En mycket god morotskaka som är superenkel och går snabbt att göra i matberedare, men går även att göra för hand. Morötterna gör att kakan blir saftig. Len och fin färskostglasyr som passar perfekt med kakan och smälter i munnen! Servera till fika eller dessert!
Tid: 2,5 timmar varav 15-30 min arbete (beroende på om du har matberedare eller inte), tiden inkluderar tid för kakan att svalna och glasyren att stelna
1 kaka, ca 8-12 bitar
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 12 bitar (76 g): 245 kalorier, 28 g kolhydrater, 13 g fett, 3 g protein
Du kan göra den i en 23 cm form. Faktiskt så tror jag att den form jag har på bilden är 22 cm i diameter så jag uppdatera det i receptet. Man kan även räkna om mängderna i receptet om man vill ha en större kaka.
✏️Skrivet av Giggi
Hej Susanne Hoppas att du svarar. Jag vill göra denna morotskaka men tycker att 20 cm form är för lite. Jag har 23 cm form kan jag göra den i den? Isåfall borde jag inte ha mera ingredienser då?
✏️Skrivet av Mari Hellström
Jättegod och enkel att göra i matberedaren. En favorit!
✏️Skrivet av Peter
Toppenrecept. Har gjort den flera gånger och utan frosting. Den är så god i sig själv.