Kommentarer till Nasi Goreng

"Ett recept på den indonesiska rätten Nasi Goreng. Mycket gott och dessutom nyttigt och enkelt recept!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Merja
Glömde skriva att det puttrade under lock. Behövdes ingen extra vätska utan det som vitkålen och paprikan gav ifrån sig räckte.
penna Skrivet av Merja
Smakrikt, väldigt gott! Läste kommentarerna om stekt ris och beslöt mig för ett lite annorlunda tillvägagångssätt än det beskrivna. Jag stekte kål och lök med vitlöken, curry och salt. När de fräst ca fem minuter lade jag i två dl ris, okokt, och resten av ingredienserna utom kycklingen, sänkte värmen till lägsta och lät allt puttra i tjugo minuter med ett par gånger omrörning. Det blev jättebra, prova Susanne!
besökare Svar till Carina penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du tyckte om receptet! Tack för bra tips, låter gott med salta cashewnötter till! 
penna Skrivet av Carina
Jättegott recept. Blev uppskattad mat på födelsedagskalaset. Hade salta cashewnötter till.
besökare Svar till LP i VF penna Skrivet av Susanne
Hej! Kul att du tyckte det! :)
penna Skrivet av LP i VF
Hej Susanne! Din Nasi Goreng var ju bara hur jättegod och lättlagad som helst. Rekommenderas.
besökare Svar till Rose-Marie penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillar receptet! Jag ska snart göra det här receptet igen och fota nya bilder!
penna Skrivet av Rose-Marie
Detta var jättegott! Blir helt klart en ny favorit. Sen bryr jag mig inte om ifall det är ett äkta nasi goreng recept eller ej.
besökare Svar till madde penna Skrivet av Susanne
Ja jag tror det men jag har inte provat.
penna Skrivet av madde
går det att frysa?
besökare Svar till Micke penna Skrivet av Susanne
Tack, det har du rätt i så jag har ändrat det i receptbeskrivningen. Jag har även uppdaterat länkning av ingredienserna till sina respektive infosidor.
penna Skrivet av Micke
Tillaga räkor i 10 min är ett big no no...Dom blir sega!
Lägg i dom sista minuten innan servering....
penna Skrivet av Pina
Nasi Goreng eller inte. Spelar inte mig nån roll.. Är så glad att jag fått detta recept för denna rätt är verkligen supergod..


TACK!!
penna Skrivet av Kristel Anna
För dom som inte vet, är Nasi Goreng en typiskt Indonesisk recept (inte thailänskt).
Mycket stämmer inte med det som ska vara i, för dom flesta kryddor man behöver till nasi goreng finns inte att köpa i sverige.
/har en pappa från indonesien
penna Skrivet av charlotte
bytte ut cycklingen mot fläskkött, hade även till jordnöts sås! Blev super gott!! :)
penna Skrivet av Lasse
Hej Susanne!
Du ska nog inte diskutera hur man lagar Nasi Goreng med mig - diskutera med dom som bor i eller kommer från Thailand - jag tror dom vet varför maträtten heter "Stekt Ris"...
Dom brukar få till det ganska bra!
besökare Svar till Lasse penna Skrivet av Susanne
I så fall ska man nog inte koka riset så det blir färdigkokt för annars blir det ju överkokt när det steker ihop med allt annat i stekpannan. Det enklaste för att lyckas och få rätt spänst på riset är att göra som i receptet tycker jag. Men självklart kan du ju göra som du vill. Skriv gärna om du provar på ett annat sätt och berätta hur det blev!
penna Skrivet av Lasse
Nasi Goreng betyder Stekt Ris, så varför inte steka riset efter kokning??????
penna Skrivet av Tomas
När jag har ätit nasi goreng som dagens så har det inträffat att man får honungsyoghurt till.
penna Skrivet av madde
vi brukade alltid få antingen vitlökssås eller currysås till detta. båda grymt goda!!! ps. dom ska va kalla
penna Skrivet av Josefine
Kul naso goreng igen :)


Till Linda: det är inte en variant av gulasch du tänker på? det är en gryta med paprika som skolor gärna serverar - liksom deras kebabgrytor med en slags filmjölksdressing till som innnehåller en del vitlök?
penna Skrivet av linda
hej ,, jag har en fråga angpende nazi goreng, finns det nån dressing till det??

när jag gick på gymnasium för 5 år sedan så brukade man få till mat en lik måltid men med dressing " sås"
det innehöll ris, paprika(röd och grön) och små kött bitar . detta va så goddddddd snälla hjälp mej med att hitta den , jag är gravid nu och är mkt sugen på det.. snälla om nån vet nåt om det så skriv gärna
penna Skrivet av Johan
Mycket gott, även om barnen hade lite svårt för det. Är väl ingen direkt barnmat med curry, men för oss vuxna är det perfekt. Blir gött att ha med sig en låda till jobbet i morgon ;-)
penna Skrivet av Lena
Detta var jättegott och enkelt. Ska bjuda några vänner på det här nästa helg.
penna Skrivet av csrins
Helt enkelt supergott!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sissi: Jag tror quinoa generellt har lägre GI än ris, dock finns det ju många olika sorters ris med varierande GI.
penna Skrivet av Sissi
tror att jag ska testa att byta ut riset på quinoa,borde bli ännu lägre Gi då,eller...
penna Skrivet av Jane
Det var smaskens, funkade alldeles utmärkt dagen efter i matlådan också. Ganska kryddig med 2dl ris....
penna Skrivet av Lisa
Mmm.. jättegod men jag hade ärtor i istället för kål. Sen gjorde jag en raita till (youghurt, paprika krydda, cayenne, salt, gurka och tomat! Supergott!
penna Skrivet av Lars&Anna
Gott! Men lite klent med kryddor om man väljer att ta 4dl ris. Krävs minst tre tsk soja och gärna lika mycket fisksås till. Samt mer curry, ungefär halva mängden ytterligare.
penna Skrivet av Lina
Riktigt gott ! En ny favorit här hemma! Mums! Jag hade dock bara en vitlöksklyfta och istället för tre gula lökar hade jag en röd och en gul. Men det blev som sagt riktigt smarrigt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lisa: Ja du kan skippa räkorna eller byta ut dem mot något annat som du gillar, t.ex. någon grönsak, eller rökt skinka. Det blir gott det med!
penna Skrivet av Lisa
Kan man skippa räkorna eller byta ut dem mot nåt annat? Blir det lika gott? Är inte särskilt förtjust i de...
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emelie: Du kan säkert ta wokgrönsaker istället. Dock kanske man inte kan kalla maträtten nasi goreng då eftersom vitkål är karaktäristiskt för nasi goreng.
penna Skrivet av Emelie
Kan man byta ut kålen mot något? Eller skippa den helt? Min mage tål inte kål...
penna Skrivet av Janne
Otroligt gott det här måste ni prova.
penna Skrivet av Kerry
Perfekt med fullkornris!
penna Skrivet av ÖRRA
Du kan även annvända kassler istället för kycklinkött!!!:D de ä också gött
penna Skrivet av ÖRRA
Ska lagat imorn!:)
penna Skrivet av Annie
Jag tog bulgur istället för ris. Det blev kanongott! Lättlagat recept som kommer lagas fler gånger :)
penna Skrivet av Madeleine
Det här ska jag laga idag =)
penna Skrivet av Robban
Jag tyckte iallafall det blev jättegott med curry! :)
penna Skrivet av Lea
gott med creme fraiche! prova
penna Skrivet av Chantir
I indonesien ingen som lagar nasi goreng med curry som krydda. Man kan använda räk pasta eller fisk ölja. Man kan vara kreatif när gäller lagar mat, men snälla.....att laga nasi goreng använda curry som krydda är helt fel.
penna Skrivet av Karin
Jättegod och lättlagad
penna Skrivet av Anna
Väldigt gott!
penna Skrivet av Anna
Gott! Min blev lite stark, kanske inte behövs så mycket curry som det står i receptet om man vill ha lite mildare.
penna Skrivet av lis o jörgen
kanongott.. hade inte prövat rätten förut, men det var inte sista gången.
penna Skrivet av Maria
Supergott !! Jag hade lite aioli till och det var smaskens
penna Skrivet av Josefine
En jättegod rätt! Men känns inte som riktig nasi goreng utan ett ägg till. Antingen så tillsätter man ägget då man steker eller efteråt. =)
penna Skrivet av Elsa
Mm! Jätte gott absolut värt att prova!!
penna Skrivet av sandra
Testade detta recept för ca 1 vecka sedan och det blev super gott! Gillar du lite stark mat så är detta något för dig..
penna Skrivet av Jessica
Maten blev jättegod. Kryddig och smakrik. Jag kompletterade även med en burk ananas vid sidan av. Tog dock lite längre tid än 30 min att göra då jag behövde steka köttet först, närmare 45 min tillagningstid.
penna Skrivet av Veronica
Hej!
Lagade detta igår och det var jättegott, mums ska göra den igen snart.
penna Skrivet av Susanne
Det här receptet har funnits länge i receptsamlingen men har nu bytts ut till ett mycket bättre recept som är både godare och hälsosammare! Prova gärna detta recept, jag gjorde det själv igår och det smakade mycket bra!
penna Skrivet av Susanne
Nili: I det här receptet kokar man riset och sen blandar man det med det övriga som stekts.
penna Skrivet av Nili
Det står ingenstans att man ska steka riset. Ska man inte det? (Nasi Goreng betyder "stekt ris" om jag förstått saken rätt.)
  1