Kommentarer till Mörkt bröd - Sida 3

"Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3
penna Skrivet av Daniel 2009-09-10 14:34
Mycket bra recept! *lyfter på hatten* Funkar fint att experimentera med! Brukar ha i kruskakli, solrosfrön, torkad frukt (torkade aprikoser och/eller blandad frukt, ca en halv 250gr påse från affärn), krossad råg/vete. Blir hur fint som helst! Tackar igen!
penna Skrivet av Carina 2009-09-03 15:54
Det här var ett supergott matbröd, enkelt att göra, alla i familjen gillade det.
Kommer att göra det fler gånger
penna Skrivet av Susanne 2009-08-07 12:24
Jag har nu ändrat sirapsmängd i receptet till 0.5 dl mörk sirap. Jag bakade med det nu senast och det blev både gott och bra konsistens och samma mörka färg, så man kan lika gärna ta mindre sirap så blir brödet mycket nyttigare men ändå lika gott!
penna Skrivet av Ramona 2009-08-06 21:25
gudomligt gott bröd. lätt att baka. testade att ta 1 dl brödsirap och det blev inte dumt alls. tack för en bra sida som ger mkt inspiration!
penna Skrivet av Susanne 2009-05-21 15:40
Svar till Silvia: Prova med 1 tsk salt. Skriv gärna hur det blev om du provar.
penna Skrivet av Silvia 2009-05-21 15:02
Hej igen!
Brödet blev väldigt gott och saftigt! Tänkte baka det igen, men ska nog ta ännu mindre sirap.. Jag skulle även vilja ha i lite salt, skulle det funka, och hur mycket isåfall?
Tack så mycket för denna sida!
penna Skrivet av Susanne 2009-05-13 16:58
Svar till Silvia: Nej du behöver inte kompensera det utan du kan bara ta hälften av sirapen. Skriv gärna igen och berätta hur du tycker att det blev!
penna Skrivet av Silvia 2009-05-13 15:53
Om man bara tar hälften av sirapen, måste man kompensera det genom att lägga till något extra? jag vill nämligen inte att brödet ska vara sött..
Tack!
penna Skrivet av Jenny 2009-04-19 12:00
Detta är det absolut bästa receptet på filmjölksbröd!!! Älskar!!! :)
penna Skrivet av Anna 2009-04-14 10:14
Supergott och enkelt. Lätt att variera själv efter hur man vill ha det. Jag tog lite mindre sirap och fick en jätte bra smak.. brödet blev även mörkt och fint.
penna Skrivet av Tina 2009-02-22 13:45
Det smakade väldigt mycket sirap, alldeles för sött för min smak. Ska testa mindre nästa gång, annars var det bra. Hade mycket solrosfrön och linfrön i.
penna Skrivet av Susanne 2009-02-05 13:13
Svar till Linda: Det går bra med vilket som, matolja, majsolja eller olivolja. Jag tog olivolja när jag bakade brödet.
penna Skrivet av Linda 2009-02-05 12:51
Olja? Vanlig matolja eller går det bra med olivolja?
penna Skrivet av Susanne 2009-02-05 00:49
Svar till Ann: Nej det är inget salt i det här receptet. Det blir väldigt mycket smak från allt annat. Det är ju mycket sirap i.
penna Skrivet av Ann 2009-02-03 13:01
Ska man inte ha salt i brödet?
penna Skrivet av Susanne 2009-01-17 15:10
Svar till josie k: Ja!
penna Skrivet av josie_k 2009-01-17 13:26
över och undervärme, eller?
penna Skrivet av Milko 2009-01-13 22:45
Haha, det smakade precis som sockerkaka, jättegott. Jag tänkte ju inte på att filmjölk är ganska mycket surare än sojayoghurt, så jag tog lika mycket sirap som det stod. Ska göra om det här snart och då tar jag mindre :)
penna Skrivet av Milko 2009-01-11 17:03
Gjorde precis det här med 5 dl sojayoghurt och lika mycket vatten i stället för filmjölk. Hade även i lite extra olja, får se hur det blir sedan :)
penna Skrivet av josefin 2009-01-11 00:08
mycket gott med solrosfrön, linfrön och russin i! Dock lite för sött... skulle nog ta 1-1,5 dl sirap :)
penna Skrivet av elisabeth kero 2009-01-09 18:12
supergott bröd. mycket enkelt dessuom att

göra. man kan tycka att sirapsmängden verkar

mycket . men när man äter brödet smakat det inte så. ett bröd att rekommendera.
penna Skrivet av Therés 2008-12-08 22:42
Mums! Som jag har letat efter ett bröd med denna smak! I somras åt jag ett så himla gott bröd på Fond i Gbg, och jag funderat på vilket receptet kunde vara. Närmare än såhär kommer jag nog inte. Saknade graham och tog istället rågmjöl och mer rågsikt. Hade även i torkade plommon och aprikoser, vilket gjorde brödet saftigt och gott. Enkelt att göra också!
förra sidan   1   2   3