Kommentarer till Pasta carbonara - Sida 1

"Enkelt recept på jättegod pasta carbonara med spaghetti, bacon, ägg, lök, grädde och parmesanost."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   nästa sida
penna Skrivet av Torbjörn 2017-10-09 10:55
En bra pasta carbonara är alltid gott och brukar uppskattas av både unga och gamla. Jag kommer att prova receptet i veckan.

http://torbjornstips.se
penna Skrivet av Barbro 2017-08-26 13:05
Mycket gott 👍🤗
person Svar till Gustav penna Skrivet av Susanne 2017-06-01 18:17
Hoppas det smakar! :)
penna Skrivet av Gustav 2017-06-01 00:20
Ska prova detta imorgon! Ser gott ut :)
person Svar till Ingrid Grönborg penna Skrivet av Susanne 2017-03-18 23:17
Roligt att du gillade receptet! Majspasta har jag aldrig ätit, får prova det! Bra med glutenfria alternativ! Tack för tipset!
penna Skrivet av Ingrid Grönborg 2017-03-14 19:44
Supergott och enkelt recept, vi använde majspasta.
person Svar till Jan Stenman penna Skrivet av Susanne 2017-02-18 23:16
Trevligt att du tyckte om pasta carbonaran!
penna Skrivet av Jan Stenman 2017-02-11 04:39
Hej, helt perfekt recept carbonara,
person Svar till Jann penna Skrivet av Susanne 2017-02-10 23:15
Kul att du tycker så mycket om receptet! Ett bra betyg att du lagat det så många gånger! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Jann 2017-02-10 19:04
Supergott, snabbt och enkelt. Ett av barnens favoriter. Har lagat receptet säkerligen 176 gånger redan.
penna Skrivet av ledseen för den perversa kommentaren 2017-02-10 09:58
förlåt
person Svar till Nikola penna Skrivet av Susanne 2017-02-07 00:05
Tråkigt att du inte gillar receptet men smaken är som baken... dock vet jag inte om en "riktig" carbonara smakar mindre ägg när det serveras med en rå äggula?
penna Skrivet av Nikola 2017-02-06 17:59
Dåligt recept, smakar ägg och bacon...
Långt ifrån en riktig carbonara
person Svar till gott mat penna Skrivet av Susanne 2017-01-30 00:35
Du får du väl prova att laga den också! :) Pasta carbonara är verkligen gott tycker jag!
penna Skrivet av gott mat 2017-01-26 12:57
har läst allt och det ser jättegott ut
person Svar till Olov penna Skrivet av Susanne 2016-10-20 00:33
Tack för dina synpunkter! Det är naturligtvis fritt fram att justera receptet efter sina egna önskemål. Jag får prova dina förslag och se om jag gillar det bättre!
penna Skrivet av Olov 2016-10-04 18:36
Hej! Jag upplever att det borde varit mer bacon och mindre parmesan i förhållande till helheten. Tyckte det smakade mycket parmesan och det var rätt lite kött. Bara en smaksak
person Svar till Wheng penna Skrivet av Susanne 2016-09-12 17:48
Så trevligt! :)
penna Skrivet av Wheng 2016-09-11 14:19
Jätte gott barnen älskar den
person Svar till Micke penna Skrivet av Susanne 2016-05-05 15:49
Jag har nu förtydligat det! :)
penna Skrivet av Micke 2016-05-04 18:56
Hej,

Blev lite konfunderad, men polletten trillade ned :-)
Först nämns parmesanost, sedan ost!

Pastarecept kan ju bestå av "ost", men där själva rätten som serveras på tallriken garnerats med parmesanost - motsvarande.

För att rätten skall få nyansskillnad, avseende smakupplevelse, beroende vilken nivå i rätten du satt gaffeln i :-)
person Svar till susnet penna Skrivet av Susanne 2016-04-16 17:18
Nej det ska inte bli några klumpar. Det är viktigt att röra kraftigt när äggblandningen blandas med spaghetti, bacon och lök. Det är troligtvis anledningen. (Det står i receptbeskrivningen men inte som bildtext så jag uppdaterar bildtexten också så det blir extra tydligt.)
penna Skrivet av maya 2016-04-16 16:46
hej det var gott men är det meningen att det ska vara klumpar i våran såg nästan ut som gröt vet inte vad vi gjorde fel
person Svar till Samira penna Skrivet av Susanne 2016-04-05 16:10
Tack snälla du! ❤ Kul att du tycker om mina recept! 
penna Skrivet av Samira 2016-04-05 02:04
Mmmmmmm så gott det blev! För "oss" som inte äter fläsk, så har jag i tärnad (rökt) kalkon istället. Tusen tack Susanne, för en helt magisk sajt med fantastiska recept!

Dina recept har "räddat" många stressiga vardagar.
person Svar till Marina penna Skrivet av Susanne 2016-01-23 16:17
Ja du kan använda vilken grädde du vill. Själv använder jag alltid vanlig grädde = vispgrädde till allt jag gör, köper aldrig något annat eftersom jag vill ha den äkta varan = nyttigare, billigare, godare och utan tillsatser! :)
penna Skrivet av Marina 2016-01-19 21:09
Kan man använda vanlig grädde?
penna Skrivet av Leken 2015-08-21 11:27
Det här receptet ska jag göra idag :) Jag fullkomligt älskar pasta! Brukar alltid köpa den färsk, då blir den bättre!
penna Skrivet av Chantelle 2015-08-21 10:17
Älskar Carbonara! Lagar det minst 1g/månad. Här kommer mitt favvo recept, snabbt och smidigt, inget tjafs :-) 
person Svar till Mikael penna Skrivet av Susanne 2015-07-28 14:14
Jag har aldrig tyckt den blivit torr och jag tror ingen annan skrivit det tidigare heller men självklart kan smaken vara olika. Jag antar du följt receptet så du t.ex. inte tagit större mängd pasta och att du tagit samma mängd parmesanost - osten gör ju att det blir väldigt kladdigt och gott. Sedan använder jag ju hela ägg i mitt recept, både äggvita och äggula till skillnad från de flesta andra recept, det gör ju också att det blir lite mer "sås", men förstås, med det här receptet blir det ingen flytande sås à la pasta med skinksås.
penna Skrivet av Mikael 2015-07-25 16:39
Jag hade mer grädde i än vad det stod men tyckte att den vart riktigt torr
Jag studerar till kock men från mina smaklökar så tyckte jag att det var riktigt gott men det var torrt
penna Skrivet av Micke 2015-05-07 01:14
Det finns ju olika varianter av Carbonara, en del ersätter bacon med tärnad rökt skinka, kassler till pancetta. Vissa toppar portionen serverad med en rå äggula, osv.

Men hur får man den där riktigt smarriga Carbonaran, där såsen är fyllig, luftig och inte bastant, smakrik och ändå dominant.

Där spaghetti är för klent som motpart till såsen i Carbonaran, där någon form av penne matchar såsen.
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2015-04-15 00:09
Nej precis som Frida skrev kan man ta annan ost. Olika ost har ju lite olika smak så det blir det som skiljer. Ta någon du ost du gillar.
person Svar till Jotta penna Skrivet av Susanne 2015-04-15 00:08
Tack! :)
person Svar till Sara penna Skrivet av Frida 2015-04-12 16:33
Jag tog herrgårdsost istället och det blev gott
penna Skrivet av Sara 2015-04-11 13:18
Måste man ha just parmesanost? Kan man inte ha vanlig ost som t.ex. Riven goudaost?
penna Skrivet av Ida 2015-03-12 14:25
sååååå gott =)
person Svar till Disa penna Skrivet av Susanne 2015-02-15 23:22
Då klibbar inte spaghettin ihop efter att du hällt av vattnet.
penna Skrivet av Disa 2015-02-15 19:05
Jättegott! En fråga bara, av ren nyfikenhet, varför ska man ha olivolja i vattnet? :)
penna Skrivet av Lilly 2015-02-09 14:19
Detta var jättegott!
Fast jag hade inte bacon eller parmesan, så jag använde parmaskinka och en lagrad hård getost jag hade hemma i stället.
penna Skrivet av Jotta 2015-01-15 02:18
Kanonrecept! Sedan kan matsnobbar och lögnare (de som säger att receptet är dåligt) dra dit pepparn växer...grovmalen svartpeppar är en del av recepted ju. ;D

Skall göra detta recept kommande vecka igen och jag är inte ens ett stort fan av pasta i vanliga fall! Tack för en kanon hemsida som har gett mig många härliga middagar! --<-@
penna Skrivet av Amanda 2014-10-14 17:36
GÖRGOTT! Men glöm inte att hacka ner massa färsk (eller fryst) persilja i carbonaran också, först då blir den perfekt!
person Svar till Andreas penna Skrivet av Susanne 2014-09-21 17:11
Den håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Jag har inte provat att frysa men tror det går bra och då bör den hålla sig minst 3 månader.
penna Skrivet av Andreas 2014-09-14 14:37
Hur är hållbarheten och hur blir den när man fryser den? Gjorde just en dubbel omgång för att ha som lunch i veckan men är osäker på förvaringen.

P.S. Grym sajt!
person Svar till anita penna Skrivet av Susanne 2014-06-24 00:02
Varsågod! Ja gott och enkelt ska det vara! ;) Du får berätta vad du tyckte när du provat! :)
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne 2014-06-24 00:01
Det låter gott! Tack för tips! :)
penna Skrivet av anita 2014-06-23 18:29
Vi gillar Carbonara i vår familj, och även mitt är förenklat med hela ägg, så denna version ska jag absolut prova, ser jättegott ut. och enkelt det gillar jag.!!
tack för dina fina och enkla recept, superbra en stressig vardag!!
penna Skrivet av Eva 2014-06-23 07:52
Jag har en fd arbetskollega, som kommer från Italien, hon brukar blanda bacon och sidfläsk i sin Carbonara och även använda purjolök. Blir jättegott det med. Blir lite mer matigt med sidfläsket.
penna Skrivet av Per 2014-01-09 19:38
Tack Susanne! Tredje gången jag lagar efter ditt recept ikväll och jag blir fortfarande positivt överraskad :)
person Svar till Marianne penna Skrivet av Susanne 2013-07-10 20:22
Låter gott det med! :) Tack för bra tips!
  1   2   3   4   nästa sida