Kommentarer till Lyxig chokladtårta - Sida 1

"Recept på en mycket god och lyxig chokladtårta med mörk choklad. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Maria 2017-06-25 13:24
Hej
Kan jag använda olja istället för smör i alla stegen??
person Svar till Tanya penna Skrivet av Susanne 2017-04-15 09:34
Äggen är viktiga i receptet. Mitt råd är att göra något annat recept om du vill använda färre ägg.
penna Skrivet av Tanya 2017-04-14 20:33
Är det verkligen nödvändigt att ha så mycket ägg? Kan jag minska äggen utan att jämvikta med övriga ingredienser?
penna Skrivet av Susanne 2016-12-20 14:15
Nej så ska det inte bli. Ja om det gäller alla recept så är det nog din ugn, testa med en termometer som tål ugnstemperaturer och kolla om ugnen håller rätt temperatur.
penna Skrivet av eot 2016-12-19 20:50
Hade den inne i 30 minuter, 175°C, över/under, 24mm form, och den var rejält kladdig i mitten även efter att ha stått i kylen halva dagen. Har dock märkt att jag måste grädda alla recept från den här sidan längre, så kan vara nåt med just min ugn.
person Svar till Des penna Skrivet av Susanne 2015-04-01 14:14
Ja det borde gå utmärkt.
penna Skrivet av Des 2015-03-29 10:32
Hejsan! Jag fick nyss veta att det blir ändrade planer och har redan börjat med smeten. Då undrar jag om man kan frysa ner bara själva kakan utan glasyren i en vecka eller så? Det står i recepten att glasyren blir missfärgad i frysen, så kan jag då istället fixa till glasyren ett par timmar innan servering?
person Svar till Karin Engström penna Skrivet av Susanne 2015-02-20 14:13
Det blir inte samma sak med kakao och det är inte heller något jag provat.
penna Skrivet av Karin Engström 2015-01-30 11:55
Hej kan man lägga kakao pulver istället för mörk choklad.
penna Skrivet av Anna Petterson 2015-01-30 11:50
Tack för att du svarade.
person Svar till Anna Petterson penna Skrivet av Susanne 2015-01-26 23:46
Det är ingen dum fråga alls. Det är möjligt att man kan använda matolja, jag har inte provat men jag tror inte det blir lika gott och bra som med smör. Jag skulle rekommendera att du använder smör.
penna Skrivet av Anna Petterson 2015-01-25 18:14
Jag vet att det är en dum fråga men, kan man använda matolja istället för smör
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2015-01-06 01:56
Kul att höra! :) Tack för att du skrev!
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2015-01-06 01:45
Roligt att höra att tårtan blev god! Lite sjunker det ju alltid och viker sig något i kanten. Men inte så mycket förstås att det ser märkligt ut. Några saker som jag tänker på är att ugnen har rätt temperatur inställd på över- och undervärme när du ställer in kakan i ugnen. Sedan att du ser till att ugnen är varm när du är klar med smeten så kakan direkt kommer in i ugnen så att inte kaksmeten behöver vänta på ugnen. Skriv gärna igen och berätta om du kommer på vad du tror det kan berott på! Det är alltid intressant att veta orsaken när det inte blir perfekt - alltid lär man sig något! :)
penna Skrivet av Anna 2015-01-02 18:10
Jättegod tårta! jag gjorde den till nyår och alla gästerna tyckte den var väldigt god trots att några av dem inte är överförtjusta i choklad :)
penna Skrivet av Anna 2015-01-01 18:53
Otroligt god tårta och enkelt och tydligt recept, Love it!
Jag fick ett litet bekymmer under bakningen, tårtan reste sig nästan till det dubbla ur formen i ugnen. När jag tog ut den sjönk den tillbaka till lagom storlek, men då blev kanterna jättefula eftersom de vek sig inåt. Tårtan såg minst sagt märklig ut men allt annat var ju som tur bra. Hur undviker man en sån händelse?
penna Skrivet av Miriam 2014-12-22 22:28
Jättegod! Dessutom enkel att göra. Bra recept!
penna Skrivet av Mimmi 2014-09-21 13:31
Tack så mycket för receptet! enkelt att göra och smakar väldigt bra! :D
person Svar till Tanya Penn penna Skrivet av Susanne 2014-08-09 12:54
Roligt att höra! :) Tack! Jag lägger till kylskåpsalternativet i texten!
penna Skrivet av Tanya Penn 2014-08-04 19:32
Jättegod tårta! Gör den för kanske 10e gången. Alla mina nära o kära älskar den! Tack för receptet Susanne! :-)
p.s. Jag låter den svalna först, sen stoppar in i kylskåpet. Efter 2 timmar fixar jag glasyren. Underbar!
person Svar till catrina penna Skrivet av Susanne 2013-10-31 08:53
Ja det går nog bra! Kanske kan du minska mängden socker i tårtan lite också eftersom mjölkchoklad är sötare. (Mjölkchoklad innehåller ju mycket mindre choklad och istället mer mjölk och socker.)
Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
penna Skrivet av catrina 2013-10-31 00:17
Kan man byta ut det till mjölk choklad ungen min gillar inte mörk
person Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne 2013-08-06 10:50
Jag tror du kan ta lite ljus sirap, kanske lite mindre mängd än honungen.
penna Skrivet av Sofia 2013-08-01 20:30
Hej! finns det något man kan ersätta honungen med?
Tack på förhand
person Svar till daniela penna Skrivet av Susanne 2013-07-17 12:56
Ok, då förstår jag vad du menar. Det ska vara över- och undervärme inställt på ugnen. Detta gäller alla recept om det inte står något annat.
person Svar till susnet penna Skrivet av daniela 2013-07-17 12:44
menar jag i ungen ... luften ska komma från uppe elle ner ... eller uppe och ner ???? ursäkta jag pratar inte bra svenska :(
person Svar till daniela penna Skrivet av Susanne 2013-07-17 11:37
Varsågod! :) Tyvärr förstår jag inte din fråga.
penna Skrivet av daniela 2013-07-16 21:29
hej, vart ska komma luften när man baka tårtan? tack för alla recepten :)
person Svar till Cissi penna Skrivet av Susanne 2013-03-16 01:06
Ja det kanske beror på hur trögflytande smeten är. Min smet var ljummen och kanske inte riktigt lika trögflytande som din är min gissning. Jag bredde ut min också men så flöt den ändå ut lite av sig självt så att säga. Så när du gör den nästa gång så får du breda ut den något tidigare, känn på den med en sked eller gaffel så tror jag du kan känna när konsistensen känns rätt. Den ska ju inte vara för lättflytande heller för då rinner det bara ner för kanten. Om du låter den stå för länge kan du alltid värma på lite igen skulle jag tro så blir den mer lättflytande.
person Svar till Cissi penna Skrivet av Susanne 2013-03-16 01:04
Den kan stå ett tag i kylskåp, den blir nog bara godare om den står över natten eller kanske ett dygn eller två. Sedan håller den sig så klart ännu längre än så.
penna Skrivet av Cissi 2013-03-14 13:21
Hur fick du glasyren så blank och fin? Min tårta ser fin ut men eftersom glasyren var ganska trögflytande när den skulle på så fick jag bre ut den, och då blev det liksom "spår" från sleven... Din ser mer ut som att den har runnit ut och lagt dig jämt och fint av sig själv?
penna Skrivet av Cissi 2013-03-13 21:22
Hej Susanne. Har tårtan i frysen nu och förstår att jag ska bre på glasyren när tårtan är kall. Men nu sitter jag och funderar på hur långt innan jag kan förbereda glasyren? Precis innan eller kan den stå ett tag?

Tack tack!
person Svar till roro penna Skrivet av Susanne 2013-01-29 00:40
Ja, ljus sirap borde gå bra. Skriv gärna om du provar hur det blev.
penna Skrivet av roro 2013-01-25 16:58
kan man byta ut honung till sirap
person Svar till Cecilia penna Skrivet av Susanne 2012-11-09 03:39

Den ska stelna i frysen. Sedan kan man om man vill förvara den där en längre tid om man vill göra den i förväg.

Man äter den sedan upptinad. Den kan vara frusen eller halvfrusen när man breder på glasyren så stelnar den fort.

person Svar till karin penna Skrivet av Susanne 2012-11-09 03:35
Hej, jag förstår tyvärr inte vad du menar. Det är bilder på när man gör och breder på glasyren. Sedan måste man även alltid läsa instruktionerna. Återkom gärna om du tycker att något är oklart så förklarar jag gärna!
penna Skrivet av karin 2012-11-02 21:42
jag fattar ingenting! för i bilderna är det inget att man ska ha glasyren
penna Skrivet av Cecilia 2012-04-24 15:55
Varför ska den egentligen in i frysen? Skall den fortfarande vara frusen när man har på glasyren och när man sedan äter den? Eller ska den "tina" innan förtäring?
person Svar till theJohanna penna Skrivet av Susanne 2012-03-04 02:56
Glasyren ska man breda på efter frysen, man kan alltså bara följa receptet stegvis. Hoppas kakan smakade! ;)
penna Skrivet av theJohanna 2012-02-14 20:49
Lätt att göra!
det enda som jag var tveksam över var när jag skulle ha på glasyren. på en gång efter ugnen, vänta en timme eller efter kylskåpet innan frysen osv.?
  1