Kommentarer till Pizza med pizzadeg med jäst

"Baka din egen pizza med det här receptet på pizzadeg med jäst. Bilder steg för steg! Hawaii, skaldjur, kebab och vegetarisk."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Ana
Hej.verkar vara ett bra recept.ja dubbla de. Men yill en sats 7-8dlmjöl?kan ej stämma få jag tog 10dlmjöl till dubbel sats
besökare Svar till Josefine penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Roligt att höra! :) Tack för kreativa tips!
penna Skrivet av Josefine
Tack för ett superbra grundrecept! Pizzorna häromkvällen blev kanon och degen var lättjobbad.

Jag använder ditt recept så fort det är lite bråttom, och varierar det efter humör och vad som finns hemma. Idag blev det lite grötrester i och jag bakar ut små bollar istället som ska användas som tillbehör till fiskgryta.
besökare Svar till Stefan penna Skrivet av Susanne
Ta den olja du vill t.ex. olivolja.
penna Skrivet av Stefan
Vilken olja?
besökare Svar till Snb penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om min receptsida! Jag får nog be att få återkomma om tomatsåsen! ;)
penna Skrivet av Snb
Älskar dina recept, vänder mig alltid till din hemsida!

Undrar vad du använder för recept för att göra en god tomatsås till pizzan? :)
besökare Svar till nadia penna Skrivet av Susanne
Tack för ditt receptförslag, jag skriver upp det! Kul att du gillar mina recept!
penna Skrivet av nadia
Hej Susanne
Jag gillar dina recept kan du baka åt oss pumpa paj
Tack för bra recept
Med vänliga hälsningar
Nadia
besökare Svar till Lena penna Skrivet av Susanne
En dag borde gå bra. Tänk på att plasta in degen bara så den inte torkar. Skriv gärna om du provar hur det blev! :)
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Hasse
Låter ju som ett helt annat recept, eller?!?!?
penna Skrivet av Hasse
Den här kunde jag innan jag läste den här!
Jag kom på receptet!
penna Skrivet av Mikael
Mycket god pizzadeg.
Gjorde den i en långpanna och den blev lite tjock, men jättegod!
Den här gör vi igen!
VAB-Micke
penna Skrivet av Lena
Hej,
Den här pizzadegen tycker jag är jättebra.
Jag undrar om man kan spara den färdiga degen i kylen några dagar, eller måste man baka ut direkt.
Tack för ett bra recept.
besökare Svar till Anders penna Skrivet av Susanne
Ja man får kavla ganska tunt. Jag kanske ska förtydliga receptet med mått på ungefärlig lagom yta att kavla ut till som jag får mäta upp.
Om det blev nästan pan-pizza kan du säkert göra dubbelt eller tredubbelt så stor pizza nästa gång. Lycka till! :)
penna Skrivet av Anders
Hej!

Pizzan blev god, men den jäste lite väl mycket i ugnen så det blev lite pan-pizza över det hela. Vi bakade ut degen på en ugnspanna, nu i efterhand borde jag nog ha reagerat över att det var enkelt att kavla ut degen så att den nådde kanten av ugnspannan.

Ha det!
/Anders
besökare Svar till Ubax penna Skrivet av Susanne
Hur många plåtar det blir beror på hur stora plåtar du har och hur tunt du kavlar ut degen. Så det är svårt att ge något exakt svar.
penna Skrivet av Ubax
Hej!
Jag undrar hur många plåtar det blir om man gör två satser??
penna Skrivet av Christoffer
Detta deg-receptet är klockrent och blir ännu bättre om man tar 3/4 paket jäst, degen blir ännu fluffigare och godare :)
penna Skrivet av Anna
Gör denna pizzadeg idag :) Det är ju så himla enkelt!
penna Skrivet av Simon
Vi körde med 500g riven ost, 600g köttfärs med taco kryddning. Lite bacon, diverse svampar samt ananas. 5-6 Chokladbitar med nötter i om jag inte minns fel. på denna härligheten hade vi även lite isbergssallad och 2 lökar (en gul lök och en röd lök). I tomatsåsen till botten hade vi tabasco, en gul chili, ketchup och lite barbeque sås. :)
besökare Svar till Sabina penna Skrivet av Susanne
Ställ den kallt i kylskåpet eller matkällare så att degen kalljäser.
penna Skrivet av Sabina
Hur gör man om man vill låta degen stå över natten ?
penna Skrivet av Malena
pizzan är fantastisk go`! ang fyllning: 1/tomatsås,2/mozzarella riven blandat med grädde och majones,3/färska skivade tomater+skivat lök,4/älgfärs,5/ färsk basilikablad, pizzakryddor.

mmmm.. otroligt gott och saftigt.

smakligt måltid!
penna Skrivet av albin
Mycket gott och enkelt:)
besökare Svar till Degklumpen penna Skrivet av Degklumpen
Tillägg : jag syftar på färskjäst.
penna Skrivet av Degklumpen
Ser att du modifierat mjölmängden! Procenten vad gäller vattenmängden ser bättre ut (~52% om du kör på 8 dl mjöl / 480 g + 250 ml vatten). Salthalten kan ökas lite också, för att glutennätverket ska utvecklas optimalt...
Jästmängden är lite överväldigande tycker jag.
Testa gärna kalljäsning, med ca 0.5% jäst i.

http://pizzahemma.bloggplatsen.se/
penna Skrivet av Annie
Lätt pizzadeg och även god. Dock är 7 dl för mycket. Räckte med 6 dl.
Halva degen räckte för vår lilla familj (två vuxna och ett barn som äter)

Vi gjorde 3 små runda pizzor med detta på:

Pizza 1: Tomatsås med origano, ost, rökt skinka, tonfisk och vitlök

Pizza 2: Tomatsås med origano, ost, rökt skinka och salami

Pizza 3: Samma som pizza 2 men även med färska champinjoner.

Alla valde dessutom att ha kall bea-sås på.
penna Skrivet av Annika
Pizza är så gott, ska göra det ikväll! Men ska dock ta hälften mängden jäst, tycker det blir godare då, och 6-7 dl mjöl...
penna Skrivet av Art Brut
Topping:
färska champinjoner, färsk chilli, soltorkade tomater som legat i olja, pesto

Efter ugn:
färsk basilika, isbergssallad
besökare Svar till linnea penna Skrivet av Magnus
Eller så häller du inte i allt mjöl på en gång utan tar lite i taget till det verkar bra.
besökare Svar till linnea penna Skrivet av Susanne
När du mäter upp mjölet ska du mäta upp det i litermått eller väga mjölet. Kanske grävde du med ett decilitermått i mjölpåsen? Då blir det alldeles för mycket mjöl eftersom det packas och då stämmer de mått du skriver.
penna Skrivet av linnea
Receptet innehåller ju alldeles för mkt mjöl?
Jag gjorde en dubbel sats och hann ha i 11 dl innan jag upptäckte att degen höll på att bli väldigt hård. Skulle antagligen nöjt mig med 10 dl.
Förstår inte hur man ska kunna ha i 16 dl utan att degen blir helt förstörd..

Bortsett från det, bra recept :)
penna Skrivet av Pigga tjejen!
Har ett tips på en annan fyllning: ost, tomatsås och (som jag kallar det) "Emil korv"! Toppa detta med lite oregano eller timjan. Domm som inte vet vad jag menar med emil korv, så kan jag faktiskt inte det riktiga namnet.. xD Eller, det kanske heter så?? Påminner om prickig korv, men som du måste skära upp själv!
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med större mjölmängd, nya bilder steg för steg samt 2 nya fyllningar! Hoppas det smakar! :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Degklumpen
Tack själv. God jul!
besökare Svar till johanna penna Skrivet av Susanne
Vad menar du? 15 dl glutenfritt mjöl? Ta så mycket mjöl att det blir en bra deg.
besökare Svar till Degklumpen penna Skrivet av Susanne
Tack för alla dina svar! Intressant! Ska testa nästa gång jag bakar pizzan! Tack och God Jul! :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Degklumpen
En annan sak jag glömde nämna var pizzans kanter. Om du har såna så tar det längre tid i ugnen innan pizzan blir färdig. Har du inte kanter så är det mycket möjligt att en deg med hög vätskehalt inte behöver nämnvärd längre tid i ugnen jämfört med en torrare deg.
Vi kanske talade förbi varandra.
besökare Svar till Mats penna Skrivet av Degklumpen
En nypa socker funkar bra, men om du vill testa kalljäsning kan du låta degbollarna jäsa i kylskåp i några timmar utan socker. Smaken blir något mognare och degen blir lite styvare = lättare att arbeta med.

Jag brukar varmjäsa (i rumstemp) i ca 30 minuter för att aktivera jästen och sen kalljäsa i några timmar.
Plastfolie som övertäckning är mycket smidigare än fuktig bakduk, du slipper definitivt skorpor på degbollarnas ytor.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Degklumpen
Här är en pizza gjord på ca 53% vätskehalt.
Luftfickor bildas här och där trots "torrheten" :

http://img641.imageshack.us/img641/8941/luftficka.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/8901/luftficka1.jpg

Degen, trots den låga vätskehalten, känns inte alls torr på något sätt.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Degklumpen
Min erfarenhet säger att högre vätskehalt = längre tid i ugnen. En våt deg tar ju trots allt längre tid att bli lagom bränd jämfört med en deg som är "torrare" om du bakar i samma ugnsvärme. Det du vinner med en våt deg är stora luftfickor, vilket iofs är eftersträvansvärt, men jag tror att en torr deg fixar luftfickor i samma storlek som de man får på pizzerior.
En tunn pizza... det är ju relativt. Mina blir ca 1.5 - 2 mm tjocka. Höjer jag vätskenivån ett par procent, så får pizzorna stanna kvar i ugnen i några minuter extra.

Angående topping : i början lassade jag på så mycket topping att det blev lite komiskt (och dyrt). Men nu tycker jag att det ska vara lagom ; man ska väl känna smaken på ost, tomatsås och övrig topping där ingen ingrediens överväldigar den andra... och så blir det billigare också.
Ett tips om man vill ha bra smak i osten, är att köpa den hemskt dyra västgötaosten (riven) och blanda ut det med vanlig billig goudaost. Gör bra skillnad och man blir inte skinnad på pengar. ^^

Ägg : möjligt att det är så. Jag vet inte om det kan bildas toxiner som inte försvinner av hög värme.
penna Skrivet av johanna
det är inte bara att ändra till glutenfritt .... man får ha i ungefär 15 liter extra glutenfritt mjöl också ....
besökare Svar till Degklumpen penna Skrivet av Susanne
Vätskemängden är i förhållande till mjölet och det ska bli en bra deg av det. Det tar inte längre tid i ugnen. Det gäller att man försöker kavla degen så tunn som möjligt. Tiden i ugnen avgörs framförallt av tjockleken på degen och på mängden pålägg på pizzan. Köpta pizzor har ju generellt lite pålägg. Jag tar själv 3 ggr så mycket pålägg än köpta pizzor. Det blir mycket godare och nyttigare. Dock är det ju pålägget som är dyrast särskilt om man tar fina råvaror och det är ju sällan man får på pizzerior. Därför blir hemmagjord pizza mycket godare!
besökare Svar till Degklumpen penna Skrivet av Susanne
Om det är ägg i så dör ju eventuella salmonellabakterier i ugnen när pizzan gräddas så jag tror inte det är något problem. Det finns säkert \"riktiga\" pizzerior som gör sin pizzadeg både med och utan ägg.
besökare Svar till Mikael penna Skrivet av Degklumpen
Nån skrev att riktiga pizzerior använder ägg i degen, men det kan inte vara sant. Åtminstone inte tillåtet. Tänk på salmonellarisken. :-)
"Riktiga pizzerior" använder mjöl, vatten, salt, jäst och olja.
besökare Svar till Degklumpen penna Skrivet av Degklumpen
Ok, jag läste receptet igen och såg att man rekommenderar kavel till utbakningen. Det må funka, men jag förstår fortfarande inte varför det ska vara så mycket vatten i degen. En deg som innehåller för mycket vatten tar ju mycket längre tid i ugnen innan den blir färdig..?
penna Skrivet av Degklumpen
Degen innehåller definitivt för mycket vätska.
För matbröd kanske det fungerar men inte för pizza.
Använder man 5 dl mjöl (300 g) + 2.5 dl vatten hamnar man procentuellt sett, på den smått absurda nivån 83% vatten i förhållande till mjölets vikt (baker's %). Hur lyckas man med att knåda en sådan deg?
Använder man 6.5 dl mjöl (390 g) och samma mängd vatten, hamnar man fortfarande på höga 64%. Hade man använt mjöl med extremt hög proteinhalt (t ex 14%) kanske det är en annan sak, men jag utgår ifrån att receptet vill att man använder vanligt kärnvetemjöl, dvs 10% proteinhalt.

