Kommentarer till Pannacotta - Sida 2

"Det godaste receptet på pannacotta som du enkelt gör med detta recept som innehåller förklarande bilder! Panna cotta gör man genom att koka upp grädde. 4-6 portioner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

person Svar till Mike Hunt penna Skrivet av Lina 2012-10-06 06:32
Va?! Du måste gjort nått annat fel. Jag låter alltid grädden koka och det har aldrig blivit grynigt.
Använder du nån slags vegogrädde eller fetreducerad låtsasprodukt?
penna Skrivet av Mike Hunt 2012-10-05 19:12
"...och låt puttra 1-2 minuter" Det ska inte koka alls. Man måste ta bort grädden vid första bubblan, annars blir den grynig.
penna Skrivet av Irene 2012-06-24 16:01
Kanongott! Serverade tillsammans med marinerade jordgubbar vilket blev en succé.
person Svar till Miriam Eide penna Skrivet av Susanne 2012-06-17 02:43

Låter gott med röda vinbär!

Tack så mycket och detsamma! :)

person Svar till susnet penna Skrivet av Fredrik 2012-06-07 16:26
Toppentips! Tack!
penna Skrivet av Miriam Eide 2012-05-24 11:01
Hejsan,
Min syster fyller 31 ár och därför tänkte vi fira med pannacotta. Gogglade och hittade ditt recept, som föll mig i smaken
. Lätt och fint gjort, med bilderna...
Hittade rödavinbär i frysen och hade färska hallon pá... blev fantastiskt!
Tack för bra recept!
trevlig helg,
hälsningar Miriam
person Svar till Misha penna Skrivet av Susanne 2012-01-25 18:00

Tack för bra tips! En ytterligare förbättring av ditt tips är att skippa matlagningsgrädde som innehåller en massa konstiga ingredienser och istället blanda äkta vispgrädde med vatten till önskad fetthalt. Det blir både godare plus att du slipper alla e-nummer och andra onödiga tillsatser som tyvärr finns i matlagningsgrädde. Dessutom sparar du pengar eftersom äkta vispgrädde kostar lika mycket som matlagningsgrädde. Detta tips gäller alla recept med matlagningsgrädde - köp inte det alls är min rekommendation!

Tack igen för dina tips! Jag ska prova kardemumma och vanilj! Jag tror förresten jag har ett recept med yoghurt, kardemumma och vanilj som jag inte lagt ut än som är superbra! Jag får återkomma om den! :)

penna Skrivet av Misha 2012-01-16 12:03
Använd sötningsmedel och skippa sockret samt ta matlagningsgrädde ist. för visp - då blir det en väldigt smal men ändå väldigt god anrättning (med låg GI dessutom).

Ett annat tips är att kardemumma fungerar väldigt bra ihop med vanilj i pannacottan.
penna Skrivet av johanna 2011-12-29 21:00
super!! nöjd som tusan! använder detta recept varje gång jag ska göra pannacotta! själv har jag alltid hallon på för det passar så otroligt bra och blir sååå gott! nu ska även detta göras till tjejmiddag på nyår!
person Svar till gäst penna Skrivet av Susanne 2011-12-02 16:33

Klicka på gelatinblad i ingredienslistan för mer information.

Gelatinblad gör att det stelnar och blir en fast massa.

penna Skrivet av gäst 2011-11-19 12:26
Har har aldrig använt eller hört talas om getingblad vad är det och vad gör man med det i receptet.
penna Skrivet av Linnea 2011-10-12 16:03
Sjukt enkelt och sjukt gott! :)
penna Skrivet av Anders 2011-09-08 18:39
Dott dottidottdott!
penna Skrivet av katariiiina 2011-09-07 19:55
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeymitt namn är katta älskar ditt receeept!
penna Skrivet av Martin 2011-09-07 01:53
Helt fantastiskt! :)
person Svar till Pannacotta penna Skrivet av Susanne 2011-08-05 22:07
Nej inte fröna.
penna Skrivet av Fanny Petersson 2011-08-05 09:08
väldigt god och enkel
penna Skrivet av Pannacotta 2011-08-04 19:18
"Sila bort vaniljstången" fröna också?
penna Skrivet av William 2011-06-23 18:43
Mycket god pannacotta, snabb och enkel att göra.
penna Skrivet av Emma och sandra 2011-05-20 16:43
Enkelt och super fräscht!!!smaskiiii
penna Skrivet av raniah 2011-04-16 17:01
tack för receptet susanne !!
penna Skrivet av Lisa 2011-04-09 08:17
Verkligen supergott!
person Svar till Samuel penna Skrivet av bea 2011-03-22 18:12
var kan jag köpa gelésocker då?
tycker det ska bli så spännande att ÄNTLIGEN få pröva en pannacotta!!
kan knappt vänta! *hurra!!* :)))
penna Skrivet av Maria 2011-03-06 16:09
Jättegod!!!
penna Skrivet av Julia 2011-02-28 13:33
Verkligen jättegod med vaniljstång! Enkel att göra :D Detta är min favorit!
penna Skrivet av Therése 2011-02-10 11:39
Väldigt tydligt och bra recept, det ska jag prova i helgen!
person Svar till Yumi penna Skrivet av Susanne 2011-02-07 18:07
Använde du vaniljstång? Om inte, prova det nästa gång så blir det verkligen vaniljsmak.
penna Skrivet av Yumi 2011-02-06 14:01
Tyckte det smakade mest grädde, inte så nöjd.
penna Skrivet av Nova och Tuva 2011-01-10 21:54
Det blev riktigt smarrigt tycker vi. Härligt att få använda en klassisk vaniljstång i bakandet. Vi hade hallon som garnering och det syrliga i bären balanserade fint upp gräddsmaken. Keep living your dream!
penna Skrivet av sara 2010-06-22 19:05
det här var nog det godaste jag nånsin har ätit! Lätt och smidigt. Tack!
person Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne 2010-05-11 16:27
Nej receptet på Pannacotta är inte i kategorin vegetariskt, däremot står det precis som Amanda skriver hur man gör för att göra receptet vegetariskt.
person Svar till Jenny penna Skrivet av AA 2010-05-10 08:37
Står ju faktiskt "Vegetariskt -Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas."

DVS, Om du vill göra det vegetariskt använd då gelésocker etc.. Man kan ju kanske använda agar agar annars..
penna Skrivet av Jenny 2010-05-09 21:15
Det är märkligt för att inte säga felaktigt att detta recept på pannacotta finns att hitta i kategorin "vegetariskt", då gelatin inte är det minsta vegetariskt. Vilken vegetarian skulle äta pannacotta?
penna Skrivet av rebecka 2010-04-17 21:25
Gud va gott det var med pannacotta, och väldigt barnvänligt!
penna Skrivet av Mikael 2010-03-13 14:44
Gott, men jag tycker att smak/konsistens blir ännu bättre med lite mer socker och ett halvt gelatinblad mindre än receptet anger.
penna Skrivet av Lina 2010-02-27 21:07
Gud vilken härlig pannacotta! Den var enkel att göra, billig och väldigt gästvänlig! Helt klart den bästa efterrätten jag någonsin gjort!
penna Skrivet av Martina 2010-02-26 08:15
Jättebra recept! Den blev kanon!
penna Skrivet av Berit 2010-02-25 14:48
jag tycker det smakade smaskens:) Men mormor höll inte med mig! men den fick en 7 poengare av mig!!
penna Skrivet av klara 2010-02-25 14:44
Hade tänk att göra den till familjen i dag men jag hade inte alla ingredienser! Men jag ska tästa i helgen tror jag <333
penna Skrivet av Hanna 2010-02-01 18:58
Det låter jätte gott och smarigt...bäst att prova det också:P
penna Skrivet av Vivan 2010-01-25 16:57
Tycker att det smakade lite udda, kan ju va för man är van vid brosans
penna Skrivet av Samuel 2010-01-15 21:23
Gelésocker innehåller inte något från gris, det är vegetabiliskt. Det innehåller pektin, ett geléämne som finns i frukt och bär.
penna Skrivet av göteborg 2010-01-09 17:00
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av göteborg 2010-01-09 16:56
inehåller gris i gelesocker eller för jag får inte äta gris
penna Skrivet av anonym 2010-01-07 15:20
Till Zahaw: Det finns även Agarpulver. Detta utvinns ur vissa rödalger. Men jag har för mig att detta är lite starkare än gelatinpulvret (som utvinns ur gris) så hur mycket man ska ha av detta vet jag faktiskt inte.
penna Skrivet av Linda 2010-01-03 19:56
Testade detta recept och det blev kanon!!! Mycket nöjd!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-06 01:49
Svar till zahaw: Köp gelésocker, finns i närheten av socker, sirap etc i affären och byt ut gelatinet OCH strösockret i receptet mot 1 dl gelésocker. Följ i övrigt receptet. Du kokar upp vanilj, grädde och gelésocker och låter detta koka 30 sek. Häll sedan upp i portionsglas.
penna Skrivet av zahaw 2009-12-05 20:39
jag äter inte gelatin det är gris i jag får inte äta gris. MÅSTE MAN HA I GELATIN?
penna Skrivet av Susanne 2009-11-27 16:28
Svar till "en person": Nej gelatin innehåller inte löss. Däremot innehåller färgämne E120 krossade löss och det används i godis.
penna Skrivet av en person 2009-11-26 19:16
jag äter inte gelatin det innehåller löss