad kål är inte gott, det skall vara krispigt. Mosig kål = mycket lång tid i pizzerian = gammalt.
penna Skrivet av Kramis 2011-09-26 19:07
Någon som har testat att frysa in pizzasalladen?
person Svar till Putte penna Skrivet av Susanne 2011-05-02 23:55
Jag tror den håller sig ganska länge. Jag har haft min i kylskåp 1-2 veckor och det har smakat bra!
penna Skrivet av Putte 2011-05-02 21:04
Smakade ganska precis som på min lokala pizzeria, alltså gott :) Men jag funderar hur länge den är duglig att äta. Tre dygn efter man rört ihop den? Längre?
penna Skrivet av Robert 2011-04-25 18:27
Väldigt bra recept och många bra tips bland kommentarerna också, t.ex. att kavla vitkålen i en påse vilket fungerade utmärkt. Efter att ha testat med både vinäger och ättika så föredrar jag varianten med ättika men båda är väl värda att prova.
penna Skrivet av Vik 2011-04-17 21:49
Brukar också göra egen pizzasallad. För att få den mjuk skållar jag den i kokhett vatten någon minut. Ett tips på god vinäger är vit balsamvinäger. Mums!
penna Skrivet av urniks 2011-03-24 15:39
Denna sallad är så god..Jag har även tillagt morot, inlagd paprika o vitlök..det är ju en smaksak ifall man vill prova.
penna Skrivet av Fnark 2010-09-11 10:48
Missa inte saltet, det gör en enorm skillnad.
Första gången jag provade hade jag för lite salt och det smakade apa. Jag kunde inte komma på varför och experimenterade med lite socker, mer/mindre vinäger osv men allt som behövdes va lite salt för att runda av smaken.

Jag kör också med osthyveln, tycker det funkar bra även om det blir lite stökigt.
Det är viktigt att inte ha för stora vitkålsbitar för då får du för mycket kålsmak och de drar inte upp vätskan.
person Svar till David penna Skrivet av Susanne 2010-08-04 02:14

Pizzasalladen blir godare om den får stå längre och det är viktigt att man lyckas få till vitkålen väldigt mjuk.

Läs gärna alla kommentarer här så får du tips på lite andra varianter och andra tips från de som jobbat på pizzeria.

Skriv gärna om du provar igen och hur det blev!

person Svar till susnet penna Skrivet av David 2010-08-01 15:55
20 timmar kanske
person Svar till david penna Skrivet av Susanne 2010-07-30 18:56
Hur länge lät du den stå i kylen innan du åt den?
penna Skrivet av david 2010-07-29 12:59
Detta recept var inte gott alls. Helt fel typ av smak jämfört med pizzeriorna.
penna Skrivet av Fredde 2009-07-31 12:57
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Katharina 2009-07-14 22:48
Mitt tips är att strimla från kålhuvudet direkt med en osthyvel! Tunnt och strimligt! Jag använder en skvätt vatten,lite ättika,en skvätt olivolja, salt och grovmalen svartpeppar.
penna Skrivet av kent pettson 2009-07-06 06:06
Mitt tips för att få vitkålen mjuk är att skjölja den i hett vatten i durkslaget ngn sekund efter det att man rivit den
penna Skrivet av Per 2009-06-27 02:20
Efter att ha jobbat på min farsas pizzeria ett antal år så kan jag säga att dom flesta pizzasallader innehåller vitkål, ättika, vanlig matolja, salt och svartpeppar. Man lägger allt i en skål och knådar in det och låter det sen stå kallt några timmar. Om man vill kan man smaksätta med antingen röd burk-paprika eller pizzakrydda.
penna Skrivet av micke 2009-06-08 21:26
grejen är ju att lägga den rivna kålen i vattenbad med lite salt, då får man bort både pruttlukt ur kålen och man blir inte uppblåst i magen, jag lägger iblöt på morron, byter vatten på kvällen och sköljer av och blandar i vinäger, olja etc. nästa morron så är den perfekt till kvällen

1 msk olja
2 msk äppelcidervinäg
1 tsk honung utrörd i lite vatten
svartpeppar
penna Skrivet av tjobre 2009-06-08 17:31
"pizzasallad" görs med vatten, ättika och socker annars är väl den tekniska termen vitkåls vinegrätt. om jag inte misstar mej.
penna Skrivet av åsa 2008-08-23 18:04
jag vet att vissa pizzabagare gör med ättika istället för vinäger. Det blir en annan skärpa i smaken då?
penna Skrivet av Susanne 2008-07-16 01:15
Tack för alla bra tips! Rödvinsvinäger och italiensk salladskrydda ska jag prova nästa gång!
penna Skrivet av Linda 2008-06-22 08:40
Du fården perfekt pizza salladen om du river vitkålshuvudet med en osthyvel. Du får en tunn härlig sallad!
penna Skrivet av Anders J 2008-06-21 18:41
Rödvinsvinäger och italiensk salladskrydda gör att det smakar som i Frankrike, eller som på den grekiska restaurangen där jag jobbar. Men hur som, kör på så hårt det går nu när vitkålen är färsk, det är nu det är så hiiiimla gött!
penna Skrivet av Hasse och Greta 2008-06-07 19:26
Vi hällde kokande vatten över vitkålen. Då blev den mjukare mycket snabbare. Tyckte dock att den var något smaklös så vi kryddade extra med vitlök och citronpeppar.
Ler stort
Hasse och Greta
penna Skrivet av ewa 2008-04-29 11:48
Jag la ner kålen i en plastpåse och kavlade den! Sen hällde jag i oljan etc. o skakade om, perfekt!
penna Skrivet av Agneta 2008-03-29 08:20
Äntligen en pizzasallad som smakar som den ska. SUPERGOD...
  1   2   nästa sida