Kommentarer till Lussekatter / Lussebullar / Saffransbullar - Sida 10

"Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   6   7   8   9   10
penna Skrivet av Sixten Neiglick 2006-12-07 15:43
Hej jag Har en Tråkig Läxa i skolan där man ska ta reda på varför man gör Lussekatter och det får inte vara för dom är goda :S
penna Skrivet av Martina 2006-12-07 12:07
Jag kan äta hur många lussebullar som helst. Kesella i degen gör susen om man inte vill ha torra och tråkiga bullar! :)
penna Skrivet av Amanda 2006-12-06 21:29
Jättegoda!!:D kanske behövs en aning mer socker nästa gång =)
penna Skrivet av Frida Gillberg 2006-12-05 21:16
Jag gjorde också dubbla o fick massor plus att de blev stora, hade inget ägg.. tog vatten, de första e i ugnen nu..
penna Skrivet av remzie 2006-12-05 14:50
jag har nyss bakat lussekatter...dem var jättergoda vi äter med ett stort leende
penna Skrivet av Jill 2006-12-04 18:20
Mmmmm, de blev himmelskt goda. Det bästa lussekattsresultat jag fått! =))
penna Skrivet av Engla 2006-12-04 16:28
Smulgård då gjorde du nog lite stora:) Nu ska jag baka!!!! 2 timmar framför mig...
penna Skrivet av Smulgård 2006-12-03 22:29
Testade receptet idag.
dubblade alla ingredienser fast fick ändå bara ca 40 lussekatter. ;)
penna Skrivet av moooa 2006-12-03 10:27
helt underbara lussekatter, jag testade utan kesella men dom smakade lika bra ändå. jag läste nåns tips att sätta en bunke med vatten under gräddning vilket funkade utmärkt. god jul på er alla.
penna Skrivet av anne 2006-12-02 15:12
Mycket bra resultat. Har bakat många gånger, men dessa är de bästa. Jag använde inte lätt kesella utan den vanliga som är lite fetare.
penna Skrivet av Hanna 2006-12-02 14:24
Jätte goda lussekatter med perfekt smak. ett tips till er som tycker att dom inte blev tillräckligt söta, ha då på lite pärlsocker så blir det jätte gott :)
penna Skrivet av Kickan 2006-11-29 13:14
Jätte goda katter,helt perfekta:)
Idag ska jag baka igen.. *mums*
penna Skrivet av berit andersson 2006-11-28 12:50
kan behöva ökas en aning i sockermängd
penna Skrivet av Stina 2006-11-27 21:29
Supergoda lussekatter, helt perfekta!
penna Skrivet av Nina 2006-11-26 23:41
Tycker att de inte var tillräckligt söta. Har sockrat lite i efterhand...
penna Skrivet av Radia 2006-11-26 17:06
Ska nu baka utan kesella hoppas det funkar :)
penna Skrivet av Cicci 2006-11-25 21:15
Mmmm... Har precis bakat dom med sonen & vi båda går nu runt med stora leenden.. ;) Underbart goda!
penna Skrivet av Pellen 2006-11-25 12:45
1,7 liter = 17 dl vetemjöl.

Marie: Jodå, det står när mjölet ska i.
Läs vad som händer precis efter vätska och kryddor är blandade.....
penna Skrivet av Dinhoooee ! 2006-11-24 21:08
såg nyss svaret,tack ändå !
penna Skrivet av Dinhoooooooooe ! 2006-11-24 21:07
Hur många dl e 1,7 liter mjöl ?
penna Skrivet av Dinhoooeee ! 2006-11-24 21:01
Ska testa receptet nu,kmr förhoppningsvis bli gott :) !
penna Skrivet av samrawit alemayehu 2006-11-24 16:46
låter bra.... ska baka de nu
penna Skrivet av lina 2006-11-24 11:02
Dom låter väldigt goa..ska prova på söndag... uppföljning kommer...
penna Skrivet av Marie 2006-11-24 10:48
nej det står faktiskt inte när mjölet ska i, men jag antar att det blandas i när de övriga ingredienserna gör det.
penna Skrivet av Susanne 2006-11-22 17:38
Svar till Nina: 1,7 liter är 17 dl. Mjölet står i receptet hur du ska göra med.
penna Skrivet av nina 2006-11-22 17:26
o förresten vaddå 1,7 liter? hur mky e det?
penna Skrivet av nina 2006-11-22 17:25
hej! jag undrar när jag ska lägga i mjölet i smeten?? jag bakar för första gång, håller på nu... panik!! =)
penna Skrivet av Susanne 2006-11-13 14:21
Tina: Degspadet är mjölken och matfettet som du värmt till 37 grader.
penna Skrivet av tina 2006-11-13 12:49
hej jag förstår inte riktigt vad "DEGSPADET" är för något?? Jag ska baka lussekatter och jag förstår inte vad de menar med DEGSPADET....snälla någon hjälp :(

ps:första gången jag bakar lussekatter
penna Skrivet av Hanna 2006-10-24 15:54
Jag tror att kvarg heter curd cheese på engelska, men det är inte särskilt vanligt förekommande. I Frankrike heter det i alla fall fromage blanc; säljs i jättestora burkar och används till det mesta eller äts som det är med socker. Det är precis samma sak som Kesella.
penna Skrivet av unique67 2005-12-22 08:11
Ett tips som jag fick från en biodlande bagare var att byta ut ca: hälften av sockret mot honung och använd gärna kallpressad rapsolja (smörliknande smak) Dessutom att alla ingredienser skulle vara "kalla", då bakar man ut katterna direkt men låter det jäsa minst två tim, då slipper man "två jäsomgångar". Gjort detta nu i 7år, "kanonbra"och goda, följ receptet för övrigt. Tack för en härlig sajt..God Jul på er alla.
penna Skrivet av Prince.H 2005-12-13 16:53
Jättegoda lussekatter ;) ..*mjau*
penna Skrivet av Susanne 2005-12-05 01:00
Kesella är Arlas (svenskt företag) produktnamn på KVARG. Den består av högpastöriserad skummjölk, högpastöriserad grädde, syrningskultur och löpe. (Alltså inte crème fraiche.)
penna Skrivet av M. 2005-12-04 07:07
Bor i Australien och skulle vilja veta vad jag skulle kunna anvanda istallet for kesella (el.agg)? Vet nagon om det finns nagra kesella liknande produkter har?
penna Skrivet av Janne M. Unger 2005-12-03 23:24
Är Kesella det samme som man i Norge kaller rømme eller creme fraiche?
penna Skrivet av ab 2005-12-03 11:42
för att de inte ska bli hårda brukar jag göra tre saker: baka med kesella istället för ägg - mycket bättre!, inte låta dem stå i ugnen för länge - bara så de precis är bruna på ovan- och undersidan - de ska hellre vara lite för mjuka än lite för hårda, och frysa in så fort som möjligt och bara ta fram några i taget och tina.
tycker 50 stycken brukar gå åt hyfsat fort ändå... ;)
penna Skrivet av lou 2005-11-24 14:02
Jättebra recept men jag tycker det ska vara kardemumma i. men det är väl en smaksak =)
penna Skrivet av JennieLu 2005-08-03 16:22
ska prova receptet sen nån gång :D hehe..
penna Skrivet av hmm 2005-04-10 20:21
varför blir mina lussekatter jämt hårda???
svara gjärna på min fråga:P
penna Skrivet av Mikael.M 2004-12-12 20:02
superbra recept.. blev en jättefin deg =)
penna Skrivet av Edda 2004-12-12 12:51
Kanon bra webbsida,Goda Lussekatter! *mums*
penna Skrivet av snygga_lezan 2004-12-06 17:24
assså tänk om de blir dåliga då?? slösa allt de där sakerna!! för det blir ju 50 st . aja vi får väl se hur det blir då :P ha det bra allihoppa ;) =) heejj svejjss
penna Skrivet av sassa 2004-12-05 15:45
okej ska testa de
penna Skrivet av Anna 2004-12-05 11:47
Hej! Jag har ett tips om hur man kan göra lussekatterna saftigare! Man ställer helt enkelt in en form med vatten nederst i ugnen under gräddning, det fungerar faktiskt! Lycka till!
penna Skrivet av Susanne 2004-12-03 22:38
Jag har själv inte provat med ägg så jag kan inte uttala mig om skillnaden.
penna Skrivet av Alex 2004-12-02 00:45
Så här ersätter kesellan alltså ett ägg, som man ju annars kan ha i degen för att göra lussekatterna litet saftigare och porösare? Är det stor skillnad?
penna Skrivet av Cicci 2004-11-27 09:50
Lussekatterna blev jättegoda :)
penna Skrivet av Susanne 2004-11-16 17:01
Kesellan gör lussekatterna saftigare. Men det bästa är förstås att frysa in dem och senare vid tillfälle plocka ut dem och tina i micron.
penna Skrivet av Frida 2004-11-16 16:48
Hur får man lussekatterna att bli saftigare än vanligt? Dom har ju en förmåga att bli så torra fort.
förra sidan   6   7   8   9   10