Kommentarer till Lussekatter / Lussebullar / Saffransbullar - Sida 5

"Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida
penna Skrivet av jul flickan 2009-12-08 01:01
jätte bra recept, blev perfekt. mums
penna Skrivet av Sofie 2009-12-07 18:10
Verkligen ett jättebra recept!
Är inne på andra omgången nu eftersom dom från första omgången snart är slut :)
penna Skrivet av Shirin 2009-12-07 13:01
Mycket bra recept. lätt att följa :) Tack!
Nu jäser degen. hoppas dom blir som dom på bilden :D jag fick en sån härlig julkänsla fast jag inte firar jul. hehe men God Jul på er / Shirin
penna Skrivet av Amme 2009-12-06 11:05
Jag brukar aldrig lyckas baka vanliga kanelbullar men detta gick ju kanon & va goda de blev :-)
penna Skrivet av Susanne 2009-12-06 01:27
Svar till Anna: De flesta vegetarianer äter ägg och därför har jag valt att låta ägg ingå i begreppet "vegetariskt".
penna Skrivet av Susanne 2009-12-06 00:49
Svar till ch: Ägg och kesella gör lussekatterna lite saftigare. Du kan utesluta ägg och kesella och ta då lite mindre mjöl.
penna Skrivet av ch 2009-12-06 00:27
Jag får ej tag i kesella och har tyvärr inga ägg hemma...men har lust att baka...Vilken funktion har ägget som man ska ha i degen? Jag vet att man ska pensla med ägg också...men där har jag erfarenhet att det går bra med lite mjölk istället...
penna Skrivet av Ali 2009-12-05 22:35
dom blev jätte goda sålde dom på torget. vi ska samla in pengar till klass resa
penna Skrivet av MSM 2009-12-05 22:35
Vi håller på att baka dessa lussekatter nu! Första omgången ska in i ugnen alldeles strax, oh så spännande =) Tror de kommer bli jätte goda. Ett tips: Forma några lussekatter som flätor =) God Jul svenska folket i förskott =)
penna Skrivet av Emilia 2009-12-05 21:44
Nybakat här hemma dock så tycker jag dem smakade bra lite saffran så hade nog haft 3-4 påsar i så dem smakar. Hemköps smakar mkt mer än mina och så skall det ju inte vara.
penna Skrivet av Hans i Kanada 2009-12-05 21:05
Har fatt tag i Quark i Toronto och skall borja baka om en stund...............
penna Skrivet av beckis 2009-12-05 20:22
Jättegod mjuk och härlig deg! Jag lade till 1 dl mer socker i degen och formade små bollar som jag fyllde med smör, råsocker och riven mandelmassa. Den saftiga degen och fyllningen blev fantastisk ihop. Tack för receptet!
penna Skrivet av hanni 2009-12-05 20:11
bakat o de va super goda, fluffiga...
hade 2,5 påsar saffran...
kunde varit en aning mer socker
penna Skrivet av Jeanette 2009-12-05 14:22
Ska prova dom nu...
penna Skrivet av Fanny 2009-12-05 13:39
Å supergoda lussebullar. Receptet var lätt att följa och det var på pricken rätt! Förutom kanske att man kunde haft en till påse saffran, men det är ju smaksak :)
penna Skrivet av av någon 2009-12-05 12:54
mm vad gootttt de va
penna Skrivet av Anna 2009-12-05 03:34
Tror nog att ni borde tanka om lite. For veg, byt ut kesselan mot agg. Va???
penna Skrivet av Emelie o Per 2009-12-03 19:42
Lussekatterna blev jätte fina o jätte goda :) Det här receptet använder vi igen ...
penna Skrivet av Susanne 2009-12-03 19:34
Svar till Ali: Om du har bakat med jäst tidigare så är det väldigt liten sannolikhet att du misslyckas. Jag skulle säga att det är jäsningsmomentet som ibland ställer till det eftersom det är viktigt att man har rätt temperatur, att man rör ut jästen ordentligt och att man knådar degen ordentligt och att jäsningen sker i ett rum utan drag och inte nära ugnen för då blir det för varmt.
penna Skrivet av Misan 2009-12-03 11:49
Jag och min dotter fick ett ryck och for iväg och köpte en assistent. När vi kom hem hittade vi det här receptet på Lussekatter. Jag är i vanliga fall usel på att baka men den här gången lyckades det väldigt bra. Så om JAG lyckas måste det vara ett superbra recept... Tack för det.
Misan och Ida
penna Skrivet av ankan 2009-12-02 23:27
Bakade bullarna - blev hur goda som helst. Gjorde 40 stycken, tycker de blev bra stora. Till er som misslyckades nedan med jasningen - antagligen var despadet varmare an 37 grader o da forstor man jasten (har namligen rakat ut for det sjalv) och da jaser inte bullarna. Nu daremot sa varmde jag nastan inte degspadet alls efter att ha hallt i mjolk och det gick mycket battre.

tack for bra recept. A
penna Skrivet av Ali 2009-12-02 16:39
Hur stor chans är det att receptet misslykas en skala på 0-10.om man följer receptet
penna Skrivet av kija 2009-12-02 16:07
hade oxå lite för kall mjölk....men blev dom bra ändå..erik?
penna Skrivet av erik 2009-12-02 14:52
Ska snart skicka in de i ugnen. Degen jäste knappt alls på 30 minuter så lät den stå en timme till och då kom den igång fint, hade kanske lite för kallt vatten.. men nu ser de fina och väljästa ut!
penna Skrivet av Anna 2009-12-02 13:25
Mina jäste inte, utan blev jättesmå :( Gjorde ändå allt precis som man skulle. Rätt temperatur o allt..
penna Skrivet av Lillan 2009-12-02 12:03
Jag och mamma bakar dethär receptet nu. Tror ni tullen stoppar oss om vi tar med lite till spanien? Vi ska å hälsa på min syster som bor där och vi tänte ta med några... :)
penna Skrivet av Susanne 2009-12-01 22:16
Svar till Helena: Det blir 50 st om du bakar ut dem till 50 st ;) Men vill man ha färre och större kan man ju göra färre. Tänk på att degen jäser ganska mycket efter att du bakat ut dem och sedan inne i ugnen så de blir nästan dubbelt så stora som när du bakat ut dem på plåten.
penna Skrivet av Helena 2009-12-01 21:21
Nu har jag gjort färdigt degen, ska låta den jäsa i 30 minuter nu. Hoppas det blir gott :)
Men blir det verkligen 50 stycken ?
penna Skrivet av Susanne 2009-12-01 16:41
Svar till Fråga: Ja du kan bara halvera mängden av ingredienserna i receptet rakt av.
penna Skrivet av Sanna 2009-12-01 14:56
Hej !! Har precis bakat lussekatterna... o de blev jättegoa...mycket bra recept :-)
penna Skrivet av Fråga 2009-12-01 13:54
Hade tänkt göra 25 st, ska jag halvera allt rakt av eller ska det t.ex. fortfarande vara ett paket jäst?
penna Skrivet av Susanne 2009-12-01 00:04

Svar till Patrik: Jag har provat både standard (över- och undervärme) och med varmluft och jag tyckte det blev lika bra. Jag tror det beror mycket på vilken ugn man har. En del tycker att deras varmluft inte fungerar så bra - att den inte gräddar jämnt. Har man en sådan ugn så är det ju kanske inte så bra att använda varmluft på den. Det är klart att det är nog mindre risk att misslyckas om du kör en plåt i taget med över- och undervärme. Då kan man ju grädda en plåt för länge och nästa plåt lagom - man får flera chanser att grädda dem precis lagom länge!

Svar till Viviana: Tråkigt att din deg inte jäste, tyvärr kan inte jag lämna några garantier för att alla alltid ska lyckas med alla recept. Angående ugnstiden så måste du antingen ställt in ugnen fel (ska vara över- och undervärme) eller också höll ugnen fel temperatur eller om du inte väntade tills den blivit varm. Ugnstemperatur och tid i ugnen som står i receptet stämmer, det lovar jag! Det här receptet är välbeprövat, jag har själv gjort det fler gånger än jag kommer ihåg och om du läser alla 267 kommentarer så är det massor av personer som gjort dessa lussekatter och tycker receptet är jättebra. Läs gärna de jästips som finns i receptet och bland kommentarerna. Om du har förslag på hur receptet kan förtydligas ytterligare om du kommer på vad som kan ha gått fel för dig så är du välkommen med dessa!

penna Skrivet av viviana 2009-11-30 23:46
har precis provat det här receptet och jag e mycket missnöjd...milt sagt! varken degen i sig eller de färdigformade lussekatterna jäste ingenting, och de svälde knappt nånting i ugnen heller. jag följde receptet till minsta detalj. inga lussekatter blev bra, och ugnstiden stämmer dessutom inte, fick ta mer än dubbla tiden för att de skulle ens få färg. vem ska bekosta saffran till mig?
penna Skrivet av Patrik 2009-11-30 23:36
Hade tänkt baka efter detta recept. Men vad rekommenderas, över - undervärme eller varmluft? Har inga problem med att köra en plåt i taget om det skulle visa sig vara bättre.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-30 22:34
Svar till sassis: De flesta vegetarianer äter ägg och mjölkprodukter, åtminstone ekologiska. Hönorna dödas ju inte för äggen liksom inte kor dödas för mjölken. Ägg och mjölk innehåller inte heller något från döda djur. Därför har jag valt att låta ägg och de flesta mjölkprodukter (som uppfyller kriterierna ovan) ingå i begreppet "vegetariskt". Kesella däremot innehåller löpe som inte är vegetarisk.
penna Skrivet av sassis 2009-11-30 21:52
hej.....lussekatterna kan väl inte vara vegetariska om man tillsätter ägg ??????
penna Skrivet av Göran 2009-11-30 19:41
Hmmm svårt tal det här "2*0,5" ...... Ja det blir 1g
penna Skrivet av Ali 2009-11-30 19:25
ska man lägga 1g saffran??
penna Skrivet av maja freden 2009-11-30 17:01
sådär
penna Skrivet av Carina 2009-11-30 00:05
Fina saftiga lussebullar. Degen blir alltid perfekt. Som färska även efter upptining, bäst försiktigti micron.
Har gjort det här receptet i många år! Russin o lite mer socker o 3 påsar saffran så blir de ännu bättre.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 23:04
Svar till Lina: Ja lägg över en handduk när de ska jäsa även på plåten.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 23:03
Svar till Jessica: Tack för din upplysning! Ta ett ägg istället för kesella så blir det vegetariskt!
penna Skrivet av Lina 2009-11-29 21:24
Ska prova att baka Lussekatter första gången i morgon. Vill gärna testa det här receptet. Men ska "katterna" vara täckta med handduk även då de är utbakade och jäser på plåten??
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 20:30
Svar till ooops: Det blir nog svårt att få saffranet jämnt fördelat om du försöker knåda in det. Bättre att du bakar ut dem som vanliga kanelbullar (se recept) istället och gör en ny saffransdeg.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 20:27
Svar till "socker": Jag tror det blir samma effekt som i vanliga kanelbullar om du tar vit sirap istället för socker. Brödet kan bli lite saftigare och luftigare men själv har jag inte märkt någon större skillnad.
penna Skrivet av juha 2009-11-29 17:51
Okej, tack joel.. lite skillnad från kcal tabellen på aftonbladet då är dom närmare 180per st(dafgårds), blev verkligen goda dom här! Första gången man prövar med kesella, blir inte sista gången!
penna Skrivet av Carina 2009-11-29 16:36
Supergoda luftiga och lätta lussekatter! Första gången jag testade det här receptet och jag kommer absolut att göra fler omgångar efter receptet.

Jag hade gamla saffranspåsar hemma med bäst-före-datum mars-09 så jag hällde i 3 påsar saffran istället för de 2 som anges. Mums!
penna Skrivet av Nea 2009-11-29 16:04
Väldigt goda, mina fösta lussebullar. Så det var väldigt lätt att läsa och följa. Samt att dom blev väldigt saftiga och goda :)
penna Skrivet av Camilla 2009-11-29 13:23
Har precis blivit fördig med en dubbelsats av dessa underbara lussekatter. Tog lite mer saffran och socker än vad receptet anger och de är underbara!! Härligt gula, luftiga och saftiga.
Tog en burk Kesella och ett ägg till dubbelsats.
penna Skrivet av ooops 2009-11-29 13:11
Glömde ha i saffran i degspadet, går det att ha i efter första jäsningen?
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida