Kommentarer till Lussekatter / Lussebullar / Saffransbullar - Sida 4

"Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida
penna Skrivet av Nellie 2010-11-27 20:17
16dl hade jag i min deg, funkade utmärkt
penna Skrivet av Kalle 2010-11-27 18:15
17 dl vetemjöl räker inte man behöver ungefär 20 - 22 dl vetemjöl
person Svar till sitra penna Skrivet av Efva 2010-11-27 18:02
Men om en vegan kan äta ägg, kan väl han/hon även äta kesella? Hävdar ändå bestämt att ägg inte är vegetariska.
penna Skrivet av sitra 2010-11-27 15:34
Det är ju skillnad på veganer och vegetarianer i och med att veganer inte äter varken kött eller produkter som kommer från djur (mjölk,ägg osv) medan vegetarianer kan äta ägg, dricka mjölk men de är emot kött då de ser det som mord...

Tycker det är konstigt att många reagerar på ägg till vegetarianer.
person Svar till Marcus penna Skrivet av Susanne 2010-11-27 14:14
Tack för tipset! Jag har lagt till det i receptet!
person Svar till sitra penna Skrivet av Susanne 2010-11-27 13:41
Ja man kan gärna ta mera saffran - om man har råd, för det är tyvärr inte så billigt! Annars så gäller det också att man köper saffran av god kvalitet och att man mortlar saffranet med socker för att få ut smaken mera. Gör man det så tycker jag att det blir tillräckligt med saffran men självklart så kan man ta ännu mera saffran om man vill det.
person Svar till Efva penna Skrivet av Susanne 2010-11-27 13:32
De flesta vegetarianer äter ägg och jag har valt att låta ägg ingå i \"vegetariska\" recept.
penna Skrivet av Marcus 2010-11-27 13:14
ska man baka laktosfritt så har valio en laktosfri kvarg (kesella). fins i dom flesta butiker.
penna Skrivet av patrik 2010-11-27 09:32
ska prova receptet i dag jag och min dotter så får man komentera sen hej..
person Svar till Efva penna Skrivet av Våfflan 2010-11-26 18:07
hahaha, detta får mig och tänka på tv-pogrammet när jamie oliver visar upp en potatis för en amerikansk skolklass och ingen vet vad det är xP

//alice :)
penna Skrivet av Efva 2010-11-26 10:41
Vegetariska ägg...??
penna Skrivet av Kristina 2010-11-25 17:56
Bra recept med bra koncistens på degen, tog mindre mjöl än receptet anger. Men jag rekommenderar minst ett pkt saffran till om inte dubbla receptets saffransmängd.
penna Skrivet av sitra 2010-11-24 23:24
tycker det borde vara lite mer socker i....annars bra recept.
Hällde dock i 2 pkt saffran och ändå är smaken av saffran långt bort...smakar nästan inte saffran. =(
penna Skrivet av matilda 2010-11-21 20:12
Andra satsen som är i ugnen nu, jätte gott recept! Rekommenderas starkt. Men man ska vara vaksam med mjölet, 17 dl behövs inte.

Ett tips är att he russin i smeten och sedan baka in mandelmassa i degen, väldigt gott!
penna Skrivet av Rebecca 2009-12-22 17:43
Mycket bra recept ;)
penna Skrivet av christer 2009-12-22 13:38
hur mycket exakt måste ha mjöl i.
penna Skrivet av Susanne 2009-12-20 19:58
Svar till helena: Man penslar med uppvispat ägg (precis som det står i receptet).
penna Skrivet av helena 2009-12-20 17:26
hur gör man så det blir blankt på toppen
penna Skrivet av Anna 2009-12-19 15:18
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av kakl 2009-12-19 13:39
jättesmidig deg. Fick dock dra ner på mjölet!
penna Skrivet av sara 2009-12-18 20:42
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Stjarna 2009-12-18 06:39
Dessa blev riktigt goda! Fick dock ha i lite mer mjöl än vad som stog i receptet! Mycket saftiga och smakrika! 5/5
penna Skrivet av Nattia 2009-12-17 13:00
jag lade i lite kardemumma och skippade en påse saffran..blev kanon goda:D! detta är nog mer för den som inte gillar att det smakar för starkt av saffran. blir som ett mellanting :P
penna Skrivet av Susanne 2009-12-15 02:04
Svar till Lubna: Du kan ta ett ägg istället för kesella. Philadelphia känner jag mig lite skeptiskt till. Däremot finns många andra tips om du läser kommentarerna här.
penna Skrivet av B-net 2009-12-14 16:05
Det är inte riktigt ren magsyra, utan löpe görs av att man maler ner kalvmage och får därmed ut enzymet man vill åt. Förr i tiden skar man kalvmagen i små bitar, men numera mals det ned ordentligt.
penna Skrivet av Carina 2009-12-14 12:39
Nog är löpe från kalven. Det är magsyra altså äter ni inte själva kalven. Och för det andra en vegan äter inte ägg för det kommer från djuren men en vegeterian äter det för det är själva köttet de inte äter.
penna Skrivet av lina 2009-12-14 10:21
jag bakade med detta recept för två veckor sen och blev jätte nöjd! ska baka idag igen med samma recept!!!
penna Skrivet av Tilda 2009-12-13 17:39
Jo, ägg är mer vegetariskt, det är löpe i kesella! Riktiga vegetarianer äter inte ost med löpe i, kalvmage är ju absolut inte vegetariskt.
penna Skrivet av Robert 2009-12-13 16:45
"Vegetariskt -Byt ut kesella mot ett ägg." ägg är ju inte direkt mer vegetariskt än kessela men sojayoghurt som tas upp under laktosfritt funkar förståss
penna Skrivet av Susanne 2009-12-13 15:48

Svar till Cilla: Tack för bra tips! Jag har skrivit in det i receptet!

Svar till 11111: Antagligen tog du för mycket mjöl. Tänk på att mäta upp med litermått för om man mäter upp så mycket mjöl som 17 dl med declitermått är det jättelätt att packa mjölet för hårt och då blir det för mycket. Det allra bästa är att väga mjölet.

penna Skrivet av cilla 2009-12-13 11:24
mycket goda!! gjorde dom glutenfria.. så jag böt bara mjölet rakt av till glutenritt mjöl...de blev supergoda..det går åt lite mer av mjölet men det funka hur bra som helst
penna Skrivet av Jenny 2009-12-13 10:00
Det går utmärkt att baka med torrjäst ist. Jag har gjort det flera gånger och de blir lika bra. Blanda då jästen med torrvarerna och häll sedan på vätskan som helt riktigt ska vara lite varmare ca 40 grader:-)
penna Skrivet av 11111 2009-12-12 22:48
jag har bakat men det var inte gott
jag vet inte varför det blev törr och smak lös
penna Skrivet av danne 2009-12-12 21:59
kan man byta ut jästen i det här receptet mot torrjäst?
är utomlands, hittar bara torrjäst!
har svårt att hitta recept med torrjäst som INTE innehåller hjorthornssalt (som är ännu svårare att hitta än vanlig jäst)

har förstått att man ska blanda torrjästen med mjölet istället för degspadet (som f.ö. ska vara något varmare än fingervarmt)
nåt annat man bör tänka på??
penna Skrivet av Carina 2009-12-12 21:46
Mums vad goda saffrans bullar och saffrans lusse bullar jag skappade av det här receptet. Tack! Mums för en Lördag.
penna Skrivet av Zizo 2009-12-12 21:37
Nej Saffran är inte dyrare än guld.ett gram iransk saffran kostar 50:- .ett gram guld kostar 250:-
penna Skrivet av caroline 2009-12-12 19:03
quark, tror jag att det heter på tyska. topfen på österrikiska:)
penna Skrivet av Lusse 2009-12-12 18:57
Kristin, om du fick 1 dl saffran för 20 kr, var det nog verkligen inte saffran du köpte ;) Inte så stor halt saffran i förpackningen alla fall...
Saffran är dyrare än guld i grampris. (Det bästa saffranet kommer från Iran).
penna Skrivet av Kristin 2009-12-12 14:24
Blev precis klar med lussekatterna, dem blev kanongoda. Smaka inte så mycket saffran dock... Saffran kom från Egypten, 1dl för 20kr typ... så de va nog inte originalet... :)
penna Skrivet av Lubna 2009-12-12 12:16
Brukar sällan baka men vill gärna testa detta recept och bjuda kollegerna här i tyskland. Tyvärr hittar jag inte kesella här och undrar då om man kan ta philadephia cream cheeze istället.

Tack för svar!
penna Skrivet av alicia 2009-12-12 12:16
jag tycker att receptet var kanon
penna Skrivet av Candy 2009-12-12 02:29
Helt ärlig d går inte att misslyckas med d här receptet jag har testat alla möjliga brukar göra de här fast ta mer socker o saffran dom blir otroligt goda fattar inte att folk ska klaga på att hmm den jäste inte vem ska bekosta min saffran eller de e inte vegetariskt om man har i de ena eller d andra seriöst kan folk sluta klaga o vara bittra vem bryr sig om d kallas veg eller inte o hur snål kan man va o skriva vem ska bekosta min saffran d finns över 200 komentarer daaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh om ni in te lyckas måste d va ngt som ni gjort fel GRYMT GODA
penna Skrivet av Sandra 2009-12-11 20:12
Jag är faktist bara 14 år och har aldrig gjort lussebullar :D
Och dom blev jätte lyckade !
jätte bra recept :) tack tack
penna Skrivet av Emma 2009-12-10 17:14
Tack för receptet !!
Nu kan hela min familj äta smaskiga
lussebullar
penna Skrivet av Eva Fransson 2009-12-10 14:44
Receptet på Lussebullarna skall ju självklart inte vara 17 dl vetemjöl, då blir de ju hårda som sten!
En 11 dl är mer lagom!
Vore bra om det ändrades i receptet på hemsidan!
Bakade dem i går och de blev mycket goda lussekatter/bullar med rätt mängd vetemjöl i!
Trevlig Lucia!
penna Skrivet av Sonja 2009-12-08 21:02
Nu är degen på jäsning. Tack för en fin hemsida med massor av gott som jag tänker prova!!
penna Skrivet av Maria 2009-12-08 17:03
Tips om man vill ha fram lite mer smak från saffran är att stöta det tillsammans med lite socker.
penna Skrivet av Maria 2009-12-08 17:01
Har precis gjort färdigt det här receptet.
Bytte ut kesellan till creme cheese från valio (laktosfritt) och 1ägg. Plussade på med 0,5dl socker. Stötte saffranet i whiskeyglögg och socker.
De blev stora, luftiga och saftiga!
penna Skrivet av Jene 2009-12-08 14:26
ta gärna både ägg o kesella, byt ut socker mot sirap, stöt saffran i socker o lite whisky/cognac,- då blir de perfekt saftiga....
penna Skrivet av Kakmonstret 2009-12-08 01:12
Riktigt goda, men tyvärr lite lite saffranssmak. Rekommenderar en påse extra för att få den riktiga smakupplevelsen. :)
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida