Kommentarer till Mjuk pepparkaka - Sida 2

"Mycket god mjuk pepparkaka. En underbart god sockerkaka med pepparkakskryddor som är enkel att göra."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Jessica 2009-12-08 16:37
Hej!
Är de någon som vet om det går bra att göra de som muffins istället? måste jag ändra något i receptet då?
penna Skrivet av Renée 2009-12-06 14:06
MALA ALLA KRYDDOR SJÄLV!! Det är mitt tips.. Kakan får sååå mycket mer smak då..
penna Skrivet av sara 2009-12-06 13:04
de är gott och roligt att baka
penna Skrivet av Kjell 2009-12-03 18:24
Mia:Vanlig yoghurt,eller??? Har gjort receptet en gång, lätt som en plätt, och god.Håller med Susanne,köp ingen mix, busenkelt att blanda själv och betydligt billigare i längden.
penna Skrivet av Mia 2009-11-28 18:25
bytte ut filmjölk mot yogurt och tog i lite kardemumma med! jättesaftig å god. Mumsfilibaba! :)
penna Skrivet av Ann-Sofie 2009-11-28 16:54
Jag hade i lite mer kryddor än vad som stod och tycker det smakar bättre. Testade även att ha i lingon och gräddfil istället för filmjölk o det blev jättegott!! Saftig och inte alls torr. Rekommenderar den skarpt!!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-26 15:12
Svar till Rickard: Ärligt talat tror jag inte du sparar mer än max 5 minuter på att köpa den mixen. Du måste ju ändå blanda ihop smeten och hälla den i en form och grädda i ugnen. Att själv blanda ihop kryddor och mjöl tar inte särskilt lång tid. Dessa mixar man köper är mest bara ett sätt för handeln att tjäna mer pengar eftersom tidsvinsten är försumbar som jag ser det. Mixen är ganska dyr jämfört med att köpa ingredienserna och dessutom brukar de innehålla alla möjliga tillsatser och härdat fett som inte alls är hälsosamt. Så jag rekommenderar (kanske inte helt otippat) att baka själv! ;)
penna Skrivet av Rickard 2009-11-26 13:59
Hade inte tid att baka, kungsörnens färdig mix. :-)
penna Skrivet av Sara 2009-11-24 12:49
Det va as god.. rekomenderas att baka lätt att göra..
penna Skrivet av daniel 2009-11-22 18:32
håller på att baka den nu men det ser jättegott ut !
penna Skrivet av Sara 2009-11-17 11:25
Tyckte den blev ok i smak men smulade sönder lätt!
penna Skrivet av Evelyn 2009-11-02 11:50
Jättebra att det finns beräknad tid. Det är guld!
penna Skrivet av Tilda 2009-10-28 18:41
Den blev jätte god! ;)
penna Skrivet av Susanne 2009-09-07 02:08
Svar till Calle: Det är nu ändrat! Samma sak gäller ju även ingefära och kanel som också köps färdigmalen.
penna Skrivet av Calle 2009-09-06 18:58
Skriv gärna att det ska vara MALDA kryddnejlikor så man slipper köpa fel som jag gjorde.
penna Skrivet av Anna 2009-06-15 01:20
Svar till fred: Testa att grädda den kortare tid i ugnen.
penna Skrivet av fred 2009-06-14 15:44
Vad lägger jag i kakan för att den ska bli lite mer kladdig ?:)
penna Skrivet av Susanne 2009-05-11 23:15
Svar till Maria: Nej det brukar vara runt 1 tsk nejlikor. Jag testade att googla på mjuk pepparkaka och de översta recepten i sökresultatet hade alla 1 tsk nejlikor.
penna Skrivet av maria 2009-05-10 18:43
drog ner till 1 tsk ingefära, o 0,5 tsk nejlikor, jämfört med andra recept, brukar det va 1 krm nejlikor, så 1tsk låter mycke. men torr blev den inte, (kanske vart inne för länge i ugnen i så fall)
penna Skrivet av Susanne 2009-02-10 01:50
Svar till Kristina: gräddfil går bra, annars tror jag yoghurt också fungerar bra. Skriv gärna en kommentar om du provar hur det blev ifall fler undrar så kan jag skriva in det i receptet.
penna Skrivet av Kristina 2009-02-09 15:43
Kan jag andvända naturell yogurt elle liknande i stället för filmjölk, jag bor i Italien och får inte tag på filmjölk tyvärr...

Kristina
penna Skrivet av Marie 2009-01-01 18:15
Jag använde malen ingefära på burk.
