Mannagrynsgröt

God och enkel gröt som du gör med mannagryn och mjölk, antingen i en kastrull på spisen eller direkt på tallriken i mikron.
mannagrynsgröt
Mannagrynsgröt serverad med mjölk och hallonsylt.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (422 g): 314 kalorier, 35 g kolhydrater, 12 g fett, 14 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk och salt i en kastrull. Låt koka upp.

    I mikro: Mät upp halva satsen (en portion), mjölk och salt på en tallrik och kör på full effekt i mikron i 2 minuter.

  2. Vispa ner mannagrynen. Sänk värmen till svag värme och låt småputtra ca 4 minuter tills gröten är lagom tjock. Vispa lite då och då.

    I mikro: Kör en minut på full effekt. Vispa runt. Kör 2 minuter på medeleffekt.

  3. Servera mannagrynsgröten med mjölk och äppelmos eller sylt.

byt ut Variationstips:

Servera med olika tillbehör t.ex. färska bär.

Se även dessa recept

| Frukost |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av thuva
det var jätte gott men lång tid:( men good iallafall
✏️ Skrivet av Millan
Om tillagning i mikro.
Glöm inte att vispa gröten ordentligt efter att ha kokat mjölken
q med grynen. Annars får man gryn underst och mjöl ovanpå.Min gamla mikro kräver att jag kokar den varma mjölken med grynen i 1,5-2 minuter och vispar därefter.

Jag tycker att mannagrynsgröt är supergott med blåbärssoppa i stället för sylt.
✏️ Skrivet av Eleonora
Jag gjorde mannagrynsgröt imorse, gott men tog lång tid att göra :(
✏️ Skrivet av Marie Franzen
Ange gärna kolhydratnivå per 100g. Bra för oss diabetiker att veta.
✏️ Skrivet av emmy
Kör alltid detta recept och blir perfekt varenda gång!

Visa alla kommentarer