Pastasås med lövbiff

Mycket gott, enkelt och lite lyxigt recept på pastasås med lövbiff. Servera gärna med en lyxigare sorts pasta som t.ex. färsk tagliatelle.
pastasås med lövbiff och tagliatelle
Servera gärna den goda pastasåsen som du enkelt gör med detta recept med tagliatelle, som på bilden.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 2 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Pasta:

  • 2 portioner pasta (gärna tagliatelle)

Pastasås:

glutenfritt Glutenfritt - Servera med glutenfri pasta, ris eller grönsaker.

Gör så här:

  1. Koka pastan under tiden du gör pastasåsen så att den blir klar samtidigt.

  2. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor.

  3. Hetta upp en stekpanna med smör.

    Stek lök och champinjoner på medelvärme i ca 5 minuter så att löken blir blank och vätskan går ur champinjonerna och kokar bort.

    Skär under tiden lövbiffen i strimlor.

  4. Stek lövbiffstrimlorna tillsammans med löken och champinjonerna ca 3-5 minuter.

    Salta och peppra.

    (Vill man ha köttet mera stekt med stekyta kan man om man vill lägga över champinjonerna och löken på ett fat och steka lövbiffstrimlorna för sig själva i smör, så de får färg.)

  5. Häll på grädden och låt småkoka ca 3 minuter.

    Smaka av med salt och svartpeppar.

    Servera med pastan och gärna någon sallad.

LCHF LCHF Tips:

Servera pastasåsen med en grön sallad utan pasta.

byt ut Variationstips:

Lövbiffssåsen kan även serveras till kokt ris.

Se även dessa recept

| GI | LCHF | Lunch | Nötkött | Snabbt & Lätt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till sandrella ✏️ Skrivet av Susanne
Recepten som jag markerat som lämpliga för matlåda är mat som fungerar bra att stoppa ner i matlåda och värma igen och det blir gott. Alltså inte nödvändigtvis att de går att frysa, men de flesta gör säkert det. Kul att du tycker om mina recept! ❤
✏️ Skrivet av sandrella
Hej susanne Älskar alla dina recept.... En fråga bara när det står att dom e lämpliga för matlådor innebär det då att man kan frysa ner dem ?
✏️ Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder steg för steg!
💬 Svar till Udo ✏️ Skrivet av Susanne
Varsågod! Ja jag håller med! Framförallt betydligt godare och hälsosammare med "riktiga" råvaror.
✏️ Skrivet av Udo
Tack för receptet. Det är mycket godare, lika enkelt att laga och lagas nästan lika snabbt som att mikra färdigrätter, vilka ändå bara innehåller malet och utblandat kött.

Visa alla kommentarer