Kommentarer till Pannacotta

"Det godaste receptet på pannacotta som du enkelt gör med detta recept som innehåller förklarande bilder! Panna cotta gör man genom att koka upp grädde. 4-6 portioner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Karina
Tack för tipset. Gjorde pannacottan med lättströ och hade sockerfri hallonsylt till. Super gott.
besökare Svar till Karina penna Skrivet av Susanne
Pannacotta är jättebra att göra om man är diabetiker eftersom det innehåller ganska lite socker och sockret kan bytas ut mot sötningsmedel. Jag har provat med sötströ och det blev jättebra. Se receptet på LCHF-Pannacotta som är perfekt för diabetiker.
penna Skrivet av Karina
Kan jag som diabetiker använda mig av lättströ istället för vanligt socker eller kan jag utesluta sockret helt?
besökare Svar till sofi penna Skrivet av Susanne
Du måste nog bara vänta längre tid. Jag tror inte du gjort något fel.
penna Skrivet av sofi
Hej HJÄLP
Jag håller på att göra en tårta till min som som fyller imorgon och den ska ha vit chokladpannacotta som fyllning. Har nu gått mer än 3 timmar sen jag gjorde den och ställde den i kylen och den har knappt ändrat konsistens. Kan jag göra något för att den ska stelna till en fastare form? Se receptet nedan
tacksam för all hjälp/råd jag kan få
Vit chokladpannacotta
4 gelatinblad
8 dl vispgrädde
400 g hackad vit choklad
1 krm vaniljpulver
Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten.Värm grädden (koka inte). Ta från värmen och rör ner gelatinblad, vaniljpulver och choklad. Rör till en slät smet. Sila. Låt stå i kylen minst 6 timmar.
besökare Svar till Leila penna Skrivet av Susanne
Du kan ställa in den i kylen direkt om du vill det, att man låter det svalna först i rumstemperatur är mest för att man inte vill värma upp kylskåpet i onödan. Så du behöver inte vänta tills den uppnått rumstemperatur. Jag brukar vänta kanske 15 minuter men det är enbart för att jag inte vill ha in massa värme i kylen. Är det kallt ute kan man ju ställa ut pannacottan också. Plastfolie kan man sätta över så det inte tar smak av annat i kylen. Jag har förvarat pannacotta utan plastfolie också och det har gått bra det med. Jo det kan bli kondens men har svårt att tro att den inte skulle stelna p.g.a. det, dock brukar jag använda vanligt gelatin för det mesta och inte gelésocker, men har svårt att tro att gelésocker inte skulle stelna men du kan självklart vänta med att sätta på plastfolien till senare. Det går bra att förvara 2 dagar i kylskåp.
penna Skrivet av Leila
Hej!

Om jag gör pannacotta på gelesocker och sedan häller upp i plastglas, hur länge kan de då förvaras? (skall göras i förväg till ett bröllop)

Bör pannacottan svalna helt i rumstemperatur först för att sedan sättas in i kyl med plastfolie?

Jag testade att lägga in direkt i kylen med plastfolie, men upplever att det då blev kondens och pannacottan stelnar inte helt i kylen. Kanske man kan lägga in den i kylen först och efter ett tag plasta in glaset med pannacottan för att förvara ca 2 dagar i kyl?
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
Du kan låta dem stå och svalna lite i rumstemperatur först och sedan ställa in i kylen. Du behöver inte täcka med plastfolie, men ska du ha dem stå längre tid i kylen (flera dagar) kan det var bra med plastfolie.
penna Skrivet av Ida
Hej
Jag har en fråga Ang pannacotta när jag hällt den i portionsglas är den ju fortfarande varm, det står att man kan sätta in den i kylen täckt med plastfolie. Menar du att jag ska täcka den varma pannacottan med plastfolie och sedan sätta in den i kylen ?
Mvh och tack Ida
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
Bra fråga som jag också funderat på! Jag vet faktiskt inte hur länge de kan ligga men 20 minuter vet jag i alla fall att mina har legat och pannacottan har blivit bra!
penna Skrivet av Ida
Hej! Hur länge kan gelatinbladen ligga i kallt vatten? Tänker på då man gör pannacotta, det står ju på gelatinbladspåsen att de ska ligga i kallt vatten 5 min. Men det tar ju längre tid att koka upp grädden? Kan man helt enkelt lägga gelatinbladen i vatten och låta de ligga där till det andra är färdigt även om det tar ex en tjugo minuter?
Mvh Ida
besökare Svar till Fanny penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet på pannacottan!
penna Skrivet av Fanny
Jette godt resept
besökare Svar till emelie penna Skrivet av Susanne
Det står i receptet. Dock blir det aldrig exakt samma smak med vaniljsocker som vaniljstång. Då får du i så fall använda vaniljpulver, det kanske är det du menar? Vaniljpulver är ju malda vaniljstänger. Jag tror det står på vaniljpulver-burken. Men annars skulle jag ta 1-2 tsk vaniljpulver. Börja med 1 tsk och låt koka någon minut, smaka av och tillsätt mera om du vill ha mer vaniljsmak. Det gör inget om det kokar några minuter extra under tiden du smakar av.
penna Skrivet av emelie
om man använder vanlijsocker istället för vaniljstång, hur mycket ska man använda då för att få samma smak som om jag gjort med vaniljstång?
besökare Svar till Lily penna Skrivet av Susanne
Ja häll upp direkt!
penna Skrivet av Lily
Skall man hälla i gräddblandningen i glasen medan den fortfarande är varm eller skall man låta den svalna något?
besökare Svar till gullbritt penna Skrivet av Susanne
Nej det är inget fel, vaniljfröna sjunker till botten. Inte heller smaken finns ju så mycket kvar i fröna eftersom man kokt dem i grädden så det gör inget smakmässigt heller att de sjunker till botten. Inget att bry sig om alltså!
penna Skrivet av gullbritt
Hej, Håller på att prova din pannacotta, har en liten fråga, alla fröna från vaniljstången lägger sig på botten, har jag gjort något fel?
Med vänliga hälsningar
GullBritt
besökare Svar till Angelica penna Skrivet av Susanne
Jag håller med! Receptet är nu ändrat till 2 gelatinblad. Jag vet inte om gelatinbladen på senaste tiden blivit mer "effektfulla" eller om det är jag som ändrat smak. Jag tyckte tidigare att 3 gelatinblad var lagom men nu senaste året när jag gjort pannacottan med både 3 och 2 gelatinblad flera gånger så blir den för fast med 3 gelatinblad och lagom mjuk och krämig med 2 gelatinblad.
penna Skrivet av Angelica
Lägg endast i 2 blad,3 st blir för mycket om man vill ha en krämig pannacotta.
besökare Svar till Sabina penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av Sabina
Jättegod pannacotta! Jag tog också bara i 2 gelatinblad. Familjen tyckte den var väldigt god! Jag värmde upp hallon och hällde över :)
penna Skrivet av Desirée Engvall
Fördrar 2 gelatinblad istället för 3. Får en god och krämig konsistens.
penna Skrivet av Pillan
Underbart god pannacotta. Tack för dina fina instruktioner.
besökare Svar till Petra penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra!
penna Skrivet av Maja
Hej! Tack så mycket för den goda receptet. Har aldrig gjort pannacotta förut, gjorde den första gången igår och den blev super bra och god och inte allt för söt.
besökare Svar till Tilda penna Skrivet av Patrik
Hej Tilda

Om den inte blir för lös så kan du göra den i någon form av plastmugg eller glas som du kan riva eller klippa upp sedan skall det gå att bara vända ut den. Men den får inte bli för lös så den rinner ut när du vänder den.

Hälsningar Patrik
besökare Svar till Samuel penna Skrivet av Susanne
Jag skulle nog ta två men det är möjligt att det räcker med en.
penna Skrivet av Samuel
Hej! Om jag ska göra dubbelsats av detta recept, använder jag mig av två vaniljstänger eller räcker det med en?
besökare Svar till Tilda penna Skrivet av Marcus
Det borde fungera som när man gör fruktgele. Det du kan göra för att få ut dom lätt som jag brukar göra är att värma dom lite i ett vattenbad. Värm lite vatten i en kastrull och doppa glasen med pannacottan ett litet tag så släpper dom lätt sen.
penna Skrivet av Tilda
Tror du att man kan få ut pannacottan på något snyggt sätt dvs att jag får ut den från glaset/formen och servera den på en tallrik
besökare Svar till Charlotte penna Skrivet av Susanne
Ja du kan minska på sockret och ta precis så mycket du vill ha. Om du vill ha mindre gräddig smak kan du ersätta en del av grädden med mjölk eller vatten.
penna Skrivet av Charlotte
Jag tycker att receptet är bra, enkel och mycket god.. Dock är den lite för söt, kan man lägga till något eller korta ner något för att det inte ska bli så söt och gräddig?
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Magnus
Testa denna variant Susanne :)

http://thime.blogg.se/2011/february/vit-chokladpannacotta-med-marinerade-hallon.html
besökare Svar till Zeinab penna Skrivet av Susanne
1 tsk gelatinpulver motsvarar 2 st gelatinblad. Gelatinpulvret löser upp sig i varm vätska men det kan bli klumpar om du vispar i det direkt i pannacotta-blandningen så ta bara en del av den, kanske 1 deciliter som du häller över i en skål där du vispar ner gelatinpulvret. Sedan vispar nu ner det i resten av pannacotta-blandningen. Observera alltså att du måste koka upp pannacotta-blandningen först så att vätskan är varm när du vispar ner gelatinpulvret.
penna Skrivet av Zeinab
Hej! Jag har gelatinpulver hemma och vill använda den istället för gelatinbladen, hur ska jag göra?
besökare Svar till Bengt penna Skrivet av Susanne
Enda anledningen att jag skrev att man får göra det i omgångar är att jag tänkte att man inte har en så stor gryta. Annars kan man så klart göra allt på en gång så länge det inte tar längre tid än att grädden fortfarande är varm precis som du skriver. Tack för ditt svar! :)
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Bengt
Du kan gladeligen göra hela satsen på en gång!!
Bara multiplicera receptet. Håll sedan grädden lite småljummen efter det att du tillsatt gelatinbladen så den inte stelnar innan den kommit i avsedd form.
Lycka till!!
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Du får multiplicera receptet och sedan får du nog göra det i omgångar.
penna Skrivet av Maria
Hej jag ska göra pannacotta till ca 90 personer hur blir receptet då?
besökare Svar till Lyredal penna Skrivet av Susanne
Hej, du kan koka grädden med vaniljstången först ett par minuter och sedan häller du i gelésockret och kokar 30 sekunder. Jag tror att de 30 sekunderna handlar om att gelésockret ska lösa upp sig. Jag vet inte om gelésockret kan koka längre tid. När man har gelatinblad så får det ju inte koka för då skär det sig men gelésocker är ju en helt annan kemisk historia så det kanske kan koka längre tid också. Man kan ju också koka vaniljstången kortare tid men jag tycker man får ut lite mer smak om man låter koka den ett par minuter. Lycka till! :)
penna Skrivet av Lyredal
Hej!
Detta låter väldigt gott! Skall göra en dessert till 14 pers där några är laktosfria och två är vegetarianer. Tänkte använda mig av laktosfri grädde och sen gelésocker som du beskriver men i original receptet kokar man vaniljstången 1-2 minuter och sen i med gelatinet men i den vegetariska blandas allt och kokar bara 30 sec? Har jag förstått rätt eller är det meningen att man kokar grädden med stången först och sen kokar upp med gelésocker?
Ha det så länge och tack för ett annars gott recept.
//Patric
penna Skrivet av Pannacottalover
Högsta betyg. Min syster gillar verkliggen inte efterrätter men denna gick ner och hon bad om en till!!!!!!!!<3
besökare Svar till englishroastdinner penna Skrivet av Susanne
Nej det räcker med att bara plocka bort den. Jag ska ändra det i receptet, man ska inte krångla till det i onödan, bra att du påminde om detta! Har själv tänkt på det också och i de nyare recepten på pannacotta har jag skrivit det. Men detta recept behöver uppdateras! Tack för påminnelsen! :)
penna Skrivet av englishroastdinner
Måste man "sila" bort vaniljstången? Räcker det inte med att bara plocka ur den med en sked?
penna Skrivet av Olivia
Har gjort det här receptet flertalet gånger och den är så himla god. Dock så har jag nu på senare tid fått den lite annorlunda konsistensmässigt, att den liksom har blivit mer stabbig än tidigare. Vad jag kan komma på så har jag inte gjort någonting annorlunda, så jag vet inte riktigt vad det kan vara. Vet du?

Annars vill jag bara tacka för en toppenbra receptsida, kikar ofta in här för inspiration och recept! :)
penna Skrivet av ell
4 valdigt sma portioner... tur att man kan gora den 1 dag innan iaf.. annars valdigt god :)
besökare Svar till Tom penna Skrivet av Marie
Gelatinblad är enklare, man doppar dem i vatten och sen lägger i det som man ska använda. Socker brukar vara jobbigare och det hamnar över allt. Just saying.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Marie
Tycker Gelatin blad är bättre, bara doppa i vatten sen lägga i, socker brukar hamna lite här och där. Blir bara mer stökigt, enligt mig.
besökare Svar till Mike Hunt penna Skrivet av Susanne
Det man absolut inte ska göra med pannacotta är att låta det koka efter att man tillsatt gelatinbladen. Det kanske är anledningen? Därför har jag skrivit i alla mina panncotta-recept att man ska ta bort kastrullen från plattan innan man tillsätter gelatinet.
besökare Svar till Lina penna Skrivet av Mike Hunt
Nej, jag använder alltid vispgrädde. Jag var nog lite otydlig. Jag har inte fått den grynig själv, men kocken jag lärde mig av sa att man inte skulle låta grädden koka, för att den då blev grynig.
Jag har även en kompis som har sagt att han låtit den koka och fått en grynig pannacotta. Vad han använde vet jag inte, men det var på restaurangskola så jag tvekar att de använder "låtsasprodukter".
besökare Svar till Mike Hunt penna Skrivet av Susanne

Instämmer med Lina, det brukar gå alldeles utmärkt att koka grädde om man använder vanlig äkta vispgrädde. Grädde kokar man ju i många såser och t.ex. när man gör knäck.

