Kommentarer till Pasta med skinksås

"Snabbt och gott recept på pasta med skinksås. Bilder steg för steg! Koka pasta och gör under tiden skinksåsen."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Linda
Den här var supergod fast gjorde den som gratäng i ugnen, med broccoli i botten och gjorde skinksåsen med också riven ost och riven ost på toppen och in i ugnen.. Utesluter ris pasta bröd och potatis och denna blev supergod!!
penna Skrivet av Joakim Johansson
Men tips för LCHF räcker inte med att byta ut pastan till blomkål, Ett LCHF-recept kan inte innehålla mjöl, sija eller något att med kolhydrater i.
penna Skrivet av Magnus
För att skinksåsen skall bli godare så vispa ut mjölet i smält smör innan ni späder med mjölken och grädden. Och ett tips till ha i en sked senap i slutet gärna fransk.
penna Skrivet av Moa
Om jag dubblar receptet ska de va 5msk vetemjöl?
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne
Tänk på att det är bra om det kött du lägger i har lite smak. Kalkontärningar är ju rökt och saltat kött. Om du lägger i kycklingbitar så bör de ha någon smak, salt åtminstone och vara skuret i väldigt små bitar. Så svaret är ja men det är svårt att få det lika gott, salt och kryddor på ytan av köttet rinner ju lätt av i såsen.
penna Skrivet av Anonym
Hej!
Måste det vara kalkon tärningar kan man typ inte bara lägga i kyckling bitar?
Mvh
besökare Svar till Erik penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker det! :)
penna Skrivet av Erik
Trevligt första recept från denna sidan - kommer leta efter fler goda! :)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Det går utmärkt att ta grädde istället för mjölk eller blanda som man vill! Det går även bra att ta mindre mängd skinka eller bacon.
penna Skrivet av Sara
Ska göra till 4 personer så...
Sen har jag inte så mycket bacon utan bara 140 gram men det gör liksom inte så mycket
penna Skrivet av Sara
Har 3dl grädde kan jag ta allt och mindre mjölk
besökare Svar till Carl penna Skrivet av Susanne
Ja det är vetemjölet som gör att såsen blir tjock.
penna Skrivet av Carl
Hej! Har en liten fråga, hur får du röran att bli så tjock? Är det vetemjölet som gör den det? Jag skippade nämligen den ingrediensen.
penna Skrivet av Kalle Anka
Maria: Alla recept kan inte vara anpassade till inviduella synpunkter utan man får se recepten som en inspirationskälla och sedan utgå från vad man själv tycker är gott. Kanske kan man blanda i andra kryddor och andra grönsaker etc. Om man kan laga mat så klarar man av detta.
penna Skrivet av Emma
Ska testa detta recept till middagen ikväll. Ser supergott ut och enkelt verkar det vara också. :)
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Ja man kan så klart krydda med fler kryddor även om jag även tycker det är gott med salt och vitpeppar bara också. Det gäller att ta lagom med salt annars blir det smaklöst. Det kan gå åt en hel tesked. Antagligen tog du inte tillräckligt med salt är min gissning. Vitlök är annars en höjdare. Pressa ner 1-2 vitlöksklyftor.
penna Skrivet av Maria
Väldigt besviken. Såg gott ut men var så otroligt smaklöst. Kryddade och kryddade men fick ingen smak alls. Smakade bara mjölk.
Säkert bra grundrecpet men behövs fler komponenter för att bli bra
penna Skrivet av Labbe
Grundreceptet är enkelt och går att variera nästan i det oändliga.
Själv brukar jag ha i tomater, ost, skinka och lök.
(skippar skinkan om jag har vegetarianer på middag)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne

Det ÄR både gott och enkelt. Tråkigt att du misslyckats. Dock är det svårt att ge några tips när du inte skriver vad som inte blev bra.

"Arg Medelålders Kvinna" hade ju misslyckats med att vispa ut mjölet i mjölken, vet inte om det var samma problem för dig?

Med tanke på hur många positiva kommentarer det ändå är på detta recept så tror jag inte receptet är så dåligt ändå, men självklart går det säkert att förbättra och förtydliga, men då är det bra om du skriver vad som gick fel.

besökare Svar till Arg Medelålders Kvinna penna Skrivet av Sara
Jag håller med, ett skitrecept, ser så gott och enkelt ut, men smackar bara mög, nu får det bli hamburgare på MC donalds i ren stress innan jobb.
penna Skrivet av Emelie
Jag kryddade lite med paprikapulver. Dessutom hade jag riven ost i och lite extra salt. Kanon!
besökare Svar till Mirela penna Skrivet av Susanne
Ja smaken beror lite på vad man lägger i. Ibland får man tillsätta lite mera salt. Vitlök är jättegott i!
penna Skrivet av Mirela
Den var väldign gräddig och krämig men jag tyckte den var lite smaklös, använde mig av rökt kalkonkött:) nästa gång kankse ja lägger i lite vitlök för att krydda upp smaken. Men annars väldigt lätt och göra och går snabbt!
penna Skrivet av Kenny
Inte det godaste jag har smakat men måste hålla med om att barnen ÄLSKAR det!!!! Går nog att piffa till så det passar vuxna också. Jag stekte lite färsk svamp och blandade i - uppskattat.
penna Skrivet av Karolin
Ååååh så gott!!!! min son älskar det det också!!! han är väldigt kräsen annars! :)
penna Skrivet av Carl-Oscar
jätta goot prova att tilllägga 1-2 vitlöks klyftor jäääääääääääääätte gott
penna Skrivet av Skinksås!!
Mmmmmm!!! Den var verkligen jättegod men samtidigt enkel!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maria: Tack för bra laktosfria tips som jag nu skrivit in i receptet!
penna Skrivet av Maria
Gjorde den precis med rökt norrlänsk skinka och det blev mycket gott! Hade i lite ost och vitlök. Använde mig av 1dl laktosfri mjölk och 3dl solhavre.
Solhavre överhuvudtaget i matlagning ger en fylligare upplevelse. Laktosfri mjölk är så tunn och bränner vid väldigt lätt.
penna Skrivet av cathrin
Jätte bra recept, hade också i bonjour extra vitlök, underbar gräddigsmak! :)
penna Skrivet av Petar
Detta är ett bra recept och det går snabbt.
Godast är det faktiskt med bacon till.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nina: Om det bränner fast är det viktigt att man inte rör hårt på botten så man rör upp det fastbrända för då kommer allt smaka bränt. För att det inte ska bränna fast så kanske du nästa gång ska välja en kastrull med tjockare botten om du har en sådan och så ska du nog sänka plattans värme lite. Sedan vet jag inte vad du rörde med men en bra visp är att rekommendera som man lätt kan komma åt hela botten med. Men sedan om det ändå bränner fast så tänk som sagt på att inte då skrapa upp det fastbrända för då kan du ändå äta såsen.
penna Skrivet av Nybörjare
Super gott!!!!
penna Skrivet av Nina
min sås smakar bränd, så ingen höjdare. Tur att man inte lagt ner ngn tid direkt, antar att det är kastrullen , för jag rörde hela tiden
penna Skrivet av Pernilla
Supergod och snabb att göra!!!!
penna Skrivet av Susanne

Svar till Sannah: Rökt kalkonkött går bra. Det måste vara något färdiglagat kött. Kyckling beror på, finns det något färdiglagat i små bitar går det nog typ salladskyckling. Eller om du själv skär grillad kyckling i små bitar. Det blir inte samma sak men jag tror det fungerar.

Svar till Missie och Sissy: Det är inte lätt att skriva en tid som stämmer för alla. Ibland får jag kommentarer tvärtom era att mina tider är onödigt långa. Ett tips är att vid all matlagning att man har lite tidsmarginal för man vet aldrig vad som händer särskilt om man aldrig gjort ett recept tidigare så tar det kanske lite längre tid. I det här fallet beror ju tiden också på ifall man köper färdigstrimlat kött eller om man själv ska skära kött i småbitar. Jag tror säkert att ni kommer göra receptet snabbare om ni gör det fler gånger, så hoppas ni vill göra ett nytt försök. Men om ni och även andra tycker att tiden är för kort så kan jag självklart utöka den lite.

penna Skrivet av Missie och Sissy
NI SA ATT DET SKULLE TA 10 MINUTER!!!!
Men det tog en halvtimma för oss :'(
Vi är djupt besvikna, och ledsna för vi var tvugna o skynda oss faktiskt.
penna Skrivet av maja
det är gott
penna Skrivet av Sannah
kan man ha kyckling istället??
penna Skrivet av Elin
Gott och enkelt. :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till yassmin: Ja du kan ta rökt kalkon istället.
penna Skrivet av yassmin
kan man använda rökt kalkon istället?
penna Skrivet av Susanne
Svar till d e: Ja det kan du kan ta bacon, det blir inte riktigt samma men det blir gott det med.
penna Skrivet av d e
kan man använda skivad bacon istället för skinka?
penna Skrivet av fitt
Detta ska jag laga idag mums
penna Skrivet av sofie
gott <3
penna Skrivet av Susanne
Svar till karin: Ja du kan ta korv istället.
penna Skrivet av karin
kan man ha (rund skärda) korvar ist för skinka ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till babak: Du kan ta vilken mjölk du vill. Annars är det som du säger att man kan ta en sorts mjölk med mindre fett och "kompensera" det med att ta grädde, smör eller olja så får man en fetare sås som smakar mera.
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Ja det går alldeles utmärkt med rökt kalkon istället för skinka.
penna Skrivet av anonym
min mamma äter inte gris, så är det okey att ha i rökt kalkon istället?
penna Skrivet av babak
blev ok, men inte godaste pastan heller lol hade det nån betydelse att jag hade lätt-mjölk i? ska man ta vanlig mjölk till såser? om man har lättare mjölk, kan man då kompensera med lite extra olja?
penna Skrivet av babak
Tack, nu förstår jagt precis vad du menar :) har faktiskt en sån måttsats, men visste inte att en av delarna heter 'matsked'.
penna Skrivet av Susanne
Svar till babak: Matskedar man äter med har inte alla exakt samma volym och de är också svåra att ta ett jämnt mått med därför ska man använda en matsked i en måttsats om man vill mäta lite mer exakt (i vissa recept när det inte är så noga kan man ta en vanlig matsked). En matsked i en måttsats är precis som decilitermått fast en matsked. I en måttsats brukar det ingå ett decilitermått, en matsked, en tesked och ett kryddmått och de brukar vara i plast eller stål. Plastmåttsats är billiga, de brukar kosta 5-20 kr.
penna Skrivet av babak
Hej, vad menar du med "matsked i en måttsats" ? det är alltså inte en vanlig matsked man äter med du menar va? vad blir det då för mått på mjölet om man ska ta med en sked som man äter med?
penna Skrivet av Jenny
Testa svartpeppar istället för vitpeppar!
penna Skrivet av John
Ett tips är att använda baconbitar istället för kassler. riktigt gott, bara att steka på den lite innan man lägger ner den i såsen
penna Skrivet av Johanna
Detta är en favorit hemma hos oss. Snabbt och gott! Vi testade att ha i en burk Crème Bonjour vitlök (den med extra vitlök) istället för vanlig riven ost i skinksåsen och det blev mycket gott tyckte vi. :)
penna Skrivet av Camilla
Jättegod, hade i vitlök och ICAS rivna ost med tacosmak, blev otroligt god smak på såsen!
penna Skrivet av Ninni
Verkligen supergott! Lade till lite paprikapulver och det blev lite mer färg och mycket gott. Lade oxå med lite mer mjölk så att såsen inte blev allför tjock. Verkligen tack för ett väldigt bra recept!
penna Skrivet av Susanne
Svar angående saltmängden: Hur mycket salt som behövs beror lite på hur salt skinkan/kasslern är. Man får smaka sig fram och ta lite salt i taget. Tar man för mycket salt så späd med mera mjölk eller grädde.
penna Skrivet av Jantima
en nypa salt? alla saltade på lite extra här. persilja i var inte hlr helt fel=D
penna Skrivet av Susanne
Svar till lina: Prova gärna något av de andra pasta-recepten. Sök på Pasta. Pasta med lövbiff är väldigt gott.
penna Skrivet av lina
men om man inte äter gris vad kan man ta för köt bitar
penna Skrivet av Ricc
En tsk salt får man ta med en nypa salt. Körde hälften vilket bara det var för mycket. Annars ett enkelt och bra recept.
penna Skrivet av Sussu
Mjölet har man för att göra såsen tjock.. Tycker man att det är komplicerat med mjöl så köp MAIZENA i butiken. Vitt pulvet som du häller i såsen för att göra den tjockare.
Förstår inte hur man kan misslyckas med ett sånt här recept. Blir den tjock så späd ut!

Tack för receptet, det blir skinksås till middag imorgon! ;D mums!
penna Skrivet av Leo Backström
Passar jättebra att ha i röd paprika i tärningar
penna Skrivet av Anna
Jag tillsatte blåmögelost och persilja, vitlök och gullök. blev jättegott!!!! mer en ost och skinksås kanske.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anonym: Ja man kan se det här receptet som ett grundrecept på skinksås. Tack för ditt tips med riven ost och vitlök! Jag har lagt till det som tips i receptet!
penna Skrivet av Anonym
receptet var sådär från början tycker jag, men jag hällde i 2 deceliter riven ost och en vitlöksklyfta och då blev det supergott!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till kiki: Det blir nog inte riktigt samma sak men det borde gå bra. Skär falukorven i små bitar bara. Skriv gärna och berätta hur det blev.
penna Skrivet av kiki
hej kan man lägga falukorv när man inte har kassler eller skinka ?? kram
penna Skrivet av Susanne
Svar till michan: Ja det borde gå även med grönsaker. Låt dem koka i såsen så länge som är lämpligt för den/de grönsakerna bara. Skriv gärna och berätta vilka grönsaker du provar och hur det blev.
penna Skrivet av michan
istället för att sätta till kassler, kan man sätta till typ grönsaker och sådant? utan att det blir heeelt fel?
penna Skrivet av Gubben!
Kan bara säga till medekålders kvinna, du är för DUM för att laga mat, köp färdiglagat!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Arg Medelålders Kvinna: Jag förstår inte alls hur det kunde bli en stor degklump. Du måste vispa ut mjölet i mjölk genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vad är det i receptet som inte är klart som gör att man måste gissa? De flesta brukar skriva att de tycker att mina recept är väldigt lätta att förstå och jag försöker verkligen skriva dem så lätta och tydliga som möjligt. Kontakta mig gärna via kontaktformuläret och skriv vad exakt i receptet som behöver förtydligas.
penna Skrivet av En annan Johan
mm det var gott tog conjacsmedwurst iställer för kasler,

