Kommentarer till Lussekatter / Lussebullar / Saffransbullar - Sida 9

"Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida
penna Skrivet av Ewa 2007-11-23 21:13
Kanondeg! Så goda... Tänk bara på att inte ta allt mjöl så blir de ännu bättre.. ;)
penna Skrivet av Hanna 2007-11-20 12:26
Den bästa lussedegen jag vet. Sååå lättjobbad! Try it!
penna Skrivet av Ayumi 2007-11-19 15:10
De är jätte gott!! Jag kommer från Japan och skulle berätta till mina kompisar!
penna Skrivet av S!m0n 2007-11-17 13:32
Mmmm!!!!! GÖR DOM! :D
penna Skrivet av Sofi 2007-10-30 11:54
Är det någon som vet om man kan frysa lussekatterna innan de gräddas? så att man bara kan ta ut dem och sedan grädda efter hand?
penna Skrivet av Maria 2007-09-30 18:03
Om man har keso hemma funkar det bra att göra lussekatter på det. Min mamma skulle göra lussekatter en jul och hon hade köpt fel ingrediens, resultatet blev mycket bra ändå. De blev saftigare.
penna Skrivet av Susanne 2007-03-05 23:38
Svar till Anna: Om du klickar på "sök recept" i menyn och sedan söker på kesella som ingrediens så får du upp några förslag. Annars kan du använda kesella till efterrätt genom att blanda med vaniljsocker. Eller mixa kesella, frusna bär och lite socker så får du nyttig glass som är supergod!
penna Skrivet av Anna 2007-03-05 17:28
nån som vet nå kul man kan baka med kesella
penna Skrivet av Susanne 2006-12-30 19:02
Svar till BCK: Jag har aldrig varit med om att de inte blivit gula. Kanske var din saffran av dålig kvalitet? Annars vet jag inte. Själv använder jag Kockens, Santa Maria eller apotekets saffran. Det har alltid blivit bra.
penna Skrivet av Susanne 2006-12-30 18:15
Sara: Du kan utesluta kesella och röra ner ett ägg istället.
penna Skrivet av sara 2006-12-29 15:52
hallå där om du vill göra riktigt goda lussekatter så+ är det här det rätta receptet.LYCKA TILL!!!!!!! men jag undrar en sak kan man inte använda någat annat för kesella?
penna Skrivet av Ahmed 2006-12-29 08:36
Gott recept =)
penna Skrivet av BCK 2006-12-21 18:43
Bra recept som ger goda lussebullar. Men jag hade i 3 dL socker istället vad som föreslås i receptet. Det enda jag inte lyckades med var att få dem gula trots att jag hade i mer än 1 g saffran?

mvh
penna Skrivet av Jenny§ 2006-12-21 08:52
Svar till webmaster: Ok, jag försöker med kesella iaf. Man vill ju inte vara utan lussebullar och som du säger, det blir ju inte mkt/bulle. Tack för svar och GOD JUL!
penna Skrivet av Susanne 2006-12-21 00:02
Svar till Jenny: Jag vet faktiskt inte. Det enda jag kan tillägga är att jag tror inte man reagerar så starkt på kesella om man är laktosintolerant, iaf är det så för folk jag känner. Det är mycket värre med mjölk och grädde. Dessutom är det inte så särskilt mycket kesella per lussekatt så om du inte är jättintolerant kanske det går bra ändå?
penna Skrivet av Jenny§ 2006-12-19 10:50
Hej har precis fått veta att jag är laktosintolerant. Vet någon om man kan ersätta kesella på nåt sätt? Vill så gärna baka lussekatter!
penna Skrivet av Ylva 2006-12-18 22:56
Jag menade i USA...som svar på Pauls fråga.
penna Skrivet av Danne 2006-12-18 22:09
Klart man kan köpa kesella... gjorde jag precis! ;)
penna Skrivet av Ylva 2006-12-18 21:57
Hej, Kesella är inte cream cheese...cream cheese ar philadelphia ost. kesella säljs inte, men det närmaste man kan komma är quark....säljs i ostdisken. lycka till
penna Skrivet av elin 2006-12-18 20:24
vad kul att läsa allas kommentarer! alla verkar glada av att baka, TOPPEN! och ett plus för receptet mumsiga lussekatter vart det =)
penna Skrivet av Paul 2006-12-18 06:48
Kesella är väl "Cream Cheese" i USA?
penna Skrivet av Charmtrollet 2006-12-17 19:05
Blev precis klar med mina lussekatter! Muuummsss sååå goda !
God Jul !
penna Skrivet av kmpreklmrmkra 2006-12-15 21:23
God jul och ät massor av lusse katter
penna Skrivet av *Hemligt* 2006-12-15 21:22
Jag bara älskar lussekatter! Det här receptet är jätte gott!
penna Skrivet av angelica 2006-12-14 17:03
mmmmm, vi provade det receptet :) lussekatterna blev jäätte goda :)GOD JUL! (:
penna Skrivet av BBE 2006-12-14 12:59
Blötlägg russinen så bli de jättegoda och saftiga
penna Skrivet av Myhre 2006-12-13 00:53
Mmmmmmm. kjempe gode lussekatter.
En stor takk fra Norge
penna Skrivet av Susanne 2006-12-13 00:20
Svar till Mie: 175-200 grader är lagom för varmluftsugn och då tar det ca 20-25 min innan lussekatterna är klara. Sedan brukar det alltid gå att använda en varmluftsugn som en vanlig ugn också med övervärme och undervärme så man kan alltid baka "som vanligt" även i en ugn med varmluftsfunktion.
penna Skrivet av Eva- Karin 2006-12-12 18:23
Hej Mie.
När du bakar med värmlufsugn så sänk temeraturen ca 200gr så står det i min kokbok och det funkar jättebra. Glöm inte att ta bort gallert för fläkten om du har ett sådent annars får du inte rätt temp i hela ugnen.
penna Skrivet av Nathalie 2006-12-12 17:12
Jätte goda lussekatter!!! Helt perfekta! Men det var lite godare med liten nypa salt mer! M.V.H:Nathalie
penna Skrivet av Mille 2006-12-12 16:59
Fick inte du/Ni med Er en liten bok när ni köpte ugnen? Det fick vi. Det borde stå i den. Men gör det inte det så är det nog som nån annan slags "bröd kaka". Våra bullar blir riktigt konstiga när vi bakar i en varmluftsugn. Så man ska nog inte ha på varmluften. Det är nog bäst! :D


GOD JUL på Er alla bagare!
penna Skrivet av Mie 2006-12-12 14:57
Hejsan. Jag täkte baka dessa lusse bullar men jag har en varmluftsugn. Vilken temperatur ska jag ha? För sätter jag på samma som i en venlig ugn blir dem bara brända utanpå och jätte degiga inuti.
penna Skrivet av Malin 2006-12-12 13:41
Vilka goda lussekatter. Å lätta å baka.. väl värda att baka.. :-) God jul å trevlig lucia på er alla.
penna Skrivet av Smiiigel 2006-12-12 13:19
Jag håller verkligen med er, detta var dom absolut godaste lussekatterna jag ätit! Men jag kan inte säga att man bör snåla med mjölet som Johan tyckte, men det är väl en smak sak!!


GOD JUL
penna Skrivet av Johan 2006-12-11 21:32
Men jag snålade med mjölet, tog kanske 2-3 dec mindre.
penna Skrivet av Johan 2006-12-11 21:31
Bakade i lördags enligt recept (typ fösta gången man bakar..) Fick kommentarer som "godaste lussebullarna någonsin" och "jag som inte tyckte om lussebullar - får jag ta en till?".
penna Skrivet av madde 2006-12-11 16:46
ska prova och baka dem idag med min son ska bara springa och köpa gäs mums
penna Skrivet av Annika 2006-12-11 16:46
Ett litet tips.. Häll i en liten skvätt konjak i degspadet. Mums!
penna Skrivet av Vivan 2006-12-11 16:06
Jag är laktosintolerant gjorde därför om receptet o bytte till lkatosfrimjölk/havremjölk och använde laktosfri creme fraiche istället för kesella. Jäser som attan.
Vi får väl se hur det blir.
penna Skrivet av Linda 2006-12-10 17:14
Jättegoda och saftiga. Tog aningen mer socker än i receptet efter läst tidigare kommentarer. Enkla att baka och barnen kunde vara med.
penna Skrivet av malin 2006-12-10 10:43
mumsigt goda, och inte så svåra heller.
penna Skrivet av Susanne 2006-12-09 17:03
Svar till Monika: Svårt och svårt, har man aldrig bakat bröd med jäst tidigare kanske det inte känns helt lätt. Börja med att läsa igenom hela receptet först och tänk igenom hur du ska göra. Om du har frågor kan du ställa dem här eller också frågar du någon du känner. Har du bakat bröd med jäst tidigare så tror jag inte du tycker det är särskilt svårt.
penna Skrivet av Monika 2006-12-09 14:00
är det svårt att baka den..:S
penna Skrivet av Anna 2006-12-09 10:29
yammi, de e asagott ;D
penna Skrivet av Susanne 2006-12-08 22:26
Therese: Jo det står visst. Läs en gång till.
penna Skrivet av Therese 2006-12-08 16:25
det står inte nät mjölet ska i ??
penna Skrivet av Sara 2006-12-08 12:43
Ja tror att det kan vara en blandning mellan för mycket mjöl o att du har arbetat med degen för mycket. hoppas det är bra tips :)
penna Skrivet av Ann 2006-12-08 12:40
ja tror att du har i för mycket mjöl, därför dom inte blir så släta o fina!!
penna Skrivet av Elin 2006-12-08 00:28
Oj så goda de blev. Jättegott recept. Problemet är bara hur man får dem fina. Mina blir inte så där snygga och släta. Tips, någon?
penna Skrivet av Tjorven! 2006-12-07 20:24
Här görs det lussekatter:P
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida