Kommentarer till Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas - Sida 6

"Recept på klassiska mockarutor, även kallade kärleksmums och snoddas. En mjuk chokladkaka med chokladglasyr och kokosflingor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida
penna Skrivet av Susanne 2009-12-23 04:17
Svar till Krister: Jag har mätt upp den form jag använder och mina mockarutor blir så höga som på bilden. Om du vill ha högre så kan du förstås göra dubbel sats eller ta en mindre form. Om din kaka blev plattare än min så kan det bero på att du hällt i varmt smör och inte varit tillräckligt snabb in i ugnen med kakan. Varmt smör sätter igång bakpulvrets jäseffekt och den vill man helst ha under tiden i ugnen. Det kan också vara så att du arbetat smeten för länge. Efter man tillsatt vetemjöl så ska man inte röra smeten längre tid än att den blir blandad annars kan man ha sönder äggtrådarna vilket leder till platta bakverk.
penna Skrivet av Krister 2009-12-21 17:33
Måtten är kraftigt underminerade! Jag behövde göra dubbel stats för att kakan skulle bli hög nog. Då blev den i en långpanna 32*40 cm hög kant.
penna Skrivet av Anki 2009-12-07 16:43
Asch, jag gillar när det är övertydligt, det behöver jag! :D
penna Skrivet av Susanne 2009-11-22 01:49
Svar till Emmi: Haha, jo jag försöker ju skriva så tydliga beskrivningar som möjligt men detta var nog lite i överkant! :-) Jag ska nog omformulera den meningen! Tack för påpekandet! ;)
penna Skrivet av Emmi 2009-11-21 14:41
"Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm"

Här kan ingen missa vad som ska göras i alla fall =)
Jordens godaste bakverk detta.
penna Skrivet av Anna 2009-11-16 13:10
Älskar det här receptet men jag dubblar också glasyren ;)
penna Skrivet av Hej 2009-11-08 15:31
Jag gör dubbel smet i stor panna. åååh, så gott och räcker till många kaffestunder.
penna Skrivet av Emma 2009-11-08 14:23
Jag har gjort den här kakan med detta recept många gånger och den blir så förbaskat GOD! Jag dubblar mängden glasyr för jag tycker det är lite snålt. Men annars, perfekt! Uppskattas av alla i familjen dessutom. :)
penna Skrivet av mallaa 2009-11-06 15:36
den blev super..!;) toppen ! tack för receptet!! :)
penna Skrivet av beyonce's faan 2009-11-02 15:31
jättejätte good!!!
blev lite dålig,, lite seg att skära men tack så mkt ändåe!!:D<3<3
penna Skrivet av Susanne 2009-11-01 16:50
Svar till Anonym: Man kan späda ut glasyren med lite vatten så att den inte blir lika trögflytande och då kan den bredas ut lättare.
penna Skrivet av Anonym 2009-11-01 16:46
Den blev okej.. men glasyren räckte inte !
penna Skrivet av bella 2009-10-30 12:18
den var jätte god och bra ja andvände den till att sälja den i skolan alla älska den tack så mkt!!!
penna Skrivet av mammaaas prinssesa 2009-10-28 18:01
den va god
penna Skrivet av Noa 2009-10-28 16:48
tack så mycket den blev väldigt bra :)
penna Skrivet av ewa 2009-10-25 16:31
den var bra
penna Skrivet av Marina 2009-10-25 10:33
Verkar väldigt gott, kärt barn har många namn: mockarutor, kärleksmums oc snoddas!
penna Skrivet av karin 2009-10-23 20:20
hej det va det godaste kakan jag har ätit tack för den goda recepten hej då
penna Skrivet av Jenna 2009-10-22 12:37
Nu blir de till och baka, och tycker detta recept verkar bra! Så får se hur de blir! Det ser ut som att de inte är så svårt iaf :)
penna Skrivet av Sandra 2009-10-21 23:38
Tycker det är jättebra att det är lättlästa recept! :) Tycker att det är bra att även de "utan basic kunskaper" kan få försöka sej på att baka....hur lär man sej annars..=)
penna Skrivet av Gabriella 2009-10-21 18:27
detta är jette GOTT tycker jag mums mums :) gott
penna Skrivet av Susanne 2009-10-17 22:19
Svar till Hans: Min ambition är att ha så tydliga recept som möjligt så att även nybörjare kan förstå och lyckas med recepten. Självklart är det så att om man har mer kunskaper så är det lättare att förstå vad man menar. ;)
penna Skrivet av Hans 2009-10-17 14:26
Ska man baka får man väl ha lite basic kunskaper. :)
penna Skrivet av Susanne 2009-10-07 23:02
Svar till jossan: Synd att du missförstod beskrivningen. Jag har nu förtydligat den.
penna Skrivet av jossan 2009-10-07 19:32
först läser jag nederst i ugnen.. så jag sätter den där.. sen ser jag första valsen ch då sätter jag den längst upp istället! så den blev bränd.. ta bort "första valsen" bara dumt och förvirrande!
penna Skrivet av Elsa 2009-10-03 17:59
Gott gott tycker jag
penna Skrivet av Nathalie 2009-09-28 14:51
nu har jag bakat ihop en snoddas. ska se hur det blir verkar fått bra kritik.
penna Skrivet av Susanne 2009-09-15 16:33
Svar till Mika: Till glasyr tror jag faktiskt man måste ha florsocker.
penna Skrivet av mika 2009-09-13 15:01
jag har inte 3 dl florsocker har du tips nåt annat än florsocker tack
penna Skrivet av Lollo 2009-09-11 15:13
dubbla glasyren och det blir perfekt! :-D
Jätte bra recept.
penna Skrivet av Susanne 2009-09-06 10:03
Svar till J: Om glasyren blir för tjock så kan man tillsätta 0.5-1 tsk vatten så blir den mer lättflytande och går då enkelt att breda ut över hela kakan. Jag skulle tycka att dubbel glasyr blir alldeles för sött men smaken är ju som baken ;) Det går utmärkt att göra med dubbel glasyr om man vill!
penna Skrivet av J. 2009-09-05 22:20
Förutsatt att jag inte gjorde något fel tycker jag det blir på tok för lite glasyr. Hade en något mindre form än i receptet och jag fick den inte att täcka hela kakan. Kommer att dubbla glasyren en eventuell andra gång.
penna Skrivet av Susanne 2009-09-05 20:37
Svar till Malin: Nej du måste läsa i receptet hur stor formen ska vara ungefär annars blir kakan tunn om du tar en mycket större form och frasig blir den för att temperaturen och tiden i ugnen blir för lång om kakan är tunnare. För att jämföra storlek så får man räkna ut ytan och om din plåt har ungefär dubbelt så stor yta som formen jag rekommenderar så kan du göra dubbel sats. Det är alltså viktigt att läsa i alla recept vilken storlek på form som rekommenderas eftersom receptet är anpassat efter det. Sedan behöver så klart inte formen vara exakt så stor men på ett ungefär, kanske +/- 25%.
penna Skrivet av harriet 2009-09-05 18:24
Testade det här nyss, och det blev superbra! :D Fluffigt, och underbar glasyr<3 tack för receptet!
penna Skrivet av Malin 2009-09-05 14:44
Det här var det sämsta receptet jag testat på Kärleksmums! kakan ska ju blir tjock, men den här blev tunn o frasig. Smeten räckte inte till en hel plåt!! Trist!
penna Skrivet av Lola 2009-09-04 23:53
Aa aa a helt undeeeerbar sida.......
penna Skrivet av Sannah 2009-08-29 15:06
E jag i himlariket eller??
Bästa sidan någonsin...man blir bara hungrig här.
penna Skrivet av Sannah 2009-08-29 14:58
Ojojoj så himla gott och underbart! Man bara blir förälskad i denna hemmsida.
penna Skrivet av Ingrid 2009-08-22 23:32
Svingoda... om du dubblar mängden kakao i smet och glasyr
penna Skrivet av Olivia 2009-08-19 17:31
Mums till dessa kärleksmums som var även lätta sno ihop.
penna Skrivet av Susanne 2009-08-18 10:50
Svar till B.: Jo det står i receptbeskrivningen vad ugnen ska vara på. Läs igen...
penna Skrivet av B. 2009-08-18 10:30
Men de står ju inte hur mycket ungnen ska vara på...
penna Skrivet av Trebarnsmamma 2009-08-17 23:57
Åh, grymt smarrigt!
penna Skrivet av nilla 2009-08-15 23:35
Jag vet en god tårta som alla borde pröva.Gör tårtbottnar av samma smet som till kärleksmums.På understa botten lägger man mossade bananer.på andra botten lägger man marsankräm.Överst brer man på vispad grädde och strör över karamellströssel.Här hemma blev det en stor glädje när tårtan stod färdig.
penna Skrivet av kärleksmumskvinann 2009-08-14 16:52
det är verkligen gott när jag gjorde det hemma
penna Skrivet av Elin 2009-08-13 17:16
Bra recept.
Däremot, så finns det andra glasyrer, som jag tycker passar bättre. Denna glasyren som står i receptet, är nästan lite för söt. Men det är ju en smaksak. :)

För er som inte gillar kokos: Man kan även ha strössel på, men ta då inte ett färgglatt som smakar jättemycket frukt, utan ta hellre chokladströssel, eller färgglatt som inte smakar någonting.

Har gjort detta receptet flera gånger, tack för att du la ut det. :)

Mvh Elin.
penna Skrivet av Susanne 2009-08-12 23:22
Det bästa och godaste är att använda riktigt smör, helt utan fett blir det varken gott eller bra tror jag.
penna Skrivet av Måste man? 2009-08-06 11:11
Måste man verkligen ha i smör? Eller? :/ Hade inget flytande smör eller margarin hemma x) hehe
penna Skrivet av Cihm Bäck 2009-07-17 16:39
Måste testa med Baileys nästa gång lät supergott undrar om de funkar me xante lr nån annan likö!!
penna Skrivet av Susanne 2009-07-06 02:56
Svar till dena: Jag menar rinnade kaffe som man antingen har bryggt eller som man själv blandat. Till exempel kan du blanda 3 msk vatten med ca 1 tsk frystorkat kaffepulver (t.ex. nescafe) så får du 3 msk starkt kaffe. Välj mängd kaffepulver efter behag.
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida