Kommentarer till Piroger, Pirogdeg, Pirogfyllning

"Recept på goda piroger. Matig pirogdeg med fullkorn och två olika fyllningar med köttfärs! Mums! 10 portioner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Camilla
Super bra recept. Har gjort med köttförsfyllning ,ost och skinka+ pizzakrydda och bara ost. Går utmärkt att frysa och värma i micron vid behov
Rekommenderas!
besökare Svar till Albana penna Skrivet av Calle
Albana. Mjölk/smör blandningen är antagligen för varm och då dör jästen.
penna Skrivet av Albana
Hej. Jag håller på att göra piroger men degen jäser inte. Den är likadan hela tiden. Har jag gjort något fel?
penna Skrivet av emma
Hejsan:)
JAg skulle nog göra klart pirogerna och grädda dom någon dag innan och sedan frysa in, sen värma upp i ugnen eller i micron:)
mvh em
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne

Jag tror det går bra, se bara till att plasta in med plastfolie eller plastpåse så att pirogerna inte torkar. Ställ in dem i kylen. Sedan kan det nog vara bra att kyla fyllningen innan man lägger in den i pirogdegen.

När man sedan gräddar pirogerna så räkna med några minuter extra eftersom de är kylskåpskalla.

penna Skrivet av Linda
Hej!

Jag tänkte göra det här receptet när jag fyller år. Undrar om det går att göra klart allt tills innan dom ska in i ugnen på tex förmiddagen, och sen sätta in dom i ugnen på kvällen vid 18 tiden?
Eller blir dom förstörda då?
Någon som vet?

Eller kan man förbereda på något annat sätt?
penna Skrivet av Amanda
Har gjort dessa flera gånger. Riktigt gott!
penna Skrivet av Johanna
Tack förr recepet! Ska testa receptet i helgen, kommer nog smaka utmärkt! :)
besökare Svar till Cecilia penna Skrivet av Madeleine
Vill man efterlikna originalfyllningen mer så kan man ju ta quornfärs istället. Eventuellt sojafärs, men det har jag aldrig ätit så jag är osäker på hur mycket köttfärs det smakar. Det finns ju också ost utan löpe, till exempel Västan och finska ostar.
besökare Svar till Fatima penna Skrivet av Susanne
Kul att höra! ;)
penna Skrivet av Fatima
Tack Susanne!
Det blev mycket goda piroger!
Riktigt goda. Det blir inte sista gången.
besökare Svar till Fatima penna Skrivet av Susanne
Nej undersidan behöver inte penslas, utan du penslar bara ovanpå och på kanterna.
penna Skrivet av Fatima
Ska man pensla undersidan också? Eller endast översidan och kanterna?
penna Skrivet av Sofie
Smakar degen mycket annorlunda utan socker?
penna Skrivet av Cecilia
Vill man ha en vegetarisk fyllning istället kan man ha spenat, morötter, lök och paprika m.m. Ev. ost om man äter löpe. Sen är de bara att krydda efter vad man tycker om, jättejättegott!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Du kan utesluta balsamvinäger. Du får smaka av med de andra kryddorna och kanske ta lite mera soja.
penna Skrivet av Susanne

Svar till Hanna: Ja du penslar hela pirogen, hela ovansidan och kanterna.

Om du byter ut grahamsmjölet mot vetemjölet så blir det alltså 5+7 = 12 deciliter vetemjöl, kanske räcker det med 11 deciliter.

