Kommentarer till Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas - Sida 4

"Recept på klassiska mockarutor, även kallade kärleksmums och snoddas. En mjuk chokladkaka med chokladglasyr och kokosflingor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida
person Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne 2011-10-14 20:28
Jag har inte gjort det så jag vet inte. Om du hittar något recept så hör gärna av dig så provar jag det gärna!
penna Skrivet av Johanna 2011-10-04 21:36
Hej! Hur kan man göra mockarutor, fast med kolasmak istället? Utesluter man bara kakaon eller ska man tillsätta typ sirap istället? Har provat "jordnötsmums" på ett café, och blev inspirerad, men kan inte hitta något recept.
penna Skrivet av ...... 2011-08-14 16:19
<3<3<3 Jag älskar dena kaka <3<3<3
penna Skrivet av Zahra 2011-08-12 20:28
Jag lyckades göra den goda kärlekmumsen :)
person Svar till Pillej penna Skrivet av Susanne 2011-07-11 13:24
Det tror jag, 1 dl flytande margarin motsvarar 100 g. Dock blir det godare med smör och dessutom slipper man alla konstiga ämnen som finns i flytande margarin.
penna Skrivet av Pillej 2011-07-10 23:09
Kan man använda flytande margarin?
person Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne 2011-07-09 15:14
Ja till glasyr går det åt mycket florsocker. Det är ju t.o.m. många som skriver att de gör dubbel sats av glasyren så att göra mindre glasyr än det står i receptet är inget jag rekommenderar.
penna Skrivet av Anonym 2011-07-07 22:19
behöver man verkligen så mycket florsocker?
penna Skrivet av Anonym 2011-07-06 15:54
Jag bakade den idag och den blev jätte god! tack för receptet Susanne :)
person Svar till catha penna Skrivet av Susanne 2011-06-30 13:34
Ja det är viktigt med smör. Tänk på att inga kakor blir särskilt nyttigare utan smör när de innehåller stora mängder socker och vetemjöl.
penna Skrivet av catha 2011-06-29 16:27
är smöret viktigt ?
person Svar till Ciara josebell penna Skrivet av Susanne 2011-06-26 00:30
Nej, inte rakt av. Oboy innehåller förutom kakao även socker och mjölkpulver och lite diverse tillsatser. Ska du ersätta kakao med oboy bör du alltså ta en större mängd oboy och ta bort en del av sockret.
penna Skrivet av Nina Dahl 2011-06-23 21:30
Strunta i kaffet och ha i mera kakao istället. Vi kallade kakan för "Herrarnas Förtjusning" på 70-talet.
penna Skrivet av Ciara josebell 2011-06-23 17:05
Om man inte har kakao kan man använda oboy?
penna Skrivet av amanda 2011-06-21 11:04
jag ska testa denna kakan på mitt jobb nu, önska mig lycka till!
person Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne 2011-06-15 20:01
Har skrivit dit det nu!
penna Skrivet av Anonym 2011-06-08 16:47
Jättegott men kom snälla ihåg att skriva att man ska sätta på ugnen först. Om man bara lser igenom det snabbt innan kan man lätt missa det! Tänk på det till nästa recept. Min ugn är väldigt långsam så jag kom en halvtimme försent till en grej. Bara ett tips

