Kommentarer till Matiga baguetter - Sida 1

"Passar bra till utflykten eller att skiva och servera till maten. Ett enkelt recept på goda baguetter."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av kenny 2017-02-09 08:03
Hej ett tips till
Jag la i riven vitlök,

å brytbröd till all slags mat,,,
Kan rekommenderas ni som älskar vitlök,
mvh
kenny
person Svar till susnet penna Skrivet av Maria 2012-09-17 13:34
tack för svaret de blev jättegoda jag äter en nu!!
person Svar till Maria penna Skrivet av Susanne 2012-09-17 01:08
Ja du kan byta ut lantbrödsmjölet mot en blandning av t.ex. en tredjedel rågmjöl och resten rågsikt eller vetemjöl.
penna Skrivet av Maria 2012-09-16 11:56
går det att ta bort lantbrödsmjöl?
person Svar till Luiza penna Skrivet av Susanne 2011-01-21 23:25
Ja det kan man så länge man får en bra balans mellan grövre mjöl och vetemjöl. Lantbrödsmjöl är ju en mjölmix med både grovt och mindre grovt mjöl. Om man tar för mycket grovt mjöl så blir brödet tungt och kompakt och jäser dåligt.
penna Skrivet av Luiza 2011-01-13 19:52
kan man byta ut vanlig mjöl till fullkornsmjöl?
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2010-08-14 19:55

Det kan bero på att det inte fick jäsa ordentligt i andra jäsningen. Prova att jäsa 5-10 minuter längre nästa gång i andra jäsningen. Jäsningstiden beror på rumstemperatur, har man svalare så tar det längre tid, varmare så går det fortare.

Bra att de blev goda ändå! ;)

penna Skrivet av Anna 2010-08-13 20:14
Hm, när jag gjorde mina så gjorde jag snitt i dem, uppe på, men de bestämde sig för att spricka ändå och i sidorna? Jag har aldrig bakat bröd förr så om någon vill berätta vad jag gjorde för fel så blir jag glad! Inte för att de blev mindre goda... ;)
penna Skrivet av Anna 2010-08-11 23:14
Mmm, ser lovande ut. Aldrig bakat bröd ensam förut, bara som liten tillsammans med mamma! Jag hoppas det går bra. x)
penna Skrivet av Susanne 2008-03-08 10:21
Du menar jäst för surdeg (jästpaketen med blå text). Det går nog bra det med även om jästpaketen med röd text (för söta degar) är optimalare och kanske jäser något bättre eftersom degen innehåller sirap. Men jag har provat en del andra liknande brödrecept med båda sorters jäst och jag har inte märkt någon större skillnad, så det går säkert bra.
penna Skrivet av hallådär 2008-03-08 10:16
Vanlig jäst, går det bra eller blir det något helt annat då?
penna Skrivet av Susanne 2008-03-02 12:21
Svar till amatörbagaren: Det är en mjölblandning som är god och nyttig. Kolla i affären på mjölhyllan så hittar du lantbrödsmjöl.
penna Skrivet av Amatörbagare 2008-02-26 16:56
Och vad är lantbrödsmjöl???
penna Skrivet av Sussi 2007-08-04 21:25
Ja, man hade ju alla "råvaror" hemma så varför inte?! Jag hör av mig igen då jag vet hur de smakade ;)
penna Skrivet av Louiza 2007-02-21 19:47
Gott värt att pröva!
penna Skrivet av Anders 2007-01-23 18:10
vad spännande med hemmabakat
penna Skrivet av cissi 2006-01-31 15:47
var jättesuger på baugetter & orkade inte leta igenom böckerna hemma.. å ajg sökte på internet å hittade det här receptet... värt ett förök :D
penna Skrivet av Hanna 2005-10-22 08:14
Detta ska jag prova:)
  1