Kommentarer till Lussekatter / Lussebullar / Saffransbullar - Sida 2

"Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida
penna Skrivet av Lien Nguyen 2013-11-21 20:29
Hej!
Jag undrar om man kan baka utan ägg?
MVH
Lien Nguyen
penna Skrivet av Sofia 2013-11-21 10:17
Hej!
Går de att baka dessa utan saffran?
Mvh Sofia :)
person Svar till johanna penna Skrivet av Susanne 2013-11-19 16:09
Hej Johanna, nu har jag inga så jag kan mäta men jag tror att jag brukar göra mina ca 12 cm långa och 5 cm breda (när de är färdiggräddade). Antalet det blir beror ju på hur stora man gör dem och jag kan tänka mig att det är väldigt olika. Men vill man att det ska blir just 50 st är det ju bara att dela upp degen i så många delar så blir det ju så många om man vill ha just det antalet. Annars är det bara att baka ut dem precis som man vill. :)
penna Skrivet av johanna 2013-11-19 16:02
Hej, har gjort detta receptet tidigare och idag blev det likadant som förra gången, gjorde dubbel sats som jag brukar, och det blev 67st. Jag bara undrar hur små dina är med tanke på att receptet är avsett att bli 50st på enkel sats.
VH Johanna
person Svar till Annica penna Skrivet av Susanne 2013-06-20 05:19
3 st om jag inte minns fel. Ja du kan låta dem jäsa på bakplåtspapper och sedan dra över dem på en varm plåt och grädda. Huvudsaken att de så fort de hamnar på den varma plåten så ska de direkt in i ugnen. Man bör helst ha minst 2 plåtar för om du ställer en varm plåt över diskhon så svalnar den på bara några minuter och då är det inte lika bråttom, då kan du dra över lussekatterna på dem, pensla med ägg och sedan in i ugnen. Det finns ganska billiga teflonplåtar på IKEA som jag brukar komplettera mina original-ugnsplåtar med när jag bakar mer.
penna Skrivet av Annica 2013-06-17 21:30
Ungefär hur många plåtar går åt för att göra en sats?
Kan man lägga dem att jäsa på bakplåtspapper och sen dra över dem till en varm plåt och grädda, eller blir det fel med temperaturen/tiden då?
penna Skrivet av Bella 2012-12-22 14:55
Bakade nyss dessa! Halverade satsen och de blev väldigt bra! :)
person Svar till mary penna Skrivet av Susanne 2012-12-21 04:18
Antingen så är de inte färdiggräddade eller också så har du haft fel ugnsinställningar om du får färg ovanpå. Kontrollera att du har över- och undervärme på. Om du har det och det ändå inte blir genomgräddat så är det antagligen något fel på undervärmen på din ugn.

Skriv gärna igen och berätta vad du kommer fram till. ;)
penna Skrivet av mary 2012-12-18 21:58
Mina lussebullar blir alldeles degiga i mitten, även när de är färdiggräddade. Smakar dock bra men väldigt kompakta. Några tips, råd blir galen ;)
penna Skrivet av Max 2012-12-16 16:29
Tack för ett bra recept. Blev otroligt goda! Fick 54 st i massa olika storlekar. Kommer nog få baka en gång till innan jul!

God jul!
penna Skrivet av joel 2012-12-15 10:29
hej!

jag är 11 år och älskar att baka.
tack! så mycket för receptet det blev jätte goda lussebullar så här i juletider

Joel!
person Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne 2012-12-13 03:22
Varsågod! Roligt att höra! :)
person Svar till Johan penna Skrivet av Susanne 2012-12-13 03:14
Så trevligt! Låter som en bra epitet! :)
penna Skrivet av Johan 2012-12-09 00:31
Tack för ett riktigt bra recept. Bullarna blev väldigt saftiga och smakrika. Efter att ha bjudit på fika har jag numera fått ett oförtjänt rykte som lussebullkonnässör i min vänskapskrets :-)
penna Skrivet av Jessica 2012-12-07 00:15
Tack så mycket för det här receptet. Bullarna blev jättegoda och receptet var lätt att förstå. Så tack så mycket för hjälpen. Mvh Jessica
person Svar till Viktor penna Skrivet av Susanne 2012-12-01 18:23
Ja det blir gott ändå, man får fram ännu mera saffranssmak om man mortlar saffran. Så det är bara en extra grej man kan göra om man vill. Men jag ska lägga till det i receptbeskrivningen också så att man inte missar det ifall man vill göra det. Tack för dina synpunkter och hoppas dina lussekatter blev goda! :)
penna Skrivet av Viktor 2012-12-01 12:52
Hej!