//MVH en anonym person
penna Skrivet av deruuu 2011-06-05 15:58
man ska ju ha vindruvor; lila & gröna och jordgubbar de e SKIT GOOOOOOOOOOT
haha
// deru :DDD
penna Skrivet av Xia 2011-04-22 18:12
Jag är 11år och har bakat den. den blev jättegod!!
penna Skrivet av Maria 2011-04-20 16:51
Hej jag har bakat det reseptet jätte länge det är jätte bra och gott :)
penna Skrivet av Linda 2011-04-07 14:34
Jättebra recept!! Har gjort flera ggr, dock gör jag alltid dubbel sats av glasyren
penna Skrivet av Monica 2011-03-16 18:30
SUPERGOD & BRA!
person Svar till Jojjo penna Skrivet av Susanne 2011-03-10 18:09
Ok, ja detta är glasyren till klassiska mockarutor.
person Svar till susnet penna Skrivet av Jojjo 2011-03-10 00:24
Gjorde glasyren 2 ggr.Tyckte den blev lika blaskig. Hittade dock ett recept som hade ett krämigare resultat :) Var nog insnöad på krämigare glasyr då jag var ute efter kondisstuket :)
person Svar till Jojjo penna Skrivet av Susanne 2011-03-09 21:15
Nej glasyren ska inte bli vattnig. Du borde gjort något fel om din glasyr blev vattnig. Antingen tar man 3 msk kaffe eller 3 msk vatten + kaffepulver och övriga ingrediensmängder enligt receptet. Då blir inte glasyren vattnig.
penna Skrivet av Jojjo 2011-03-09 17:44
Vilken tråkig glasyr.. ganska vattnig :(
penna Skrivet av Chris 2011-02-25 19:00
Hej jag heter christoffer och är 23 år jag ska baka denna kakan tillsammans med min flickvän som jag tycker mycket om, jag hoppas att den kommer att bli jättegod!!
mvh
en fantastiskt gedigen kakälskare
penna Skrivet av nasse 2011-02-22 16:57
glasyren blir bättre om man kokar den lite tyyp
penna Skrivet av Ola 2011-02-17 09:27
Hej jag heter Ola och är 32 år. Jag ska baka den här kakan nu och hoppas den blir super god.
penna Skrivet av Antigon 2011-02-16 17:08
Hej jag heter Antigon, jag är 17 år och jag ska baka kakan till min kompis som jag tycker mycket om.
Receptet verkar jätte super bra!
MVH
En kak-älskare!
penna Skrivet av amanda 2011-01-25 19:54
hejsan jag heter Amanda och är 11 år och jag ska baka kakan till min klass för att jag ska börja på en annan skola
penna Skrivet av Elisabeth 2011-01-24 14:25
Jag gjorde dubbelsats av glasyren.. Det är ju den som är bäst ;)
penna Skrivet av sara 2010-12-30 18:33
heeej jag heter sara och är 12 år gammal jag har bakat kakan men jag lägger i smultron (färska) så blir den mycket godare men självklart så är detta receptet jättegott <3<3<3

kram: Sara ...
person Svar till saris :) penna Skrivet av klara 2010-12-26 23:09
det tror jag att det kommer bli eftersom att den är så god!! :)hoppas att ni har trevligt :)
person Svar till emma penna Skrivet av klara 2010-12-26 23:07
eller hur dem är så goda att det är värt att vara fet för fast för mycket glasyr kan göra att man mår illa lite synd :(
penna Skrivet av emma 2010-12-21 20:39
sååå goda att dom är värda att vara fet för :D
person Svar till Eva i Aten penna Skrivet av Susanne 2010-11-27 14:10

Tack så mycket! :) Ja det är alltid intressant, du kan skicka länken till din blogg via kontaktformuläret om du vill! :)

Ha en trevlig första advent! ;)

