Kommentarer till Pannacotta med vit choklad - Sida 1

"Ett lyxigt recept på pannacotta med vit choklad. Mycket enkelt att göra, bilder steg för steg. Endast 15 minuters jobb."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till Dacke penna Skrivet av Susanne 2015-10-27 00:26
Så bra! :) Verkligen roligt att höra!
penna Skrivet av Dacke 2015-10-26 17:44
Jag som brukar aldrig laga såna här grejer, tänk att jag lyckades med pannacotta på första försöket. Den var jättegod. Jag använde såna där vitchoklad linser, då de smälter snabbare, men toppade med hyvlad choklad precis som du beskrev. Klockrent!
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2015-06-13 14:04
Ja det går nog och det är samma recept. Tänk bara på att det blir nog svårt att ta fina bitar när man gör så tror jag. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Emma 2015-06-13 09:15
Kan man lägga i smeten i en stor form istället för flera små, så det blir en stor pannacotta? Är det samma recept då?
person Svar till edrin penna Skrivet av Mimmi 2014-02-20 11:45
Jag använder mig av Vegegel så blir pannacottan vegetariskt!
Funkar super!
person Svar till monne penna Skrivet av Susanne 2013-03-07 02:40
Nej det händer inte mer än att vaniljsmaken sprider sig från vaniljstången och ut i grädden. Man får lyfta bort vaniljstången sen.
penna Skrivet av monne 2013-02-18 01:07
Kanske en dum fråga vad händer med vanilj stången om man lägger i den som det står att man ska göra smälter den när det kokar?
person Svar till ellen penna Skrivet av Susanne 2012-08-01 02:51
Jag tror det borde gå, skriv gärna om du provar!
penna Skrivet av ellen 2012-07-23 23:11
hej kan man hela i lite limesaft i.
person Svar till edrin penna Skrivet av Susanne 2011-08-19 02:23
Ja det finns gelésocker. Läs på förpackningen. Eftersom gelésocker även innehåller socker så behövs inte strösocker. Jag kan tycka att det blir för sött ändå med gelésocker, samtidigt måste man ta en viss mängd gelésocker för att få pannacottan ska bli lagom fast i konsistensen.
penna Skrivet av edrin 2011-08-17 14:55
Kan man använda något annat istället för gelatinblad ?
person Svar till zebastian penna Skrivet av Susanne 2011-08-11 23:10

Ja du kan använda vaniljstång om du vill.

Ja det ska vara varmt så att gelatinbladen smälter.

penna Skrivet av zebastian 2011-08-07 00:18
ska grädden och chokladen vara varm när man lägger i gelatinbladen????
penna Skrivet av zebastian 2011-08-07 00:07
kan man ha vaniljstång i denna pannacotta?
person Svar till Linnea penna Skrivet av Susanne 2011-04-22 22:21
ja det stelnar fortare då.
penna Skrivet av Linnea 2011-03-21 18:51
Går det snabbare om man ställer in dem i frysen? :O
penna Skrivet av susanne 2011-01-31 20:47
Otroligt gott och lättlagat! Tack!!!
person Svar till Ellinor penna Skrivet av Susanne 2011-01-21 22:58
Ja det bör gå att ploppa ut dem.
penna Skrivet av elin 2011-01-13 18:38
Agar agar är ett vegetariskt alternativ till gelatin. Ett tips till oss vegetarianer!
penna Skrivet av Ellinor 2011-01-12 22:59
Blir det så pass hårt att det går och vända uppochner så att den står av sig själv? om man använder silikonformar så man kan "ploppa" ut dem :)?
person Svar till Margareta penna Skrivet av Susanne 2011-01-03 22:11

Läs gärna "Den hemlige kocken", men så klart är det upp till var och en att göra sina egna bedömningar och välja vad man vill tro på.

Karragenan har e-nummer E407 och fruktkärnmjöl har e-nummer E410.

penna Skrivet av Margareta 2011-01-03 17:14
Skitsnack, Susanne! Tag reda på fakta innan du skriver något.Det är helt och fullt möjligt att vara 100% vegetarian.

Gelesocker består dessutom endast av socker karragenan och fruktkärnmjöl, inte ett endaste e-nummer.
penna Skrivet av Thomas 2010-12-31 13:50
Har precis gjort en sats till 4 personer, och fruktansvärt enkelt och gott!!
Tack för ett kanonrecept på en lyckad efterrätt :)
penna Skrivet av isabella 2010-12-30 14:29
mmmmmm, suuper god! :D
person Svar till zsa zsa penna Skrivet av Susanne 2010-10-10 01:54

Problemet med gelésocker är att det är väldigt sött och i detta recept så ingår vit choklad som också är väldigt sött så jag skulle inte rekommendera att byta ut gelatinblad mot gelésocker.

Däremot i andra pannacotta-recept där socker ingår så kan man byta ut gelatinblad och socker mot gelésocker. Dock innehåller gelésocker en del tillsatser (e-nummer) som inte är så trevliga så jag själv föredrar gelatinblad. Äter man inte gelatinblad p.g.a. att det är animaliskt så ska man kanske komma ihåg att det finns animaliska ämnen i alla möjliga e-nummer som ingår i alla möjliga livsmedel och det är inget som deklareras på förpackningen. Det är i princip omöjligt att vara 100% vegetarian.

penna Skrivet av zsa zsa 2010-10-07 18:59
Alltså, jag hittad ett recept där man kunde byta ut gelatinet mot gelesocker, går det att switcha gelatinet mot nåt annat utan att det blir alldeles för sött i detta recept?

Tack!
penna Skrivet av may 2010-02-23 16:50
Har aldrig gjort pannacotta men verkar rätt lätt att göra.Så det blir till att prova
penna Skrivet av Birgitta 2010-01-16 15:31
Lite Kahlua i bra inte heller dumt.
penna Skrivet av jossan ;D 2010-01-08 21:16
Det gick mycket snabbt och enkelt att göra och det var fantastisktgott! mummsss:)
penna Skrivet av Anja 2009-12-31 21:53
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Stina 2009-12-31 15:32
Supergott med Baileys i.
penna Skrivet av Johann 2009-12-29 15:04
Prova att lägga lite jordgubbar och bayleys i ;)
Yumm!
penna Skrivet av raia 2009-12-05 09:03
Det godaste efterrätten..mmmmmmmmm
penna Skrivet av anonym 2009-11-07 18:17
mm <3<3<3<3
penna Skrivet av Elias 2009-07-08 19:13
Underbart! Som efterrätt tycker jag det räcker till 10 personer.
penna Skrivet av Clara 13 år 2009-03-24 21:51
Jag älskar detta så mkt de var så himla gott <3<3<3 Mums fillibabba
penna Skrivet av Madde 2009-01-16 22:49
Super gott! Vi hade hallon underst och lite ovanpå, men gud så gott det var!
penna Skrivet av kalina 2009-01-08 16:41
det var supergott jag ville nästan äta en hel tack så hemskt mycket.....
penna Skrivet av Lina 2008-12-29 20:12
Jättegod! Tips på läcker servering är att fylla t.ex en ugnsfast form med grovsalt och sätta glasen/formarna i saltet, -på "sniskan", så de lutar lite. Använd sen en spritspåse för att få i pannacottasmeten, efter de stelnat i kyl har de en läcker lutning i glasen, ser jätteläckert ut! :)
penna Skrivet av Eva Sundström 2008-10-02 19:03
En underbart efterätt! Enkel att laga och supergod att äta. Kan prydas med alla slags bär!
penna Skrivet av Caroline 2008-09-05 13:21
Fantastiskt god! Rekommenderar till alla mina vänner.
penna Skrivet av Susanne 2008-07-04 13:11
Svar till Daniel: Ja.
penna Skrivet av Daniel 2008-06-24 12:02
Om man inte vill göra så mycket är det bara att dela allt med 2 då för att göra hälften?
penna Skrivet av Gun 2008-06-19 16:09
Underbart gott bjöd min svärdotter på detta och det var toppen
penna Skrivet av Susanne 2008-03-16 14:54
Svar till ism: Gelatinblad kan bytas ut mot agar agar (vegetariskt) eller gelésocker.
penna Skrivet av ism 2008-03-10 21:53
om man tar bort gelatinblad vad kan man lägga till istället?
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 05:44
Svar till susanne: Det verkar vara olika koncentration av gelatin i olika sorters pulver. Jag hade även en sort där det står att 1 tsk motsvarar 2 gelatinblad. Man får läsa instruktionerna på förpackningen helt enkelt och följa dem.
penna Skrivet av Susanna 2007-12-31 13:34
Underbart god!!
penna Skrivet av sigrid 2007-12-30 14:51
Försvinnande god...Mums!
penna Skrivet av susanne 2007-12-28 18:00
men på burken med pulver står det ju att en tsk motsvarar ett blad????
  1   2   nästa sida