Kommentarer till Ostkaka med keso

"Recept på ostkaka som man gör på keso. Mycket enkelt och mycket gott! Endast 20 minuters jobb. Ostkaka är dessutom en förhållandevis nyttig efterrätt!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Miriam
Hej,
Tack för många bra recept på sajt! När det gäller detta recept tycker jag personligen att det är lättare att mixa mandeln med lite av mjölken (att låta den dra lite först gör det ännu lättare/lenare). Mandel kan ju annars vara lite svårmixad och klibba ihop ibland.
penna Skrivet av Annika
Hej och tack för receptet. Jag ändrade dock lite, och i mitt tycke blev den ännu godare. Jag skallade mandeln och grovhackade den i stället för att mala (finns ocksa färdig grovhackad att köpa). Gillar lite tuggmotstand, även om den inte blir som klassisk ostkaka.

För övrigt gillar jag din receptsajt, och har sparat ner manga favoriter som jag lagar med jämna mellanrum.

Med vänlig hälsning
Annika
penna Skrivet av Ida
Hej jag har skrivit till dig flera ggr tidigare är mkt tacksam över dina svar på mina för dig självklara frågor. Här kommer en "dum" fråga, jag är novis på detta med ostkakor.

Jag tänkte göra ostkakorna i små miniportionsformar och grädda , men hur fryser jag sedan bäst in dem i tätslutande plastpåse om minikastrullen ? Eller ngt annat bra förslag ?

Hur tinar jag bäst upp dem sedan ? Är det långsam upptining i kylskåpet dagen före ?

Hur länge och vilken värme för enbart uppvärmning vid "efterrättsdags".

Jag hörde att då man bara ska värma redan färdigbakade produkter så skall ugnluckan vara helt öppen för annars bakas sakerna om igen ??? Det låter märkligt har aldrigt hört det tidigare !

En sista fråga (den här ggn) ditt recept här hur många miniportionskastruller tror du det blir av satsen ? Är det samma värme som gäller (varmluftsugn och vilken tid )
Sorry det blev visst flera frågor, men jag hoppas det är ok :)

Med vänlig hälsning och mkt tack för din hjälp Ida
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
Man ser det på färgen tycker jag. Se mina bilder. När jag gör halva satsen av det här receptet som i t.ex. Ostkaka LCHF så blir ugnstiden 40 minuter.
penna Skrivet av Ida
Hej !
Tack för ditt svar en liten fråga till hur "ser" man på ostkakan att den är färdig ? Jag menar creme brulé ska ju wobbla lite , men jag misstänker att ostkakan inte ska wobla :)
Ps ca tid ?
Må gott Ida
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
Det går att göra dem i kastruller om de tål ugn (särskilt handtaget). Kanske blir gräddningstiden lite kortare om du har många små byttor. Ja ostkakan håller sig ganska länge i kylen, men gör den gärna 1-3 dagar innan, går även att frysa. Det är nog gott med saftsås om man gillar det! Lycka till!
besökare Svar till L. penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset, även bra för de som inte tål mandel!
penna Skrivet av Ida
Hej !
Visst funkar det att göra ostkaka i mini kastruller ? Hur många dagar före kan man göra dem och ha dem i kylen innan "ät dagen" ? Jag funderar på att ha saftsås till min tror vi att det fungerar ?
penna Skrivet av L.
Hejsan! Har testat ostkakan nu. Hittade på lite själv och rostade solroskärnor, mala dem och sedan blandade i ostkakan. Det blev väldigt lyckat!
besökare Svar till L. penna Skrivet av Susanne
Jag tror man kan utesluta mandeln, dock är ju mandel en karaktäristisk ingrediens i ostkaka så det blir ju inte riktigt ostkaka utan mandel kan jag tycka. ;) Men det kan säkert bli gott ändå! Kanske blir det gott med 1 tsk vaniljsocker som smaksättning? Skriv gärna hur det blev om du provar utan mandel och eventuellt med vanilj!
penna Skrivet av L.
Hejsan!
Har vänner som är nötallergiker, så kan man göra receptet utan mandel i? Eller behöver man ändra något i ostkakas ingredienser?
besökare Svar till Våfflan penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! 
besökare Svar till Våfflan penna Skrivet av Våfflan
Oh!

Kanske ska skriva något som saknades i det receptet... Det receptet ger ca 200 gram keso, men det är ganska lätt att skala för att få de 500 grammen som behövs i "ost"-kakan :)
penna Skrivet av Våfflan
Testade att göra en mjölkfri "ost"-kaka åt en vän med allergi mot komjölksprotein: Gjorde keson enligt den här sidan http://flygflyglillanyckelpiga.blogspot.se/2012/06/smorgasar-med-keso-sammanfattning.html

Och använde mjölkfritt smör, havremjölk och havregrädde i resten av receptet. Smakar verkligen som vanlig ostkaka, fast om jag skulle göra det igen så skulle jag nog ha lite mer mjöl i, för avsaknaden av löpe gjorde den lite (väldigt lite dock) annorlunda (lösare) i konsistensen.

Lade även till två kryddmått vaniljpulver bara för att det är så gott :)

... Så det går att göra helt ovo-vegetarisk ostkaka, om någon skulle vara nyfiken på det :)
besökare Svar till Ingela penna Skrivet av Susanne

Ja det finns faktiskt ett recept på ostkaka med saffran!

Tack för tipset med rårörda lingon och kesella! Låter jättegott och passande!

penna Skrivet av Ingela
Testa lägg i ett kuvert med saffran nu till jul! Rårörda lingon och Kesella smakar utmärkt till!
penna Skrivet av Linnea
Om man vill göra den riktigt mager så tar man 1 ägg/ 100g keso. Sedan tillsätter man sötningsmedel vaniljsocker och mandlar. Mixa med mixerstav eller dyl In i ugnen på 200-250c i 15-20 min. En proteinrik och god rätt som passar utmärkt med färska bär.
penna Skrivet av Marre
Lägg till lite vanilj från vaniljstång så blir ostkakan supergod....
penna Skrivet av Veronica
MUMS!!! Jag mixade keson med 1 dl grädde och tog 2 dl mjölk. Och så tog jag 4 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker. Blev supersmarrigt!!!
penna Skrivet av micke
Gillar man inte de klumpar som blir av keson. Ersätt 1 del mjölk med grödde och kör keso /mjölk / grädde i en mixer nån minut , blir samma konstistens som en frödinge
penna Skrivet av Anne
Jag har hittat en alternativ ost, osaltad Indisk ost som heter Paneer, den har precis rätt konsistens och smak att använda i "falsk" ostkaka. Denna ost är en ost som inte smälter och normalt sett används som matlagningsost i Indiska maträtter. Till svensk ostkaka kör jag den i matberedaren litegrann till lagom små oregelbunda bitar, mycket bättre smak och liknelse till riktigt ostkaka - använd istället för keso (som ju kan ge en lite konstig sur underton efter den värmts upp i ugnen - inte så med Paneer)!
penna Skrivet av Familjen Nordén
Mycket god och fräsch ostkaka, vi hade den i kylskåpet över natten och serverade med blåbär och grädde.
Kan rekommenderas!
penna Skrivet av Isabella
Hade tänkt göra falsk ostkaka till Sverige-Ryssland matchen ikväll. Första gången=), och jag är nyfiken på hur det kommer smaka eftersom jag ÄLSKAR riktig ostkaka.
  1