Kommentarer till Nötchokladrutor

"Mycket goda nötchokladrutor - mjuksega chokladrutor med knapriga nötter. Enkelt recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Marlene
Jättegott! Jag gjorse en glutenfri variant där jag bytte vetemjöl mot 1 dl bovetemjöl. Minskade sockret till 0,75 dl, funkade fint. Kakan blev mer en kladdkaka, håller inte ihop så där som vetemjöl gör men funkar fint att äta på fat med sked och en klick vispad grädde.
penna Skrivet av Maria
Hej! En snabb enkel fråga! Jättefina bakrecept förresten :)

Jag håller på att göra lite av dina kakor bl.a. Dessa nötchokladrutor sen ska jag göra syltkakor etc. Fungerar det att förvara dessa kakor i plastburk (typ matlåda) i rumstemperatur (ska ätas på söndag). Eller blir kakorna dåliga/mjuka av att ligga i plastburk?

Tacksam för svar
besökare Svar till Helena penna Skrivet av Susanne
Ja jag håller med dig om det och jag har nu ändrat till 25x35 cm, så som jag också bakat kakorna nu senast. Tack för att du skrev det!
penna Skrivet av Helena
När jag bakade de här kakorna tyckte jag att det blev lite tunt om man bredde ut smeten till 30*40 cm. Mängden hackade nötter ovanpå blev inte heller så täckande på den stora ytan som bilden visar. Mitt tips är att breda ut smeten på lite mindre yta men behålla samma mängd nötter, gräddningstid och -temperatur
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Det vet jag faktiskt inte, jag har inte provat.
penna Skrivet av Sara
Hej! Kan man använda kokosfett i stället för smör?
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne
2 veckor minst, förmodligen betydligt längre.
penna Skrivet av Annika
Hej!
Hur länge håller sig kakorna i burkar om man inte fryser de?
penna Skrivet av Katja
Det här ser ut som receptet på Hassankakor, som vi alltid har kallat dem i min familj. De serverades bara till jul och kanske om man varit riktigt snäll, så kunde man önska sig dem till födelsedagen.
Är det bara vi som säger Hassankakor?
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Ja det går säkert bra. Blir förstås inte nötchokladrutor då - du får döpa om dem till mandelchokladrutor ;)
penna Skrivet av Sara
kan man använda mandel istället hasselnötter?
besökare Svar till frida penna Skrivet av Susanne
Tänk på att receptet är anpassat till 30x40 cm så om du har en större plåt så kanske inte smeten räcker. Man får räkna på ytan för att se hur stor sats man ungefär bör göra. Dubbel yta = dubbel sats.
penna Skrivet av frida
blev inte alls smet så de räckte och 1dl nötter räcker inte. idag blir de att testa med dubbel sats
penna Skrivet av Lena
Blev inte alls så mycket smet så det räcker till en långpanna...
penna Skrivet av Paulina
Roligt recept (:, hahah, gjorde om det lite , därför att jag märkte att jag var slut på kakao , så jag tog Oboy & Nutella istället ,hhaha , får se hur det blir , men tack för receptet!
penna Skrivet av Erica
Helt ok recept. Rätt lätt och gott med mkt nötter!
  1