Kommentarer till Ostpaj med skinka

"Enkelt recept på en mycket god ostpaj med skinka. Enkel pajdeg med en fyllning av skinka, riven ost, mjölk, ägg och kryddor. 6 portioner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till johanna penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra det med! Möjligen att pajdegen blir lite torrare med mera mjöl men ätlig är den säkert!
penna Skrivet av johanna
jag skulle vara lite "snabb&smidig" och micrade smöret, det blev inte riktigt som jag tänkt mig, hälften smälte. Så jag slängde i lite mer mjöl i pajdegen och *hoppas* att det fungerar! (pajen gräddas just nu)
besökare Svar till Mattias penna Skrivet av Susanne
Om du täcker den med plastfolie så den inte torkar kan den säkert stå där flera dagar om man skulle vilja det. Har du den kortare tid, max 2 timmar så tror jag inte den hinner torka även utan plastfolie. Ja pajen går bra att återvärma i ugnen, man kan även micra. Hoppas det blev gott!
penna Skrivet av Mattias
Hur lång tid kan man ha degen i kylen? Jag menar om jag förberett den innan jag ger mig på det andra?
Går pajer att "återvärma" i ugnen igen efter de svalnat och varit i kylskåpet eller man kan micra?
Jag testar med ädelost och strimlad rökt skinka imorgon tisdag. :) Tack för ett bra recept!
besökare Svar till Sylwia penna Skrivet av Susanne
Då är det kanske bättre du gör en omelett? Annars tror jag det fastnar.
penna Skrivet av Sylwia
Kan man göra detta fast utan pajdegen i en form? Blir äggen fast?
besökare Svar till Elisabeth penna Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :)
besökare Svar till Ann-Sofie Söderström penna Skrivet av Susanne
Nej man behöver inte smörja pajformen. Det brukar man inte göra när man har en pajdeg i den. Det är ju smör i pajdegen. Jag gräddar i nedre delen av ugnen så det brukar bli första falsen.
besökare Svar till Marlene penna Skrivet av Susanne
Varmluft är en funktion på din ugn som du inte behöver använda. För alla recept där inget annat anges är det över- och undervärme som gäller. Vill man använda varmluft så kan du läsa mer om ugnsinställningar i manualen till din ugn. Tips och info kring detta finns även i min app Kökshjälpen.
penna Skrivet av Marlene
Är det samma tid i ugnen om man använder sig av en varmluftsugn?
besökare Svar till Lena penna Skrivet av Susanne
Nej, följ bara receptet! :)
penna Skrivet av Lena
Behövs ingen förgräddning av pajskalet? :-)
penna Skrivet av Elisabeth
Du har en jätte fin sida med många goda recept,har lagat ost/skinkpajen och den blev kanongod.
penna Skrivet av Ann-Sofie Söderström
Behöver man inte smörja pajformen? Vilken fals nerfrån i ugnen gräddar du pajen på? Tacksam för svar.
besökare Svar till Trinny penna Skrivet av Susanne

Man kan alltid ta lite mera mjöl om degen blir för kladdig.

Tack för feedback! :)

penna Skrivet av Trinny
Hej!
Jag har ingen erfarenhet på köket och har tagit några recpet ifrån dig. Kladdkaka gick det bra, men Ostpaj med skinka vet inte än, men det var svårt med pajdeg, det var för kladdig. Men vi får se, min sambo och jag ser fram emot och hoppas att du fortsätter med recept och beskrivning. Förresten, den delen älskar jag i din sida som är att VISA hur man gör för personer som jag som har ingen aning om detta.
Tack!
besökare Svar till Emil penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)  Har du inte folie hemma kan man även ställa in en annan plåt på falsen ovanför.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Emil
Tack! Du har rätt, folie borde fungera :)
besökare Svar till Emil penna Skrivet av Susanne
Ok, om fyllningen är vattnig så är den inte färdig. Pajen är färdig när fyllningen \"stannat\" (alltså är fast och ej vattnig). När den fått tillräcklig färg och den fortfarande inte stannat får man lägga över folie så att den inte blir bränd och fortsätta grädda tills den stannat. Antagligen tar det betydligt längre tid att grädda en paj när du gjorde med dubbelt så tjock deg. Pajen gräddas ju både av under- och övervärme i ugnen och tjockare pajskal påverkar gräddningstiden.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Emil
Yes på båda frågorna.
besökare Svar till Emil penna Skrivet av Susanne
Ok :) Men det var fyllningen som blev vattnig? Gräddade du pajskalet längre tid än i receptet?
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Emil
Jag ursäktar! Jag dubblade endast degen, inte fyllningen. Annars förstår jag att den inte kan vara inne samma tid :)
besökare Svar till Emil penna Skrivet av Susanne
Med dubbelt så mycket fyllning tar det betydligt längre tid i ugnen. Man måste grädda den till äggsmeten stelnat annars blir den vattnig. Lägg över aluminiumfolie när du tycker pajen fått tillräckligt mycket färg och fortsätt grädda. Lycka till! :)
penna Skrivet av Emil
Jag dubblade degen eftersom jag tyckte det blev för lite, dels för formen jag använde och dels för smaken. Men när pajen fått så mycket färg som jag vågat ge den (stått längre i ugnen än i receptet) så var den för vattnig. Det verkade inte vara från smöret då spadet inte var särskilt fettigt och det smakade precis som skinka.

Smaken var perfekt men presentationen misslyckades. Vad kan jag ha gjort för fel?
besökare Svar till Gunvor penna Skrivet av Susanne
Nej kassler är redan tillagad (den är rökt) och den blir godare och saftigare om man inte steker den.
penna Skrivet av Gunvor
Om man använder tex kassler bör man steka den först?
penna Skrivet av Sara
Bästa paj-receptet jag gjort! Har aldrig fått en paj så fluffig och fin innan. Mums!
besökare Svar till tant ada penna Skrivet av susanne
Jag byte ut skinkan mot kalkon och det blev jättegott.
besökare Svar till matlagaren penna Skrivet av Susanne

Kanske tog du för lite salt?

En annan sak som verkligen ger en betydligt godare paj är att ta en lagrad ost som har lite mera smak t.ex. Västerbottenost. Dock är sådana ostar betydligt dyrare men betydligt godare!

penna Skrivet av matlagaren
jag tycker inte att den smakade så mycket fast jag dubblade mängden vitpeppar och tillsatte blandmix peppar från lidl. Dessutom strödde ja över pajen lite oregano. Degen blev väldigt smulig..Ganska gott ändå
besökare Svar till Sanna penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! ;)
penna Skrivet av Sanna
Jag brukar ha lite färsk, hackad basilika i stanningen så blir det ännu mer smak, och det passar väldigt bra till skinkan. Pajen ser också trevligare ut när det är lite grönt i den.
penna Skrivet av Maria
Jättegod! Hade både bacon och röt skinka i. Blev super gott =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Du kan utesluta muskotnöt.
penna Skrivet av Anna
HMM..jag undrar vad man kan ha istället för muskotnöt?
penna Skrivet av anna
använder en starkare skinka och har i purjolök också :)
penna Skrivet av Elina
Hade i ost i pajdegen också, den blev super god! :)
penna Skrivet av Frida
Har gjort denna flera gånger och den är supergod :)
Rekomenderas starkt :)
penna Skrivet av tant ada
kan använda vad som att ha i. jag hade kassler och broccoli...
penna Skrivet av Lillin
God och enkel vardagsmat
penna Skrivet av Student
Enkel att laga och supergod!!! Rekommenderas!!!
penna Skrivet av sofie
kanon! använde mozzarella och rökt skinka.
penna Skrivet av Annica
Den här pajen blev jättegod!
penna Skrivet av Fi
Den här pajen var suveränt god! Använde bacon och det blev kalasgott - kommer göra den fler gånger.
  1