Bakar man hemma med vanligt vetemjöl fungerar det bäst med att ha 50% vatten i baker's %. Använder du 400 g mjöl så testa att använda 200 ml vatten (plus ett par mts olja). Degen blir då stark och skön att arbeta med, och slutresultatet blir helt okay ; krispiga kanter med den rätta segheten. Gräddningstiden för en sådan deg är 7-8 minuter i en ugnstemp. på 220 grader, om man förvärmer ugnsplåten innan.
besökare Svar till Mats penna Skrivet av Susanne
Den jäser faktiskt riktigt bra ändå kan jag intyga. Men vill du ha i en nypa socker så kan du ha det, kanske jäser det om möjligt ännu bättre då.
penna Skrivet av Mats
Behövs inte en nypa socker för att den ska jäsa bra?
penna Skrivet av Tess
Om man inte vet att man ska tvätta händerna innan lagar mat ska man nog inte vara i köket. Jättebra recept! Tack!
besökare Svar till l & a penna Skrivet av Susanne
Ja det gäller ju alla recept att man bör tvätta händerna. Förkläde är också bra. Men det är sånt som alla vet och inget som jag skriver i varje recept. Det skulle nog bli ganska tjatigt tror jag.
penna Skrivet av l & a
Vi tänkte prova denna deg nu, har för mig att vi gjort det en gång förut också och den var god då! Det vi skulle vilja kommentera på är att det inte står med någonstans att man ska tvätta händerna, så gott folk jag säger det nu. Tvätta händerna! Tjingeling :)
penna Skrivet av GiGi
Jättegott! Jag ersatt en del vetemjöl för granhamsmjöl. Pizzan blir inte för mjuk. Tycker om det,toppen!
Man kan också använda rödbönor, el bannan, osv. Allt är goda.
Tack!
penna Skrivet av Susanne
Ännu bättre pizzadeg med Vetemjöl Special. Måste bara arbetas lite längre. Låt den jäsa i en bunke med olivolja i botten. Sen är det bara att lägga över den på plåten och platta ut, så fastnar inte degen på plåten heller.
besökare Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne
Det gäller att arbeta in lagom mycket mjöl i degen. Dessutom måste man arbeta degen en stund. Det är lättast att använda elvisp med degkrokar eller någon köksmaskin till att arbeta degen. Att arbeta in lagom mycket mjöl är svårare, det är något som man lär sig när man bakat några gånger. Tänk på att när man följer recept så bör man alltid mäta upp vetemjöl i litermått eller väga det så blir det mera rätt mängd. Om man mäter med decilitermått så är det väldigt lätt att packa mjölet så att man tar för mycket. Nu verkar de ju i ert fall vara så att ni tagit lite för lite mjöl. Prova lite mer nästa gång så degen blir mindre kladdig och arbeta den några minuter med elvisp eller köksmaskin så blir den ännu bättre. Hoppas tipsen hjälper!
penna Skrivet av Camilla
Vår deg var ganska svår att kavla ut, att mjöla hjälpte inte..Men god var den!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Berra: Färsk jäst för söta degar går bra (den vanliga med blå text går också bra).
penna Skrivet av Berra
Villken jäst skall jag nu ha i pizzan
tala om det istället
penna Skrivet av Annelie
Jättegod pizzadeg. Använd dinkelmjöl så blir den ännu godare!
penna Skrivet av Paola
Den här pizzadegen är jättebra, men jag brukar byta ut hälften av vetemjölet till durumvetemjöl och sikta alltihop och har ibland använt "kallt" vatten och låtit degen jäsa i två omgångar.
Det blir kanongott! Kan rekommenderas!
penna Skrivet av saman
mycket bra recept
penna Skrivet av elif
tack
penna Skrivet av Mikael Gullberg
Degen var kanon, enkel och var mycket lättarbetad. Gick att få pizzabottnen otroligt tunn utan att det gick hål i den. Super bra deg!
penna Skrivet av Jessica
Jättegod blev pizzadegen!
penna Skrivet av paulin brealt
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Dick L
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Parvaneh
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maria: Tack för bra information som jag skrivit in i receptet!
penna Skrivet av Maria
Går även jätte bra att byta ut det vanliga mjölet mot glutenfri mjölmix, blir lika supergott och jätte fin deg! =) Inte lika lös som de brukar bli vanligtvis.
penna Skrivet av Oliver
Såvida man inte är sjuk och har jättevarma fingrar.
penna Skrivet av Linda
Det här är den enda pizzadeg jag gör. Blir suveränt gott, antingen med tonfisk eller med härligt kryddig köttfärs, och ALLTID alltid med mozzarella.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Viktoria: Ja. Fingervarmt är samma sak som 37°C.
penna Skrivet av Viktoria
är det menat att vattnet man häller i är fingertempratur?
penna Skrivet av anonym
najzz<33
penna Skrivet av Erik
Inget vidare. Denna deg var svårjobbad och måtten stämmer inte alls. Kör med Jamie Olivers recept istället!
penna Skrivet av &#9829;Aleksandra&#9829;
Bra pizzadeg och riktit god!!!!!!!!☺
penna Skrivet av jimbo s
riktigt nice :D
penna Skrivet av jordana
pizzan blir otroligt god med detta recept på pizzadeg
penna Skrivet av Jesper
En suverän "hemmapizzadeg"! Byter 1/3 av vetemjölet mot graham och låter det jäsa i 45 min. Än så länge bara haft tomat, skinktärningar, färska champinjoner, ananas och ost på. Pyntar med oregano och lite chilikrydda. Det blir riktigt gött!
penna Skrivet av Haidar
den ser ganska god ut kanske ska pröva den nån gång :D
penna Skrivet av Linda
Ska testa det här receptet på pizzadeg ikväll, ser verkligen fram emot att få smaka :)
penna Skrivet av Gurkan
Håller med pizza är min favvomat och det här receptet är superbra.
penna Skrivet av Pizzamumsarn
Pizza är gott.
penna Skrivet av Lena
Pizzan blir bättre om man hettar upp plåten innan man lägger på degen.
penna Skrivet av Dellilah
Något som är väldigt gott som min mor gjorde till mig när jag var liten är att ta först tomatpuré och sen makrill i tomatsås på (2-3 små burkar) och lägga på pizzan. att rekommendera till fiskälskare :D
penna Skrivet av Peter
ett tips för att höja smaken är att blanda in en gnutta (läs mkt lite)stark krydda i tomatsåsen, tex cayennepeppar eller sambal oelek.
penna Skrivet av vera.
mums,de låter gott! ska testa detta ikväll när min syster kommer hit. :)
penna Skrivet av Patrik
Jättegod pizzadeg. Jag brukar byta ut all vetemjöl mot grahamsmjöl så man håller sig mätt längre och så blir den lite nyttigare med all järn o magnesium man får i sig då. Jag tycker dock att receptet bara räcker till 2 och inte 4 personer. Man får se till att kavla ut degen ordentligt annars blir den lite för hård.
penna Skrivet av John
Skitbra pizzadeg! Vet inte om jag gjorde något speciellt eller om den här degen blir så men fick en riktigt krispig botten. Perfekt!
penna Skrivet av Reema
Oh!Thank you.My husband said he would never buy pizza from outside:D .All thanks to your recipe!
penna Skrivet av Susanne
To Reema: I don't think you did anything wrong. The bottom will be almost white but a little more color on the edges.
penna Skrivet av Reema
Hej!I followed your recipe to make pizza.It was damn good!However the pizza bottom was a bit whitish in colour.I am not sure if it is supposed to look like that or be a little brownish..Could you tell me where I went wrong.I must say it was very tasty anyway!!!Thanks a lot!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ingemar: Tack så mycket för alla dina bra tips! Självklart är det helt ok! Tyvärr har jag inte hunnit prova ditt pizzarecept än men jag lovar att jag ska göra det nästa gång jag gör pizza!
penna Skrivet av Ingemar
-Hmm, hej igen!
Glömde ju fråga dej ju om hunnit prova mitt pizzarecept.. Om det fungerade och blev bra!?

Trevlig sajt det här, men det har ni väl alla sett eller?.. insup och lär, här lär man sig matlagning mm om man inte kan redan eller vill prova nytt!!
Mvh
Ingo
penna Skrivet av Ingemar
Hej webbmaster-tjejen -Våfflor på onsdag, på ditt vis!! Tack för receptet!
-Ingemar här.. jag med längsta inlägget här! Kan inte låta bli att lägga in ett tips, efter många år pizzalagande hemma. -Hoppas att det är ok med dej!? -Bra tips är för att inte pizzan skall bli hård och torr i kanterna är att inte glömma breda ut tomatsåsen så långt det går. Jämför det med ett bake-off bröd jag lagade många ggr på jobbet. Man sprutade vatten på det innan med sprayflaska för att det skall bli frasigt när det är klart. Samma effekt får ju tomatsåsen i kanterna, jag glömmer det aldrig därför!
Mvh
Ingo
penna Skrivet av Susanne
Svar till maria: Kanske ska du ta lite mindre vetemjöl. Tänk på att inte packa måttet när du mäter mjölet. Jag kommer ändra det här receptet till lite mindre vetemjöl, 5 - 6,5 dl. Särskilt om man tar fullkornsvetemjöl får man ta lite mindre mängd.
penna Skrivet av maria
jag gjorde pizza och tog recepten här ifrån, men blev lite besviken den var hård
penna Skrivet av Susanne
Svar till nilofar: Ta mindre mjöl.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Totte: Prova att ta mindre mjöl och kavla inte ut den så jättetunt kanske. Om du kavlar väldigt tunt så får du ta kortare tid i ugnen.
penna Skrivet av nilofar
nej inte gott den var torr lite tips tack
penna Skrivet av Totte
Hmm...
Jag måste vara totalt tallanglös...
Min pizza blev som ett stort chips me tomatsås och ost på. abrolut ingen färg och jättehård! Tyckte det var enormt svårt att få in allt mjöl i degen, men jag följde receptet efter punkt och pricka! Det jag kanske gjorde fel var att kavla ut degen lika tunn som killen på hörnet gör... Ge mig lite tips om hur jag lyckas bättre!
penna Skrivet av Abbe <3 Carro
Ja, vad trevligt med pizza ikväll! Mmm ska bli riktigt gott! :)
penna Skrivet av ida hegg
mm vi ska oxå göra pizza idag till fem pers.
penna Skrivet av Anette
mmm, låter gott - ska bli gott med pizza ikväll!
penna Skrivet av Susanne
Svar till julle: Det går bra med vilket som. Men om man har möjlighet att välja så välj den blåa eftersom det inte är socker i pizzadegen.
penna Skrivet av julle
det är den blåa jästen va? -.- har bara den röda hemmma men den är väl för söta degar?
penna Skrivet av Veronica
Anvander alltid den har pizzadegen da den e sa snabb och enkel. Dessutom tycker min sambo den blir knaprig o god.
penna Skrivet av Jörgen
Finemang. Smakar guld!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ingemar: Tack för ditt inlägg som är det längsta inlägg någonsin på recepten.se med god marginal dessutom :-) Jag ska prova att göra ditt pizzarecept vid tillfälle!
penna Skrivet av Ingo
Hej webbmaster.. (hoppas jag inte var för påflugen om vad jag kommenterade om "för lite vätska" i tidigare inlägg)

-Vill som kompensation i så fall säga först att du har en mycket trevlig webbportal, (som finns i mina favoriter för övrigt) ..mycket informativ och läckra bilder som förhöjer viljan att ta del av dina recept. -Hur har du hunnit med alla recept undrar jag igentligen!? -Men som du skrev; ett av mina intressen så det håller väl.

Nåväl, jag delar hemst gärna med mej av receptet på min pizza. Och du får gärna lägga upp den också på din webb om du tycker att den håller som recept efter ditt provande. (kanske lite kredit till mej också då förstås ;-) Och för att då verkligen få tidsangivningen verifierad som jag nämnde så var jag ju tvungen att göra en pizza här på lördagskvällen (09-01-17) och ta tiden, så man inte framstår bara som en skrävlande kommentatör. 1 timma och 12 min. tog det exakt, och då var jag också tvungen att göra ny tomatsås också för mina överblivna såser sedan tidigare var slut. Brukar frysa in dem också, eftersom det blir över!

-Här har vi lite steg för steg, för skoj skull.

17:40
Som sagt brukar jag ju göra min tomatsås också tack vare att den tar 5 min. att trixa ihop. Jag låter 1 burk krossade tomater puttra ihop med 2 st. knorr buljongtärningar (eller annan sort) lite extra salt och peppar. Ett par nypor pizzakrydda, oregano, en matsked ketchup, en sträng tomatpuré och 2 sockerbitar.(för att uppväga syran) Och ibland har jag faktiskt lite finhackad stekt lök i också, men det tar ju 5 minuter till då om man skall steka den så det slopade jag denna gång för det behövs inte. Jag använder ju ändå lök på pizzan som garnityr. I alla fall så impulsmixar jag tomatsåsen ett par gånger med mixerstav, men inte för mycket. Ibland som variation låter jag bli att mixa så blir det större bitar i tomatsåsen.

17:50
Torrjästen i bunken, häll i 3 dl uppvärmt vatten ca: 40 grader ..lite rörande så jästen löser sig och i med ca: 1 dl finaste olivolja (zeta originale) ..en nypa salt och sedan i med 7 dl vanligt vetemjöl, (skall visst vara bättre med special har jag hört men inte fått ändan ur vagnen att prova bara.) Eftersom jag inte har en köksmaskin (en Kitchen Aid vore fint) så får jag ta fram min gamla philips handvisp med degkrokar istället. Den stannar ju nästan av livlöshet när den inte orkar att dra runt degkrokarna längre och blir varm, men den gör sitt jobb! Sedan får man naturligtvis knåda degen i 5 min till.

18:00
Jäsning!!!
Eftersom jäsningen tar tid så hinner man ju skiva lök, champinjoner, gul paprika, pressa lite vitlök, ev. öppna en burk annanas i bitar.

18:25
-Skall kanske jäsa längre än 25 min men funkar bra med den tiden om man har bråttom. Knåda degen ett par minuter igen, dela i 2 delar (räcker ju till en pizza till) och kavla ut degen på bakbrädet stor som en bakplåt. (alla vet ju hur stor en normal bakplåt är 45x34 cm) Lägg degen på den mjölade bakplåten, oval pizza blir det med andra ord, -Börja garnera. Lägg på ovanstående färdigskurna ingredienser.
Denna gång hade jag även handlat hem lite salami som jag la på, brukar variera mellan bacon och salami. Köpte även hem för att prova med Koops vanliga rivna ost för att testa, men gör inte om det.
-Det skall vara cheddar, ..skivad cheddar blir godast och enklast, så slipper man riva osten t.om.

18:40
In med pizzan i mitten av ugnen på 225 grader i 12 minuter

ca: 18:52
Färdig.. på med oregano, ev lite pepparmix, pizzakrydda och njut med ett glas rött vin som ex. "Chill Out" från Australien.
-Super..!!! ..Mmmmmm.. en kanonpizza på drygt en timma!!!)


-Du kan också få receptet uppstaplat i normalt utförande om du vill. Vill här bara vara noggrann med detaljerna och tidsmässigt sätt som du efterlyste!!!

mvh Ingemar
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ingo: Kan du inte beskriva lite mer detaljerat hur du bakar din pizzadeg med jästider och så? Jag provar gärna ditt recept. Skriv gärna här eller använd kontaktformuläret. Tack på förhand!
penna Skrivet av ingo
-Tycker att det verkar för lite vätska, men skall väl inte opponera mej för mycket innan jag provat receptet. Gjort pizza i flera år här på riktig deg. Och min tar ca: 1 timma med jäsning och beredning. -Gör alltid dubbel sats här men använder mej av torrgäst istället,(1 påse 50g) och går lika bra.(ej för söta degar.. -men går också, testat) 3dl vatten och 1dl olja, salt och ca: 7dl mjöl, och blir precis lagom konsistens. (därför fundersam) Blir 2 degar utkavlade stora som en bakplåt. Och en till att frysa efter jäsning tills suget kommer åter.(ja det går alldeles utmärkt).
penna Skrivet av Susanne
Svar till rami: Nej.
penna Skrivet av rami
om man rör om degen me händer skall man då lägga nått extra
penna Skrivet av Krikka Och Basti Och Till Sist Rapa pelli
Denna Recept E Denn Bästa Receptern av pizza :D Den Maistur av rööökki :D
penna Skrivet av nån
Men hallå? dom kan ju skriva hur man gör en bra pizza utan att de blir sånna där bullar! :O
penna Skrivet av Ulf
Hur gör man pizzadegen med det lilla extra i ? , ni vet det där gula.
penna Skrivet av Selenius.se
Någon som har ett gott recept på pizzadeg med jäst för GLUTENINTOLERANTA? Ej mix!
penna Skrivet av johan
vi e en familj på 7 pers så hor stor diameter har en tunn rund pizza ungefär
penna Skrivet av Mia
Det går alldeles utmärkt att frysa pizzadeg. Jäs den och rulla små bullar, lägg i plastpåse och frys in. Ta fram och tina den, kavla ut den och gör pizza. Alternativt baka ut den till en platt botten, lägg på tomatsås och frys in den utbakad.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Aggi: Att frysa in degen vet jag inte riktigt hur det blir med jäsningen. Men du kan säkert baka ut degen till små bullar och grädda som bröd. Grädda i 225 grader, mitt i ugnen, ca 10 minuter.
penna Skrivet av Kurt Johansson
Jag har hittat en flat sten som passar perfekt i in ugn. Gräddar pizzan på den. Tar ganska länge att värma upp - men pizzan blir underbart god.
penna Skrivet av Aggi
Kan man frysa in deg om det blir för mycket? Eller om man kan göra andra små bröd grejer med degen som blir över?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Rebecka L: Gör en halv sats och/eller kavla tunnare.
penna Skrivet av Rebecka L
Jättegod pizadeg! Men den blev lite stor. Hur gör man den mindre?? Jag har försökt allt! Hur?
penna Skrivet av Dalex S
Till en början vill jag bara säga att detta är en underbar pizza deg! Sen vill jag komma med ett litet tips: När jag precis hade smulat ner gästen i bunken tillsatte jag några fingernyp chilipulver och lät allting sedan stå ett tag innan jag tillsatte vattnet, att sedan tillföra någon gnutta socker till det hela medför en usökt eftersmak! Bör provas!
penna Skrivet av Mikael
Har för mig att jag läst att "riktiga" pizzerior använder en special deg där de bl.a. har ägg i, antagligen för att göra degen mer elastisk och bindande, så den inte ska spricka. Men jag tror de använder 1 ägg till en sats för 100 pizzadegar.
penna Skrivet av murkuli
jag har använt mig av diverse kryddstarka fruktgodisar i min pizzadeg, det vart magiskt.
penna Skrivet av Anna
Jag har frusit in pizzadeg - för att använda vid senare tillfälle...
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anita: Det skulle vara om gör kalljäst pizzadeg i så fall. Det har jag aldrig gjort själv så jag kan tyvärr inte säga så mycket mer.
penna Skrivet av Anita
kAN MAN GÖRA PIZZADEGEN DAGEN INNAN
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jonas: Jag förstår inte riktigt din fråga.
penna Skrivet av Jonas
bara gör en dubel sats?!???!???!??
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jacob: Du kan göra dubbel sats. Hur stor pizzan blir beror också hur tunt du kavlar ut degen.
penna Skrivet av samira
den var suuper god....o så lætt att gøra...precis som jag ville ha det...tack recepten.se
penna Skrivet av Jacob
Den var supergod! Den var lite liten, hur gör man för att göra den större?
penna Skrivet av Henrik
Precis. 6 dl mjöl räcker gott och väl.
penna Skrivet av Gun
Mycket god och luftig pizzadeg. Ett tips kan vara att baka ut den ganska tunn!
penna Skrivet av Victor
Håller med mikael 6 dl var bra nog. tack recepten
penna Skrivet av mikael
ska bara börja med att säga att det är första gången jag ger mig på bröd, men jag gjorde exakt som du har skrivit, fast bara 6 dl mjöl för degen är redan torr så att den knappt håller ihop:) men jag hoppas på det bästa! tack för receptet
penna Skrivet av grodman vikhed
en lyckad pizza blev det :D

passar ochså jättebra till tackopaj :P
penna Skrivet av Patrik
Nu tänker jag ned provva dena pizzadeggen. Hoppas det bli got. Hoppas jag o tjejjen!
penna Skrivet av Malin
Denna pizzadeg var jättebra och jättegod!
Den bakas varje gång vi ska ha pizza, för familjen och jag vill ha den:)
penna Skrivet av Två handbolls tjejer
Deet smakade som typ gluten fri pizza. inte så lyckat tyävrr. men helt ok.
penna Skrivet av Emma
Jag hade tänkt göra pizzan till helgen för att göra det lite mysigare, än med köpt pizza. Tror det kommer att bli riktigt lyckat!
penna Skrivet av Eva
Håller på att baka just nu enligt receptet. Pizzorna är inne i ugnen, och det verkar helt klart lovande. Degen blev riktigt bra - tack vare de oerhört bra skrivna riktlinjerna i receptet! Fyllningen är dock enligt vår egna smak, men anjovis och rädisor.
penna Skrivet av KickanF
Ska göra pizzabullar med degen. Ungarna tycker det är godare, samt perfekt att frysa in o ta fram till deras matsäck.
penna Skrivet av enenina
den här degen blir riktigt god, väntar på att den ska jäsa nu. har även hällt i lite durumvetemjöl så får se hur det blir.
penna Skrivet av Louise
Jag ska testa detta i dag =)
penna Skrivet av Camilla
Riktigt gott och enkelt. Är bara 13år och klarade endå av att göra den. Fast matlagning är ju min passion :D Hela familjen tyckte det va gott. Gjorde den inte rund. Utan avlång
penna Skrivet av Kenny
Skit gott...
penna Skrivet av Strato
tack,,,ska prova detta. Hoppas att det blir bra.
penna Skrivet av Jakob
Asgött recept!
penna Skrivet av Jennifer
hahah jag rekomenderar denna så j''la gott mmm...
penna Skrivet av Tomas
Kanon bra recept
penna Skrivet av SAGA
Ja dom blir ju jätte goda hoppas man kan ha permonad till också?
penna Skrivet av niklas
mycket bra recept, använde det på ett praktist pro i hemkunskap men har inte fått betyg ännu.
  1