Kommentarer till Lussekatter / Lussebullar / Saffransbullar - Sida 3

"Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida
penna Skrivet av Jennie 2011-11-21 21:26
Kanongott!! Tack för detta receptet. Första gången jag tyckt det varit både lätt, förståeligt och fått ett toppen resultat! Jag följde receptet till punkt och pricka, det enda jag gjorde var att tillsätta en extra påse saffran då jag älskar den smaken. Detta receptet kommer stanna hos mej, gå vidare till mina barn och mina barnbarn i framtiden. Återigen TACK!
penna Skrivet av Johan Svensson 2011-11-20 18:03
Jättegoda bullar! Jag bytte ut mjölk mot naturell yoghurt, på grund av tillgång. Så hade jag i dubbel mängd smör, men ingen kvarg. Mer salt än receptet föreskriver. Och gott blidde det.

Till Ann-Charlotte: Ägg är vegetariskt, på så sätt att vegetarianer äter dem (man behöver inte slakta djuret det kommer ifrån). Kvarg innehåller ostlöpe, vilket däremot inte är vegetariskt (då man framställer det av ett slaktat djur). Ingendera är dock veganskt.
penna Skrivet av Ann-Charlotte 2011-11-18 11:48
I det vegetariska alternativet föreslås att Kesellan byts ut mot ett ägg. Hur tänkte ni då?

För övrigt så är receptet jättebra.
person Svar till Erik penna Skrivet av Susanne 2010-12-30 17:57

Ja så kan man göra om man vill påskynda jäsningen för det jäser fortare om det är lite varmare så har man väldigt kallt inomhus så kan det vara en bra idé men generellt är det bättre att låta det jäsa i rumstemperatur under lite längre tid.

Ja aluminium sprider värme betydligt bättre än plast, men värmen kommer ju även med luften så effekten lär märkas av ändå.

Men som sagt inget tips jag rekommenderar att använda som standard - utan mer i undantagsfall om man behöver påskynda jäsningen eller har väldigt kallt inomhus.

penna Skrivet av Erik 2010-12-30 16:23
Tjejen och jag lät ugnen stå på, sedan la vi bunken på en utav spis plattorna. Värmen från ugnen spred upp med perfekt temp. Och det jäste fint ;)
Vi körde dock med aluminium bunke, vet inte hur plast funkar när det gäller värme spridning där.
person Svar till rimona penna Skrivet av Lina 2010-12-22 17:22
Om mjölken och smöret är för varmt när det blandas med jästen så dör jästen och degen jäser inte. Så se till att smöret och mjölken inte är för varmt utan 37 grader .
person Svar till rimona penna Skrivet av Susanne 2010-12-22 17:05
Låt den jäsa lite till. Hur fort den jäser beror på temperatur och drag inomhus samt degvätskans temperatur. Jag jäste min deg en timme igår för jag tyckte den jäste lite dåligt.
penna Skrivet av rimona 2010-12-22 16:19
asso jag gjorde exakt som det stod i receptet men degen jäste inte den var platt när jag lät den stå i 40 min. vad gör man om den inte jäser?
penna Skrivet av maria 2010-12-22 15:57
det är världens godaste lussekatter ;)
person Svar till Linn penna Skrivet av Sarah 2010-12-16 20:08
Linn, det står 2X 0,5 g saffran så nej inte 0,5 g - 1 g, dvs 2 förpackningar :)
penna Skrivet av Linn 2010-12-15 19:15
bara för att vara säker, ska det vara 0,5 gram saffran ?
penna Skrivet av Martina 2010-12-14 22:53
Så himla goda! Jag körde på 200 g smör, 0,5 g saffran (som stöttes med en tsk salt, blandades med 1 msk sprit och stod i 15 min, enligt tips nedan) och både kesella och ägg! Mmmm, lika saftiga som mammas (som btw fuskar och har mandelmassa i sina!)!

Verkligen lyckat recept, tips på garnering för oss som inte är så förtjusta i russin; hackade mandlar och pärlsocker,

med hjälp av dessa kan man även designa lussekatterna som kattansikten där mandlarna (hela isf) blir ögon och pärlsockret bli morrhår :)
penna Skrivet av Erika 2010-12-14 16:21
Jag bytte ut Kesellan mot vaniljkesella! Det blev en STOR hit! Jättegott! :D tack för ett lyckat recept :)
person Svar till cissi penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 01:54
Tack för tipset! Jag ändrar det i receptet.
person Svar till Mona penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 01:51
Klicka på kesella i ingredienslistan så får du mer info om kesella och vad det kan ersättas med. Kesella går annars att utesluta om man vill. Du kan också ta ett ägg istället.
person Svar till Jennifer penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 01:49
Kul att höra att det blev så lyckat!!  :)
person Svar till Anna-Stina penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 01:46
Kesella är Arlas varumärke för kvarg. Leta efter quark cheese eller formage cheese. Cottage cheese är ju keso i Sverige och det är ju inte samma. Kesella är en slät massa. Hoppas ni hittar det i USA och återkom gärna med namnet så kan jag skriva in det på sidan om kesella så att fler kan ta del av det!
person Svar till Anna penna Skrivet av Anna-Stina 2010-12-14 00:01
Anna: Kesella= curd cheese, fat free cottage cheese. Är det Kesella tror du? Jag vet att det finns i USA. Jag är nämligen också i USA och vill gärna göra lussebullar med kesella i.
person Svar till Anna penna Skrivet av Fredrik 2010-12-13 01:15
Anna, kesella (quark cheese på engelska) finns i de flesta whole foods. Om du har otur att inte hitta det där, ring till några lokala ostbutiker så är jag säker på att de har.
penna Skrivet av Jennifer 2010-12-12 22:06
TUSEN TACK för ett toppenrecept!

Jag gjorde som ngn nedan och hade i 3dl socker & kesella PLUS ett ägg, jag har faktiskt aldrig någonsin ätit såhär goda & saftiga Lussebulllar innan!

