Kommentarer till Pizzasallad

"Pizzasalladsrecept som ger lika god pizzasallad som på pizzeria. Pizzasallad är dessutom både gott och nyttigt!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Lena penna Skrivet av Susanne
Tack för de fina orden! Roligt att du tyckte om pizzasalladen! 😊
penna Skrivet av Lena
Äntligen! Har länge sökt efter en riktigt god pizzasallad!! Enkel att göra dessutom, tack för det receptet😀
besökare Svar till Lindis penna Skrivet av Susanne
Vilket fint betyg! Kul att du tyckte om pizzasalladen och tack för att du skrev!
penna Skrivet av Lindis
Smakar precis som på pizzerian, tummen upp!!!
besökare Svar till Barbro Andersson penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Barbro Andersson
Jag brukar ha i lite italiensk salladskrydda.....så gott!
besökare Svar till Soso penna Skrivet av Susanne
Jag har inte någon sådan krydda i mitt recept men jag kan ju gissa på oregano. Du kan ju annars fråga på pizzerian du handlar på som har sådan pizzasallad vad det är i den. Skriv gärna och berätta!
penna Skrivet av Soso
Hej
I salladen lägger man någon krydda vad är det för kryda.den är grön torkad växt vad är det för något??
besökare Svar till Lotta penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat det själv så jag vet inte hur det blir. Om du provar eller någon annan vet, skriv gärna och berätta!
penna Skrivet av Lotta
Hej!

Man han även slaka kålen, hälla på kokande vatten på kålen för att få den mjuk.
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Tack för bra information!
penna Skrivet av Sara
Hej! Använder färsk vitkål i pizzasalladen nu när det finns. En kinesisk bekant sa att hon saknade den, då det stora delar av året i Sverige bara finns lagrad. Hon tycker att den färska är godare och mildare. Hon steker den färska, med lite kinesisk soja tror jag att det var. Testade den färska själv första gången nu i år och tycker att den är lite godare. Fortfarande vitkål, men en aning mildare o mjukare, men fortfarande krispig! Nytttighetsmässigt har jag ingen aning.
besökare Svar till Micke penna Skrivet av Susanne
Intressanta frågor som jag tyvärr inte vet svaret på.
penna Skrivet av Micke
Hej, en fråga till!

i Gamla Stan, STHLM, korsningen där gatorna Storkyrkobrinken och Stora Nygatan möts. Där finns en av Gamla Stans äldsta italienska restauranger, Ristorante Rodolfino.

Nu var det ett par år sedan jag var där, men har lagt Rodolfino på minnet, för att de åtminstone då hade en egen och unikt god touch på pizzasalladen.

En pizzasallad långt i från den traditionella.man serveras på pizzerian i förorten eller ett pizzahak längs riksvägen i vårt avlånga land.

Vit som mjölk, olivolja, smör?

Någon som kan hjälpa en med receptet på en äkta pizzasallad signerad Ristorante Rodolfino, Gamla Stan?
penna Skrivet av Micke
Hej, undrar lite om skillnaden mellan färsk vitkål som nått butikerna denna månad och fjolårs vitkålen. Vad är mest nyttigt, färsk eller lagrad vitkål? Utvecklas "nyttigheterna"? Eller mattas "nyttigheterna" av?

Pizzeriorna använder uppenbarligen alltid lagrad och blek vitkål, troligen för att lagrad är mer än hälften så dyr som färsk vitkål.

Men finns där andra incitament än det lägre priset? Som att färsk vitkål inte fungerar lika bra till pizzasallad?

