Kommentarer till Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas - Sida 5

"Recept på klassiska mockarutor, även kallade kärleksmums och snoddas. En mjuk chokladkaka med chokladglasyr och kokosflingor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida
penna Skrivet av lena 2010-08-18 09:25
Jag gjorde som det stog men glasyren blev torr och kakan blev hård , gjorde jag nåt fel?
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2010-08-17 14:39
Ja antingen om du har färdigbryggt kaffe eller också kan du blanda vatten med frystorkat kaffepulver, t.ex. néscafe. Men du kan inte ta bryggkaffepulver och blanda med kallt vatten.
penna Skrivet av anonym 2010-08-17 12:15
kan man ta vilket kaffe som helst?
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2010-08-14 14:25
Ja det kan man. Dock blir det väldigt gott med kaffe, tycker till och med jag som inte dricker kaffe.
person Svar till Carin penna Skrivet av Susanne 2010-08-12 19:24
Vad undrar du över mjölken? Det går bra med vilken sorts mjölk som helst. Kakan blir som en sockerkaka. Hur det blir om man tar mindre mjöl vet jag inte.
penna Skrivet av Carin 2010-08-12 17:55
Hej jag heter Carin och jag tänkte baka den här kakan för den är fin. Jag har bara två frågor som måste besvaras... Först undrar jag över mjölken. Sen undrar jag också om kakan blir krämigare om det tillsätts mindre mjöl?
Kram Carin
penna Skrivet av anonym 2010-08-10 15:54
kan man byta kaffe mot choklad eller något annat?
person Svar till ;) penna Skrivet av Susanne 2010-08-04 02:15
Varsågod! Hoppas den smakade! ;)
penna Skrivet av ;) 2010-08-01 15:50
Gjorde nyss den gooooda kärleks kakan & längtar tills den har svalnat ordentligt, tack för receptet !
Mvh
;)
person Svar till ika penna Skrivet av Susanne 2010-06-10 01:31

Kan bara hålla med om margarinet! Jag har inte köpt margarin på många år, köper inte heller längre dessa olika smörgåsmarginer; lätta, becel och allt vad de heter utan det blir bara bregott och valios som endast innehåller smör och rapsolja. Mycket godare och nyttigare med naturliga och äkta råvaror! När man bakar blir det en otrolig skillnad i smak med smör än med margarin. Jag brukar därför skriva det i recepten och när jag uppdaterar gamla recept nu så tar jag i många fall bort margarin som alternativ.

Jag håller även med om att det blir godare med mera kakao om man gillar choklad!

penna Skrivet av ika 2010-06-09 20:46
Vill du ha riktigt goda moccarutor använd 100% kakao och öka på mängden!
Och använd ALLTID riktigt SMÖR när du bakar (och lagar mat), margarin är ett otyg som både smakar illa och innehåller transfetter, usch och fy!
person Svar till Anna-Lena Magnusson penna Skrivet av Susanne 2010-06-06 20:08
Hur tunn kakan blir beror ju på hur stor form du tar. Jag har i receptet skrivit hur stor form som kan vara lämplig. Sedan hur tjock kaka man vill ha är också en smaksak. Kanske tycker du att den ska bli tjockare än vad jag tycker. Det här är ett standardrecept som av kommentarerna att döma passar de flesta och sedan får man självklart anpassa det efter sina egna preferenser.
penna Skrivet av Anna-Lena Magnusson 2010-06-06 19:59
Tack så hemskt mycket för att det blev en alldeles tunn kaka...

Det behövs minst dubbla satsen för att göra en anständig fotbollskaka.

Mvh A-L
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2010-05-05 02:21
Om glasyren blir för trögflytande så får man späda den med lite vatten. Då blir den lättare att breda ut och den stelnar långsammare. Tänk på att späda försiktigt bara för det är väldigt små mängder vatten som behövs för att göra stor skillnad.
person Svar till sara (: penna Skrivet av Emil W 2010-04-27 15:56
Hej Sara !

Det brukar oftast stå på pappret som är runt smöret med streck hur mycket 50 g är.
person Svar till Daniel penna Skrivet av sara (: 2010-04-25 14:33
hej !, jag heter sara jag bara undrar hur mycket 50 gram smör är ungefär ?
penna Skrivet av Elin 2010-04-24 20:40
Kasst recept!

Jag har bakat jättegoda kärleksmums många gånger förut, men tänkte testa detta recept nu. Glasyren stelnar alldeles för fort, man hinner knappt breda ut den och absolut inte hälla på kokosen innan den har stelnat. Ska bjuda folk på det här nu och är jättebesviken att de blev så dåliga.
penna Skrivet av Daniel 2010-04-14 20:50
jättesmarrigt!! :)
penna Skrivet av Johanna 2010-04-10 20:17
God men lite väl tunn kaka för min smak ..Nästa gång blir de dubbel sats :)
penna Skrivet av linn 2010-04-09 18:57
den ser väldigt smarrig ut
penna Skrivet av Lena von vander 2010-03-20 17:02
hej! ville bara tipsa er som älskar snoodas!:)
istället för glasyr brukar jag lägga nougat óch på toppen strör jag över med shweizsernötter !
Hiiiiiimmmmmmmmelskt ! rekommenderar till er alla snoodas lovers!
penna Skrivet av Maria 2010-03-20 12:26
Detta recept har jag använt mig av flera gånger och det är super. Dock väntar jag tills kakan svalnat (under bakduk) innan jag breder ut glasyeren. Jag låter även glasyren svalna något så den blir lite tjockare innan jag breder ut det. Första gången jag gjorde kakan följde jag receptet exakt och då räckte inte glasyren och den blev tunn. Därför gör jag såhär och det blir toppen.
penna Skrivet av Dea 2010-03-18 20:46
Varför är det så många avstängda inlägg? Har folk skrivit taskiga inlägg angående receptet? I så fall undrar jag verkligen om något någonsin kan få vara ifred. Ja, hemskt i så fall. Jättebra recept! Ja, kanske 2 msk kaffe istället för 3. Tack för receptet!
penna Skrivet av Tammy 2010-03-12 18:13
Det var de goaste rutorna jag har ätit. Lättfattat recept. Alla mina vänner älskar dom.
penna Skrivet av Stefan 2010-03-12 18:08
Möcke goa. Tack för receptet.
penna Skrivet av EdinDzeko<3 2010-03-08 12:51
Skiiit bra recept <3 Verkligen jätte gott och enkelt att göra :D:D
penna Skrivet av johanna 2010-03-05 17:25
Ett enkelt och smidigt recept att följa med barn,Och en underbar kaka att njuta av
penna Skrivet av nikki 2010-02-27 15:52
Isabella " - jag tror dom menar att det tar 1 timme ungefär att göra hela kakan, men man ska bara ha den i 15 min i ugnen:)
penna Skrivet av Isabella 2010-02-27 10:14
Hej jag fattar inte det här reseptet det står 1 tim men sen 15 min
penna Skrivet av cici 2010-02-21 11:25
tack så mkt det var gott och enkelt att göra tack till dig som har gjort detta receptet
penna Skrivet av Sanna 2010-02-16 10:22
Hur gott som helst! Tack! Jag har nyligen hittat din hemsida och besöker den VARJE dag. Jag har aldrig gillat att baka och hålla på i köket men din hemsida har gjort mig besatt! :) Älskar alla bilder och enkla förklaringar i dina recept. Tack! :)
penna Skrivet av Yayamensan 2010-02-13 22:09
- Tack så mycket, det blev jättegott och var enkelt att göra !!
penna Skrivet av djellza 2010-02-12 17:37
glasyren blev inte bra ska man inte ha i mjölk?
penna Skrivet av .... 2010-02-12 14:04
man ska blanda de torra ingredienserna för sig å blanda i. annars blir smeten för tjock och kletig.
penna Skrivet av Jimmy 2010-02-10 16:02
Barnen uppskattar detta recept =) Men ännu mer uppskattat blir att ersätta kaffet med starkt gjord OBOY :)
penna Skrivet av emma 2010-02-08 15:07
min blev bränd :(, kan det bero på receptet eller tiden i ugnen eller att jag mätt fel på något??
penna Skrivet av nina 2010-02-08 08:50
Blev väldigt bra dessa.
Jag har bakat dom många ggr från olika recept, detta e bäst hittils.
penna Skrivet av hej 2010-02-06 11:33
men då har vell ni konstig ugn då :)
min blev jätte bra !
penna Skrivet av hej 2010-02-05 16:21
hej vi hade bara 7 min och den blev bränd
penna Skrivet av anonym 2010-01-31 15:56
de var super goda.Bra recept
penna Skrivet av Liv-Johanna 2010-01-31 14:22
Varför blir de så lösa för??? Går ju knappt att äta utan att de ramla ihop..
person Svar till lolo penna Skrivet av Susanne 2010-01-24 18:58
Jag tror inte det blir så bra. Skillnaden mellan florsocker och vanligt strösocker är att det är stärkelse i florsocker. Kanske att det fungerar med en mindre mängd strösocker. Läs annars på sidan om florsocker (klicka på florsocker i ingredienslistan på receptet) så står det hur man kan göra florsocker själv.
penna Skrivet av lolo 2010-01-24 18:50
kan man ha vanligt socker i glasyren istället för florsocker?
penna Skrivet av Susanne 2010-01-23 17:27
Svar angående glasyren: Om man upplever att glasyren inte räcker och inte vill göra dubbel sats så kan man röra i lite vatten. Då blir den mera tunnflytande och då kan man breda ut den över en större yta.
penna Skrivet av siri 2010-01-23 16:09
Det här är ett av de godaste jag har ätit men man jag sätter alltid dubbel sats glasyr för annars räcker den inte
penna Skrivet av Pamela 2010-01-21 09:55
Bästa receptet nånsin! Varje gång jag bakar det kommer det massor av beröm... :)
penna Skrivet av jennifer 2010-01-16 16:28
det där recept har jag skrivit upp på ett paper för att det var så gott!
penna Skrivet av jennifer 2010-01-16 16:23
det här var en stor succe jag gillar kakan den var mycket god tyckte jag
penna Skrivet av Ester 2010-01-07 18:33
Det här receptet är så himla bra, jag har sparat det i favoriter för att kunna använda det igen! Stort plus för denna sajt som räddat mej mer än en gång! :)
penna Skrivet av anonym 2009-12-31 17:51
glasyren räcker inte till hela kakan vet någon varför
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida