Kommentarer till Morotsbröd - Sida 1

"Ett recept som ger dig gott och nyttigt morotsbröd som bakas ut till morotsbullar eller morotslimpor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Mikael 2016-02-20 11:10
Jättegott bröd! Jag bytte smöret mot olivolja som det står att man kan och så gjorde jag dubbel sats och lade degen i en stor teflonbakform och så gräddade jag i 175´C varm ugn i 50 minuter vilket blev riktigt bra. Det står inget i receptet hur grovrivna morötterna ska vara men jag rev så fint som det gick på rivjärnet så det blev riktigt saftigt morotsmos. kanske skulle det smaka bra att tillsätta 1 dl ljusa russin(?) Kanske ska prova nästa gång.
person Svar till Cissi penna Skrivet av Susanne 2013-09-18 11:07
Det du är ute efter är kalljäsning. Kolla på receptet på kalljästa dinkelbaguetter så ser du hur det går till. Degvätskan ska alltså vara kall. Nu har jag inte provat att kalljäsa just det här receptet men jag ser ingen anledning till att det inte skulle fungera. Oftast blir faktiskt brödet godare när det får kalljäsa eftersom det då jäser längre tid. Samma sak med surdegsbröd som också får jäsa riktigt länge.
Lycka till och skriv gärna och berätta hur det går! :)
penna Skrivet av Cissi 2013-09-17 22:19
Dum fråga kanske, men kan man jäsa frallorna över natten? tänker om man vill ha nybakt bröd på morgonen men inte orkar göra hela jobbet. Jag tänker att jag ska göra klart allt, rulla bullarna osv och sen bara slänga in i ugnen på morgonen...Kanske blir jättekonstigt? Är inte så van vid det här med brödbak.
person Svar till bisstu penna Skrivet av Susanne 2013-03-03 13:47
Varsågod! :) Ja precis är det så. Det är bara att experimentera på! Skriv gärna en kommentar och ge dina bästa tips!
penna Skrivet av Anna 2013-03-03 09:45
Tack för ett bra grundrecept! Jag experimenterar lite med tillsatserna, men det är bra att ha en bra grund att utgå ifrån. =)
penna Skrivet av Emelie 2012-09-08 20:40
Vad goda och saftiga de blev. Jag var tvungen att ha i mycket mer mjöl för att ens kunna arbeta ihop degen, men resultatet blev väldigt bra.
person Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne 2011-04-22 21:54
Läs på torrjästförpackningen. Oftast blandar man torrjästen med mjölet och så värmer man degvätskan till ca 45°C.
penna Skrivet av Lisa 2011-04-22 01:26
Hur gör man om man bara har torrjäst? Är nämligen i Australien just nu och här finns inte samma jäst som hemma!
penna Skrivet av Madde 2011-03-01 20:49
Har bakat detta bröd ikväll :) och det blev jätte gott, jag tog jäst för söta degar eftersom det var det ända jag hade hemma. *tur att jag såg att det gick att använda det i kommentarerena*
person Svar till Christoffer penna Skrivet av Susanne 2011-02-02 13:22
Nej det går säkert lika bra med jäst för matbröd, kanske t.o.m. bättre. Det var nog så att jag själv bakade dem med den jästen när jag skrev receptet och det blev bra så därför skrev jag så. Annars brukar jag inte använda jäst för söta degar om det är mindre än 1 msk socker/sirap/honung per 5 dl degvätska. Jag kommer nog ändra till jäst för matbröd i det här receptet! Tack för att du påpekade det! Det blir säkert gott med sirap eller honung, dock mindre nyttigt! :)
penna Skrivet av Christoffer 2011-01-31 16:14
Bakat detta många gånger nu! :D Smakar alltid lika bra! :D Har en omgång i ugnen nu! :P

Det jag funderar på bara är varför jäst för söta degar? Då det inte är något socker eller sirap i det. Nästa gång ska jag dock prova att ha i lite sirap eller kanske lite honung! :D
Tack för ett kanon recept!
penna Skrivet av Skrutt 2011-01-22 15:26
Bakade limpor av denna deg å det blev jättebra!
Familjens nya älsklingsbröd!
person Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne 2010-09-10 03:21
Skriv gärna hur det blir när du provar nästa gång! Om det är så att receptet behöver justeras för de stora bröden så gör jag gärna det. Jag har bakat morotsbröden i bullformat många gånger men inte de stora bröden.
person Svar till susnet penna Skrivet av Kristina 2010-08-26 10:24
Hej igen! Nej, faktiskt inte - både över- och undervärme på. Men jag ökar till 200 gr nästa gång, tänkte oxå att det verkade lämpligt. Däremot; måste man ha dem längst ner i ugnen? Gissar att det inte samlas lika mkt värme under som över dem om man har dem längst ner..så kanske prova med att höja dem till mitten av ugnen?

MVH Krizz
person Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne 2010-08-25 19:05

Det låter som du haft fel ugnsinställning. Du måste ha både och under- och övervärme (standardinställning). Det låter som du bara haft övervärme? Kan det vara så?

Annars kanske det är så att ugnsvämen bör höjas till 200°C för limporna. Prova gärna det och skriv gärna och berätta hur det blev. Jag ska själv prova det nästa gång jag bakar dessa och se vilket som blir bäst!

penna Skrivet av Kristina 2010-08-25 17:30
Gott! Bra grundrecept som kan varieras efter fantasi :) Jag använde Axas Gold-müsli istället för vetekli och hällde i lite nötter och russin från den oxå. Men fråga; HUR lyckas man ta reda på hur länge limporna ska vara inne? Jag gräddade i nedre delen av ugnen, 175 grader, men hade inne i ca 1 h (!) och de var ändå kletiga i botten. Så tillslut gjorde jag så även inne i ugnen - vände på dem och så blev de torra även i botten efter ett tag.. :)
penna Skrivet av Madde 2010-01-20 22:05
Gott bröd! Använde vetemjöl special fullkorn, och kruskakli. Använde även rågsikt istället för graham. Blev himla kladdigt, gick inte att knåda degen eftersom den var så kladdig, så efter 1a jäsningen tillsatte jag 1 dl vetemjöl extra, mer tordes jag inte.
Gjorde även 16 bullar istället för 24. Men ska testa igen och se om resultatet blir bättre.
penna Skrivet av Elin 2010-01-13 09:25
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Elin 2010-01-12 12:52
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av felicia 2010-01-10 10:38
jättegott
penna Skrivet av Ellinor 2009-11-08 19:15
Jättegoda bullar. helt nöjd!
penna Skrivet av Susanne 2009-10-14 14:38
Svar till Helena: Jag tror inte jag rev på allra minsta, men näst minsta. Du får prova dig fram. Man märker om man försöker riva för smått att det inte går något vidare ;) Då får man flytta upp ett snäpp på rivjärnet.
penna Skrivet av Helena 2009-10-14 14:17
Ska man riva morötterna på de minsta på järnet? tänkte prova det i veckan låter gott!!
penna Skrivet av gusten knopare 2009-10-03 13:12
har läst alla kommentarerna,och ska baka brödet nu.
ni får veta resultatet senare.
penna Skrivet av Britt 2009-10-02 14:15
Vilka goda bullar det blev. Detta rekommenderar jag varmt!
penna Skrivet av Britt 2009-10-01 20:48
Ska baka detta imorgon, det låter så gott. Ska bli spännande :)!
penna Skrivet av maria 2009-10-01 10:57
wow familjens nya favvo bröd.knådar degen i min hushålls assistent.degen är jättefin och om man upplever den lite kladdig får man ge sig till tåls till 1:a jäsningen.Offtast har den då satt sig och är mindre kladdig då.Nötter och frön är färskvara och förvaras bäst i frysen. solrosfrön härsknar fort.
penna Skrivet av Anna 2009-08-27 11:37
när jag gör bullarna väntar jag med att röra mer morötterna tills efter första jäsningen. Annas jäser inte mina bullar. Lycka till!

Anna
penna Skrivet av Susanne 2009-06-15 01:26
Svar till caroline: Om inte degen jäser som den ska brukar det bero på att man värmt degvätskan för varmt eller för kallt. Eller att man inte rört ut jästen ordentligt så den lösts upp i vätskan. Det kan också bero på att man har för varmt inne eller för kallt och dragigt. Till exempel ska man inte ställa degen eller bullarna när de jäser nära en varm ugn eller nära ett öppet fönster. Vid rumstemperatur ca 20 grader blir det bäst. Har man kallare tar det längre tid. Du kan prova att låta bullarna jäsa 15-30 minuter extra om du ser att bullarna inte höjt sig så mycket. Sedan är det också viktigt att när man bakar ut degen till bullar, att man knådar degen ordentligt så man trycker ut alla gasbubblor.
penna Skrivet av caroline 2009-06-14 21:26
Gjorde detta bröd nyss. Dom vart goda men hur små som hellst och inte alls fluffiga. Gjorde som receptet och använde vispar för deg men ändå inte 100 procent lyckat. Vad har jag gjort för fel? Lät de jäsa som de stod i ca 30 min.
penna Skrivet av Susanne 2009-05-17 18:08
Svar till Maria: Ja du kan ta siktat dinkelmjöl istället för vetemjöl helt och hållet.
penna Skrivet av Maria 2009-05-17 17:29
Hej,

Går det lika bra att byta ut vetemjöl mot dinkelmjöl helt och hållet?
penna Skrivet av margaretha 2009-05-03 20:01
baka matbröd med dinkelmjöl och vetemjöl hälften av var så får ni gott matbröd
penna Skrivet av Susanne 2009-04-16 08:40
Svar till Sofi råkar: Jag tror du tar för mycket mjöl. Att degen inte är klibbig är inte riktigt sant, den är mindre klibbig och klibbig på ett lite annat sätt. Innan du hittat känslan så är det bästa att följa recepten som det står och står det t.ex. 6-8 dl vetemjöl så ta mittemellan, alltså 7 dl. Tänk på att inte packa declitermåttet, det ska vara löst. Det bästa är att använda litermått när man mäter upp mycket mjöl (eller ännu bättre en våg om man vet vad mjölet ska väga) så blir det rätt mängd. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsassistent så blir det lättare att få en bra (och mindre klibbig) deg.
penna Skrivet av Sofi råkar 2009-04-15 13:24
Hej,

jag råkar ständigt ut för samma problem när jag bakar bröd; jag kan helt enkelt inte avgöra hur degen ska kännas efter att ingredienserna blandats samman. Det står i alla recept att "degen ska lossna från kanterna och inte kännas klibbig", men för att uppnå det resultatet behöver jag jag mängder av extra mjöl. Finns det någon som har ett tipps? Ska man hålla sig till måtten i recepten eller är det bättre att ösa på med mer mjöl tills degen inte längre klibbar?
penna Skrivet av Stina 2009-03-06 18:48
Detta recept låter som receptet på de grahambullar jag brukar göra, fast då utan morötter. Kommer definitivt prova med morötter nästa gång! Att jag inte tänkte på det innan. Låter supergott.
penna Skrivet av Hea 2009-02-16 14:26
Det var solrosfröna som gjorde att det blev en bismak på brödet!!!!
penna Skrivet av Lillan 2009-02-13 18:45
Toppen bröd !!
penna Skrivet av Susanne 2009-02-05 22:52
Svar till Hea: Konstigt att det blev en bismak, det har jag aldrig varit med om någonsin när jag bakat bröd. Du kan inte använt för gamla solrosfrön eller från en påse som stått öppnad för länge? Det eller att någon annan av ingredienserna du hade var nåt fel på är det enda jag kan komma på som skulle ge en bismak.
penna Skrivet av Hea 2009-02-05 15:31
Jag fick en konstig "bismak" på mina bullar??!! Annars var det riktigt kul och göra eget bröd, det var åratal sen sist:)
penna Skrivet av Lina 2009-01-19 11:53
Andra gången på en veckas tid jag gör dessa nu. Så fruktansvärt gott!
penna Skrivet av Tina 2008-12-04 22:41
Hela familjen slukar mina morotslimpor! Det håller länge och smakar gott till sista kanten.
penna Skrivet av Patritcia 2008-03-14 15:16
Hatten av för detta bröd. Hur gott som helst, och lätt att göra!!! Sen är det ju ett plus att där är gott om fibrer...
penna Skrivet av Susanne 2008-01-25 01:13
Svar till Susan: Det låter som att limporna inte jäser som de ska. Det kan kanske bero på att du inte knådat degen ordentligt så att alla gasbubblor trycks ut. Du skulle ju också kunna prova att låta limporna jäsa lite längre än bullarna.
penna Skrivet av Susan 2008-01-24 19:01
Gott bröd, men varför blir limporna helt platta? När jag gör "bullar" så är de ok, men inte limporna...
penna Skrivet av Hanna 2007-10-14 14:26
Ett riktigt gott och saftigt bröd! Det kommer göras fler gånger!
penna Skrivet av Irma 2007-09-26 21:18
Mycket saftigt och gott bröd, rekommenderas verkligen.
penna Skrivet av Matilda 2007-07-31 10:07
Riktigt riktig gott bröd. Rekommenderas starkt! Det är så lätt att göra, att vem som helst kan göra det! Yummy yummy!
penna Skrivet av Helena 2007-04-28 09:25
En riktig favorit som bakas OFTA här hemma. Jag har bytt ut större delen av vetemjölsmängden till dinkelmjöl. Jag tyckte det blev både godare och nyttigare! :-)
penna Skrivet av Wivianne 2007-04-19 18:53
Jättegott och enkelt, ska ändå prova med brödkryddor nästa gång. 15 min i ugnen räckte för mig med.
  1   2   nästa sida