Kommentarer till Pepparkakor - Sida 2

"Mina goda pepparkakor. Pepparkaksdegen är enkel att göra och kryddad med pepparkakskryddorna ingefära, kanel, nejlikor och kardemumma."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av amy 2013-11-23 06:38
jag ska baka pepparkakor idag och har inte gort någon deg än.så jag undrar hur länge måste degen minst vara i kylen.
person Svar till Josefine penna Skrivet av Susanne 2012-12-13 03:15
Ja man bör göra pepparkaksdegen minst ett dygn innan. Annars blir det svårt att kavla.
penna Skrivet av Josefine 2012-12-08 09:48
Måste man göra pepparkaksdegen ett dygn innan? Eller fungerar det även ifall man skippar det steget? :)
person Svar till susnet penna Skrivet av May 2012-11-30 22:20
TACK för svaret! Sockerfria pepparkakor gav visserligen några träffar, men visade sig inte innehålla några recept. Med LCHF var det litet bättre, men det var inte den där sortens pepparkakor som man kavlar och tar ut med mått, annars säkert ok. Jag får exprimentera själv :-)
person Svar till Cheez penna Skrivet av Susanne 2012-11-30 19:42
Att man smörjer med smör eller annat fett.
person Svar till May penna Skrivet av Susanne 2012-11-30 19:35

Ja det beror på att det nog inte finns några bra sökträffar för kombinationen av pepparkakor och diabetiker. Ett söktips är att sätt "+" alltså plustecken framför de sökord som måste finnas med i sökresultatet. Man kan även sätta minustecken framför de ord som inte får finnas med i sökresultatet.

Ett tips är att söka på sockerfria pepparkakor istället, eller kanske LCHF pepparkakor.

Lycka till! :)

penna Skrivet av May 2012-11-29 23:16
VARFÖR när jag googlar på pepparkakor för diabetiker får jag hela tiden träff på VANLIGA pepparkaksrecept med sockor och sirap?
penna Skrivet av Cheez 2012-11-26 14:39
Vad betyder smord?
person Svar till Hanna penna Skrivet av Susanne 2011-12-14 01:33
Minst 1-2 månader. Jag tror säkert de håller sig längre. Det bästa är att smaka och är smaken ok så är de ok.
penna Skrivet av Hanna 2011-12-04 18:53
Oj... är hållbarheten på bakade kakor inte längre än 1-2 mån i rumstemperatur? Jag brukar alltid få mycket pepparkakor över efter jul, och senast förra veckan tömde jag burken på de sista kakorna från FÖRRA året... alltså ett år gamla.. !! Haha... Tyckte dom smakade utsökt! ;)
person Svar till JH penna Skrivet av Susanne 2011-12-02 16:06
Ja det var ett tillfälligt fel i onsdags att sökfunktionen tyvärr inte fungerade överhuvudtaget. Men det är åtgärdat sedan onsdag eftermiddag. Tack för att du påpekade felet!
penna Skrivet av JH 2011-11-30 13:35
Ett litet tips; man får inte upp receptet när man söker på pepparkakor. Inte jag i alla fall, hittade det när jag letade igenom recepten. :)
penna Skrivet av Ágnes 2011-08-10 11:03
Hi everybody, could somebody pls translate this recipe into English? :-)Pleeeease! :D
Thanks in advance!
penna Skrivet av Daniel Stankovic 2011-02-16 01:26
Tack for receptet, jag bor i Serbien och har ar det numera en uppskattad tradition, varje jul samt vid andra festligheter.
person Svar till Susanne penna Skrivet av Susanne 2010-12-22 17:07
Varsågod! Kul att höra! :) Tack detsamma! God Jul!
penna Skrivet av Susanne 2010-12-22 10:23
Hej!
Tack för ett bra recept på pepparkakor.
Jag bor i Grekland och de svenska pepparkakorna blir alltid ett populärt inslag till de annars vanliga Grekiska julkakorna, melomakarona och kourabiedes.
God Jul!
Susanne
penna Skrivet av sussie 2010-12-18 14:03
Tackar sâ mycket för receptet, bor i Frankrike o vi har bakat med ungdomarna pâ mitt jobb. Det blev bâde fina o goda kakor!!
penna Skrivet av Paulina 2010-12-11 16:21
Hej! Tack för ett bra recept. Jag bor ocksa i Tyskland och blir alltid tacksam när det finns angivet vad man kan byta ut vissa ingredienser mot.
Det är inte alltid man hittar precis det som beskrivs i vissa recept.
Trevlig advent!
penna Skrivet av Ruth 2010-11-24 06:16
Hej, tack för receptet. Hos oss i tyskland har
vi inte samma pepparkakor och det ska bli kul
att bjuda på nytt. Glad adventtid :-)
person Svar till Helena penna Skrivet av Susanne 2010-11-16 23:32
Varsågod! :) Hoppas det smakar!
penna Skrivet av Helena 2010-11-16 18:27
Hej! Du Susanne jag ska göra pepparkakor om 5-6 dagar till mitt barns kalas och det var jättebra att man kan göra så. För dom närmsta dagarna har jag inte tid att göra någon pepparkaksdeg och idag har jag ju tid.
Så jag ska göra pepparkaksdegen idag.
Tack Susanne :)
penna Skrivet av Maria 2009-12-30 17:05
Tack Susanne!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-29 02:35
Svar till Maria: Du kan ha den åtminstone en vecka i kylen, längre tid än så har jag inte provat.
penna Skrivet av Maria 2009-12-28 19:02
Hej - tack for fint recept! Jag undrar hur lange man kan ha degen i kylskapet utan att baka den? Tack!
penna Skrivet av Stella 2009-12-22 16:57
Tyvär, finns det inte IKEA i Bulgarien, men jag var på sommarkurs i Sverige och där köpte jag en älgform :) Men faktiskt har vi kaksformer här också. Tack! Jag ska forsöka med melass, jag hoppas att det går bra.
penna Skrivet av Stella 2009-12-22 16:17
Tack for svaren!
penna Skrivet av Peking-svensk 2009-12-20 15:38
Fick ett tips av en finska att göra en blandning av melass och pankakssirap. Det som jag trodde skulle vara svårast var att hitta pepparkaksformar men som tur är så finns ju IKEA.
penna Skrivet av Svar till Stella 2009-12-20 10:11
Ja använd molass, det är ungefär samma som mörk sirap, och många äldre pepparkaksrecept är bakade med mörk sirap, så det ska nog gå jättebra!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-18 23:12
Svar till Stella: Jag har ingen aning men kanske någon annan vet? Ljus sirap ger en söt kolasmak så helst ska det ju vara något med liknande smak.
penna Skrivet av Stella 2009-12-18 20:53
Hej! Här i Bulgarien finns det inte ljus sirap, men jag vill prova pepparkakorna så mycket :) Min svensk lärare sa att man kanske kunde använda melass istället. Tycker ni att det är möjligt? Tack!
penna Skrivet av Åsa 2009-12-16 11:22
För att få pepparkakorna riktigt tunna kavlar jag ut degen på bakplåtspapper, tar ut kakorna med måtten och tar bort degen som är i mellan. Tycker även att detta går fortare
penna Skrivet av Ann-Kristin 2009-12-14 01:22
Man kan sjuda farin, sirap och kryddor i stekpanna plus hälften av vattnet. Sen häller man det över det rumsvarma smöret och rör så det blir alldeles blankt. Sen i med mjöl. Resten av vattnet för att lösa upp bikarbonaten. Medan degen är varm kan man sen röra i mer smör. Då blir degen väldigt lätt att kavla ut. Mitt degrecept på detta vis är mer än 100 år gammalt coh det fungerar jättebra.
penna Skrivet av Bijo 2009-12-09 13:47
Tack för tipset Susanne,ska testa....
penna Skrivet av Susanne 2009-12-09 13:33
Svar till Bijo: Jag tror det beror på att mjölet är ojämnt fördelat i degen eller lite för mycket mjöl i degen. Om man tar och knådar degen lite och kavlar ut den igen brukar det gå bättre. Annars för att rädda en deg med för mycket mjöl, ta lite vatten.
penna Skrivet av Bijo 2009-12-09 11:30
Varför "spricker" pepparkaksdegen när man kavlar ut den???
penna Skrivet av lars 2009-12-07 21:15
Kan kanske gå, men då måste du ha lock till stekpannan, och räkna med att de blir lite brändare på undersidan.. men brända pepparkakor är ju gott..
Sockret blir å karameliserat på ett annat sätt så de smakar nog lite annorlunda.. testa
penna Skrivet av Susanne 2009-12-03 19:40
Svar till Pamela: Nej jag tror inte att det går, men jag har inte provat. En ugn har ju både över- och undervärme och steker du i stekpanna får du ju bara undervärme, dessutom tror jag inte du kommer i närheten av 200 grader i en stekpanna. Så min rekommendation är att antingen köpa pepparkakor eller baka hos någon kompis med ugn.
penna Skrivet av Pamela 2009-12-02 10:22
Är det månne möjligt att grädda pepparkakor i en stekpanna i brist på en ugn? Är det någon som har försökt sig på det?
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 23:07
Svar till Kristina: Det blir ca 300 st.
penna Skrivet av Kristina 2009-11-28 13:24
Blev det många pepparkakor? :)
penna Skrivet av Göran 2009-11-21 23:01
Dinkel, vetekli, fullkornsmjöl...vad du vill. Förr mej funkar alla kombinationer, men en större mängd vitt mjöl verkar viktigt. Råsocker. Det är ju det som är så kul med att laga mat. Att ändra i recepten. Och jag bor inte heller i Sverige, men sirapslikande produkter verkar finnas överallt.
penna Skrivet av Nathalie 2009-11-21 21:40
Mycket Bra Recept! :)
penna Skrivet av Susanne 2009-11-05 01:22
Svar till Minna: Jag har inte provat det men jag tror att det går bra. Skriv gärna igen om du testar så kan jag lägga in det i receptet!
penna Skrivet av Minna 2009-11-01 22:49
...jag funderar på att göra dessa pepparkakor men tänkte byta ur vetemjölet mot Dinkelsikt. Någon som testat det? I de flesta andra kakor och bröd så går det utmärkt.. Vad tror ni?
penna Skrivet av Lisa 2009-10-05 19:34
tack så mycket mitt barn tyckte mest om degen
penna Skrivet av Hashan 2009-01-01 18:24
Tack för svaret :D Dom blev jättegoda och jag följde exakt erat recept och era andra recept är också jätte goda . Tack ! Och gott nytt år :D
penna Skrivet av Kristina 2008-12-14 18:50
Om ni vill ha riktigt vit glasyr.Blanda florsockret med lättvispad äggvita. Då blir den kritvit.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-14 14:20
Svar till Hashan: Häll upp 1 dl florsocker i en skål och så droppar du lite vatten och rör om ordentligt. Sedan droppar du i mer vatten tills du får önskad tröghet. En riktlinje är 1-3 tsk vatten per deciliter florsocker. Du vill ha en ganska så trögflytande glasyr till detta, så var försiktig med vattnet och börja med 1 tsk. Om du skulle ta för mycket vatten så får du hälla på mer florsocker. Rör om ordentligt.
penna Skrivet av Hashan 2008-12-13 20:09
Hej! jag har föjlt erat recept på pepparkakor :D Men jag ska göra glasyr på sån dära vit , så jag undrar hur mycket vatten och florsocker man blandar ? Hejdå
penna Skrivet av C+L 2008-12-13 17:56
vaa roligt att göra de receptet .... Tack för receptet ! <3