Kommentarer till Lussekatter / Lussebullar / Saffransbullar - Sida 7

"Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida
penna Skrivet av Fredrik 2008-12-17 22:04
Hej! Är det bara att halvera receptet om man inte vill ha så många Lussekatter? Tack på förhand
penna Skrivet av Susanne 2008-12-14 14:24
Svar till alla er som har svårt att hitta kesella eller inte har det hemma: Man kan baka lussekatter utan kesella också. Ta då gärna ett ägg.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-14 14:23
Svar till Anabella: Tack för informationen, jag har lagt in den på sidan om kesella.
penna Skrivet av Frida 2008-12-13 15:21
Bra recept och Supergoda lussekatter!
penna Skrivet av Katja 2008-12-13 09:51
Jag har inte Kesella hemma men däremot Creme Fraiche. Tänker ge mig på ett försök att byta Kesella mot den. Få se vad som händer.
penna Skrivet av Anabella 2008-12-13 05:52
Jag bor i Kanada..och jag hade svårt att hitta kesella..men jag hittade engelska namnet för kesella.. Quark Cheese...eller Formage Cheese...
penna Skrivet av Nicki 2008-12-13 00:09
Vad kan man ersätta kesellan med? Jag är i Australien just nu så har inte lyckats hitta det. Annars låter detta som ett väldigt bra recept!
penna Skrivet av Susanne 2008-12-12 21:41
Svar till "Maria från värmland": Du kan ta samma mängd socker. Vill du ha den gula färgan kan du ta lite gurkmeja istället, det är en ganska smaklös krydda som används av många bagerier för att spara pengar så de kan använda mindre saffran men ändå få den gula färgen.
penna Skrivet av sara 2008-12-12 13:22
det går snabbt och enkelt om man har tålamod att
vänta.Och bullarna blir jätte goda =)
penna Skrivet av Elizabeth 2008-12-12 12:51
Jättegoda, jag provade också att lägga russin i degen som jag först blandade med honung och ett par droppar vatten, körde dom i micron ett par sekunder för att få dom att svälla lite.. Det blev supergott! mmmmmmmm
penna Skrivet av Marita från värmland 2008-12-12 10:12
Jag har en enkel fråga,jag har en familj som INTE gillar saffran...(bara jag)Om man följer receptet ska man ändra nåt på sockermängden om man inte tillsätter saffran?
penna Skrivet av caroline 2008-12-11 22:26
Ett gott recept på lussebullar.
Har gjort detta recept för andra gången med lyckade resultat båda gångerna.
Använder pärlsocker istället för russin, sötare och godare lussebullar då.
penna Skrivet av lizzie 2008-12-11 22:05
Attans, glömde hälla i saffranet. Skickar i det innan jäsning och håller tummarna
penna Skrivet av Marie-Louise 2008-12-11 18:50
Lätta att göra och dom blir väldigt goda. Ett super recept.
penna Skrivet av russin mästaren 2008-12-11 15:02
ett bra tips är att man lägger russinen i blöt i kallvatten i typ en timme eller två inna man puttar in det i degen
penna Skrivet av Sandra 2008-12-11 00:11
Världens godaste lussebullar..Sååå otroligt saftiga!
Har provat andra recept men detta var klart bäst.
Hemligheten? Jag "mortlade" saffran, salt och.... håll i er: en slurk Xanté päroncognac!
penna Skrivet av camilla 2008-12-10 19:16
väldigt enkelt recept men mycket goda och saftiga tack för ett bra recept
penna Skrivet av Susanne 2008-12-09 00:48
Svar till Mal:Man kan blanda mandelmassa i degen. Men man kan också ha mandelmassa som fyllning, dock bör du då baka ut degen som kanelbullar, till runda bullar eller längder som du kan fylla med mandelmassa. Bakar du ut dem som kanelbullar så är det lagom med 200 g mandelmassa och 100 g smör som du blandar. Bakar du dem som bullar kan du göra ett hål i mitten och fylla med mandelmassa.
penna Skrivet av Changie 2008-12-08 18:21
Receptet är underbart bra! Förra året bakade jag via detta också men i år skall jag testa med att ha ett ägg i och samt öka socker mängden en aning eftersom att många har skrivit att det smakar en bättre. Vi få hoppas på det bästa ialf ! =)
penna Skrivet av Mal. 2008-12-08 16:00
En liten fråga från mig som aldrig bakat lussekatter me mandelmassa i. "Camilla" skriver att hon la till ca 2 dl mandelmassa. Om jag nu vill testa att ha det i, när ska ja i så fall lägga i de? Med jästen så degspadet löser upp den, eller den kanske inte ska lösas upp?
Tack för en bra sida =)
penna Skrivet av Linda 2008-12-08 11:11
Tack så mycket.. de blev verkligen jättegoda!
penna Skrivet av Susanne 2008-12-08 00:48
Svar till Linda: Det går bra att ta både kesella och ett ägg, det gjorde jag när jag bakade senast och det blev bra. Du kan säkert ta 2 dl strösocker. Själv tycker jag dock de är godast med den mängd socker som står i receptet.
penna Skrivet av Camilla 2008-12-07 22:23
Tog 2 kesella ist. för 1 samt la till ca 2 dl mandelmassa. Mycket mycket gott, utan tvekan de saftigaste lussekatterna jag ätit! Nästa gång prövar jag att lägga till ytterligare ett paket saffran, vill gärna att det smakar mer av det.
penna Skrivet av Linda 2008-12-07 17:52
Hej! Jag läser här att många gärna sätter till lite extra socker, hur mycket har ni då tagit så att de inte blir alltför söta tänker jag? tar ni både ett ägg och kesella?
Jag hoppas verkligen att dessa blir så goda som jag förväntar mig :)
penna Skrivet av Tina 2008-12-04 22:32
Familjen har under veckan mumsat upp en sats lyckade lussekatter! Kanonrecept. Ska baka mer i morgon.
penna Skrivet av Anna Larsson 2008-12-03 18:58
Mina blev verkligen inte goda!!!
penna Skrivet av veronica 2008-12-02 22:33
Jag har provat baka lussekatter utan kesella, och jag tycker att dem blev godare, hade ett ägg istället också, och för att få dem att bli gulare färg hällde jag några droppar gul karamellfärg.
penna Skrivet av Fian 2008-12-02 17:22
Blev jättegoda lussebullar, fick mycket beröm =) Provade även att vispa ner ett ägg och lite mer socker och då blev de om möjligt ännu godare!=)
penna Skrivet av Helmut Denzlingen Tyskland 2008-12-02 14:43
Tack for rezeptet. Det blev jättegoda lusskatter.
penna Skrivet av cathie.se 2008-12-01 14:20
Hälften blev supergoda!! Andra hälften blev kolsvarta, men jag antar att det blir så när man lämnar dom i ugnen en timme :P
penna Skrivet av Jörgen 2008-12-01 01:41
Detta var ett helt otroligt recept. Första gånen jag gör lussebullar... och jag lyckades med en god smak! ;) Tack!!
penna Skrivet av Thina 2008-11-30 19:53
det blev jätte goda lussekatter :)
penna Skrivet av Lisa 2008-11-30 19:15
De blev verkligen fina, precis som lussekatter på ett kafé :) Dock smakar de INGENTING. Detta recept rekommenderas inte!
penna Skrivet av Karolina 2008-11-30 17:54
Bullarna blev jättesaftiga, lätta, stora och gooooda. Rekommenderas.
penna Skrivet av Kenny 2008-11-30 17:53
Tack för ett bra recept. Jag är helt oerfaren vad det gäller bakning men jag lyckades bra med mina lussekatter. Tog två dl socker och mortlade salt och saffran för lite mer framträdande smak.
Tack.
penna Skrivet av tessan 2008-11-30 15:34
Bakade efter det här receptet förra året, det blev jättegoda, så safftiga. Nu är det dags att göra dem i gen, som jag längtat
penna Skrivet av Eva 2008-11-30 13:06
Toppenrecept! Lussebullarna blir saftiga och goda. Degen är lättarbetad men jag använde lite mindre mjöl.Tillsätt lite i taget tills degen släpper ifrån bunken annars blir det lätt torra bullar. Mums!
penna Skrivet av mmm.. 2008-11-30 11:43
mycket lyckat recept!
De blev mycket goda:)
penna Skrivet av Susanne 2008-11-29 00:07
Svar till Mami: Ja det ska vara 2 paket saffran. Tråkigt att de inte blev så bra. Jag tror det beror på att jäsningen inte lyckades. Degspadet ska vara 37 grader (fingervarmt). Sedan måste man lösa upp jästen ordentligt och sedan så ska degen jäsa, under en bakhandduk, i rumstemperatur. Sedan när man bakar ut degen så måste man trycka ut alla luftbubblor när man knådar degen. Eftersom det tar lite tid att baka ut alla lussekatter så får man knåda ut luftbubblorna för varje del av degen. Sedan får man vara försiktig när man penslar lussekatterna med ägg så att man inte trycker för hårt så att de trycks ihop. Det är därför man ska trycka i russinen FÖRE jäsningen. Hoppas att dessa tips hjälper! Skriv gärna frågor här om något är oklart!
penna Skrivet av Falukropp 2008-11-28 22:22
Jättegoda, men jag håller med om att sockerdosen kunde ökas en aning!
penna Skrivet av Mami 2008-11-28 19:05
Det är första gången Jag bakar de här och de blev inte så bra. De blev väldigt små och det såg konstigt ut inuti. Ska man ha 2 paket saffran ?
penna Skrivet av Lucia 2008-11-27 19:42
Jätte goda lussekatter men däremot tycker jag att det vart snålt med socker...ska lägga till mer socker nästa gång...Men annars smakade dom kanon bra, hade glömt att pensla första satsen hehe =)
penna Skrivet av Lilla 2008-11-26 15:06
They are wery good, Thanks :)
penna Skrivet av Susanne 2008-11-25 22:28
Svar till ka: Du får baka lite färre lussekatter nästa gång så blir de större, så vida du inte misslyckats med jäsningen på något sätt men då blir de förutom små även kompakta istället för fluffiga och mjuka i så fall.
penna Skrivet av tokismorsan 2008-11-25 22:26
Superduper recept=) Så himla goda, Jag hade lite x-tra socker samt att jag knäckte ett ägg o blanda i smeten innan jag hade i mjölet=) Vet dock inte ifall jag inbillar mig men de blev fluffigare med ägget, 1:a ggn gjorde jag helt efter detta recept och de vart ju kanongoda då med.. Men med ägget och lite x-tra socker så vart det lite godare måste jag säga;-)
penna Skrivet av ka 2008-11-25 19:42
gjorde detta nyss men de blev så små:(
penna Skrivet av sandra 2008-11-25 12:22
mycket nöjd med detta recept=) blev väldigt fluffiga.
penna Skrivet av mona 2008-11-24 15:33
Jag har sällan bakat i mitt liv...men detta ska jag ### ta och baka för det är så himla GOTT!!
Tack för recepten =)
penna Skrivet av Anicka i Umeå 2008-11-24 13:45
Havremjölk ist för vanlig mjölk gr katterna sååååå goda o fluggiga Prova
penna Skrivet av Nicole 2008-11-22 21:22
Perfekta lussekatter jag älskar dom tack såå jätte mkt för receptet!
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida