Kommentarer till Marängtårta / Pinocchiotårta - Sida 2

"Recept på en klassisk marängtårta även kallad pinocchiotårta. Grädda i långpanna eller två runda formar."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Bitte 2008-07-09 10:45
Receptet går jättebra att göra glutenfritt. Byt ut mjölet mot Finax glutenfria italienska mjölmix (samma mängd)! Det blir toppengott:-)
penna Skrivet av Mimiz 2008-06-05 13:12
Har blandat grädden med frysta frukter varje gång (hallon/blåbär) Sen lagt ett lager grädde åvan på, där efter ett lager marsipan, och några färska jordgubbar som granering. Så har man en speciall marsipan tårta, som jag VET får topp poäng! Har även använt mig av kiwi som ger en fräsch smak. Lite roligt tips bara :)
penna Skrivet av Linda 2008-05-30 08:56
Jättegod tårta!! Prova även detta som fyllning: Lägg först en god vaniljkräm,vispad grädde på det och sen skivade, färska jorgubbar. Riktigt gott!!
penna Skrivet av Linda 2008-05-28 12:21
Detta recept är jättegott!! Vi gjorde den i långpanna. La först vaniljkräm på botten och sedan grädde ovanpå och skivade, färska jordgubbar. Jättegod fyllning!!
penna Skrivet av Susanne 2008-05-01 19:42
Svar till albu: Det blir knappt 6 msk.
penna Skrivet av albu 2008-05-01 18:45
ungefär hur många msk är 75 g smält smör ?!
penna Skrivet av Sara 2008-04-15 16:18
Tack!
penna Skrivet av Susanne 2008-04-15 01:06
Svar till Sara: Ja det går bra att göra bottnarna dagen innan.
penna Skrivet av Sara 2008-04-14 20:53
Går det att göra bottnarna dagen innan man gör själva tårtan?
penna Skrivet av Annika 2008-03-02 00:49
God tårta. Som fyllning vispade jag grädde och la i rivet äpple, ca 3-4 st i 3 dl grädde. Inget extra socker behövs. Det blir uppfriskande och gott.
penna Skrivet av hanna 2008-02-18 19:48
tack så mycket för din hjälp, jag trodde nästan att marängen skulle vara mjuk, men jag hade väl fel, jag ska göra att nytt försök tack så mcyket änn en gång
penna Skrivet av Susanne 2008-02-16 16:22
Svar till Hanna: När man vispar äggvitor är det viktigt att man gör det i en torr fettfri skål med rena vispar. Det är också viktigt att inte något av äggulan kommer med. Sedan ska man vispa äggvitorna ordentligt till ett fast skum. Hoppas att dessa tips hjälper. Jag har själv gjort den här tårtan massor av gånger och den har alltid blivit bra då så jag hoppas att du får till den också!
penna Skrivet av Hanna 2008-02-15 19:42
Jag har bakat marängtårta till min mamma på hennes födelsedag. Men marängen blev mjuk och jag tyckte att den smaka ägg :S Vad kan jag göra, jag lyckas aldrig med själva marängen ?
penna Skrivet av Maggan 2008-02-04 13:30
Allra godast är det med hallon!
penna Skrivet av Eva Siggelin 2007-11-29 22:59
Vill bara tillägga att jag gör bottnarna i långpanna.
penna Skrivet av Eva Siggelin 2007-11-29 22:54
Jättegod tårta som jag gjort många gånger.Jag river äpplen som jag vänder ned i grädden.Syrligt gott.Till många gör jag två bottnar,som lägges på varandra,men då bara maräng på en.
penna Skrivet av Susanne 2007-10-10 23:02
Svar till Jenny: Jag vet faktiskt inte.
penna Skrivet av Jenny 2007-10-02 11:02
Jag menar både plats och namnet. Vet nån?
penna Skrivet av Jenny 2007-10-02 11:02
Vad kommer Pinocchio(tårta) ifrån???
penna Skrivet av Susanne 2007-07-11 01:26
Svar till Karin: ja du får prova! ;) Skriv gärna och berätta hur det blev!
penna Skrivet av Karin 2007-07-10 19:15
Ja, det förstås, men jag tänkte nog mer att man nöjer sig med en enkel botten med en klick grädde och lite bär eller dylikt. Då spelar det ingen roll.
Det kluriga är väl gräddningen och om man får samma resultat som på långpanna.. Jag får prova helt enkelt ;)
penna Skrivet av Susanne 2007-07-09 01:26
Svar till Karin: Jag vet faktiskt inte. Men det borde ju bli svårt att få plats med fyllning i en mazarinform eftersom en tårtbotten är lika hög som en mazarinform.
penna Skrivet av Karin 2007-07-08 12:06
Kan man grädda detta i fler små formar, typ mazarinformar om man vill åstadkomma runda små bakelser? Fungerar det med samma temperatur och tid i ugn?
penna Skrivet av Susanne 2007-06-30 17:58
Svar till natalie: Tack för ditt tips som jag antar gäller när man gör en rektangulär tårta. Med ditt förslag får man ju en dubbelt så stor tårta.
penna Skrivet av natalie 2007-06-30 17:35
Gör en rulltårtsbotten istället för att dela marängtårtan. Använd recept på en chokladrulltårta, men uteslut kakaon( eftersom den endast innehåller potatismjöl och blir då inte så hög). Vips så har du fått en mycket större marängtårta.
penna Skrivet av Ove 2007-06-17 19:21
En jätte god tårta, det räckte tll mig och kjell.
penna Skrivet av Eva 2007-05-31 12:34
Jag gjorde så att jag bara bredde ut smeten till två "rundlar", så stora som rymdes på vanlig ugnsplåt. Försökte få dem något lika stora. Sedan klickade jag på marängen, blev jättebra. Jag hade bara tre äggvitor o gulor, men det funkade lika bra så. Använde färska, skivade jordgubbar i grädden. MUMS.
penna Skrivet av Kajsa 2007-05-31 12:32
Ett jättebra recept på en supergod tårta :)
penna Skrivet av maja 2007-04-06 09:47
en supergod tårta , jag la till jordgubbar oxå!
det smakade fantastiskt!
penna Skrivet av Martin 2007-03-22 15:44
En supergod tårta som alltid går hem
Använd krossade punchflaskor (godis) häll av en del av vätskan innan ni blandar den med grädden.. MMMmmm
penna Skrivet av Sara 2007-02-22 16:53
Denna tårta har mamma alltid gjort, världens godaste.. Fast under ett annnat namn
penna Skrivet av Belinda 2007-01-20 14:00
Ååhh... klasskiker som aldrig slår fel... mamma brukade alltid göra den när jag fyllde år. Fast med hallon i grädden istället ;) super god
penna Skrivet av CoCo 2006-11-21 14:39
Hej,

Kärt barn har många namn.Jag brukar också baka denna tårta och har i mandarinklyftor i stället.Skall prova med banan nästa gång.I min familj så är den känd under namnet Evas marängtårta.Vi brukar göra det i långpanna.Underbart att se den i runda formar.
penna Skrivet av 12årig älskare(it is coming from my heart) 2006-10-29 17:05
jag bara älskar marängtårtan
penna Skrivet av Sandra 2006-08-30 12:42
Vad kul att jag halkade in på den här sidan, jag har nämligen nyligen bakat en sådan här tårta för första gången! Fick receptet av min svärmor. Jag gjorde den i långpanna och blandade i färska hallon i grädden. Det blev supergott! Skall prova med banan också!