Förstår inte alls varför det blev så stark smak.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-30 16:05
Svar till Marie: Använde du någon helt nymalen ingefära? Själv har jag köpt färdigmalen i kryddburk eller påse och då har 1,5 tsk varit helt ok.
penna Skrivet av Marie 2008-12-28 10:52
1,5 tsk ingefära va alldeles för mycket i kakan.
Brändes på tungan.. 1 tsk räcker, fick slänga den :( Men annars va den säkert god och den va lätt att göra och såg superfin ut i en vanlig rund form utan hål.
penna Skrivet av Madde 2008-12-08 16:05
Detta recept är fantastiskt bra!
penna Skrivet av Susanne 2008-12-05 23:38
Svar till C: Ja det går säkert bra.
penna Skrivet av C. 2008-12-05 13:23
Kan man ha gräddfil istället för filmjölk i?
penna Skrivet av Susanne 2008-12-01 18:01
Svar till Yvonne: Det är viktigt att man lägger den i en plastpåse så fort den svalnat. Jag tycker också den håller ihop bättre om den får stå en dag innan man äter den. Du kan ju prova att skära skivor av den imorgon och se om den är saftigare.
penna Skrivet av Yvonne 2008-12-01 08:10
Gjorde denna kaka igår,allt enl. receptet.
Smaken blev god,men ack vad torr kakan blev den bara rasa sönder... Varför?
penna Skrivet av elise 2008-11-29 17:55
Supergod kaka som definitivt kommer bli en tradition hemma hos oss!
penna Skrivet av Susanne 2008-11-27 22:39
Svar till Therese: Det borde man kunna göra, men det svåra är att ta rätt mängd av den så att det blir lagom mängd krydda till sockerkakan. Jag tror nämligen att innehållet i en kryddpåse räcker till mer än en mjuk pepparkaka. Kanske står det på påsen.
penna Skrivet av Therese 2008-11-27 12:17
Kan man använda en påse pepparkakskryddor istället för kanel, ingefära och nejlikor ?
penna Skrivet av Susanne 2008-11-23 00:09
Svar till linda: Tyvärr tror jag inte att det fungerar med malda mandlar eftersom vetemjöl innehåller gluten som gör att sockerkakan blir luftig och inte kompakt. Sockret mot sötningsmedel tror jag mera på, men jag kan inte säga säkert. Berätta gärna om du provar hur det blev!
penna Skrivet av linda 2008-11-22 23:23
kan man byta ut vetemjölen mot nötmjöl(malda mandlar)? och sockret mot sötningsmedel?
penna Skrivet av Åsa 2008-11-18 22:16
Mina döttrar gjorde receptet, men då vi inte hade någon filmjölk, så blandade de yoghurt och mjölk. Kanongod saftig kaka blev resultatet :)
penna Skrivet av Emma 2008-10-03 10:11
Jag använde mig utav mer kanel och mer filmjölk.
Det blev perfekt!
Tycker verkligen att detta receptet är jättebra!
penna Skrivet av Anna 2008-01-18 13:24
Tack för saftighetstipset Emil! Jag bytte dessutom typ en dl av mjölet mot havregryn, lite mer struktur så. Dessutom blir det gott att sticka ner äppelklyftor i smeten.
penna Skrivet av Susanne 2007-12-25 02:54
Svar till Ija: Inte så mycket men kolla GI-recepten.
penna Skrivet av Ija 2007-12-20 16:45
Har ni något för diabetiker? Alltså folk med diabetes...
penna Skrivet av Emil 2007-12-09 19:07
tycker att den blir lite asaftigare om man har i lite mer filmjölk
penna Skrivet av Susanne 2007-12-06 23:22
Svar till Magnus: Jag tror nog att smakerna sätter sig och kommer fram bättre om den står i kylskåp några dagar. Att vänta i 2 veckor skulle jag nog inte göra, men det kanske funkar det med?
penna Skrivet av Magnus T. 2007-12-06 16:43
Jag hörde av en kamrat, att mjuk pepparkaka, efter att den svalnat, skall förvaras i kylskåpet i 2 veckor, i plastpåse, så att kryddorna ska blandas. Stämmer detta?
penna Skrivet av Elina 2007-09-24 06:53
Mycket bra och väldigt god
penna Skrivet av Susanne 2007-07-25 14:04
Hoppsan, hade missat det. Nu har jag skrivit dit det. Tack för att du påpekade det!
penna Skrivet av =)anna 2007-07-25 12:13
När ska man hälla i bikarbonet/bakpulver?