Kort sagt vad är nyttigast och dessutom passar bäst i pizzasalladen? Skiljer de sig i andra avseenden, i andra anrättningar? Färsk eller blek fjolårs vitkål?
penna Skrivet av Andre
Tack för receptet! njuter i fulla drag av pizzasalladen :D sketa gött!
penna Skrivet av Johan
knådade med händerna och lät ligga i kylen i ca 24 timmar. kunde inte väntat mig ett bättre resultat än vad jag fick. mild och fin som snuuuus.
penna Skrivet av Micke
Har nu testat detta recept för första gången.
Gjorde på 1kg vitkål och åt upp allt på 2 dagar.
Supergott!!!
Får nog bli en sväng till affären imorgon för att köpa mer vitkål. :)
besökare Svar till Michael Jilleskog penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Michael Jilleskog
Tack för ett gott och enkelt sätt att få restaurang känsla, jag la till lite inlagda paprika för att få lite färg på salladen!!
Tack igen och lycka till!
besökare Svar till Birgitta penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Birgitta
Tack för ett jättebra recept på pizzasallad
äntligen smakar den som vår familj ha den !!!
Vänliga hälsningar Birgitta med familj
besökare Svar till Tim penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Lägger till det i receptet!
penna Skrivet av Tim
En viktig sak att tänka på är att röra om salladen med jämna mellanrum. Vätskan sjunker ner till botten och allt blir mindre gott att äta ifall man struntar i att röra om.

Jag har "jätteladdningar" i kylen i ca 1 vecka (4X receptet). Det fungerar jättebra ifall man håller koll på salladen. Jag hinner aldrig testa med att frysa ner den. Familjen äter salladen till allt som den passar till :) Jag äter den emellanåt som lunch med en macka och en kopp Te.
besökare Svar till Tim penna Skrivet av Susanne
Tack för tips med inlagd röd paprika!
besökare Svar till Agneta penna Skrivet av Tim
Sallads receptet är utmärkt. Helst med inlagd röd paprika.
Att förstöra vitkålen med att mosa den eller göra den för finstrimlad är inte bra. Mosad kål är inte gott, det skall vara krispigt. Mosig kål = mycket lång tid i pizzerian = gammalt.
penna Skrivet av Kramis
Någon som har testat att frysa in pizzasalladen?
besökare Svar till Putte penna Skrivet av Susanne
Jag tror den håller sig ganska länge. Jag har haft min i kylskåp 1-2 veckor och det har smakat bra!
penna Skrivet av Putte
Smakade ganska precis som på min lokala pizzeria, alltså gott :) Men jag funderar hur länge den är duglig att äta. Tre dygn efter man rört ihop den? Längre?
penna Skrivet av Robert
Väldigt bra recept och många bra tips bland kommentarerna också, t.ex. att kavla vitkålen i en påse vilket fungerade utmärkt. Efter att ha testat med både vinäger och ättika så föredrar jag varianten med ättika men båda är väl värda att prova.
penna Skrivet av Vik
Brukar också göra egen pizzasallad. För att få den mjuk skållar jag den i kokhett vatten någon minut. Ett tips på god vinäger är vit balsamvinäger. Mums!
penna Skrivet av urniks
Denna sallad är så god..Jag har även tillagt morot, inlagd paprika o vitlök..det är ju en smaksak ifall man vill prova.
penna Skrivet av Fnark
Missa inte saltet, det gör en enorm skillnad.
Första gången jag provade hade jag för lite salt och det smakade apa. Jag kunde inte komma på varför och experimenterade med lite socker, mer/mindre vinäger osv men allt som behövdes va lite salt för att runda av smaken.

Jag kör också med osthyveln, tycker det funkar bra även om det blir lite stökigt.
Det är viktigt att inte ha för stora vitkålsbitar för då får du för mycket kålsmak och de drar inte upp vätskan.
besökare Svar till David penna Skrivet av Susanne

Pizzasalladen blir godare om den får stå längre och det är viktigt att man lyckas få till vitkålen väldigt mjuk.

Läs gärna alla kommentarer här så får du tips på lite andra varianter och andra tips från de som jobbat på pizzeria.

Skriv gärna om du provar igen och hur det blev!

besökare Svar till susnet penna Skrivet av David
20 timmar kanske
besökare Svar till david penna Skrivet av Susanne
Hur länge lät du den stå i kylen innan du åt den?
penna Skrivet av david
Detta recept var inte gott alls. Helt fel typ av smak jämfört med pizzeriorna.
penna Skrivet av Fredde
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Katharina
Mitt tips är att strimla från kålhuvudet direkt med en osthyvel! Tunnt och strimligt! Jag använder en skvätt vatten,lite ättika,en skvätt olivolja, salt och grovmalen svartpeppar.
penna Skrivet av kent pettson
Mitt tips för att få vitkålen mjuk är att skjölja den i hett vatten i durkslaget ngn sekund efter det att man rivit den
penna Skrivet av Per
Efter att ha jobbat på min farsas pizzeria ett antal år så kan jag säga att dom flesta pizzasallader innehåller vitkål, ättika, vanlig matolja, salt och svartpeppar. Man lägger allt i en skål och knådar in det och låter det sen stå kallt några timmar. Om man vill kan man smaksätta med antingen röd burk-paprika eller pizzakrydda.
penna Skrivet av micke
grejen är ju att lägga den rivna kålen i vattenbad med lite salt, då får man bort både pruttlukt ur kålen och man blir inte uppblåst i magen, jag lägger iblöt på morron, byter vatten på kvällen och sköljer av och blandar i vinäger, olja etc. nästa morron så är den perfekt till kvällen

1 msk olja
2 msk äppelcidervinäg
1 tsk honung utrörd i lite vatten
svartpeppar
penna Skrivet av tjobre
"pizzasallad" görs med vatten, ättika och socker annars är väl den tekniska termen vitkåls vinegrätt. om jag inte misstar mej.
penna Skrivet av åsa
jag vet att vissa pizzabagare gör med ättika istället för vinäger. Det blir en annan skärpa i smaken då?
penna Skrivet av Susanne
Tack för alla bra tips! Rödvinsvinäger och italiensk salladskrydda ska jag prova nästa gång!
penna Skrivet av Linda
Du fården perfekt pizza salladen om du river vitkålshuvudet med en osthyvel. Du får en tunn härlig sallad!
penna Skrivet av Anders J
Rödvinsvinäger och italiensk salladskrydda gör att det smakar som i Frankrike, eller som på den grekiska restaurangen där jag jobbar. Men hur som, kör på så hårt det går nu när vitkålen är färsk, det är nu det är så hiiiimla gött!
penna Skrivet av Hasse och Greta
Vi hällde kokande vatten över vitkålen. Då blev den mjukare mycket snabbare. Tyckte dock att den var något smaklös så vi kryddade extra med vitlök och citronpeppar.
Ler stort
Hasse och Greta
penna Skrivet av ewa
Jag la ner kålen i en plastpåse och kavlade den! Sen hällde jag i oljan etc. o skakade om, perfekt!
penna Skrivet av Agneta
Äntligen en pizzasallad som smakar som den ska. SUPERGOD...
penna Skrivet av michael
kan också fyllas på med inlagd röd parika och gärna basilika och oregano så är den som många pizzeriors sallad olja efter behov och det går bra med solrosolja också om man inte vill ha den lite bittra olivoljan!
penna Skrivet av Pedro
Lite vitlök i salladen höjer den ytterligare i smakhänseende
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maja: Åtminstone 1 vecka håller den sig i kylen. Så länge har jag haft den där. Men som med allt annat så får man smaka och se. Smakar det bra är det bara att äta. Eftersom det är mycket olja, vinäger och salt i så borde den hålla sig rätt bra.
penna Skrivet av Maja
Är det någon som vet hur länge man kan ha salladen i kylen?
penna Skrivet av Kocken
Nu har man gjort salladen. blir hemma bakad pizza imån, så hoppas salladen smakar gott. la lite extra med peppar för de gillar ja.
penna Skrivet av Göran
Osthyvel funkar jättebra!
penna Skrivet av pizzasalladen
men de funkar visst !!
penna Skrivet av Nej
Ja du Bengt-Ove. Det är lätt för dig att tycka.
penna Skrivet av Sofia
istället för att stöta vitklen; koka upp olja, vinäger och vatten och kryddor. Häll över kålen och ställ kallt. Då frigörs vätskan i kålen och det blir saftigt.
penna Skrivet av Bengt-Ove Thengius
Dela ett litet vitkålshuvud,och ta sedan en osthyvel att strimla med!Funkar helbra tycker jag.
  1