God Jul & Gott nytt år!
person Svar till Mona penna Skrivet av Anna 2010-12-11 22:04
Mona. det beror pa vilken effekt du vill ha. Jag bor i USA och dar finns inte kesella. Narmaste alternativet i sverige torde vara matlagningsyoghurt. Har i USA ar narmaste alternativet "whipped creme cheese" eller i varsta fall ricotta ost. Vissa provar med keso, vilket funkar men keso ar gjort pa mjolk och inte lope som kesella. Vill man sa kan man skippa kesellan helt. Kesella ar ett ganska nytt pafund att ha i, i lussekatter och mer for att ge saftigare bullar. Har man tillgang till barista mjolk eller riktigt fet mjolk, garna 3,5 procent eller mer, och garna riktigt smor istallet for margarin sa blir bullarna jattesaftiga utan kesella.
penna Skrivet av Helen 2010-12-11 20:45
De blev värkligen jätte goda!!
För typ 4 dagar sedan så gjorde jag lussebullar men läste receptet på en annan sida, men man kan säga att de inte blev så bra...
Men de här blev super goda!!
Lussekatter med julmust= mumms! :)
penna Skrivet av Amanda 2010-12-10 19:40
Efter rekommendationerna nedan använde jag 3 dl socker och det blev perfekt sötma. Krossade båda paketen saffran med lite socker och blandade med en mtsk sprit (tog någon nubbe som låg i frysen sedan midsommar). Dessutom hade jag både Kesella och ägg i smeten. Har aldrig förr gjort så UNDERBART GODA lussebullar!!!
penna Skrivet av Mona 2010-12-09 15:01
Vad kan jag använda istället för Kesella? creme frech eller yogurt?
penna Skrivet av Tommy 2010-12-09 11:28
Jag använder vit sirap 2dl. istället för socker,det jämnar ut sig i degen perfekt. Saffran använder jag bara ett paket ( har en benägenhet att bli torra bullar med två paket). För att få ut samma smak som i två paket krossar jag saffran i mortel tillsamman med en tesked salt och häller därefter på en matsked sprit av något slag, låter detta stå i ca 15 minuter.
penna Skrivet av cissi 2010-12-08 19:44
Dessa bullar blir saftiga men mycket smaklösa då det är för lite socker i. Jag använder 3 dl socker istället för 1,5 dl och de blir supergoda, ingen tycker de är för söta. Saffran kommer inte till sin rätt utan tillräckligt mycket socker, om man relaterar sockermängden till mjölet så känns inte 3 dl socker för mycket.
person Svar till sitra penna Skrivet av cissi 2010-12-08 19:40
Det är på grund av den alldeles för ringa sockermängden det inte smakar så mycket. Jag har experimenterat och använder nu 3 dl socker istället för !,5, lovar att det inte blir för sött!
person Svar till emelie penna Skrivet av cissi 2010-12-08 19:37
Du har inte pajat det. Jag har trixat med detta recept i tre juletider nu och jag använder hela 3 dl socker istället för 1,5.. alla som smakar bullarna tycker de är supergoda och lagom söta!
person Svar till din mamma penna Skrivet av annsofie wickman nilsson 2010-12-07 21:23
Kära "mamma" hur vet du att din son fick magsjuka av just detta receptet du kanske hade dålig hygien redan när du började baka lussebullarna.
det kan likaväl varit något din son har ätit, i skolan, hos någon kompis osv..
så skyll INTE ifrån dig och klaga på att receptet är flaskt osv..
bete dig som en vuxen kvinna istället för att sitta och klaga för ett jävla recept genom internet.
Känns lite som om det var du som orsakade magsjukan
klaga på din son istället
tack och hej, och sluta klaga genom internet din otacksamma "mamma".
penna Skrivet av mari 2010-12-07 13:18
jättegoa bullar!
person Svar till din mamma penna Skrivet av hennes son 2010-12-05 19:51
Hahaha! Jag hoppas att du försöker driva med folk. För även om det verkar väldigt korkat att driva med med någon på ett så uppenbart sätt (det är helt enkelt omöjligt att det skulle vara fel på det receptet) så skulle du vara ännu mer korkad om du trodde på vad du själv skrev :)
penna Skrivet av Jessica 2010-12-05 12:37
Tror itne att det var receptet som gjorde honom magsjuk, jag har använt detta receptet tre ggr och ingen har blivit magsjuk.. haha så patetiskt!!
Mycket bra recept !!
penna Skrivet av Nelly 2010-12-04 23:21
Kanon recept ! Använder ägg istället för kessella , dom blir en stor hit i hela familjen :D
person Svar till din mamma penna Skrivet av Sockerbargaren 2010-12-04 19:32
Bättre hygien och färska råvaror är ett tips... Det är knappast receptet som gjorde din son magsjuk. Hur många åt han egentligen?
penna Skrivet av din mamma 2010-12-04 19:01
Min son fick magsjuka efter att han åt det här, ni folk som läser kommentarerna lyssna inte på de andra kommentarerna, dom är gjorda av en och samma person och allt här är falskt.
För din egen skull, tillverka inte lussekatter enligt det här receptet.
penna Skrivet av andrea 2010-12-03 21:00
de blev sååå luftiga, lagom söta och kanonsaftiga!!!!Möcket bra recept!!
person Svar till Sofia penna Skrivet av sayaka 2010-12-02 12:06
jag haller med dig
penna Skrivet av Sofia 2010-11-30 19:05
Sluta tjata om vad vegetarianer och veganer ater eller inte. Ni vet val bast sjalva och valjer darefter. Jag ville lasa kommentarer om hur bullarna blev, inte allt annat trams!
penna Skrivet av Camilla 2010-11-29 21:37
Ett sista inlägg, man behöver ju inte ha i kesella, det står ju alternativt 1 ägg!
penna Skrivet av Camilla 2010-11-29 21:37
Ni blandar i hop saker här märker jag.
En vegan äter inget animaliskt typ mjölk, ägg, löpe, kött osv.
En vegetarian är egentligen en vegan men det har kommit att bli en förskjutning av ordet vegetarian som idag åsyftar att man inte äter djur. Hurvida man äter biprodukter varierar men en "strikt" vegetarian som någon skrev skulle inte välja att äta det (om den benämnde sig så).
penna Skrivet av Camilla 2010-11-29 21:34
Vegetarianer som äter gelatin, ja kanske låter det märkligt, det handlar om att det är en biprodukt dvs något som man inte dödar djuret för. När man dricker mjölk sponsrar man också djurindustrin men men bidrar inte till det direkta dödandet. Gelatin används oftast inte för att det är oersättligt utan för att de kör på i samma gamla spår. Är det så illa att det används om vi nu har köttindustri?
penna Skrivet av kollberg 2010-11-29 20:08
kan inte fatta att man ska ha i 17 dl mjöl. jag hade i 11-12 och det blev perfekt.
att mortla saffran med en sockerbit är super!
person Svar till susnet penna Skrivet av Emelie O 2010-11-29 20:04
i min jakt på lussekatter som är veganska, men gjorda med torrjäst (vilket låter krångligare än det faktiskt är!) så snubblar jag över en kommentar som jag inte kan släppa... alltså... vegetarianer som äter gelatin.... är ju inte vegetarianer. Så enkelt är det. Gelatin är gjort av djur, precis som köttfärs och korv.
penna Skrivet av Susanne 2010-11-29 17:27
Det finns även vegetarianer som äter kesella, gelatin m.m. Jag känner flera stycken. Det är ju upp till var och en vad man väljer att äta och inte äta. Jag tycker vi släpper denna diskussion nu om vegetarianer och veganer för det känns som att det är utrett nu.
penna Skrivet av rebecca 2010-11-29 14:44
ska testa detta recpet idag :)
är det ens nån som är vegan/ vegetarian som skriver här??
veganer äter inget från djur vare sig mjölk ost gelatin eller ägg mm
vegetarianer äter ägg dricker mjölk osv
innehåller kesella löpe äter inte vegetarianer det heller.
penna Skrivet av emelie 2010-11-28 18:44
kan man pajat det hela om man haft i 1-2 dl för mycket mjöl, va tvungen för degen klibba.. mina blev nämligen rätt smaklösa, man känner nån avlägsen saffransmak å mjöl, inte så mycke mer?? :( slängde på lite kanel på sista plåten för å få smak av nått...
penna Skrivet av Anna-Carin 2010-11-28 13:40
http://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6pe
Här står det om löpe!
penna Skrivet av Sara 2010-11-28 12:41
Efva och andra som undrar: NEJ, strikta vegetarianer äter INTE kesella, eftersom det innehåller löpe. (typ kalvmagar)
penna Skrivet av Ania 2010-11-27 22:33
De blev jätte goda, REKOMENDERAS ( det var alldeles för lite socker så tar mer!)
person Svar till Efva penna Skrivet av sitra 2010-11-27 20:20
Skrev skillnaden mellan veganer och vegetarianer....och så skriver du "men om en vegan kan äta ägg.." Veganer äter inte ägg, de äter endast grönsaker och produkter som inte kommer från djuren dvs ägg och mjölk. Vegetarianer äter däremot ägg. Så om det är vegetarianer du menar med vegan så ja,vegetarianer kan äta kesella. Ägg är vegetariska men inte veganiska (eller hur man nu säger..vegetarianer äter ägg!)
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida