Kardemummamuffins med russin
Ingredienser:
- 75 g smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk malen kardemumma
- 3 dl (180 g) vetemjöl
- 1 dl russin
- 1 dl mjölk
Utrustning:
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 10-12 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smält smöret och låt svalna.
Placera ut bakformar (normalstora, ej amerikansk storlek) på en plåt.
- 75 g smör
-
Mät upp ägg och strösocker i en bunke.
Vispa med elvisp till en ljus pösig smet.
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
-
Tillsätt bakpulver och kardemumma. Vispa till en jämn smet.
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk malen kardemumma
-
Tillsätt vetemjöl, russin, mjölk och det smälta smöret.
Rör eller kör med elvispen till en jämn smet. Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.
(Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.)
-
Fördela smeten i bakformarna.
-
Grädda mitt i ugnen i 225°C i 10-12 minuter tills muffinsen fått fin gyllene färg.
Hållbarhet och förvaring:
Ganska goda ändå :)
⭐ webmaster