Upptäckte nu efter att degen står på jäsning att jag borde ha mortlat saffran med socker innan jag blandade det i spadet. Kan du inte lägga det i instruktionslistan istället för efter receptet?

Hoppas på att det blir gott nu :)

Hälsningar
Viktor
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2012-11-30 19:50

Tack snälla! :) Klart jag blir glad och jag har just nu ett mycket stort leende på mina läppar! :)

Jo jag är stolt, glad och tacksam att det gått så bra för mig i den tuffa konkurrensen mot stora receptsajter som stora företag med massor av personal och oändligt med pengar ligger bakom som recept.nu, Tasteline, Arla med flera. Det är väldigt roligt att jag rankar bättre i Google än vad de gör på många recept! :)

Ja vi får väl se vad som händer i framtiden! :)

Tack så jättemycket!!! :)

person Svar till Savannah penna Skrivet av Susanne 2012-11-30 19:40
Smör är ju väldigt lite laktos i men annars finns laktosfritt smör eller också kan man använda margarin. Recept på lussekaka och kryddkaka innehåller inte mjölk. Ett tips är också att använda sökfunktionen och skriva minustecken framför mjölk, t.ex. "jul -mjölk" då får du upp alla mina julrecept utan mjölk.
person Svar till Eija penna Skrivet av Susanne 2012-11-30 19:35
Varsågod, roligt att höra! :)
penna Skrivet av Eija 2012-11-27 22:51
Tack för en jättebra hemsida! Jag har hittat alla mina favoritrecept här!
Hälsningar Eija
penna Skrivet av Savannah 2012-11-27 14:36
Hejsan! En fråga . Vad finns det för recept utan mjölk? Vilket som hellst till julen. Något gott och saftigt. Jag har nemligen laktos men skulle vilja ha något som det inte behövs laktås - mjölk , smör och sådant . Tack snälla
penna Skrivet av Elin 2012-11-26 16:17
Hej Susanne! :)
Jag har kollat in din receptsajt många gånger och jag hittar alltid det jag letar efter här, och även blir det oftast godast utav dina recept också, haha! Ville bara försöka få ett leénde på dina läppar och skriva att du är väldigt bra på det du gör, och du borde vara stolt över dig själv som kommit så här långt som du faktiskt har gjort. Jag kan faktiskt se dig en dag på TV'n i något bakpogram, eller kanske t.o.m ditt egna pogramm? ;) Hoppas jag lyckades, och du.. Keep it up! :)
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne 2012-11-25 01:42
Varsågod! :) Ja lussekatterna blir verkligen saftiga med kesella i.
penna Skrivet av Sara 2012-11-24 12:25
Jag brukar använda vaniljkesella i mina saffransbullar! Jag råkade nämligen köpa "fel" en gång., och det super gott. Så nu tar jag det varje gång :-)
penna Skrivet av Eva 2012-11-21 20:19
Tack för bra recept! Jag har aldrig fått så mycket beröm för mina lussebullar som när jag har haft kesella i, alla vill veta hur jag gjort för att få dom så saftiga.
Jag gjorde även "traditionella bullar" av några med mandelmassa som fyllning och strösocker och mandelflan som garnering, bra för dom som inte gillar russin.
person Svar till Jasmin penna Skrivet av Sara 2012-11-17 23:13
Jag använde kvarg med 0,2% fett och det blev superbra!
penna Skrivet av Sara 2012-11-17 23:12
Bästa receptet! Lussebullarna blev mjuka, luftiga och saftiga :-) Jag är supernöjd.
penna Skrivet av Jasmin 2012-11-14 13:25
kan man använda fettfri kvarg från lidl istället för kesella? blir det lika bra?
person Svar till godisgrisen penna Skrivet av Susanne 2012-11-09 20:07

Nej man kan absolut inte känna någon kesellasmak på de färdiga lussekatterna.

Roligt att höra att du gillar min sajt och att resultaten blivit bra! :)

penna Skrivet av godisgrisen 2012-11-09 17:17
Jag undrar bara om det smakar kesella om lussebullarna? Jag tycker att de brukar bli torra utan men jag gillar å andra sidan inte kesella.

Toppenbra hemsida!! Alla recept jag provat hittills har blivit väldigt lyckade! :)
person Svar till LillaJag penna Skrivet av Susanne 2012-03-04 02:37

Ja det är klart att allt som jag skrivit om hur smaken blir och även mycket annat är min åsikt, det gäller förstås allt innehåll på hela recepten.se. :)

Ja det går väldigt bra att göra lussekatter utan kesella! Det blir gott det med men jag tycker kanske att de blir något saftigare med kesella. Men det som framförallt är avgörande är att man inte tar för mycket mjöl och att man äter lussekatterna färska. Man får frysa in det man inte äter upp direkt och sedan ta fram och tina varje gång så brukar det bli bra! ;)

penna Skrivet av LillaJag 2012-03-03 00:00
Hej!
Det står ''Lussekatter med kesella som blir mycket goda''. Det är väl inget måste med kesella?
Min mamma och jag brukar alltid köra utan tror jag.
Så det är väl bara er åsikt om att det blir godare med kesella? :)
Många kramar!<3
person Svar till Alice penna Skrivet av Susanne 2011-12-19 02:37
Precis som Mary skriver så ska man han en högre temperatur när man använder torrjäst. Det brukar stå instruktioner på torrjäst-förpackning, i alla fall här i Sverige.
person Svar till Alice penna Skrivet av Mary 2011-12-18 16:40
Till Alice. Jag bor i USA och här har man också bara torrjäst. Jag vet inte om det är skillnad mellan jästen här och Nya Zealand, men såhär brukar jag göra: 50 g jäst motsvarar 1 påse jäst. Torrjästen behöver högre temperatur så jag brukar ha ca 50° C. Jag blandar socker salt i vätskan och sedan i med jästen. Sedan låter jag det stå i ca 10 minuter för att det ska bildas lite bubblor innan jag fortsätter. Det brukar fungera fint. Lycka till!
person Svar till josephine penna Skrivet av Alice 2011-12-17 22:33
Hej, jag bor i Nya Zealand och ville baka lite lussebullar till jul..blev så glad när jag hittade saffran igår och körde igång med torrjäst )hittade inget alternativ. Jag läste på internet att man delar 50 gram med 3 för antalet påsar-gram och det blev 2 påsar. Jag använde cirka 37 grader och blandade ut med torrjästen men inget jäste, väntade över 1 tim..hur bakar jag med torrjäst? Har någon ett knep som kan hjälpa mig? Nu har jag ett helt kök fullt med små hårda bullar..
person Svar till Mikaela penna Skrivet av Susanne 2011-12-17 16:39

Ja det kan vara för varmt. Rör om i smöret och mjölken så att det blir samma temperatur i hela kastrullen, annars är det lätt att det är varmt på botten men svalare vid ytan där du känner med fingret. Ta också bort kastrullen från plattan så fort det är 37°C. Tänk på att det är bättre att degspadet är för kallt än för varmt.

För varmt degspad dödar jästen medan för kallt bara förlänger tiden det tar att jäsa.

Det kan ta längre tid än en timme att jäsa - det beror på hur kall degvätskan är och även kall kesella och kalla ägg kyler ner. Det är ingen idé att börja baka ut en deg som inte jäst, om man gör det så får man räkna med hårda bullar. Så om degen inte jäst när man gjort degen kommer den inte heller jäsa efter man bakat ut den.

penna Skrivet av Mikaela 2011-12-16 16:11
Hej!
Det är så att jag följt ditt recept två gången, men min deg har aldrig jäst. Vad är det jag gör för fel? Kan det vara degspadet som kanske är för varm? Jag tycker att det är 37 grader. Jag väntade i en timma på jäsningen men det jäste inte. Inte heller när bullarna formaes, vilket resulterade i hårda små lussebullar. Varför:) Hoppas du kan hjälpa mighjälpa m
person Svar till Angiee penna Skrivet av Susanne 2011-12-14 00:51
Ja om man gör större så tar de även längre tid att grädda. Tänk även då på att på samma plåt inte lägga väldigt små och väldigt stora lussekatter för gräddningstiden skiljer sig flera minuter då och du kommer få brända små lussekatter eller ogräddade stora lussekatter.
person Svar till josephine penna Skrivet av Susanne 2011-12-14 00:50
Jo man kan ta mera jäst men det är onödigt tycker jag. Min tumregel är hälften så mycket jäst som du skriver och det har alltid fungerat för mig och min mamma och det är också det som står i nästan alla recept. Alltså 1 paket jäst till 5 dl degvätska. Jäser det dåligt så är tumregeln att vänta, ofta tar det fart efter en stund, det gör inget om jästiden blir dubbelt så lång, ibland mer än vad som står i receptet. Tiden beror på temperatur på degspad eller om du tillsätter kalla ingredienser som ägg eller kesella direkt från kylskåpet som kyler ner, då tar jäsningen längre tid. Har du kallt och dragigt inomhus tar det också längre tid.
penna Skrivet av Angiee 2011-12-11 19:52
De blev goda, sitter och väntar på sista plåten nu..:) ETT TIPS! är att inte göra de för stora, (gjorde första plåten rätt stora) de blir jobbigt att få till, att de ska vara klara och inte så jättegott att äta än som de små. Tack för receptet :D
person Svar till Tina penna Skrivet av josephine 2011-12-08 22:25
Använd torrjäst istället för vanlig jäst. mycket lättare att få den att jäsa. Sedan har jag ett gammal knep som min farmor lärt mig. När du bakar på en halv liter vätska använd 2 paket/påsar jäst och vid en liter tre paket/påsar.Blir aldrig fel:)
person Svar till Tina penna Skrivet av Ewa 2011-12-03 10:59
Alltid när jag bakar någon form av vetedeg eller gör bullar använder jag vetemjöl special och det går hur bra som helst. Lite konstigt att det inte fungerat för dig - men lycka till att göra detta receptet!
penna Skrivet av Tina 2011-12-03 00:14
Jag har under flera år misslyckats med att få allt vad vetebröd heter, att jäsa.
Försökt med olika lösningar: Perfekt temperatur på degspadet, vägning av mjölet istället för mätning, jäst för söta degar mm ända tills jag kom på vad det var: mjölet.
Det blir .inte. bra med vetemjöl special. Det mjölet är alltså inte till för söta degar.
Och nu jäser allt jag bakar, över alla brädder.
Imorgon ska jag prova detta recept!
person Svar till Ajsa penna Skrivet av Susanne 2011-12-02 16:18

Klart man kan göra det men det blir ju mindre saffranssmak och då inte lika goda lussekatter.

I saffransbröd man köper t.ex. på pressbyrån så är det ytterst lite saffran i dem (ännu mindre än motsvarande 1 påse i detta recept), så det är klart att det går att ha väldigt lite saffran i men smaken blir därefter.

penna Skrivet av Ajsa 2011-11-29 17:53
Räcker det om man bara använder en påse saffran istället för två?
person Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne 2011-11-28 03:41
Ja det ska i samtidigt som kesellan! Receptet är nu uppdaterat! Tack för att du påpekade det!
penna Skrivet av Mahgol 2011-11-27 15:11
My neighbors Anja and Christoffer made them last week and they were really good but now i am going to make them with help of Anja and God I am excited.
about the egg. Anja added egg to the dough after every thing because we did not find any description when and where but in the tips it was written that it is good to have both so we just took an extra egg to have the best lussekatt ever and it was actually.
penna Skrivet av Camilla 2011-11-27 14:10
Och när ska ägget i? Antar att det är samtidigt som Kesellan, men det är bra om det står skrivet!
Håller på och bakar nu, första jäsningen.
penna Skrivet av Erika 2011-11-23 11:09
Supergoda lussebullar blev det!! Aldrig fått dom såhär fluffiga och saftiga förr, så TACK!
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida