Kommentarer till Pannacotta - Sida 3

"Det godaste receptet på pannacotta som du enkelt gör med detta recept som innehåller förklarande bilder! Panna cotta gör man genom att koka upp grädde. 4-6 portioner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av sara 2009-11-02 02:18
tack =). alla recept jag provat hittills har blivit lyckade! En bra hemsida och recept helt enkelt!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-01 14:19
Svar till sara: gelatinblad är animaliskt. Du kan köpa gelésocker som är vegetabiliskt och på den paketen står hur man gör pannacotta med gelésocker.
penna Skrivet av sara 2009-11-01 00:31
gelatinbladen, är det animaliskt eller kan jag hitta något vagatabiliskt? =) tack för svar
penna Skrivet av Susanne 2009-10-10 22:18
Svar till Frida: Tack för bra tips, jag har ätit den varianten på restaurang och det är riktigt gott med passionsfruktsjuice ovanpå. Det blir en härlig syrlig brytning mot den lena grädden.
penna Skrivet av Frida 2009-10-10 16:57
Jättebra recept. Jag delade receptet på halva och fick ihop tre st skålar. (Värmeljusstakar från IKEA). När det stelnat häller jag på uppkokad juice med gelatinblad och låter det stelna. En passionsfruksjuice är så gott.
penna Skrivet av Susanne 2009-10-09 22:02
Svar till Maja: Jag har provat med kardemumma och jag kan hålla med om att det blev väldigt gott! Jag ska lägga upp recept på det med.
penna Skrivet av Maja 2009-10-02 17:16
Testa Pannacotta med kardemumma!
Otroligt gott!
penna Skrivet av Susanne 2009-08-26 23:01
Svar till Marie: Tack så jättemycket! Jag försöker ta bra bilder och skriva tydliga beskrivningar så det är jättekul att höra att det uppskattas!
penna Skrivet av Marie 2009-08-26 22:48
Vill bara tacka för en helt underbar sida! Jättefina bilder och bra beskrivningar till recepten :-)
penna Skrivet av Susanne 2009-08-10 14:36
Svar till alexandra: Jag har inte provat med mjölk men jag vet att matlagningsgrädde fungerar. Istället för gelatinblad kan man använda gelatinpulver eller gelésocker, för du måste ha något som gör pannacottan tjock. Gelésocker är vegetabiliskt och ersätter både sockret och gelatinbladen.
penna Skrivet av alexandra 2009-08-10 13:51
hejsan, kan man göra utan gelatinbladen? och istället för vispgrädde använder jag mjölk? eller, tacksam för svar:)
penna Skrivet av Mikaela 2009-07-20 13:32
Tack, detta var till stor hjälp för mig när jag skulle göra panacotta för första gången :)
Och det belv ett gott resultat!
penna Skrivet av Susanne 2009-07-06 21:20
Svar till Nazan: Jag har provat med matlagningsgrädde (15%) och det gick bra och blev gott, men med mjölk har jag inte provat så jag vet inte hur det blir.
penna Skrivet av Nazan 2009-07-06 03:33
Hej
Jag vill veta att kan man använda mjölk istället grädde när man lagar pannacottan. Tacksam för svaret.
penna Skrivet av Susanne 2009-06-21 22:18
Svar till Bella: Ja du kan ha i vit choklad. Det finns annat ett särskilt recept på pannacotta med vit choklad.
penna Skrivet av Bella 2009-06-21 18:54
Kan man ta i lite typ 25-50g vit chklad?
penna Skrivet av Carro 2009-06-21 18:31
jättegott du kan inte fatta hur gott den ärrrrr
penna Skrivet av jättegott 2009-06-19 13:17
den var jättegod! Mums
penna Skrivet av nöjd 2009-06-18 13:56
Den blev jättegod och kommer att göra den igen snart i framtiden ;)
penna Skrivet av jessi 2009-06-02 23:00
gjorde pannacottan till morsdag:) den blev jätte god och uppskattad av gästerna..
penna Skrivet av Ullabella 2009-05-15 14:59
Lägg på plastfolie när den ska stelna så bildas det inte skinn på toppen av pannacottan.
penna Skrivet av Emelie 2009-04-25 10:52
älskar denna efterrätt. Och den gör sig alltid populärt vid främmande besök. =)
Plus att denna sida är kanon bra!
penna Skrivet av karolin 2009-04-10 17:53
har använt receptet tre gånger nu!! superenkelt å smarrigt värre!! brukar köra hallon med mixerstav med lite florsocker i och hälla över pannacottan när den har stelnat!! yeah!
penna Skrivet av Susanne 2009-03-18 01:01
Svar till claudia: Ja, det borde man väl kunna göra. Det är ju dock svårt att servera detta, det blir inte så fint att ta med sked och lägga upp på sin tallrik.
penna Skrivet av Susanne 2009-03-18 00:56
Svar till Lillkocken: Jag har inte varit med om det, om du låter det stå tills de är helt kalla är det fortfarande så?
penna Skrivet av Lillkocken 2009-03-17 01:03
Det har blivit ett lager som när man kokat mjök, ska jag försöka pilla bort det innan servering?
penna Skrivet av claudia 2009-03-14 16:13
Kan man inte göra det i en stor form som man lägger i kylen?
penna Skrivet av jocke 2009-01-26 17:18
fannnnn vad gott
penna Skrivet av Reema 2008-12-08 14:10
I loved your website.Easy to follow instructions and the the pictures make it even more easier.Tried the pannacotta.It came out really well.Tack så hemskt mycket!!!
penna Skrivet av kajsa 2008-11-16 15:33
Tänk att något så gott kan vara så enkelt att göra. Jag brukar göra den mjölkfri genom att använda havregrädde. Gôr gott!
penna Skrivet av hemligt! 2008-10-11 16:19
Gott! =) <3333333
penna Skrivet av david 2008-09-28 15:45
det är ännu enklare att göra den med gelesocker, slipper man hålla på med gelatin bladen.
penna Skrivet av Susanne 2008-09-09 19:40
Svar till jocke: Det är nog bäst du gör en crème brûlé, för den innehåller ägg så det är en annan sammansättning på den.
penna Skrivet av jocke 2008-09-05 20:01
Jag skulle vilja bränna socker på toppen med en brännare? Fungerar det på Pannacotta, eller måste istället då göra en Creme Brulee?
penna Skrivet av Sara 2008-09-05 17:26
jag är så sugen på den sitter och tänker på bakelser
penna Skrivet av Sofie 2008-08-23 22:46
Istället för att använda 5 dl grädde brukar jag köra hälften grädde hälften standardmjölk. Tycker personligen att det blir godare och sedan blir det lite nyttigare
penna Skrivet av Peter 2008-08-20 20:16
Perfekt, enkelt och supergott recept!

Kör själv med 6 dl (två st tredeciliters grädde) och tre gelatinblad.
penna Skrivet av Susanne 2008-08-14 19:29
Svar till Undrar: Om du tar 2 gelatinblad så blir den lite lösare och en del personer föredrar det framför 3 gelatinblad som ger en lite fastare pannacotta. Du får testa både med 2 och med 3 gelatinblad vid olika tillfällen och se vad du själv föredrar.
penna Skrivet av Undrar 2008-08-14 18:59
Det låter jättegott och jag tänker pröva denna recept.. :) Men jag funderade på en sak... Jag såg i en recept i någon kokbok då de använder bara två gelatinblad istället för tre, men socker/vaniljsocker/grädde var i samma mängd som denna recept.. Hur annorlunda bli konsistensen? Jag ska såklart pröva den här, men jag bara undrade.
penna Skrivet av Carro 2008-06-22 17:37
Jag har tidigare använt mig av detta recept och det är verkligen super! Smakar himelskt gott och mina vänner älskar den :)
penna Skrivet av gerd 2008-05-31 12:53
Underbart enkelt och gott recept, alltid succé
penna Skrivet av Susanne 2008-03-17 22:58
Svar till nona: Det fungerar med matlagningsgrädde med 15% fetthalt, det har jag provat, men jag har svårt att tro att det skulle bli gott med mjölk eftersom mjölk innehåller så lite fett.
penna Skrivet av nona 2008-03-17 16:57
kan man gora den med mjolk(milk)istallet for gradde?
penna Skrivet av Susanne 2008-03-16 14:53
Svar till Gun Bergstedt: Nej jag tror inte du kan använda syltsocker till pannacotta.
penna Skrivet av Susanne 2008-03-14 11:55
Svar till Stina: De kan stå i kylen i flera dagar. Sätt gärna plastfolie över.
penna Skrivet av stina 2008-03-13 12:13
Undrar hur länge den kan stå i kylen, ska ha öppethus och vet inte riktigt hur länge folket stannar?
penna Skrivet av gun bergstedt 2008-03-10 20:24
kan man använda syltsocker i st f gelésocker t pannacotta
penna Skrivet av Susanne 2008-03-02 12:25
Svar till Rebecca: Gelésocker innehåller även socker så man måste "räkna om" receptet utifrån det eller också följer man receptet som står på paketet istället. Annars är gelatinblad också väldigt enkelt tycker jag, det kanske mest är första gången man använder det som det känns lite ovant.
penna Skrivet av Rebecca 2008-03-01 14:34
Det är bättre att använda gelésocker som finns att köpa i vanliga mataffärer. På baksidan av paketen står det precis hur du göra pannacotta och annat gott, med många tips!
penna Skrivet av Susanne 2008-01-19 20:07
Receptet är nu ändrat till 3 gelatinblad. Jag tycker också att det är godare när den är lite lösare. Tack för alla era kommentarer, skriv gärna fler! :-)