Däremot får grädden inte koka efter att du vispat ner gelatinbladen.

I det här receptet måste man dock inte låta grädden koka men anledningen till att jag har skrivit det är för att man ska få ut mer smak ur vaniljstången.

besökare Svar till Mike Hunt penna Skrivet av Lina
Va?! Du måste gjort nått annat fel. Jag låter alltid grädden koka och det har aldrig blivit grynigt.
Använder du nån slags vegogrädde eller fetreducerad låtsasprodukt?
penna Skrivet av Mike Hunt
"...och låt puttra 1-2 minuter" Det ska inte koka alls. Man måste ta bort grädden vid första bubblan, annars blir den grynig.
penna Skrivet av Irene
Kanongott! Serverade tillsammans med marinerade jordgubbar vilket blev en succé.
besökare Svar till Miriam Eide penna Skrivet av Susanne

Låter gott med röda vinbär!

Tack så mycket och detsamma! :)

besökare Svar till susnet penna Skrivet av Fredrik
Toppentips! Tack!
penna Skrivet av Miriam Eide
Hejsan,
Min syster fyller 31 ár och därför tänkte vi fira med pannacotta. Gogglade och hittade ditt recept, som föll mig i smaken
. Lätt och fint gjort, med bilderna...
Hittade rödavinbär i frysen och hade färska hallon pá... blev fantastiskt!
Tack för bra recept!
trevlig helg,
hälsningar Miriam
besökare Svar till Misha penna Skrivet av Susanne

Tack för bra tips! En ytterligare förbättring av ditt tips är att skippa matlagningsgrädde som innehåller en massa konstiga ingredienser och istället blanda äkta vispgrädde med vatten till önskad fetthalt. Det blir både godare plus att du slipper alla e-nummer och andra onödiga tillsatser som tyvärr finns i matlagningsgrädde. Dessutom sparar du pengar eftersom äkta vispgrädde kostar lika mycket som matlagningsgrädde. Detta tips gäller alla recept med matlagningsgrädde - köp inte det alls är min rekommendation!

Tack igen för dina tips! Jag ska prova kardemumma och vanilj! Jag tror förresten jag har ett recept med yoghurt, kardemumma och vanilj som jag inte lagt ut än som är superbra! Jag får återkomma om den! :)

penna Skrivet av Misha
Använd sötningsmedel och skippa sockret samt ta matlagningsgrädde ist. för visp - då blir det en väldigt smal men ändå väldigt god anrättning (med låg GI dessutom).

Ett annat tips är att kardemumma fungerar väldigt bra ihop med vanilj i pannacottan.
penna Skrivet av johanna
super!! nöjd som tusan! använder detta recept varje gång jag ska göra pannacotta! själv har jag alltid hallon på för det passar så otroligt bra och blir sååå gott! nu ska även detta göras till tjejmiddag på nyår!
besökare Svar till gäst penna Skrivet av Susanne

Klicka på gelatinblad i ingredienslistan för mer information.

Gelatinblad gör att det stelnar och blir en fast massa.

penna Skrivet av gäst
Har har aldrig använt eller hört talas om getingblad vad är det och vad gör man med det i receptet.
penna Skrivet av Linnea
Sjukt enkelt och sjukt gott! :)
penna Skrivet av Anders
Dott dottidottdott!
penna Skrivet av katariiiina
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeymitt namn är katta älskar ditt receeept!
penna Skrivet av Martin
Helt fantastiskt! :)
besökare Svar till Pannacotta penna Skrivet av Susanne
Nej inte fröna.
penna Skrivet av Fanny Petersson
väldigt god och enkel
penna Skrivet av Pannacotta
"Sila bort vaniljstången" fröna också?
penna Skrivet av William
Mycket god pannacotta, snabb och enkel att göra.
penna Skrivet av Emma och sandra
Enkelt och super fräscht!!!smaskiiii
penna Skrivet av raniah
tack för receptet susanne !!
penna Skrivet av Lisa
Verkligen supergott!
besökare Svar till Samuel penna Skrivet av bea
var kan jag köpa gelésocker då?
tycker det ska bli så spännande att ÄNTLIGEN få pröva en pannacotta!!
kan knappt vänta! *hurra!!* :)))
penna Skrivet av Maria
Jättegod!!!
penna Skrivet av Julia
Verkligen jättegod med vaniljstång! Enkel att göra :D Detta är min favorit!
penna Skrivet av Therése
Väldigt tydligt och bra recept, det ska jag prova i helgen!
besökare Svar till Yumi penna Skrivet av Susanne
Använde du vaniljstång? Om inte, prova det nästa gång så blir det verkligen vaniljsmak.
penna Skrivet av Yumi
Tyckte det smakade mest grädde, inte så nöjd.
penna Skrivet av Nova och Tuva
Det blev riktigt smarrigt tycker vi. Härligt att få använda en klassisk vaniljstång i bakandet. Vi hade hallon som garnering och det syrliga i bären balanserade fint upp gräddsmaken. Keep living your dream!
penna Skrivet av sara
det här var nog det godaste jag nånsin har ätit! Lätt och smidigt. Tack!
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne
Nej receptet på Pannacotta är inte i kategorin vegetariskt, däremot står det precis som Amanda skriver hur man gör för att göra receptet vegetariskt.
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av AA
Står ju faktiskt "Vegetariskt -Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas."

DVS, Om du vill göra det vegetariskt använd då gelésocker etc.. Man kan ju kanske använda agar agar annars..
penna Skrivet av Jenny
Det är märkligt för att inte säga felaktigt att detta recept på pannacotta finns att hitta i kategorin "vegetariskt", då gelatin inte är det minsta vegetariskt. Vilken vegetarian skulle äta pannacotta?
penna Skrivet av rebecka
Gud va gott det var med pannacotta, och väldigt barnvänligt!
penna Skrivet av Mikael
Gott, men jag tycker att smak/konsistens blir ännu bättre med lite mer socker och ett halvt gelatinblad mindre än receptet anger.
penna Skrivet av Lina
Gud vilken härlig pannacotta! Den var enkel att göra, billig och väldigt gästvänlig! Helt klart den bästa efterrätten jag någonsin gjort!
penna Skrivet av Martina
Jättebra recept! Den blev kanon!
penna Skrivet av Berit
jag tycker det smakade smaskens:) Men mormor höll inte med mig! men den fick en 7 poengare av mig!!
penna Skrivet av klara
Hade tänk att göra den till familjen i dag men jag hade inte alla ingredienser! Men jag ska tästa i helgen tror jag <333
penna Skrivet av Hanna
Det låter jätte gott och smarigt...bäst att prova det också:P
penna Skrivet av Vivan
Tycker att det smakade lite udda, kan ju va för man är van vid brosans
penna Skrivet av Samuel
Gelésocker innehåller inte något från gris, det är vegetabiliskt. Det innehåller pektin, ett geléämne som finns i frukt och bär.
penna Skrivet av göteborg
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av göteborg
inehåller gris i gelesocker eller för jag får inte äta gris
penna Skrivet av anonym
Till Zahaw: Det finns även Agarpulver. Detta utvinns ur vissa rödalger. Men jag har för mig att detta är lite starkare än gelatinpulvret (som utvinns ur gris) så hur mycket man ska ha av detta vet jag faktiskt inte.
penna Skrivet av Linda
Testade detta recept och det blev kanon!!! Mycket nöjd!
penna Skrivet av Susanne
Svar till zahaw: Köp gelésocker, finns i närheten av socker, sirap etc i affären och byt ut gelatinet OCH strösockret i receptet mot 1 dl gelésocker. Följ i övrigt receptet. Du kokar upp vanilj, grädde och gelésocker och låter detta koka 30 sek. Häll sedan upp i portionsglas.
penna Skrivet av zahaw
jag äter inte gelatin det är gris i jag får inte äta gris. MÅSTE MAN HA I GELATIN?
penna Skrivet av Susanne
Svar till "en person": Nej gelatin innehåller inte löss. Däremot innehåller färgämne E120 krossade löss och det används i godis.
penna Skrivet av en person
jag äter inte gelatin det innehåller löss
penna Skrivet av sara
tack =). alla recept jag provat hittills har blivit lyckade! En bra hemsida och recept helt enkelt!
penna Skrivet av Susanne
Svar till sara: gelatinblad är animaliskt. Du kan köpa gelésocker som är vegetabiliskt och på den paketen står hur man gör pannacotta med gelésocker.
penna Skrivet av sara
gelatinbladen, är det animaliskt eller kan jag hitta något vagatabiliskt? =) tack för svar
penna Skrivet av Susanne
Svar till Frida: Tack för bra tips, jag har ätit den varianten på restaurang och det är riktigt gott med passionsfruktsjuice ovanpå. Det blir en härlig syrlig brytning mot den lena grädden.
penna Skrivet av Frida
Jättebra recept. Jag delade receptet på halva och fick ihop tre st skålar. (Värmeljusstakar från IKEA). När det stelnat häller jag på uppkokad juice med gelatinblad och låter det stelna. En passionsfruksjuice är så gott.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maja: Jag har provat med kardemumma och jag kan hålla med om att det blev väldigt gott! Jag ska lägga upp recept på det med.
penna Skrivet av Maja
Testa Pannacotta med kardemumma!
Otroligt gott!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Marie: Tack så jättemycket! Jag försöker ta bra bilder och skriva tydliga beskrivningar så det är jättekul att höra att det uppskattas!
penna Skrivet av Marie
Vill bara tacka för en helt underbar sida! Jättefina bilder och bra beskrivningar till recepten :-)
penna Skrivet av Susanne
Svar till alexandra: Jag har inte provat med mjölk men jag vet att matlagningsgrädde fungerar. Istället för gelatinblad kan man använda gelatinpulver eller gelésocker, för du måste ha något som gör pannacottan tjock. Gelésocker är vegetabiliskt och ersätter både sockret och gelatinbladen.
penna Skrivet av alexandra
hejsan, kan man göra utan gelatinbladen? och istället för vispgrädde använder jag mjölk? eller, tacksam för svar:)
penna Skrivet av Mikaela
Tack, detta var till stor hjälp för mig när jag skulle göra panacotta för första gången :)
Och det belv ett gott resultat!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nazan: Jag har provat med matlagningsgrädde (15%) och det gick bra och blev gott, men med mjölk har jag inte provat så jag vet inte hur det blir.
penna Skrivet av Nazan
Hej
Jag vill veta att kan man använda mjölk istället grädde när man lagar pannacottan. Tacksam för svaret.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Bella: Ja du kan ha i vit choklad. Det finns annat ett särskilt recept på pannacotta med vit choklad.
penna Skrivet av Bella
Kan man ta i lite typ 25-50g vit chklad?
penna Skrivet av Carro
jättegott du kan inte fatta hur gott den ärrrrr
penna Skrivet av jättegott
den var jättegod! Mums
penna Skrivet av nöjd
Den blev jättegod och kommer att göra den igen snart i framtiden ;)
penna Skrivet av jessi
gjorde pannacottan till morsdag:) den blev jätte god och uppskattad av gästerna..
penna Skrivet av Ullabella
Lägg på plastfolie när den ska stelna så bildas det inte skinn på toppen av pannacottan.
penna Skrivet av Emelie
älskar denna efterrätt. Och den gör sig alltid populärt vid främmande besök. =)
Plus att denna sida är kanon bra!
penna Skrivet av karolin
har använt receptet tre gånger nu!! superenkelt å smarrigt värre!! brukar köra hallon med mixerstav med lite florsocker i och hälla över pannacottan när den har stelnat!! yeah!
penna Skrivet av Susanne
Svar till claudia: Ja, det borde man väl kunna göra. Det är ju dock svårt att servera detta, det blir inte så fint att ta med sked och lägga upp på sin tallrik.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lillkocken: Jag har inte varit med om det, om du låter det stå tills de är helt kalla är det fortfarande så?
penna Skrivet av Lillkocken
Det har blivit ett lager som när man kokat mjök, ska jag försöka pilla bort det innan servering?
penna Skrivet av claudia
Kan man inte göra det i en stor form som man lägger i kylen?
penna Skrivet av jocke
fannnnn vad gott
penna Skrivet av Reema
I loved your website.Easy to follow instructions and the the pictures make it even more easier.Tried the pannacotta.It came out really well.Tack så hemskt mycket!!!
penna Skrivet av kajsa
Tänk att något så gott kan vara så enkelt att göra. Jag brukar göra den mjölkfri genom att använda havregrädde. Gôr gott!
penna Skrivet av hemligt!
Gott! =) <3333333
penna Skrivet av david
det är ännu enklare att göra den med gelesocker, slipper man hålla på med gelatin bladen.
penna Skrivet av Susanne
Svar till jocke: Det är nog bäst du gör en crème brûlé, för den innehåller ägg så det är en annan sammansättning på den.
penna Skrivet av jocke
Jag skulle vilja bränna socker på toppen med en brännare? Fungerar det på Pannacotta, eller måste istället då göra en Creme Brulee?
penna Skrivet av Sara
jag är så sugen på den sitter och tänker på bakelser
penna Skrivet av Sofie
Istället för att använda 5 dl grädde brukar jag köra hälften grädde hälften standardmjölk. Tycker personligen att det blir godare och sedan blir det lite nyttigare
penna Skrivet av Peter
Perfekt, enkelt och supergott recept!

Kör själv med 6 dl (två st tredeciliters grädde) och tre gelatinblad.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Undrar: Om du tar 2 gelatinblad så blir den lite lösare och en del personer föredrar det framför 3 gelatinblad som ger en lite fastare pannacotta. Du får testa både med 2 och med 3 gelatinblad vid olika tillfällen och se vad du själv föredrar.
penna Skrivet av Undrar
Det låter jättegott och jag tänker pröva denna recept.. :) Men jag funderade på en sak... Jag såg i en recept i någon kokbok då de använder bara två gelatinblad istället för tre, men socker/vaniljsocker/grädde var i samma mängd som denna recept.. Hur annorlunda bli konsistensen? Jag ska såklart pröva den här, men jag bara undrade.
penna Skrivet av Carro
Jag har tidigare använt mig av detta recept och det är verkligen super! Smakar himelskt gott och mina vänner älskar den :)
penna Skrivet av gerd
Underbart enkelt och gott recept, alltid succé
penna Skrivet av Susanne
Svar till nona: Det fungerar med matlagningsgrädde med 15% fetthalt, det har jag provat, men jag har svårt att tro att det skulle bli gott med mjölk eftersom mjölk innehåller så lite fett.
penna Skrivet av nona
kan man gora den med mjolk(milk)istallet for gradde?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Gun Bergstedt: Nej jag tror inte du kan använda syltsocker till pannacotta.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Stina: De kan stå i kylen i flera dagar. Sätt gärna plastfolie över.
penna Skrivet av stina
Undrar hur länge den kan stå i kylen, ska ha öppethus och vet inte riktigt hur länge folket stannar?
penna Skrivet av gun bergstedt
kan man använda syltsocker i st f gelésocker t pannacotta
penna Skrivet av Susanne
Svar till Rebecca: Gelésocker innehåller även socker så man måste "räkna om" receptet utifrån det eller också följer man receptet som står på paketet istället. Annars är gelatinblad också väldigt enkelt tycker jag, det kanske mest är första gången man använder det som det känns lite ovant.
penna Skrivet av Rebecca
Det är bättre att använda gelésocker som finns att köpa i vanliga mataffärer. På baksidan av paketen står det precis hur du göra pannacotta och annat gott, med många tips!
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu ändrat till 3 gelatinblad. Jag tycker också att det är godare när den är lite lösare. Tack för alla era kommentarer, skriv gärna fler! :-)
penna Skrivet av Trana
Provade med 4 blad och den blev helt gummiaktig. Har nu gjort den 3 gånger med endast 3 gelantinblad och den har blivit perfekt varje gång. Brukar oxå lägga frysta bär i botten på glaset först så att det blir fruktigt både från topp och botten. Succé!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Rakel: Ta 1 dl gelésocker och uteslut det vanliga sockret.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Annelie: Du kan ta 2-3 gelatinblad om du vill ha den lösare. Med 4 blad blir den ganska fast.
penna Skrivet av Annelie
Är inte 4 gelatinblad för mycket? Man vill ju inte att pannacottan skall bli stabbig, utan krämig!
penna Skrivet av Sofia
Panna cotta är så gott, Och passar som efterätt även till fina middagar. detta får det bli till nyår ! :)
penna Skrivet av Rakel
Till Tom: Hur mkt "gelesocker" använder du? Tar du 1/2 dl socker som det står i receptet?
penna Skrivet av Tom
Gör det ännu enklare, använd s k Gelesocker (Dansukker fabrikat) så slipper ni gelatingrejen, detta är redan blandat i sockret. Superenkelt.
penna Skrivet av Nerry
Gud va gott de e me Pannacotta ska göra de ikväll=)
penna Skrivet av jag
det äe vantastiskt sketa gott
penna Skrivet av Eiworhilde
Lägg tiden på förrätt och varmrätt, den här underbara desserten tar inmgen tid, men imponerar
penna Skrivet av Heléne
Underbart gott!!!
penna Skrivet av Zipa
Det är sådär lite kompliserat men gott!!
penna Skrivet av johan
det är för mycket gelatin!!!!!!
penna Skrivet av anita
mmmmm..snacka om gott..verkar så invecklat men e så enkelt..tjusit ser det ut oxo i sitt glas ,,de här ska jag bjuda på nästa gång jag har middag.
penna Skrivet av Julia
Verkligen god efterrätt!!! Jag som har svårt för panna cotta tycker att denna rätt är oemotståndlig.
penna Skrivet av kockmästaren
Bra och lätt recept, min fru blev impad av desserten, speciellt eftersom den var lyxig med vaniljfröna. Bra att alla får ta sin favoritsylt ovanpå. Kockis
penna Skrivet av anna
tips. prova att blanda ner cocos i smeten, supegott!! tack för en superbra hemsida. superbra recept finns det här. panacottan var supergod!
penna Skrivet av da Man
helt outstanding assow. aboow va god den va! ja baxade lite av min brot´ah o den va så här god! det va som en dröm , och då menar ja inte mardröm utan en sån där underbar dröm om, ja ni vet vad ... hehe :P puzzzz
penna Skrivet av tesalilla
du kan blanda i lite persikalikör i smeten... eller citronlikör... helt underbart!
penna Skrivet av Peter T
Hela vitsen med Pannacotta är att den blir just så fast att man kan skälpa upp och servera den på fat/tallrik. Inge kul att gräva i en portionsform!
penna Skrivet av Lisa
Jag provade detta recept igår, mycket gott, men det hade nog räckt med 2-3 blad gelatin. Tyckte den blev lite för fast..
penna Skrivet av Susanne
Svar till EK: Det kan nog förklaras med att fröna har högre densitet än pannacottasmeten i övrigt. Jag vet faktiskt inte hur man kan motverka detta. Det blev likadant för mig. Dock påverkar det ju inte smaken för vaniljsmaken blir jämnt fördelad när ingredienserna till pannacottan kokar.
penna Skrivet av sabbe
det bästa jag har ätit:p
penna Skrivet av EK
Hej! jag tyckte den var underbar, men frågan är bara, varför samlas alla vaniljfrön i botten av glaset? Vet inte vad jag gjort för fel?
penna Skrivet av Webmaster:
Svar till K-Magalös: Tack för ditt tips på hur man gör pannacotta utan gelatin. Jag har lagt till det som variationstips på receptet.
penna Skrivet av Susanne
Svar till spice: Du kan inte återanvända vaniljstången. Om du tycker det är dyrt så kan du använda vanillinsocker istället eller köpa äkta vaniljsocker som innehåller de svarta prickarna. Det är betydligt billigare. Inte riktigt lika god vaniljsmak förstås som med vaniljstång, men nästan!
penna Skrivet av spice
Har läst nånstans att vaniljstången går att återanvända.. men hur kan d funka om man skall skrapa ur alla kornen? Nån som vet? Dom e ju rärt dyra..
penna Skrivet av K - Magalös
Jag har en variant med agar-agar istället för gelatin, eftersom alla inte äter det. Sök efter: magalös +"pannacotta utan gelatin" så hittar du receptet. För övrigt är Pannacotta en supergod efterrätt, gärna med bär till, som gör det lite syrligt.
penna Skrivet av Malin
Ett gott tips! Smält ner 200 g vit choklad så blir den ännu godare!
penna Skrivet av Elsa,
Super - men lite för mycket grädde, den blev ganska mäktig..

Men väldigt god!
penna Skrivet av christina
magrare alternativ,byt ut 3dl grädde mot gräddfil vispas i efter gelantinbladen(räcker med 2st nu)
penna Skrivet av En annan muslim
Mycket gott, tog gelatin av nöt och det funkade perfekt.Tack för en bra hemsida!
penna Skrivet av BABSAN
enkelt och mycket gott
penna Skrivet av hej
pannacotta, tp, helkväll!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ann-Sofie: Du kan smälta ner 100 g choklad i grädden om du vill.
penna Skrivet av åsa
Alla är inte muslimer så gelen går jätte bra att använda för oss andra.har man allergi eller annan tro får man väl byta till annat, den som har problemet vet väl själv vad man kan och inte kan äta.tack för bra recept, Jätte gott
penna Skrivet av BaldersInn
Om du är muslim: använd gelantin av ko, finns att få tag på i välsort affärer
penna Skrivet av Ann-Sofie
Kan man ha någon form av choklad till för att få det "mustigare"?
penna Skrivet av EN MUSLIM
Ni eller du som har skrivit recepter borde tänka på att de finns muslimer och gele finns dee juu nåt av griiseenn (bläää fyfan vad ÄCKLIIIGT
penna Skrivet av Genväg
Köp ett paket gelésocker,blanda med grädde,koka upp,smaksätt, vips klart! Lika gott som originalet.
(receptet står på förpackningen)
penna Skrivet av Eva
Mycket gott! En perfekt efterätt!
penna Skrivet av Mikael Svensson
Hm, pannacotta utan vit choklad... Måste jag testa. Fast ett hekto björnbär pressade genom tesil ner i smeten var inte dumt det heller.
penna Skrivet av Konditorn
Ett gott alternativ är att byta ut socker mot honung.
penna Skrivet av Susanne
Sara: Gelatinet behövs för att pannacottan ska stelna och bli fast i konsistensen. Jag kan inte komma på något att byta ut det mot förutom gelatinpulver eller gelésocker men det är ju i princip samma sak.
penna Skrivet av sara
kan man inte byta ot gelatinet mot något annat?
penna Skrivet av Anette Qvist
Vill gärna komma med ett alternativ till vanilj, prova med att finrispa skalet från två tvättade citroner det blir mycket friskt och gott.
penna Skrivet av Lina
Det är godare med en vaniljstång.
FÖRBJUDET GOTT!
penna Skrivet av C.
DET GODASTE JAG ÄTIT!
  1