Kommentarer till Pasta med skinksås - Sida 2

"Snabbt och gott recept på pasta med skinksås. Bilder steg för steg! Koka pasta och gör under tiden skinksåsen."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av anonym 2009-04-14 13:22
min mamma äter inte gris, så är det okey att ha i rökt kalkon istället?
penna Skrivet av babak 2009-04-14 00:31
blev ok, men inte godaste pastan heller lol hade det nån betydelse att jag hade lätt-mjölk i? ska man ta vanlig mjölk till såser? om man har lättare mjölk, kan man då kompensera med lite extra olja?
penna Skrivet av babak 2009-04-10 23:41
Tack, nu förstår jagt precis vad du menar :) har faktiskt en sån måttsats, men visste inte att en av delarna heter 'matsked'.
penna Skrivet av Susanne 2009-04-09 16:01
Svar till babak: Matskedar man äter med har inte alla exakt samma volym och de är också svåra att ta ett jämnt mått med därför ska man använda en matsked i en måttsats om man vill mäta lite mer exakt (i vissa recept när det inte är så noga kan man ta en vanlig matsked). En matsked i en måttsats är precis som decilitermått fast en matsked. I en måttsats brukar det ingå ett decilitermått, en matsked, en tesked och ett kryddmått och de brukar vara i plast eller stål. Plastmåttsats är billiga, de brukar kosta 5-20 kr.
penna Skrivet av babak 2009-04-09 01:48
Hej, vad menar du med "matsked i en måttsats" ? det är alltså inte en vanlig matsked man äter med du menar va? vad blir det då för mått på mjölet om man ska ta med en sked som man äter med?
penna Skrivet av Jenny 2009-03-28 15:24
Testa svartpeppar istället för vitpeppar!
penna Skrivet av John 2009-03-06 16:07
Ett tips är att använda baconbitar istället för kassler. riktigt gott, bara att steka på den lite innan man lägger ner den i såsen
penna Skrivet av Johanna 2009-03-06 10:54
Detta är en favorit hemma hos oss. Snabbt och gott! Vi testade att ha i en burk Crème Bonjour vitlök (den med extra vitlök) istället för vanlig riven ost i skinksåsen och det blev mycket gott tyckte vi. :)
penna Skrivet av Camilla 2009-03-05 20:55
Jättegod, hade i vitlök och ICAS rivna ost med tacosmak, blev otroligt god smak på såsen!
penna Skrivet av Ninni 2009-03-04 17:17
Verkligen supergott! Lade till lite paprikapulver och det blev lite mer färg och mycket gott. Lade oxå med lite mer mjölk så att såsen inte blev allför tjock. Verkligen tack för ett väldigt bra recept!
penna Skrivet av Susanne 2009-02-14 00:19
Svar angående saltmängden: Hur mycket salt som behövs beror lite på hur salt skinkan/kasslern är. Man får smaka sig fram och ta lite salt i taget. Tar man för mycket salt så späd med mera mjölk eller grädde.
penna Skrivet av Jantima 2009-02-13 18:34
en nypa salt? alla saltade på lite extra här. persilja i var inte hlr helt fel=D
penna Skrivet av Susanne 2009-02-05 00:55
Svar till lina: Prova gärna något av de andra pasta-recepten. Sök på Pasta. Pasta med lövbiff är väldigt gott.
penna Skrivet av lina 2009-02-04 14:50
men om man inte äter gris vad kan man ta för köt bitar
penna Skrivet av Ricc 2009-01-22 20:11
En tsk salt får man ta med en nypa salt. Körde hälften vilket bara det var för mycket. Annars ett enkelt och bra recept.
penna Skrivet av Sussu 2008-10-28 21:13
Mjölet har man för att göra såsen tjock.. Tycker man att det är komplicerat med mjöl så köp MAIZENA i butiken. Vitt pulvet som du häller i såsen för att göra den tjockare.
Förstår inte hur man kan misslyckas med ett sånt här recept. Blir den tjock så späd ut!

Tack för receptet, det blir skinksås till middag imorgon! ;D mums!
penna Skrivet av Leo Backström 2008-08-27 15:18
Passar jättebra att ha i röd paprika i tärningar
penna Skrivet av Anna 2008-07-28 09:55
Jag tillsatte blåmögelost och persilja, vitlök och gullök. blev jättegott!!!! mer en ost och skinksås kanske.
penna Skrivet av Susanne 2008-07-10 22:58
Svar till Anonym: Ja man kan se det här receptet som ett grundrecept på skinksås. Tack för ditt tips med riven ost och vitlök! Jag har lagt till det som tips i receptet!
penna Skrivet av Anonym 2008-07-10 15:23
receptet var sådär från början tycker jag, men jag hällde i 2 deceliter riven ost och en vitlöksklyfta och då blev det supergott!!
penna Skrivet av Susanne 2008-05-26 22:54
Svar till kiki: Det blir nog inte riktigt samma sak men det borde gå bra. Skär falukorven i små bitar bara. Skriv gärna och berätta hur det blev.
penna Skrivet av kiki 2008-05-25 19:02
hej kan man lägga falukorv när man inte har kassler eller skinka ?? kram
penna Skrivet av Susanne 2008-05-17 11:17
Svar till michan: Ja det borde gå även med grönsaker. Låt dem koka i såsen så länge som är lämpligt för den/de grönsakerna bara. Skriv gärna och berätta vilka grönsaker du provar och hur det blev.
penna Skrivet av michan 2008-05-16 18:45
istället för att sätta till kassler, kan man sätta till typ grönsaker och sådant? utan att det blir heeelt fel?
penna Skrivet av Gubben! 2008-05-06 18:55
Kan bara säga till medekålders kvinna, du är för DUM för att laga mat, köp färdiglagat!
penna Skrivet av Susanne 2008-05-01 17:50
Svar till Arg Medelålders Kvinna: Jag förstår inte alls hur det kunde bli en stor degklump. Du måste vispa ut mjölet i mjölk genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vad är det i receptet som inte är klart som gör att man måste gissa? De flesta brukar skriva att de tycker att mina recept är väldigt lätta att förstå och jag försöker verkligen skriva dem så lätta och tydliga som möjligt. Kontakta mig gärna via kontaktformuläret och skriv vad exakt i receptet som behöver förtydligas.
penna Skrivet av En annan Johan 2008-04-26 15:13
mm det var gott tog conjacsmedwurst iställer för kasler,

tips till arg medelålders kvinna: pröva häll i mer mjölk
penna Skrivet av Johan 2008-03-30 18:53
Mycket bra och gott recept tog flatrökt skinka funkade kanon bra och gott blev det ... snabbt och enkelt vem som helst klarar av detta :)
penna Skrivet av Arg Medelålders Kvinna 2008-03-21 19:32
Det här var nog det sämsta recept jag någonsin har sett, har aldrig varit med om någon som är så puckad på att skriva på recept. Är det meningen att vi ska gissa oss fram? Finns flera nybörjade där ute som nog är sugna på en god skinksås. Men får istället en stor degklump. Det här var sista gången jag läste innantill ett recept. Nu är det dags för en fet hamburgare som mättar besvikna och hungriga magar.
penna Skrivet av hihi 2008-02-29 10:55
det verkar gott, ska prova i dag=)
penna Skrivet av carin 2008-02-27 17:34
jävligt gott, det tycte mina kära vänner också. riktigt lätt recept.
penna Skrivet av Marika 2008-02-11 19:50
Tycker detta är jättegott och enkelt recepet. Idag provade jag också att ha i morötter. Det blev super!
penna Skrivet av hjäälp 2008-02-04 18:46
hur kokar man pasta :) svara snarast
penna Skrivet av Peter 2007-11-26 18:16
Gjorde denna fast med Minimat istället för smöret. Blev hyffsat gott. Ett tips är att inte göra som jag och överdriva med vitpepparn. Jag bytte även ut kasslerna mot tärnad bacon för ett billigare alternativ. fungerar minst lika bra.
penna Skrivet av sofie 2007-11-09 18:45
Inte så supergott som grundrecept faktiskt, men om man häller i mer grädde och margarin + ost och lite vatten blir den kanon =)
penna Skrivet av Susanne 2007-11-02 15:05
Svar till Sus: Det spelar ingen roll. Margarinet kommer smälta eftersom såsen är varm.
penna Skrivet av Sus 2007-11-02 11:18
Ursäkta om det låter dumt, men jag är nybörjare med matlagning.
Är det smält margarin som gäller?
penna Skrivet av Sandra 2007-11-01 19:57
åh! detta ser gott ut! Skall servera familjen detta i morgon återkomer säkert hur middagen blev!
penna Skrivet av Susanne 2007-10-26 15:13
Svar till Peter. Ja det ska vara 2 och en halv matsked vetemjöl. Det låter som du använt något annat mått än matsked. Tänk på att använda matsked i en måttsats och inte använda en sån sked man äter med för att mäta upp.
penna Skrivet av Peter 2007-10-26 14:36
eh, säker på mängden mjöl? blev nämlige gröt för mj både smakmässigt och tjockhetsmässigt. fick hälla i massa vatten för o tunna ut det (sut på mjölk), helt misslyckat.
penna Skrivet av Emma 2007-10-05 19:25
tack, du har räddat min kväll!
penna Skrivet av fifi 2007-08-20 19:38
Mums smakar precis som den man fick i bamba! I LIKE :-)
penna Skrivet av Jimmy 2007-05-16 16:36
Ja det blev riktigt gott, provade gången efter
med att ha i lite gorgonzolaost och det blev riktigt gott det med. Ett litet extra tips för er
som gillar ostar :)
penna Skrivet av Fredrik 2007-03-03 16:37
Ok, tack :)
penna Skrivet av Susanne 2007-03-02 20:23
Fredrik, det är bara du späder med mera mjölk så blir den tunnare.
penna Skrivet av Fredrik 2007-03-02 16:36
Mmm, gott... bra recept, fast jag tycker min sås blev lite för tjock, någon annan som haft samma problem?, kasnke bara gjorde fel ^^ aja tack i alla fall!
penna Skrivet av pasta alfredo älskare 2007-02-19 01:14
E DETTA FINDUS FÄRDIGLAGADE PASTA ALFREDO!!!!!

MIN ÄLSKLINGS RÄTT MÅSTE GENAST LAGA DEN!!!!!!
penna Skrivet av Henry 2007-01-29 14:24
Jag tyckte det var en bra idé med broccoli till!!
Det var jätte gott.
Prova med Tomat i också så blev det ännu godare
penna Skrivet av Linda Allstäth 2007-01-29 14:22
Mums! Jag är jätte nöjd med resultatet på detta. Snabbt och lätt!. Bra den som skrivit receptet. Mitt minsta barn kalle, 4år sa
-mamma.. kan inte du göra detta i morrn också ??
penna Skrivet av Susanne 2007-01-05 01:59
John: Ja det är sådan skinksås som åtminstone jag fick i skolan. Fast jag tycker denna är lite godare faktiskt :-)