Kommentarer till Minisemlor - Sida 1

"Recept på supergoda och gulliga små minisemlor som är något mindre än hälften av en normalstor semla."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Namo 2016-03-04 13:59
Hej!

Jag undrar om glutentestet kan göras på degen innan första jäsningen, eller innebär ett godkänt glutentest att degen kommer överarbetas vid utbakningen?
Sedan undrar jag även hur länge degen ska bearbetas vid utbakningen? Ska den bearbetas kraftigt innan första jäsningen och lätt vid utbakningen? Jag blir så osäker på om jag överarbetar degen.

Tack på förhand!
penna Skrivet av elin 2015-05-06 03:11
Hur mycket dl är 1 liter mjöl?
person Svar till Christina penna Skrivet av Susanne 2015-02-15 23:26
Trevligt! :) Låter gott med semmelrutor också! :)
penna Skrivet av Christina 2015-02-15 13:54
Ännu ett jättegott recept jag testat. Fast jag gjorde semmelrutor istället och det gick bra. Dom blev supergoda. Kram Christina
person Svar till Charlotte penna Skrivet av Susanne 2015-02-09 13:45
Your welcome! Thanks for writing! :)
penna Skrivet av Charlotte 2015-02-08 14:06
Thank you for the beautiful recipe they were perfect!
person Svar till Anna Wallin penna Skrivet av Susanne 2015-02-07 19:48
Roligt att höra att du gillar receptet på minisemlorna! :) Jag håller helt med dig! :)
person Svar till Christin penna Skrivet av Susanne 2015-02-07 19:47
Minst 3 månader. De går att äta efter det också men blir torrare och tråkigare ju längre tiden går.
penna Skrivet av Christin 2015-02-06 23:29
Hur länge kan man frysa bullarna?
penna Skrivet av Anna Wallin 2015-02-06 16:26
Fantastiskt goda minisemlor. Precis lagom i storlekar och precis sådär saftiga som man önskar.
Mums
person Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne 2015-01-26 23:37
Roligt att höra att du gillar recepten på min sajt! :)
person Svar till heddis penna Skrivet av Susanne 2015-01-26 23:33
Jag förstår inte riktigt hur du menar att det är dåligt formulerat? Förklara gärna hur du menar, vad som är otydligt. Om receptet är otydligt så vill jag gärna förbättra det men då måste jag förstå hur du menar.
penna Skrivet av heddis 2015-01-26 22:25
Mycket dåligt hur det var fomulerat i början. Råkade börja med att värma mjölken. Då tog det säkert en halvtimme extra innan vi kunde börja baka på riktigt!
penna Skrivet av Matilda 2015-01-22 17:29
det finns jätte bra, goda och enkla recept på den här sajten. håller på och bakar semlorna fast det bara är januari
person Svar till Pokoja penna Skrivet av Susanne 2013-07-18 18:38
Oh, I didn't know Chrome makes such a failure when it translates. I'm happy to hear that you succeeded despite that fact! Thanks for sharing! Good luck! :)
person Svar till susnet penna Skrivet av Pokoja 2013-07-18 14:03
Thank you for your quick answer! Sure it helps for the next time! When I read your reply, I realised that the automatic translation from Chrome changed dl into cup :S Anyway, thanks to your pictures, I kept on adding flour till the dough got the same look. Luckily, the semlor turned out beautiful and delicious! I am sharing now my pictures in facebook recepten.se. I am curious how they will be next time, using the correct amounts! Best wishes
person Svar till Pokoja penna Skrivet av Susanne 2013-07-18 12:03
Thank you! This is how to transform the measurement units.
1 dl sugar = 90 g sugar
3 dl milk = 300 ml = 300 g milk

1 (american) cup = 2,4 dl
1 (english) cup = 2,8 dl
1 dl = 10 cl = 100 ml

I hope that helps in the future! :)
penna Skrivet av Pokoja 2013-07-18 11:38
First of all, sorry for writing in English, I do not speak Swedish. Congratulations on your awesome blog and many thanks for sharing your recipes, the pictures are very helpful!
I am trying this wonderful semlor recipe today, it is rising now, but I am not sure if I correctly measured sugar and, specially, the milk, because the dough was too liquid and I had to add much more flour. This is what I used:
1 cup of sugar = 200 g? and 3 cups of milk = 720 ml?
I will let you know the final results soon! :)
Best wishes
person Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne 2013-03-09 03:00
Ja receptet stämmer men självklart kan man ta mindre mängd socker om man vill, det är en smaksak. :)
Tack, verkligen roligt att höra! :)
penna Skrivet av Camilla 2013-03-08 02:24
Tack för ett lätt och bra recept! Men stämmer det verkligen med en hel deciliter socker i degen? Bakade dessa bullar idag och de blev goda men de var på vippen för söta i smaken...
Tack för en fin sajt.
Glad att jag hittat hit då jag är lite osäker i köket.
Nu kan jag t o m göra egna köttbullar tack vare dig :-)
person Svar till monica penna Skrivet av Susanne 2013-03-02 18:17
Nej, det tror jag inte blir bra. Semlan blir torr och svårt att tina den så den blir bra med den frysta grädden. Jag har dock inte provat. Om du provar skriv gärna hur det blev. :)
penna Skrivet av monica 2013-03-02 13:09
Kan man frysa hela den färdiga semlan om inte vsrför? Monica
person Svar till Savannah penna Skrivet av Susanne 2012-10-13 18:08
Ja det kan man. Följ då instruktionerna på jästpaketet. Degvätskan ska oftast värmas till lite högre temperatur.
penna Skrivet av Savannah 2012-10-09 16:55
Kan man använda torkad jäst för söta degar istället?
person Svar till Zeynab penna Skrivet av Susanne 2012-09-02 12:06
Hjorthornssaltet kan uteslutas i recept på semlor. Läs mer om hjorthornssalt.
penna Skrivet av Zeynab 2012-08-23 10:38
Hjorthornssalt finns inte att köpa i Englad, går det att byta ut det till något annat??
penna Skrivet av Marie 2011-03-02 12:46
Underbara blir dessa små semlor. Jag låter bakmaskinen göra ett halvt recept och bakar ut 24st små bullar istället för 16st :D Det blir perfekt storlek för oss!
penna Skrivet av Johnny 2010-03-22 15:00
Kalorier? Används det fortfarade, det är ju år sedan det bestämdes att joule är enheten för energi.
Nice semlor dock!
penna Skrivet av Susanne 2010-03-17 14:54
Svar till Stella: Ja det är ett tradionellt svensk bakverk som vi äter mellan jul och påsk. Längre tillbaks i tiden åt man dem under fastan, fram till påsk.
penna Skrivet av Stella 2010-03-17 12:35
Jag har alltid ätit semlor, men de ser fantastiska ut. Är det traditionell svensk rätt? Hälsningar från Bulgarien!
  1