Kommentarer till Makaronipudding / Makaronilåda

"Ett recept på en god makaronipudding även kallad makaronilåda med skinka och purjolök. Äggstanning och riven ost hälls över. 4 portioner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Micke Wedberg
Enkelt och bra recept, smakar jättegott, tillsatte rökt amerikansk bacon + lite Tigersås, gör en dubbel sats nu.
penna Skrivet av Fanny
Du har vartenda recept som jag tänker mig att jag ska testa att laga. Det gillar jag. Den blev ganska god hade dock ingen skinka i efter som att jag inte gillar det men den stekta purjolöken gav verkligen smak!
penna Skrivet av Magnus
Jag vill ha lingon till inte ketchup!
besökare Svar till Oskar penna Skrivet av Susanne
Tack för recepttipset!
penna Skrivet av Oskar
Nice recept.

Jag har en annan variant att bjuda på.
Mamma och mormor är från tyskland och kallar detta för nudelauflauf =) (stavning)

Jag lägger makaroner,ost och medwurst i 2-3 lager.
Häll på äggstanningen, och toppa med ost och ströbröd så det blir en riktigt fin skorpa.

Fint med ketchup och gör sig bra till matlådor.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Maya
Ok tack så mycket ska prova att göra det någon dag :)
besökare Svar till Maya penna Skrivet av Susanne
Du kan väl göra receptet som det står men byta ut skinka mot någon grönsak t.ex. morötter, selleri, blomkål eller bönor. Det går säkert även bra med quornbitar.
penna Skrivet av Maya
Om man är vegeterian ska man ändå lägga makaronerna i stekpannan???.Kan man ta något annat att lägga i stekpannan istället om du skulle kunna tipsa?
penna Skrivet av Viktor
Rårörda lingon passar väldigt bra som tillbehör.
besökare Svar till Sabina penna Skrivet av Susanne
Det går utmärkt med grädde. Man kan också alltid blanda grädde och vatten så blir det som matlagningsgrädde eller mjölk beroende på vilka proportioner man blandar.
penna Skrivet av Sabina
Någon som vet om det går bra med grädde istället för mjölk? (Ska testa ikväll om ingen hinner säga att det blir äckligt!)
penna Skrivet av Johan
Man kan ha i stekt köttfärs med lök istället för purjon och bacon/skinkan. Det funkar fin fint med..
penna Skrivet av Caroline WM
Gott, lätt och snabbt =) Kan det bli så mycket bättre än så? Ja, om man trycker i lite vitlök i -mums-
penna Skrivet av Barbro
Jatte bra recept.....tack
penna Skrivet av Sandra
Brukar ha i stark korv, bacon och hotdogs. Det blir super gott! :)
penna Skrivet av Svin
Bacon fungerar hur bra som helst!
penna Skrivet av Annelie
En riktigt god och enkel maträtt som alltid fungerar! Själv använder jag vanlig påläggsskinka som jag hackar ner. Underbart gott :)
penna Skrivet av Lasse
Ett tips är att blanda både korv o skinka....o gärna steka det en stund med riven ost i oxå......blir verkligen super gott...
penna Skrivet av fatima
jag blandade korv istället för skinka och det blev verkligen jätteeeeeee goooootttttttt !! :)
penna Skrivet av ems
jag brukar ha i bacon eller kassler, det blir också jätte gott.. ska testa de där me kyckling låter jätte smarrigt =)
penna Skrivet av Pelle
Supertips är att ha i stekta tärningar av kyckling! Det var på rent test jag prövade och det smakar huuuur bra som helst :)
penna Skrivet av Susanne
Svar til leila: Jag tror säkert det går bra att byta ut skinkan mot tärnade rotsaker t.ex. morötter, palsternacka, rotselleri, fänkål. Gärna en blandning av olika rotsaker. Skriv gärna om du provar hur det blev!
penna Skrivet av leila
om man inte äter skinka kan man byta ut den mot något annat
penna Skrivet av Markus
mmmmmmmmm
penna Skrivet av JB
Jag brukar strimla purjon väldigt fint och ha i den ostekt. Och jag är väldigt nyfiken på folk som äter sylt till detta..
penna Skrivet av Helén
Jättegott tyckte hela familjen och den var jättelätt att göra.
penna Skrivet av linnea hermansson
så här blev det; viktväktar style

penne pasta fullkorn, kassler i strimlor, gul o röd paprika en gul lök, finhackad spenat, buljongtärning, en riven morot.

stanning på 2 ägg (+ 2 vitor) 3 dl mjölk, 1 msk vetemjöl 1 dl mager ost + kryddor (typ kött grillkrydda mm).

mumma!
penna Skrivet av Erika
Makaronilåda va en favorit redan när jag va liten... :)
penna Skrivet av Saga
Tog det jag hade hemma helt enkelt, skar i lite kryddig ölkorv och rivna morötter och massa ost över. Blev mumma!
penna Skrivet av karin
håller på att fixa detta nu. jag är veggie så jag hoppar över köttet och tänkte ta något vegetariskt alternativ på sidan om.. supergott :)
penna Skrivet av Göran H
Lagar nästan aldrig mat, egentligen usel i köket...detta va ju lätt som en plätt och väldigt gott blev det också. Falukorv, fläsk och purjolök blev det i min låda, smaskens :)
penna Skrivet av Lisa
Superbra mat! Perfekt att frysa in.

Men för att göra det lite enklare, så anser -iallafall jag - att det är lite överflöd att steka korven/skinkan. Det går precis lika bra ändå. Löken kan man slänga ner i makaronerna sista minutrarna, så blir den mjuk!
penna Skrivet av Daniel L
Det positiva med Makaronipudding är att du kan i princip ha i vilket kött du vill! I dag hade jag en bit falukorv över sen i går som jag skivade i :) Smakade gott (enligt mig)!
penna Skrivet av Pelle
underbart flickor , själv e det jag som e dräng i huset , jag serverade detta med brockoli och i allt hade jag bacon och ogämt skivad rökt skinka.. underbart
penna Skrivet av annie
Makaronlåda ä'r alltid gott. Jag kör med korv, kassler och lök i. Jag servera till rivna morötter och ketchup **MmmMmm*
penna Skrivet av Lollo
Kalas ju :)
penna Skrivet av Therese
Mums :P
penna Skrivet av mini-kocken
har precis satt in den i ugnen nu, det verkar väldigt god. Jag tänker servera med cocktail-tomater och gurka! Och sen lingonsylt!
penna Skrivet av Vonkan
Härlig vardagsmat!
penna Skrivet av bakarkocken
mycket goda
penna Skrivet av Saga
Mycket gott och enkelt att göra! Man kan använda brynt köttfärs i också. Mums.
  1