Kommentarer till Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

"Recept på klassiska mockarutor, även kallade kärleksmums och snoddas. En mjuk chokladkaka med chokladglasyr och kokosflingor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Alice
Nu har jag precis bakat en helt underbar kaka !
MUMMS vad gott !
penna Skrivet av Lena
Brukar använda flytande margarin isället så slipper man smälta och svalna!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Melina: Du kan ha arbetat smeten för länge. Som alla sockerkakor ska den röras ihop snabbt och direkt in i ugnen. Ett vanligt fel är att man smälter smör/margarin och inte låter det svalna och sedan blandar med bakpulver. Då börjar jäsprocessen direkt och därför måste man snabbt in i ugnen. Därför är det bra att låta matfettet svalna först om man inte är riktigt snabb och har förberett allt så att man snabbt kan ställa in smeten i den varma ugnen.
penna Skrivet av Johanna
Min blev helt PERFEKT!! Jag hann själv knappt smaka förens familjen hade ätit upp allt! haha. Ska baka sån idag igen!
penna Skrivet av Melina
Det gick inte bra för mig. Den höjdes inte alls. men det var gott i alla fall. lite klibbigt bara ;D
penna Skrivet av Lillin
Hur god som helst! Hade dock in min i nästan 20 minuter och botten var som en kladdkaka. Det gjorde ju inget för den var riktigt god ändå, men lite konstigt tyckte jag allt
penna Skrivet av matthew
jag älskar den
penna Skrivet av Emma
åhhh, undra vem som har kommit på det här goda receptet?? XP
penna Skrivet av Emma älskar att baka!!!
Alla gillar den!!! XD
penna Skrivet av bagarn
mumsfillibabba
penna Skrivet av leila
mums
penna Skrivet av marie
precis bakat färdigt..
mmmmm va gott!!!!
penna Skrivet av Natalie & Robin
Vi bakar dom nu mm va gott det kommer att bli :)
penna Skrivet av Vii :)
Vi bakar dom nu :) :)
penna Skrivet av Linnea
Jättegoda :) . Men jag klantade till det, hade inget florsocker hemma så jag gjorde inte den goda glasyren denna gång. :(
penna Skrivet av Sabiina
så gott! tkr nog pappa o brorsan me, gjorde full satts o dom är redan slut :P
penna Skrivet av Qess
Deeet är så himmla gott men har glömt receptet :(
penna Skrivet av MONI
GODASTE JAG NÅNSIN ÄTIT!:D GOTT, GOTT & GOTT!
penna Skrivet av merri
KAKAN VAR SKIT GOD!!!MUMS
penna Skrivet av Melenie
Jag och min kusin på nästan tre år bakade den här kakan idag den 20 dec. 2007. Enkelt recept att följa och kakan blir gudomligt god! En riktig kärleksmums som passar vid alla tillfällen, speciellt såhär i juletid. =)
penna Skrivet av mockaruteälskare
det är det godaste jag någonsin ätit !! mums mums
penna Skrivet av b3rgman & livingmoment @ pea
FAN VA DÅLIGT RECEPT , det blev heelt fel . uusch ! aja . vi ska käka dom misslyckade sakerna nu . puss
penna Skrivet av Jessi
Provade att göra dessa mockarutor , och de blev kalas goda. Brukar inte lyckas annars, men de var lätta dessutom att göra.
penna Skrivet av Coockie
Misslyckades tyvärr helt och hållet med dette receptet. Kakan blev torr, glasyren räckte inte till (skulle tagot dubbelsats) och kakan ramlar isär när man ska äta den.
penna Skrivet av en fin present
min syster önskade sig ett recept av nån chokladkaka ,så jag ger henne detta hon kommer bli så glad , jag brukar andvända detta receptet när jag gör chokladrutor
penna Skrivet av MOCKARUTOR-ÄLSKAREN
hmmm.. den låter jätte gott!:)
ska pröva baka den när jag har tid! Puss o godnatt^^
penna Skrivet av L.R
nu har jag gjort en plåt med snoddas. jättelätt att göra! och dem ser urgoda ut. nu står dom ute för att svalna men snart ska jag smaka! tack för ett lätt recept!
penna Skrivet av dupdidoo
shiiit vad goda! testa att göra dom som muffins ! dom blir lite smetigare innuti och så kan du ta dom med dig ! helt perfekt
penna Skrivet av MOKISRUTIS
DOM E SUPER
penna Skrivet av Susanne
Jag har nu minskat lite på florsockret från 3 ½ till 3 dl eftersom glasyren blev lite för hård med den större mängden florsocker. Vill man ha hårdare glasyr tar man mera florsocker och tycker man att även med 3 dl florsocker blir för hård glasyrsmet så kan man späda med lite vatten.
penna Skrivet av anonym
Tack för svaret :) jag ska prova!!
penna Skrivet av anonym
Kan man göra glasyren utan kaffe? Eller byta mot nåt annat? Eller blir de inte lika goda då? Jag har ingen kaffe kokare..
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Det ska ju vara kaffe i mockarutor, däremot behöver man inte ha någon kaffebryggare. Det räcker att köpa frystorkat kaffepulver t.ex. néscafé som man bara rör ut med vatten. Det brukar jag alltid använda till alla bakverk eftersom jag själv inte dricker kaffe.
penna Skrivet av Elisabeth
Tack för det snabba svaret =) Ska testa i helgen...
penna Skrivet av Susanne
Svar till Elisabeth: Hur tjock glasyren blir beror på vätskemängd i förhållande till florsockermängd. Gör så att du häller florsocker i en skål och sedan tillsätter du vätska allt eftersom tills du får den konsistens du vill ha. I det här receptet har jag skrivit proportionerna i glasyren så att den blir väldigt fast, kanske t.o.m. för fast tycker en del som skrivit kommentarer. Då är det bara att späda med lite mer vätska. Tänk på att det är ganska små mängder vätska som gör skillnad i glasyrens tjocklek. Späd med max 1 tsk vätska i taget.
penna Skrivet av Elisabeth
Hur gör man för att få riktigt tjock glasyr? Har inte gjort just denna kakan tidigare men utifrån dom andra recepten jag gjort så blir glasyren så tunn.
penna Skrivet av Nadde
Jag testade det!Det var jäättegott!Grannarna gillade oxå det=P!!TEESTA!
penna Skrivet av Calle och Noel
Tack för receptet, suuuuper gott :)
Det här måste ni testa! mmmmmm Mums!
penna Skrivet av madde
Nu ska jag baka kärleksmums, dom är såå goda=)
penna Skrivet av EMZ
Hoppas dom blir goda(: förra gången blev dom det :)
penna Skrivet av Christoffer
Skall det verkligen vara 3 1/2 dl florsocker? Min glasyr blev inte flyatnde då....
penna Skrivet av Lina B
Jag ska baka den nu... Hoppas den blir bra annars vore det ju jätteonödigt :(
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emma: 10-15 min, det står i receptet.
penna Skrivet av Emma ,
Dom är såå goda , Hur länge ska dom vara inne ?
min kompis hade in den i ungefär 1 timme och då blev den jättte bränd.
penna Skrivet av hanna
.. min blev kladdig och smakar bara kaffe
penna Skrivet av Maria
Ganska god men lite för fettig för min smak!
penna Skrivet av Pernilla
Riktigt goda! Jag brukar göra sockerkakan lite mindre fet(mindre smör). Då använder jag ett recept för vanlig sockerkaka som jag har kakao i. Receptet för glasyren följer jag, men jag dubblar den! Rekommenderas!
penna Skrivet av Sophia
Har precis bakat mina mockarutor, blev jätte goda mycket bra recept
penna Skrivet av Kimberly
Otroligt god! Men man måste i princip dubbla både smeten och glasyren. Och om glasyren blir kladdig så kan man hälla i extra florsocker och kakao, det gör jag alltid.
penna Skrivet av stampe
gott mums i alla fall för mig.
penna Skrivet av Amanda
Vi använde en annan glasyr i stället för den riktiga verkade inte riktigt god.
penna Skrivet av Susanne
Svar till linda: Ta mindre mängd kaffe (men gör det lite starkare) till glasyren så blir den fastare och stelnar snabbare.
penna Skrivet av aphiradee
Oh den här receptet är ju så goda ni måste bara prova
penna Skrivet av saga
Det här receptet ärrrrrrrrrrrr väldigt gott och enkelt att göra det gör gärna en dubbelsmet så blir den extra extra god<3!
penna Skrivet av derö
dom är såå goda fasst jag orkar inte baka dom nu.... ja är så lat fasst ja bli så jävla sugen!
penna Skrivet av linda
det sämsta jag bakat så platt och glasyren blev rinnig så man fick äta med sked..men men det gick ner..tur vi inte skulle ha gäster
penna Skrivet av Camilla x'D
GOTT MUMMSSSSSSS
penna Skrivet av Bakaren
Dom blev JÄTTEGODA men dom kan bli godare
:D
penna Skrivet av A.L
Goda, men blev inte lika tjoka som jag hadde tänkt
penna Skrivet av Camilla
Om ni vill ha tjockare bitar så gör dubbel sats till smeten, men tänk på att tiden i ungen ändras då! Jag gjorde på dubbel sats till ett dop o det blev kanonbra!!!
penna Skrivet av Minna
Vilken form och tjocklek kakan får beror ju på formen du häller smeten i.
penna Skrivet av linda
blevsådär,känns som om det är ngt knasigt med receptet....smaken är jätte god men kakans form och konsistens njaaa....
penna Skrivet av Roland Luleå
Nu har jag gjort den. Den ser god ut men inte så tjock som jag tänkt mig. Hoppas att barnen gillar den.
penna Skrivet av Mia
Je Táime Kärleksmums!
penna Skrivet av Jessica
Jag har gjort detta förut! Helt otroligt underbar!
penna Skrivet av Tindra, Em.In.Sa.
Nu ska jag baka denne kaka! jag har aldrig bakat den förut så hoppas att den blir god
penna Skrivet av Angelica
Hej. Nu har jag och min son bakat den här kakan och den är våran favorit, mycket gott. Tack för receptet.
penna Skrivet av T.L
jag bruklar baka den kakan o den e verkligen jättegod, e man inte så förtjust i kokos så kan man ta vanligt strössel, det fungerar minst lika bra.
penna Skrivet av B.S
hejsan. Den här kakan ser jättegod ut så nu vill jag baka den. Tack för det fina receptet!
penna Skrivet av BK
nu ska jag baka den här kakan med min kusin.
Tack för receptet !
penna Skrivet av Kattis
Hejsan...Ska baka denna kakan till min pojkvän på hans födelsedag...hans favorit...men när mamma gör den så kallar hon den för sabina- eller sabrinakaka...kärt barn har många namn...
penna Skrivet av Camilla
Har bakat denna otroliga goda snoddas bakverket!
Den blev så god!!!!!
penna Skrivet av Birgitte
Försvinnande gott, bakade denna idag för 2:a gången. Hade lite romessens (dr.Oetker)i chokladkrämen och det blev inte fel! Jag blandade kaffet i smöret och siktade i florsockret och kakaon. Inga klumpar alls.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linda: Använd gärna en visp när du rör ihop glasyren. Du kan också vänta med att röra ner kaffet tills du fått en slät glasyrsmet av de övriga ingredienserna och sedan tillsätta kaffet. Man kan även sikta ner florsocker och kakao för att undvika klumpar.
penna Skrivet av Linda
Min glasyr när jag gör det klumpar sig fast jag gör som de står...men annars toppen goda kakor..=)
penna Skrivet av Anna
Funkar alltid! Jättegoda,helst med karamellströssel på=)
penna Skrivet av Mange
Farmor brukade alltid baka snoddas åt mig.. Så Grymt Goda!! :D
penna Skrivet av Jessika
Aha, dom verkar jäättegoda ska göra såna till min mammas födelsedag :D
penna Skrivet av sofia
VÄRSTA GODA :D
penna Skrivet av Hasse
Klart dem heter chokaldrutor, men tycker man kan kalla dem precis vad man vill, dem är goda att ge sina käraste till och kan då få heta kärleksrutor...*Ler*
penna Skrivet av sara
jättegoda
penna Skrivet av susanne
favorit nr 1
penna Skrivet av lena
chokladrutor är det vanligaste namnet
penna Skrivet av ann-sofi kallinge
jag har bakat den många gånger men med strösel den bli god
penna Skrivet av kristina
Jag ock min moster brukar baka kakan ock den är absolut den BÄSTA!!
penna Skrivet av stumpan
jag ska precis börja laga den hoppas den blir lika bra som dinXD håll tummarna för mig =)
penna Skrivet av Smulan
Jag och farmor eller mormor brukar ofta baka denna kaka, absolut den bästa kakan! Alla som smakat denna kaka älskar den! (:
penna Skrivet av Koffe
Mamma o jag har bakat denna kaka många ggn.
Och den är värkligen god. :D

En av mina favvos, ska se om jag själlv kan baka den någon gång på lovet. :)
penna Skrivet av mmm
mmmm gott
penna Skrivet av Nina
Jag har bakat denna kaka ett ex antal gånger, och det är så otroligt god, den är en stor favorit både av mig själv och dom jag har bjudit.
Men något jag brukar ha i stället för kokos är färgat strössel, vilket ochså är väldigt gott att ha på kakan..
*Mums fillibabba*
penna Skrivet av mannagryn
tack för en suverän site! alla recepten är suveräna o inte minst detta. slickar glasyrskålen nu..
penna Skrivet av Britta
En oehört mysig och smakrik godis kaka. Mumma säger jag bara. ska bjuda mina vänninor på denna imon på bingon, kommer bli super duper gott, längtar redan. måste säga tumme upp för ditt recept. MUMMA
penna Skrivet av A o C :D
ÄLSKAR DENNA KAKA p.s ska bjuda på den i skolan :)
De älskar den säkert...
penna Skrivet av :)
Ska bjuda mina kamrater i skolan imorgon, Jag vet att de kommer älska den
penna Skrivet av jasmine
FIFFIRUTOR!
penna Skrivet av f,r,e
Den var supergod med en slags luftig smak och smaken framhävs riktigt bra med ett glas mjölk till, underbar glasyr med kraftig smak som är pricken över i:et! Helheten är otrolig!
penna Skrivet av Maria & Louise
Kakan var supergod! :D
penna Skrivet av Sanna
denna kakan är helt underbar..
penna Skrivet av .x
Kakan var väl ok!
penna Skrivet av Bakarn
Deta är verkligen en höjdare för mig.
Dena kakan är så god och man kan inte sluta äta den. Deta är den förta kakan ja tänker på när ja ska baka , och man förstår varför , Det är inte så mkt man ska ha till den och man kan äta den preccis hur som helst kal varm och det är så bra att ställa fram på bordet när man har gäster elr om man kanske ska gå ut och fika och barnen älskar dom , Så Baka dena så blir hela Familjen glada :D
penna Skrivet av annonym haha
hejhej jätte god kaka!
penna Skrivet av SaKuRa
Har inte bakat än men min kusse säger att den är jette goood:) så ska baka den hära sen!
Men nu ska de bli ananas-paj:)
Rekomenderar CITRONPAJ oxå:)
penna Skrivet av sara
älskar den här kakan!!!!har letat efter receptet jätte länge,,,men hittade den här tackkk
penna Skrivet av lillan
världens godaste kaka, är uppvuxen med den! :D
penna Skrivet av Elin
den är underbrat god. om du ska göra den vit ta bara bort kakaon, så får du den vit.
penna Skrivet av tessa
jag älskar denna kaka men undrar hur man gör den vit??
penna Skrivet av angelica
Ta karamellströsel i stället för kokos om du vill
blir nästan lite godare
penna Skrivet av Lollo
mmmm gott i gott gott
penna Skrivet av Susanne
Svar till ani: Det ska vara 3 tsk bakpulver. Jag har själv bakat receptet flera gånger och det blev bra med de mängder som står i detta recept. Dessutom verkar ju andra personer som skrivit här tycka att receptet blev bra så jag tror inte du behöver oroa dig.
penna Skrivet av ani
@@@ va är det för recept med 3 tsk bakpulver , oättbart!!!!!!!!!!!
ska man gissa sig fram hur mycke man ska ta elle?????????
penna Skrivet av Kärleksmums
Min favorit! Smaskens!
penna Skrivet av dzoggerdobb
Mustigt värre! Den här skulle farbror Melker kunnat bjuda självaste Tjorven på. Mycket bra recept.
penna Skrivet av Lidiya
Hej, vet nagon vad Snoddas ar pa engelska?

Tack!
penna Skrivet av Greta
De va så himla goda så jag nästan åt upp hela kakan själv:$
penna Skrivet av Anders.Adolf
Denna goda kaka var jätte god, barnbarnen slickade upp smeten direkt ur skålen. Min vännina greta fick endast smaka 1 kakbit. Hon blev ledsen och gick hem.
penna Skrivet av ingrid
dom var jätte goda dom blev uppätna på 5 sekunder!0
penna Skrivet av lindisen
när jag var liten, kallade vi dessa godbitar för fifi-rutor
penna Skrivet av lotta
nu står den och svalnar! luktar väldigt gott! Men jag smakade lite på smeten, och tyckte att 2 msk kakao var för lite, fastän du höjt mängden. Så jag tog drygt 2 ½ msk kakao... får se hur resultatet blir!
penna Skrivet av Doris.
Riktigt goda!!! tänkte ge några i present till gubben min!!haha
penna Skrivet av jaj
Det här receptet måste ja bara prova för sånna här kakor brukar jag älska som man köper då är de säkert mycket godare hemma gjorda =)
penna Skrivet av molle
Ser god ut hittills. jajjamensan
penna Skrivet av Bleona
Gud så god den blev...yumm yumm!
penna Skrivet av Linda
God ;)
penna Skrivet av tilda
jättegod:)
penna Skrivet av Sanna
annars fonns svenskt vaniljsocker pa IKEA
penna Skrivet av rebecka ..
MUMS MUMS =)
penna Skrivet av majvor
Jättegoda kakor (barnbarnen tyckte smeten var minst lika god). Perfekt till söndagskaffet med vänninorna!
penna Skrivet av alex
sjukt goda kakor, alltid bra resultat
penna Skrivet av Ewa
Hej Maria. Jag bor också i USA och kolla in närmaste IKEA de brukar sälja vaniljsocker och så kan du känna dig lite närmare Svedala när du ändå är där :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maria: "Vanilla sugar" motsvarar vårt vaniljsocker. Annars kan du leta efter "Vanilla essence" eller "vanilla extract". Annars kan man ju använda vaniljstång. Eller också struntar man i vaniljsockret och tar något annat socker istället. Lycka till och kul att du gillar min receptsite!
penna Skrivet av Maria
Hej - din website ar fantastisk! Bor i USA och kan ine hitta vanilj socker - finns det nat alternative som du kanner till? Tack och Gott Nytt Ar!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Bejna: Vad tycker du är otydligt i receptet?
penna Skrivet av Susanne
På allmän begäran har jag nu ökat på mängden kakao i sockerkakssmeten i receptet från 1 msk till 2 msk.
penna Skrivet av Bejna 11 år
Det var ett bra recept och de var gott men mer kakao som Nathalie säger (nån som också skrivit kommentar)

Receptet borde skrivas lite tydligare för det finns ju bar också som vill baka alltså så att ungdomar eller barn ska förstå receptet... tack !!!
penna Skrivet av Joline
Ett bra tillägg för den glömske är att skriva att ungnen ska sättas på innan man börjar men semten. haha, vet att det är standard men ändå glömmer jag jämt om det inte står!!:D
penna Skrivet av Nathalie
Dem var jätte goda, men man behövde sätta i lite mer kakao i den. Då blev det godare!!!
penna Skrivet av *Kärleksmumms*
Jätte gott =)
penna Skrivet av Mums!
Supergoda! Bättre än mitt "gamla recept" jag brukar använda. Så i fortsättningen blir det det här! *smaskens* =)
penna Skrivet av Kakälskaren
Brukar göra Kärleksmums varje månad, den är jättegod, Tycker att alla måste pröva att göra den! Fick mycket beröm för den goda kakan jag gjorde =)
penna Skrivet av Helena
Om man tillsätter fler ägg, måste man då ha ökad mängd mjöl eller så?
penna Skrivet av Mamma Karin
Gott men föredrar "gå ner i vikt"-fliken. Man måste ju tänka på vikten. Men ibland kan man ju äta något gott. Jag ska bara gå och ta en chokladbit nu HEJ DÅ så länge!
penna Skrivet av Maria
3 ägg i smeten istället. Byt ut kaffet mot chokladsås & dekorera med färgglatt strössel. Alla barn älskade kakan , Stora som små! Fatrent till sista smualan!
penna Skrivet av Suad
för att få godare andvänt fler ägg och ha 1,5 msk kakao i smeten ! Personligen avdvänder jag 6 ägg ! Super gott fast jag har ett helt annat recpet som har vunnit flera priser och jag ahr kommit på det själv och jag kallar mina chokladrutor ;)
penna Skrivet av Lena Andersson
Jätte goda dom ska jag baka igen
penna Skrivet av L:et
Gott! Ska prova detta recept genast!
penna Skrivet av snuddasfreak!
Godaste!
penna Skrivet av Catarina
Jag använder oboy istället för kakao...kalasgott!
penna Skrivet av halime
Gott! Men mer kakao och mindre kaffe. Passar utmärkt till gäster ;-).
penna Skrivet av Sandra
Håller med, mer kakao o mindre kaffe. Ja hade inte florsocker hemma, så jag tog vaniljsocker, men de blev bra ändå :)
penna Skrivet av Sean
Supergoda!! Mums en gång till! Lugnt!
penna Skrivet av Maja
Fyller år snart så jag söker recept till fika:) det här verkar jättebra:)
penna Skrivet av ann-marie
Fy fan va gött det här vaaor jätte goot! men änvänd mer kakao i kakan
penna Skrivet av josse
skeet god!!
penna Skrivet av Julia
blev kalas bra :D
penna Skrivet av sheru
abbo len, fett goda recept, smälter, ska ta å göra nåra semlor !
penna Skrivet av Kane
My brother here in sweden is going to do this!
Looks very nice!
penna Skrivet av Anna
Jättegott!!
penna Skrivet av fia
Jättegoda!!!! Men det tar inte tre timmar
penna Skrivet av saris :)
jag & syster har tråkigt, ska baka nu. Hoppas det blir lyckat!
penna Skrivet av San
Jättegod ;)

Rekommenderar receptet .. Använd bara lite mindre kaffe