Kommentarer till Pizza med pizzadeg med jäst - Sida 2

"Baka din egen pizza med det här receptet på pizzadeg med jäst. Bilder steg för steg! Hawaii, skaldjur, kebab och vegetarisk."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

person Svar till l & a penna Skrivet av Susanne 2010-10-27 03:20
Ja det gäller ju alla recept att man bör tvätta händerna. Förkläde är också bra. Men det är sånt som alla vet och inget som jag skriver i varje recept. Det skulle nog bli ganska tjatigt tror jag.
penna Skrivet av l & a 2010-10-26 18:47
Vi tänkte prova denna deg nu, har för mig att vi gjort det en gång förut också och den var god då! Det vi skulle vilja kommentera på är att det inte står med någonstans att man ska tvätta händerna, så gott folk jag säger det nu. Tvätta händerna! Tjingeling :)
penna Skrivet av GiGi 2010-07-17 22:23
Jättegott! Jag ersatt en del vetemjöl för granhamsmjöl. Pizzan blir inte för mjuk. Tycker om det,toppen!
Man kan också använda rödbönor, el bannan, osv. Allt är goda.
Tack!
penna Skrivet av Susanne 2010-05-27 20:27
Ännu bättre pizzadeg med Vetemjöl Special. Måste bara arbetas lite längre. Låt den jäsa i en bunke med olivolja i botten. Sen är det bara att lägga över den på plåten och platta ut, så fastnar inte degen på plåten heller.
person Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne 2010-05-21 01:47
Det gäller att arbeta in lagom mycket mjöl i degen. Dessutom måste man arbeta degen en stund. Det är lättast att använda elvisp med degkrokar eller någon köksmaskin till att arbeta degen. Att arbeta in lagom mycket mjöl är svårare, det är något som man lär sig när man bakat några gånger. Tänk på att när man följer recept så bör man alltid mäta upp vetemjöl i litermått eller väga det så blir det mera rätt mängd. Om man mäter med decilitermått så är det väldigt lätt att packa mjölet så att man tar för mycket. Nu verkar de ju i ert fall vara så att ni tagit lite för lite mjöl. Prova lite mer nästa gång så degen blir mindre kladdig och arbeta den några minuter med elvisp eller köksmaskin så blir den ännu bättre. Hoppas tipsen hjälper!
penna Skrivet av Camilla 2010-05-15 19:53
Vår deg var ganska svår att kavla ut, att mjöla hjälpte inte..Men god var den!!
penna Skrivet av Susanne 2010-04-07 17:56
Svar till Berra: Färsk jäst för söta degar går bra (den vanliga med blå text går också bra).
penna Skrivet av Berra 2010-04-07 13:59
Villken jäst skall jag nu ha i pizzan
tala om det istället
penna Skrivet av Annelie 2010-03-30 15:54
Jättegod pizzadeg. Använd dinkelmjöl så blir den ännu godare!
penna Skrivet av Paola 2010-03-13 17:00
Den här pizzadegen är jättebra, men jag brukar byta ut hälften av vetemjölet till durumvetemjöl och sikta alltihop och har ibland använt "kallt" vatten och låtit degen jäsa i två omgångar.
Det blir kanongott! Kan rekommenderas!
penna Skrivet av saman 2010-03-01 12:34
mycket bra recept
penna Skrivet av elif 2010-03-01 12:00
tack
penna Skrivet av Mikael Gullberg 2010-02-26 18:52
Degen var kanon, enkel och var mycket lättarbetad. Gick att få pizzabottnen otroligt tunn utan att det gick hål i den. Super bra deg!
penna Skrivet av Jessica 2010-02-23 21:01
Jättegod blev pizzadegen!
penna Skrivet av paulin brealt 2010-02-19 16:53
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Dick L 2010-02-14 17:41
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Parvaneh 2010-02-08 20:19
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne 2009-12-06 02:06
Svar till Maria: Tack för bra information som jag skrivit in i receptet!
penna Skrivet av Maria 2009-11-30 16:21
Går även jätte bra att byta ut det vanliga mjölet mot glutenfri mjölmix, blir lika supergott och jätte fin deg! =) Inte lika lös som de brukar bli vanligtvis.
penna Skrivet av Oliver 2009-11-22 17:38
Såvida man inte är sjuk och har jättevarma fingrar.
penna Skrivet av Linda 2009-11-22 16:48
Det här är den enda pizzadeg jag gör. Blir suveränt gott, antingen med tonfisk eller med härligt kryddig köttfärs, och ALLTID alltid med mozzarella.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-22 00:49
Svar till Viktoria: Ja. Fingervarmt är samma sak som 37°C.
penna Skrivet av Viktoria 2009-11-21 19:32
är det menat att vattnet man häller i är fingertempratur?
penna Skrivet av anonym 2009-11-21 18:32
najzz<33
penna Skrivet av Erik 2009-11-20 15:00
Inget vidare. Denna deg var svårjobbad och måtten stämmer inte alls. Kör med Jamie Olivers recept istället!
penna Skrivet av &#9829;Aleksandra&#9829; 2009-11-16 16:58
Bra pizzadeg och riktit god!!!!!!!!☺
penna Skrivet av jimbo s 2009-10-30 18:21
riktigt nice :D
penna Skrivet av jordana 2009-10-26 14:07
pizzan blir otroligt god med detta recept på pizzadeg
penna Skrivet av Jesper 2009-10-23 22:30
En suverän "hemmapizzadeg"! Byter 1/3 av vetemjölet mot graham och låter det jäsa i 45 min. Än så länge bara haft tomat, skinktärningar, färska champinjoner, ananas och ost på. Pyntar med oregano och lite chilikrydda. Det blir riktigt gött!
penna Skrivet av Haidar 2009-10-07 20:55
den ser ganska god ut kanske ska pröva den nån gång :D
penna Skrivet av Linda 2009-09-26 12:39
Ska testa det här receptet på pizzadeg ikväll, ser verkligen fram emot att få smaka :)
penna Skrivet av Gurkan 2009-09-10 16:55
Håller med pizza är min favvomat och det här receptet är superbra.
penna Skrivet av Pizzamumsarn 2009-09-09 20:15
Pizza är gott.
penna Skrivet av Lena 2009-09-04 08:34
Pizzan blir bättre om man hettar upp plåten innan man lägger på degen.
penna Skrivet av Dellilah 2009-08-06 00:44
Något som är väldigt gott som min mor gjorde till mig när jag var liten är att ta först tomatpuré och sen makrill i tomatsås på (2-3 små burkar) och lägga på pizzan. att rekommendera till fiskälskare :D
penna Skrivet av Peter 2009-06-16 10:41
ett tips för att höja smaken är att blanda in en gnutta (läs mkt lite)stark krydda i tomatsåsen, tex cayennepeppar eller sambal oelek.
penna Skrivet av vera. 2009-06-12 13:46
mums,de låter gott! ska testa detta ikväll när min syster kommer hit. :)
penna Skrivet av Patrik 2009-04-21 20:50
Jättegod pizzadeg. Jag brukar byta ut all vetemjöl mot grahamsmjöl så man håller sig mätt längre och så blir den lite nyttigare med all järn o magnesium man får i sig då. Jag tycker dock att receptet bara räcker till 2 och inte 4 personer. Man får se till att kavla ut degen ordentligt annars blir den lite för hård.
penna Skrivet av John 2009-04-14 23:26
Skitbra pizzadeg! Vet inte om jag gjorde något speciellt eller om den här degen blir så men fick en riktigt krispig botten. Perfekt!
penna Skrivet av Reema 2009-03-26 09:43
Oh!Thank you.My husband said he would never buy pizza from outside:D .All thanks to your recipe!
penna Skrivet av Susanne 2009-03-26 00:48
To Reema: I don't think you did anything wrong. The bottom will be almost white but a little more color on the edges.
penna Skrivet av Reema 2009-03-25 20:21
Hej!I followed your recipe to make pizza.It was damn good!However the pizza bottom was a bit whitish in colour.I am not sure if it is supposed to look like that or be a little brownish..Could you tell me where I went wrong.I must say it was very tasty anyway!!!Thanks a lot!!
penna Skrivet av Susanne 2009-03-23 20:39
Svar till Ingemar: Tack så mycket för alla dina bra tips! Självklart är det helt ok! Tyvärr har jag inte hunnit prova ditt pizzarecept än men jag lovar att jag ska göra det nästa gång jag gör pizza!
penna Skrivet av Ingemar 2009-03-23 17:23
-Hmm, hej igen!
Glömde ju fråga dej ju om hunnit prova mitt pizzarecept.. Om det fungerade och blev bra!?

Trevlig sajt det här, men det har ni väl alla sett eller?.. insup och lär, här lär man sig matlagning mm om man inte kan redan eller vill prova nytt!!
Mvh
Ingo
penna Skrivet av Ingemar 2009-03-23 17:14
Hej webbmaster-tjejen -Våfflor på onsdag, på ditt vis!! Tack för receptet!
-Ingemar här.. jag med längsta inlägget här! Kan inte låta bli att lägga in ett tips, efter många år pizzalagande hemma. -Hoppas att det är ok med dej!? -Bra tips är för att inte pizzan skall bli hård och torr i kanterna är att inte glömma breda ut tomatsåsen så långt det går. Jämför det med ett bake-off bröd jag lagade många ggr på jobbet. Man sprutade vatten på det innan med sprayflaska för att det skall bli frasigt när det är klart. Samma effekt får ju tomatsåsen i kanterna, jag glömmer det aldrig därför!
Mvh
Ingo
penna Skrivet av Susanne 2009-03-18 23:11
Svar till maria: Kanske ska du ta lite mindre vetemjöl. Tänk på att inte packa måttet när du mäter mjölet. Jag kommer ändra det här receptet till lite mindre vetemjöl, 5 - 6,5 dl. Särskilt om man tar fullkornsvetemjöl får man ta lite mindre mängd.
penna Skrivet av maria 2009-03-18 16:37
jag gjorde pizza och tog recepten här ifrån, men blev lite besviken den var hård
penna Skrivet av Susanne 2009-03-18 00:52
Svar till nilofar: Ta mindre mjöl.
penna Skrivet av Susanne 2009-03-18 00:51
Svar till Totte: Prova att ta mindre mjöl och kavla inte ut den så jättetunt kanske. Om du kavlar väldigt tunt så får du ta kortare tid i ugnen.
penna Skrivet av nilofar 2009-03-17 19:43
nej inte gott den var torr lite tips tack