tips till arg medelålders kvinna: pröva häll i mer mjölk
penna Skrivet av Johan
Mycket bra och gott recept tog flatrökt skinka funkade kanon bra och gott blev det ... snabbt och enkelt vem som helst klarar av detta :)
penna Skrivet av Arg Medelålders Kvinna
Det här var nog det sämsta recept jag någonsin har sett, har aldrig varit med om någon som är så puckad på att skriva på recept. Är det meningen att vi ska gissa oss fram? Finns flera nybörjade där ute som nog är sugna på en god skinksås. Men får istället en stor degklump. Det här var sista gången jag läste innantill ett recept. Nu är det dags för en fet hamburgare som mättar besvikna och hungriga magar.
penna Skrivet av hihi
det verkar gott, ska prova i dag=)
penna Skrivet av carin
jävligt gott, det tycte mina kära vänner också. riktigt lätt recept.
penna Skrivet av Marika
Tycker detta är jättegott och enkelt recepet. Idag provade jag också att ha i morötter. Det blev super!
penna Skrivet av hjäälp
hur kokar man pasta :) svara snarast
penna Skrivet av Peter
Gjorde denna fast med Minimat istället för smöret. Blev hyffsat gott. Ett tips är att inte göra som jag och överdriva med vitpepparn. Jag bytte även ut kasslerna mot tärnad bacon för ett billigare alternativ. fungerar minst lika bra.
penna Skrivet av sofie
Inte så supergott som grundrecept faktiskt, men om man häller i mer grädde och margarin + ost och lite vatten blir den kanon =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sus: Det spelar ingen roll. Margarinet kommer smälta eftersom såsen är varm.
penna Skrivet av Sus
Ursäkta om det låter dumt, men jag är nybörjare med matlagning.
Är det smält margarin som gäller?
penna Skrivet av Sandra
åh! detta ser gott ut! Skall servera familjen detta i morgon återkomer säkert hur middagen blev!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Peter. Ja det ska vara 2 och en halv matsked vetemjöl. Det låter som du använt något annat mått än matsked. Tänk på att använda matsked i en måttsats och inte använda en sån sked man äter med för att mäta upp.
penna Skrivet av Peter
eh, säker på mängden mjöl? blev nämlige gröt för mj både smakmässigt och tjockhetsmässigt. fick hälla i massa vatten för o tunna ut det (sut på mjölk), helt misslyckat.
penna Skrivet av Emma
tack, du har räddat min kväll!
penna Skrivet av fifi
Mums smakar precis som den man fick i bamba! I LIKE :-)
penna Skrivet av Jimmy
Ja det blev riktigt gott, provade gången efter
med att ha i lite gorgonzolaost och det blev riktigt gott det med. Ett litet extra tips för er
som gillar ostar :)
penna Skrivet av Fredrik
Ok, tack :)
penna Skrivet av Susanne
Fredrik, det är bara du späder med mera mjölk så blir den tunnare.
penna Skrivet av Fredrik
Mmm, gott... bra recept, fast jag tycker min sås blev lite för tjock, någon annan som haft samma problem?, kasnke bara gjorde fel ^^ aja tack i alla fall!
penna Skrivet av pasta alfredo älskare
E DETTA FINDUS FÄRDIGLAGADE PASTA ALFREDO!!!!!

MIN ÄLSKLINGS RÄTT MÅSTE GENAST LAGA DEN!!!!!!
penna Skrivet av Henry
Jag tyckte det var en bra idé med broccoli till!!
Det var jätte gott.
Prova med Tomat i också så blev det ännu godare
penna Skrivet av Linda Allstäth
Mums! Jag är jätte nöjd med resultatet på detta. Snabbt och lätt!. Bra den som skrivit receptet. Mitt minsta barn kalle, 4år sa
-mamma.. kan inte du göra detta i morrn också ??
penna Skrivet av Susanne
John: Ja det är sådan skinksås som åtminstone jag fick i skolan. Fast jag tycker denna är lite godare faktiskt :-)
penna Skrivet av John
Undra om det är sån sås vi fick i grundskolan.. *hoppas
penna Skrivet av elise
mmm, ska göra detta men med rökt skivad skinka istället, för det har jag hemma!mums!
penna Skrivet av Emii
ska fixa det här nu med lillebrushan ;) vad gott det ska bli :D
penna Skrivet av Jeppe Och Danne
Det låteer jättegott
penna Skrivet av Amanda
låter såååååå gott, e så sugen
synd att vi inte har kassler
penna Skrivet av Niklas
Jätte gott värklingen! :D:D
penna Skrivet av mmm
detta låter jätte gott:) ska genast laga maten:)
penna Skrivet av Susanne
Kenneth: Jag skulle nog koka broccolin tillsammans med pastan de sista två minuterna.
penna Skrivet av Kenneth
kan man lägga i brocolin direkt i skinksåsen då eller? eller skall man koka den separat?
penna Skrivet av ANNIKA NORBERG
älskar skinksås till pasta det var gott då man gick i skolan ska genast göra till middag idag
penna Skrivet av Jenfan
Gud vad det låter gott detta recept måste jag pröva.
penna Skrivet av Cuong&Nadja
maten var jättegod, vin passar bra som dryck till rätten. Man kunde gärna tillsätta någon grönsak i receptet, så att såsen får en vacker färg. "Det som ser gott ut, är gott".
penna Skrivet av vAnkis
Lite purjolök i det där så blir det ännu smaskigare och man kan lätt vara utan tillbehören...
  1