penna Skrivet av Hanna
Om man byter ut grahamsmjölet mot vetemjöl ska man då ha de 7 vetemjöl?
penna Skrivet av Hanna
Man ska väl pensla i båda hållena på pirogen?
penna Skrivet av Anna
Vad kan man använda istället för balsamvinäger?
penna Skrivet av Sockertroll1
Underbara piroger lättbakade och goda.Man kan variera fyllningarna på många sätt. Vi lade till paprika pulver ca 1 tsk och 1 msk sambal olek. Jättegott.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Cynthia: Hur de blir inuti beror på fyllningen. Moroten är redan mjuk innan du stoppar i fyllningen i degen och gräddar den i ugnen så den är mjuk även när pirogerna är klara. Så om man gör goda och saftiga fyllningar (vilket jag tycker de fyllningarna i receptet är) så blir pirogerna goda.
penna Skrivet av Cynthia
Hey jag undrar hur de blir inuti sen? Blir de torra och blir moroten mjuk?
penna Skrivet av malin
gjorde de här pirogerna med en annan fyllning, men ska prova någon av de här fyllningarna någon annan gång :)
jag hade fetaost i och det kan jag verkligen rekomendera
penna Skrivet av Susanne
Tack för ett bra tips Saga, det låter jättegott! Ska prova det vid tillfälle!
penna Skrivet av Saga
Jag har ett tips på en annan köttfärsfyllning om man vill ha lite mera sting!
Stek 500 g köttfärs,tillsätt 1 rödlök, 2dl creme fraiche(paprika,chilismak), när röran är klar, så lägger du det på pirogen tillsammans med en bit fetaost! =) Vik över degen, grädda. Underbart gott!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jea: Ja pirogdeg kan lätt bli torr. Det gäller att man kavlar degen lagom tunn, inte för tunn och inte för tjock och gräddar dem lagom länge så de får färg och då tycker jag de här pirogerna blir "saftiga". Sen är det viktigt att man äter dem ganska direkt och inte låter ligga framme för då torkar de väldigt fort. De som inte äts upp, lägg dem direkt i en burk med lock så att de inte torkar. Frys sedan in eller förvara i kylskåp.
penna Skrivet av Jea
Funderar på att göra dem, de ser rikitgt goda ut. Jag undrar om de är "saftiga" Tycker det är lätt att piroger blir så torra!!
penna Skrivet av Amli
Var jätte gott!
Dock blev det en massa deg över för köttfärsen räckte inte till :/
& Mindre salt blir de nästa gång, annars var det ett jätte bra recept.. :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Israa: Ja du kan byta ut grahamsmjölet mot vetemjöl så att det bara blir vetemjöl.
penna Skrivet av israa
Hejsan,
måste man använda grahamsmjöl kan vi byta till vetemjöl eller annan recept
penna Skrivet av Jacob
Receptet fungerade alldeles utmärkt. Det gick bra att experimentera med lite intressantare former på pirogerna också.
penna Skrivet av ikraan
näää gud blev juh ingen bra )=
menar hur jag gjorde dt inte själva pirogerna dt blev ingen bra deg jag som var sugen på dt ajja får väl försöka ett par gånger till..
penna Skrivet av Linnea
Dom var väldigt goda! Men jag gjorde en egen tacofyllning ist! :-)
Serverade det med en sallad, ''gurka,sallad & majs'', och ett stort glas kall Coca-cola! MUMS!
Rekomenderar receptet till alla som är sugen på riktigt smaskiga, o mättande piroger! Perfekt till myspys/filmkväll.. ;)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Ja ganska tunt får man kavla. Försök kavla så tunt som möjligt. Lite hårda kan de bli om man gör dem för tjocka och/eller gräddar i ugnen för länge.
penna Skrivet av Anna
Hej, tänkte höra varför pirogerna i mitt fall blev ganska tjocka i degen och lite hårda,speciellt i kanterna? Ska man kavla ut deget väldigt tunt?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Malin: Quornfärs kan man ta istället för köttfärs så blir det vegetariskt. Annars skulle jag nog testa att skippa köttfärsen och ta lite strimlad vitkål eller mera champinjoner, strimlad morot eller strimlad paprika istället.
penna Skrivet av Malin
Hejsan. Har du några bra tips på ingredienser och tillagning om man vill ha en vegetarisk fyllning?
penna Skrivet av Susanne
Svar till rrewtwe: Ja som det står i receptet så är ju nästan hälften av allt mjöl grahamsmjöl och det gör ju att det blir grövre. Man kan inte bara ta grahamsmjöl eftersom degen då blir väldigt hård och kompakt. Men kanske kan du ta lite högre andel grahamsmjöl. Du kan också ta siktat dinkelvetemjöl istället för vanligt vetemjöl och grovt dinkelmjöl istället för grahamsmjöl.
penna Skrivet av rrewtwe
hej, kan man använda någon grov mjöl istället för vit, så brödet blir grövre? och isf vilken sorts av mjöl?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emilia: Du kan använda bara vanligt vetemjöl.
penna Skrivet av Emilia
Hejsan, måste man använda grahamsmjöl eller går det bra och bara använda vanlig?
penna Skrivet av linda
hej den har är jätte god :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till mary rutqvist: Ja skriv gärna ner receptet här eller skicka det till mig via kontaktformuläret!
penna Skrivet av mary rutqvist
Hej på er alla !
JAg har fått av min syster för många år sedan ett perfekt recept på både degen och innehållet plus tomatsåsen som man gör själv. Vill ni att jag skriver ner det så gör jag det gärna.
penna Skrivet av Helena
Jag anvande inte sjalva receptet pa fyllningarna men deg receptet och det var jattebra!
penna Skrivet av Henke
Blev väldigt gott, rekommenderas starkt!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hana: Tråkigt att du känner så. Men varför tycker du inte att receptet fungerade?
penna Skrivet av Hana
Ja Tycker Inte att detta recept funkar bra alls slösade min saker i onödan
penna Skrivet av Susanne
Svar till alda: Nej jag skulle rekommendera att välja ett annat recept på pirogdeg om man vill göra efterrättspiroger.
penna Skrivet av alda
jag bara undrar om man kan byta ut fyllningen mot bär och sedan skippa det mesta av saltet
penna Skrivet av tina
piroger är gott
penna Skrivet av Susanne
Svar till jossan: Ja det ska vara det. Pirogdeg brukar innehålla ganska mycket salt, men självklart kan du ta mindre salt om du vill.
penna Skrivet av jossan
ska det verkligen vara två TESKEDAR salt? degen är just nu väldigt salt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ma: Degen räcker till 2 st fyllningar.
penna Skrivet av Ma
Blir det deg till de två satser med fyllning ? Eller blir det till bara en ?
penna Skrivet av anna
har fatt for mej att dom ar fran ryssland.
penna Skrivet av ida
vilket land kommer piroger ifrån ? snälla svara
penna Skrivet av Susanne
Svar till nanny: Ja du kan ta vetemjöl istället för grahamsmjölet.
penna Skrivet av nanny
om man inte vill ha grahamsmjöl ska man ta extra vetemjöl istället då ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till sandra: Nej det måste man inte, du kan ta vanligt vetemjöl eller fullkornsvetemjöl.
penna Skrivet av sandra
måste man ha grahamsmjöl ?
penna Skrivet av togge
kanon! jättegoda o det är ju bara fantasin som sätter gränser för olika fyllningar!
penna Skrivet av osjo
Gick bra även för en amatör. Alla tiders!
penna Skrivet av pross
det blev jättegott!!!!!
  1