penna Skrivet av Eva i Aten 2010-11-26 10:24
Väldigt bra receptblogg! Kul, kul, man blir alltid glad när man hittar något nytt!Just de här chokladrutorna brukar jag oxå göra, men jag har inget kaffe i p.g.a ungarna...de känner ju allt med deras smaklökar!
Jag bor i Grekland och har lite grekiska recept på min blogg om du är intresserad.
Ha en bra dag!
penna Skrivet av Ebba 2010-11-07 14:01
Jag tycker att det här är ett väldigt bra recept som jag kommer att använda mig av flera gånger. Men jag tror att det är en bra idé att dubbla glasyren för det blir lite annars.
penna Skrivet av Camilla 2010-10-17 13:14
Måste bara säga att denna är jätte god, gör alltid ifrån detta recept och får massa bra respons. Tycker dock att det blir för lite galsyr så jag brukar göra 1½ eller dubbel sats :)
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2010-10-16 17:45
Nej det är inte fel, men jag tror säkert att receptet går att förbättra. Glasyren har jag gjort flera gånger och den ska inte rinna. Faktiskt så tror jag det är fler kommentarer på att glasyren är för hård. Så resultatet verkar bli väldigt olika. Men jag ska själv göra det här receptet igen snart och se om jag kan göra några justeringar både i receptet och beskrivningen så att det blir bättre och tydligare. Dock är ju de flesta av kommentarerna här väldigt positiva så någon katastrof verkar ju inte föreligga.
penna Skrivet av somebody 2010-10-16 08:41
Hejsan! Jag tycker receptet är jätte bra, jag får till den exakt som jag vill ha det.
Dock så sätter jag alla torra ingredienser och rör om för sig, sedan tillsätter jag dem i de andra ingredienserna.
Det är jätte viktigt att röra om nogrant, riktigt nogrant. Annars kan det förstöra hela kakan, tro det eller ej. Men det är faktiskt sant.
Alla som jag serverat mockarutorna till har varit nöjda.
Tack för ett riktigt bra recept!
penna Skrivet av Emma 2010-10-15 20:30
Den som har skrivit in det här receptet måste ha skrivit fel!

Det är inte meningen att den goda och fylliga glasyren ska rinna ut på sidorna och förstöra hela kakan!
Alldeles för mycket margarin i detta receptet!!

Se upp!!!!!!
penna Skrivet av Andrea 2010-10-04 16:23
Hej, sitter här och äter en mockaruta nu.
Jag är ingen rookie när det kommer till mockarutor, jag _älskar_ dem. En mockaruta skall enligt min mening vara saftig och fast, med en krämig glasyr ovanpå. Det här receptet uppnådde inte mina förväntningar.

Jag har följt receptet till fullo, läst igenom admins kommentarer för att få lite tips. Resultatet?
Torra smuliga kakor med ett tunt lager krispig glasyr ovanpå. Ett riktigt nybörjarbak. Det finns bättre recept.
person Svar till Li penna Skrivet av Doris 2010-09-29 19:36
När du vispar ägg å socker, vispa länge! Riktigt länge.

När du vispar i den andra får man inte vispa för länge.

Ha i allt "pulver" rör om lite med en sked, i med elvispen.

lagom så det blir några små bubblor i smeten.

ha i mjölk och mjöl som det står i receptet.

Lycka till :)
penna Skrivet av Li 2010-09-29 11:17
Har gjort detta recept ett antal ggr men kakan blir kompakt och platt, tar exakt det som står. Förstår ej vad jag gör för fel ? Nått tips ?
person Svar till Klara penna Skrivet av Susanne 2010-09-21 15:05
Nej det kan man inte. Det blir ingen bra glasyr av strösocker. Florsocker består av strösocker och potatismjöl så möjligtvis kan du tillverka florsocker själv. Klicka på florsocker i ingredienslistan för att läsa mer om florsocker.
penna Skrivet av Klara 2010-09-15 16:05
men om man inte har florsocker till glasyren kan man använda vanlig socker?
penna Skrivet av Diana 2010-08-26 22:19
Jätte god kaka!

Istället för kokos så tog jag jordgubsströssel. Bland det godaste jag ätit! :D
person Svar till lena penna Skrivet av Susanne 2010-08-25 19:14

Om glasyren när man rör ihop den blir för trög och tjock kan man man alltid späda den med lite vatten .

Att kakan blev hård - ja kanske att du tagit för mycket vetemjöl. Tänk på när du mäter upp med decilitermått att inte packa mjölet. Det ska vara strukna, ej rågade, opackade mått. Eftersom det är så lätt att packa mjölet när man använder declitermått eftersom det automatiskt blir så när man gräver i mjölpåsen så rekommenderar jag alltid om man ska ta mer än 2 dl att använda ett halvliter eller litermått som man häller upp mjölet i. En köksvåg går också bra att använda. Då får man rätt mängd mjöl. Detta gäller alla recept med mjöl.

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida