Kommentarer till Pannacotta med vit choklad

"Ett lyxigt recept på pannacotta med vit choklad. Mycket enkelt att göra, bilder steg för steg. Endast 15 minuters jobb."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Dacke penna Skrivet av Susanne
Så bra! :) Verkligen roligt att höra!
penna Skrivet av Dacke
Jag som brukar aldrig laga såna här grejer, tänk att jag lyckades med pannacotta på första försöket. Den var jättegod. Jag använde såna där vitchoklad linser, då de smälter snabbare, men toppade med hyvlad choklad precis som du beskrev. Klockrent!
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Ja det går nog och det är samma recept. Tänk bara på att det blir nog svårt att ta fina bitar när man gör så tror jag. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Emma
Kan man lägga i smeten i en stor form istället för flera små, så det blir en stor pannacotta? Är det samma recept då?
besökare Svar till edrin penna Skrivet av Mimmi
Jag använder mig av Vegegel så blir pannacottan vegetariskt!
Funkar super!
besökare Svar till monne penna Skrivet av Susanne
Nej det händer inte mer än att vaniljsmaken sprider sig från vaniljstången och ut i grädden. Man får lyfta bort vaniljstången sen.
penna Skrivet av monne
Kanske en dum fråga vad händer med vanilj stången om man lägger i den som det står att man ska göra smälter den när det kokar?
besökare Svar till ellen penna Skrivet av Susanne
Jag tror det borde gå, skriv gärna om du provar!
penna Skrivet av ellen
hej kan man hela i lite limesaft i.
besökare Svar till edrin penna Skrivet av Susanne
Ja det finns gelésocker. Läs på förpackningen. Eftersom gelésocker även innehåller socker så behövs inte strösocker. Jag kan tycka att det blir för sött ändå med gelésocker, samtidigt måste man ta en viss mängd gelésocker för att få pannacottan ska bli lagom fast i konsistensen.
penna Skrivet av edrin
Kan man använda något annat istället för gelatinblad ?
besökare Svar till zebastian penna Skrivet av Susanne

Ja du kan använda vaniljstång om du vill.

Ja det ska vara varmt så att gelatinbladen smälter.

penna Skrivet av zebastian
ska grädden och chokladen vara varm när man lägger i gelatinbladen????
penna Skrivet av zebastian
kan man ha vaniljstång i denna pannacotta?
besökare Svar till Linnea penna Skrivet av Susanne
ja det stelnar fortare då.
penna Skrivet av Linnea
Går det snabbare om man ställer in dem i frysen? :O
penna Skrivet av susanne
Otroligt gott och lättlagat! Tack!!!
besökare Svar till Ellinor penna Skrivet av Susanne
Ja det bör gå att ploppa ut dem.
penna Skrivet av elin
Agar agar är ett vegetariskt alternativ till gelatin. Ett tips till oss vegetarianer!
penna Skrivet av Ellinor
Blir det så pass hårt att det går och vända uppochner så att den står av sig själv? om man använder silikonformar så man kan "ploppa" ut dem :)?
besökare Svar till Margareta penna Skrivet av Susanne

Läs gärna "Den hemlige kocken", men så klart är det upp till var och en att göra sina egna bedömningar och välja vad man vill tro på.

Karragenan har e-nummer E407 och fruktkärnmjöl har e-nummer E410.

penna Skrivet av Margareta
Skitsnack, Susanne! Tag reda på fakta innan du skriver något.Det är helt och fullt möjligt att vara 100% vegetarian.

Gelesocker består dessutom endast av socker karragenan och fruktkärnmjöl, inte ett endaste e-nummer.
penna Skrivet av Thomas
Har precis gjort en sats till 4 personer, och fruktansvärt enkelt och gott!!
Tack för ett kanonrecept på en lyckad efterrätt :)
penna Skrivet av isabella
mmmmmm, suuper god! :D
besökare Svar till zsa zsa penna Skrivet av Susanne

Problemet med gelésocker är att det är väldigt sött och i detta recept så ingår vit choklad som också är väldigt sött så jag skulle inte rekommendera att byta ut gelatinblad mot gelésocker.

Däremot i andra pannacotta-recept där socker ingår så kan man byta ut gelatinblad och socker mot gelésocker. Dock innehåller gelésocker en del tillsatser (e-nummer) som inte är så trevliga så jag själv föredrar gelatinblad. Äter man inte gelatinblad p.g.a. att det är animaliskt så ska man kanske komma ihåg att det finns animaliska ämnen i alla möjliga e-nummer som ingår i alla möjliga livsmedel och det är inget som deklareras på förpackningen. Det är i princip omöjligt att vara 100% vegetarian.

penna Skrivet av zsa zsa
Alltså, jag hittad ett recept där man kunde byta ut gelatinet mot gelesocker, går det att switcha gelatinet mot nåt annat utan att det blir alldeles för sött i detta recept?

Tack!
penna Skrivet av may
Har aldrig gjort pannacotta men verkar rätt lätt att göra.Så det blir till att prova
penna Skrivet av Birgitta
Lite Kahlua i bra inte heller dumt.
penna Skrivet av jossan ;D
Det gick mycket snabbt och enkelt att göra och det var fantastisktgott! mummsss:)
penna Skrivet av Anja
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Stina
Supergott med Baileys i.
penna Skrivet av Johann
Prova att lägga lite jordgubbar och bayleys i ;)
Yumm!
penna Skrivet av raia
Det godaste efterrätten..mmmmmmmmm
penna Skrivet av anonym
mm <3<3<3<3
penna Skrivet av Elias
Underbart! Som efterrätt tycker jag det räcker till 10 personer.
penna Skrivet av Clara 13 år
Jag älskar detta så mkt de var så himla gott <3<3<3 Mums fillibabba
penna Skrivet av Madde
Super gott! Vi hade hallon underst och lite ovanpå, men gud så gott det var!
penna Skrivet av kalina
det var supergott jag ville nästan äta en hel tack så hemskt mycket.....
penna Skrivet av Lina
Jättegod! Tips på läcker servering är att fylla t.ex en ugnsfast form med grovsalt och sätta glasen/formarna i saltet, -på "sniskan", så de lutar lite. Använd sen en spritspåse för att få i pannacottasmeten, efter de stelnat i kyl har de en läcker lutning i glasen, ser jätteläckert ut! :)
penna Skrivet av Eva Sundström
En underbart efterätt! Enkel att laga och supergod att äta. Kan prydas med alla slags bär!
penna Skrivet av Caroline
Fantastiskt god! Rekommenderar till alla mina vänner.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Daniel: Ja.
penna Skrivet av Daniel
Om man inte vill göra så mycket är det bara att dela allt med 2 då för att göra hälften?
penna Skrivet av Gun
Underbart gott bjöd min svärdotter på detta och det var toppen
penna Skrivet av Susanne
Svar till ism: Gelatinblad kan bytas ut mot agar agar (vegetariskt) eller gelésocker.
penna Skrivet av ism
om man tar bort gelatinblad vad kan man lägga till istället?
penna Skrivet av Susanne
Svar till susanne: Det verkar vara olika koncentration av gelatin i olika sorters pulver. Jag hade även en sort där det står att 1 tsk motsvarar 2 gelatinblad. Man får läsa instruktionerna på förpackningen helt enkelt och följa dem.
penna Skrivet av Susanna
Underbart god!!
penna Skrivet av sigrid
Försvinnande god...Mums!
penna Skrivet av susanne
men på burken med pulver står det ju att en tsk motsvarar ett blad????
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sarah: Eftersom det är 5 dl grädde så får du blanda 5 msk gelatinpulver med den varma grädden. Du ska inte blanda i vatten utan det är grädde som är vätskan.
penna Skrivet av Sarah
Hur gör man om man använder gelatinpulver istället? Och hur mycket ska man ha? På paketet står det att blanda 1msk med 1dl varmt vatten till 4dl vätska, men jag kan väl inte hälla i 1dl vatten i gräddblandningen?! Kan jag blanda i det direkt i den varma grädden, jag menar spelar det nån roll om det är varmt vatten eller grädde? Jag har aldrig använt gelatin förut så det är därför jag är så förvirrad :) Och verkar inte kunna få tag på gelatinblad där jag bor.

Tack på förhand.
penna Skrivet av Susanne
Tack Klara för ett bra tips. Jag lade till det som serveringstips i receptet.
penna Skrivet av Klara
Om man vill kan man dekorera med jordgubbar som man doppar i vit choklad och sedan rullar i kokos. Väldigt gott!
penna Skrivet av Åsa
Otroligt gott! Smakar som på restaurang, trodde aldrig att det var så lätt att göra själv...
Vaniljstång är att föredra framför vaniljsocker.
penna Skrivet av Marie
Man kan även byta ut grädden mot naturell yougurt för att får den lite lättare. Ett tips bara!
penna Skrivet av Elin
Den smakade ljuvligt, alla gäster gillade den. Lade på hallon, mmmmmmh! Ett jätte bra tips som efterätt!!
penna Skrivet av Susanne
Tack för ditt tips Lina! Jag undrar om det inte blir problem med att de andra delarna hinner stelna i kastrullen under tiden den en del stelnar i portionsformen? Eller du kanske kokar upp en del i taget? Det låter jättegott men det är lite mer jobb förstås ;)
penna Skrivet av Lina
Tips är att dela upp "såsen" i tre delar och ha mörk choklad i den ena ljus i den andra och vit choklad i den tredje. Man häller då först upp den mörka i glaset och låter det stelna sedan den ljusa och sist den vita chokladpanacottan.
penna Skrivet av Saga
Var väldigt gott men lägg på folie så det inte bildas "skinn" ovanpå pannacottan.
  1