Kardemummamuffins med russin

Enkla och goda muffins som du slänger ihop snabbt. Kardemumma och russin ger en god smak åt dessa muffins.
kardemummamuffins med russin
Recept på kardemummamuffins med russin som doftar och smakar kardemumma.
Timglas Tid: 25 minuter varav 10 min i ugnen
Portioner 20 st (normalstora, ej amerikansk storlek)
Näringsvärde Näringsvärde per muffins (34 g): 107 kalorier, 15 g kolhydrater, 4 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i 10-12 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna.

    Placera ut bakformar (normalstora, ej amerikansk storlek) på en plåt.

    smält smör
    Smält smör.
    bakformar på plåt
    Bakformar på plåt.
  2. Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

    Vispa med elvisp till en ljus pösig smet.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt bakpulver och kardemumma. Vispa till en jämn smet.

    bakpulver och kardemumma tillsatt
    Bakpulver och kardemumma tillsatt.
  4. Tillsätt vetemjöl, russin, mjölk och det smälta smöret.

    Rör eller kör med elvispen till en jämn smet. Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.

    (Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.)

    vetemjöl, russin, mjölk och smält smör tillsatt
    Vetemjöl, russin, mjölk och smält smör tillsatt.
    muffins-smeten klar
    Muffins-smeten klar.
  5. Fördela smeten i bakformarna.

    muffinssmet i bakformar
    Muffinssmet i bakformarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 10-12 minuter tills muffinsen fått fin gyllene färg.

    kardemummamuffins gräddas i ugn
    Kardemummamuffins gräddas i ugnen.
    gräddade kardemummamuffins
    Gräddade kardemummamuffins.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 3 månader i frysen.

Se även dessa recept

| Muffins & Mjuka kakor |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Jocelyn
Enkelt att baka och jättegoda! Jag har bakat några av dina recept.
✏️ Skrivet av Conny
Tog ett extra ägg, glömde mjölken, stötte ner elvispen i smeten. Det räckte av ngn anledning bara till 12 formar.
Ganska goda ändå :)
💬 Svar till lexi ✏️ Skrivet av Susanne
Ja det gör det. De flesta kakor går ju att göra laktosfria genom att välja laktosfria ingredienser. Smör som ingår i de flesta kakor tål de flesta laktosintoleranta eftersom det är så pyttelite laktos i det men är man väldigt känslig så finns laktosfritt smör att köpa. Här finns laktosfria recept eller recept som går att göra laktosfria (det står då i texten vid "laktosfritt" vad man ska göra).
✏️ Skrivet av lexi
jag undrar om det finns någon kaka här som är laktos fri
✏️ Skrivet av bella4323
fy va gott jag tror att ingens har blivit såå gott som jag gjorde